Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Engel tanımıyor(Mustafa Kemal Çelikkol)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    20 Temmuz 2007
    Şehir
    balıkesir-burhaniye
    Eyüp SERBEST/İSTANBUL 29 Ağustos 2010
    Engel tanımıyor
    Motosiklet kazasında 3.5 yıl önce bir ayağını kaybeden dağcılık tutkunu makine mühendisi, proteziyle engel tanımıyor. Proteziyle daha önce Aladağlar’a tırmanan genç bir hayalini daha gerçekleştirerek sukayağı yaptı.

    ADANALI makine mühendisi Mustafa Kemal Çelikkol (27), 2007’de geçirdiği motosiklet kazasında bir ayağını kaybetti ve yüzde 57 bedensel engelli oldu. Hastanedeki 107 günün ve zorlu geçen 5 ameliyatın sonunda proteziyle yeniden yürümeyi öğrendi. Kendi cümleleriyle, hayattaki tek engeli, bir engelin varlığını düşünmekti. O da engelleri kaldırdı. Çelikkol’un hayatı 19 Mart 2007 sabahında değişti. Çalıştığı fabrikaya gitmek için motosikletine sadece kask ve korumalı ceketle bindi. Adana’nın içinden geçen otoyola girdikten sonra CıBıR adını taktığı Honda CBR 1000 RR marka motosikletine gaz verdi. Birkaç yüz metre sonra şerit değiştirirken bir otomobil gördü. O andan sonra tek hatırladığı, yerde acı içinde yatarken bir polis memurunun ehliyetini istemesi oldu. Çelikkol’un otomobilin sağ yanından hızla çarptığı motosikleti parçalandı, asfaltta sürüklendiği için sağ bacağı koptu. Kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı ancak bacağı yerine dikilemedi.
    Alkışlarla karşılama
    Hastaneden protez bacağıyla taburcu olduktan sonra önce yürümeyi yeniden öğrendi ve işinin başına döndü. Kendisine, ailesine ve sevdiklerine söz verdiği gibi yılmadı, hayatına kaldığı yerden devam etti. Çelikkol, protezine iyice alıştıktan sonra Toroslar’da zaman zaman 12 kilometrelik yürüyüşler yaptı. Ancak gözü Emler Zirvesi’ne tırmanmaktaydı. Doktorların da aralarında bulunduğu bir dağcı grubuyla 24 Ekim sabahı yola çıktı. Saat 13.30’da, yardım almadan Aladağlar’ın 3 bin 723 metrelik Emler Zirvesi’ne ulaştı. Bir hayali daha vardı. Kazadan önce çok istemesine rağmen sukayağı yapamamıştı. İşyerinden arkadaşlarıyla geçtiğimiz hafta tatil için Alaçatı’ya gitti. Bir süre sukayağı yapanları izledi. Denemeye karar verdi. Su için üretilmiş proteziyle iskeleye yürüdü. Günlük protezini su için olan proteziyle değiştirdi ve kayakları bağladı. Tekne hızlandığında, su üzerinde süzüldü. Sahildeki herkes ona bakıyordu. İskeleye döndüğünde, hiç tanımadığı insanlar tarafından kahraman gibi alkışlandı.

    Kalpten inandım

    Yapabileceğine kalpten inandığını söyleyen Mustafa Kemal Çelikkol “Suda süzülürken gözlerim yaşardı. Kendi kendimin kahramanıydım artık. İskeleye döndüğümde, alkışlar arasında doğru yolda olduğumu anladım” dedi.

    Hürriyet

    bu arkadaşımız sitenin üyesiydi bayağıdır takip edemiyorum ama kazayı hatırlıyorum
    özkan


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Evet mkcelikkol nickli arkadaşımız.
    http://www.motosiklet.net/forum/tazi...zucu-kaza.html

    Kaza yaptıgı gün hepimiz çok üzülmüştük fakat onun azmi üzüntümüzü bir nebzede olsun azalttı. Gerçekten azmine hayranım.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    bu başlığı da unutmayalım, unutturmayalım :

    http://www.motosiklet.net/forum/tazi...-hikayesi.html

  4. #4
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    helal olsun sana Kemalim...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)