Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

kazada unutamadıklarınız?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Şubat 2011
    Düşmeyen motorcu yoktur. Daha düşmemiş motorcu vardır.
    Kaza anılarımızı anlatalım.

    Kaza sırasında herşey çok çabuk olup bitiyor fakat ya asfaltta sürüklenirken hissedilen duygular?

    Ben motordan düştüğüm sırada kaskın asfalta deymesiyle beraber çıkan o tüyler ürperten sesi sanırım hiç unutamıycam.
    Sizinde var mı böyle kaza sırasında unutamadığınız bi an?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    daha yere düşmeden aklımdan geçen:
    Eyvah motorsuz nasıl gitcz!
    112ciyiz

  3. #3

    Üyelik
    19 Şubat 2011
    Ambulans sağolsun.
    Hep siz kullanmayın başkaları da kullansın ambulansı. tabi içinde sizin olmanız üzücü.

  4. #4
    kefeeee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Triumph Speed Triple 955i / Yamaha BWS 100
    Durunca nerem acır acaba? Şuanda bacaklarım nerde vücudum ne halde? Kalkınca hiçbişey olmaması ihtimali nedir?
    Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü Kurucu üyesi.
    Lütfen cevap yazdığınız yorumumu beğenin. Yazdıktan sonra bakmayı unutabiliyorum.

  5. #5

    Üyelik
    06 Kasım 2010
    Şehir
    Y@LOV@
    Motosikleti
    ooo viraGOO
    4 yıl önce kanuni seyhan 250 almıştım custom yapıcaktım kafama göre
    ön takımı uzattım t gidon taktım mat siyah egzozları yaptırdım sağlı sollu taktım ön takım yükselince ön fren hidrolik hortumu kısa kaldı gidip onu değiştirdim her neyse eve dönerken ana yolda ( orhangazi yalova iskikameti) biraz zorladım morotru o sırada beni sollayan bi araç hızlandı hızladndı aniden frenledi ve sol bariyere vurdu ordan da orta şeridin tam ortasına enlemesine öylece kaldı
    çok yakın mesafe 120 km civarıydı hızım aracım sağ ön tekerleğine yakın biyere vurdum ! motosikletim pert paramparça idi ! korumalarım olmasa bende öyle olucaktım ama unutamadığım tek şey vurduğum anda çıkan sesti hala daha ufak ta olsa bi kaza atlattığım an o ses çınlıyo kulaklarımda!

    Birde ben sürüklenirken 1 2 metre arkamdan kıvılcım çıkararak sürüklenen ve üzerime gelen motoru görmem ve o andaki garip his asla unutulmaz !
    [B][COLOR="Red"]BİZ İNSANLARA MOTOSİKLETİ SEVDİRMEYE ÇALIŞIRKEN SAĞDA SOLDA GAZ ÇEKİP ! ARA SOKAKLARDA TEKER YAPARSANIZ!! ASLA ÖNYARGILARI YIKAMAYIZ ! BİLİNÇLİ SÜRÜCÜLER OLALIM VE MOTOSİKLET = ŞEYTAN İŞİ TABUSUNU HEPBİRLİKTE YIKALIM !! :queen:[/COLOR][/B]

  6. #6
    necathan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2010
    Şehir
    Lüleburgaz
    Motosikleti
    Arora 200 Tiger
    Bundan 4 ay öncesi köy yolunda bi köpeğe vurmuştum 50 60 civarı bi hızla tek hatırladığım kaskın içinde gözlerimi bi açtım çakıllar taşlar geçiyo kalktım çıkardım kaskı sol taraf kaskın mont öyle o zaman anladım korumanın önemini işte.
    Motosikletine binmek için acele et ama bindikten sonra etme ...

  7. #7
    kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    Bursa
    Hafif bir sızlama, bir toz kokusu ve kafamı koparmaya çalışırcasına kaskımı çıkarmaya çalışan sözde yardımcı arkadaş.

    Meraklı bakışlarla etrafıma toplanan insanlar topluluğu. Bana çarpıp kaçmayarak yardımıma koşan bir bayan.

  8. #8
    BİROL 78 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    İSTANBUL/ Bakırköy
    Motosikleti
    HAYABUSA
    2005 yılından bu yana motosiklet kullanıyorum,daha hiç bir kazam olmadı ama her zaman tam dikkatli olmakta fayda var.

    Allah kimseye kötü bir kaza yaşatmasın..
    facebook(Fazer Tutkunları)

  9. #9
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    yıl 2002 aylardan haziran ın 1 bizim bi arkadaş var halı saha da maçı varmış hadi gidelim dedi bende boşver şimdi hiç işimiz mi yok ne güzel dere kenarında oturuyoruz biraz rahatsızım sanki neyse bindik motoru o kullanıyo ben üşüdüğüm için üzerimde kot mont var neyse onun eve gittik eşyalarını aldık geriye döndük ve oturduğumuz derenin köprüsünden geçerken bi sarhoş önümüze kırdı yani sola saptı farı yanmıyo neyse fren falan yetmedi zaten münibüse ortadan girdik çarparken arkadaşa sarıldım neyse yapıştık fakat tam anlamıyla değil tabi arkadaş komada ben kalktım zaten millet toplandı ambulans beklemek zaman kaybı olacagından hemen bi abi geldi hastaneye götürdü ben arkadaşımı düşünüyorum ölmesin diye dua ediyorum bi yandan da bana pansuman yapıyorlar beni bırakın arkadaşıma bakın ölmesin diye bağırıyorum yani o an sadece düşündüğüm arkadaşımın yaşamasıydı ve yaşadı biraz rotar lı olsada iyileşti ve olan benim motora oldu pert oldu ve gitti gözüm gibi baktığım biricik pejo'm bay bay oldu
    hayat bir savaştır tek silahın aklın ve inancındır

  10. #10
    Levsy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    NX 400
    Motor önde ben arkada yolda sürüklenip giderken, o sürüklenme hiç bitmedi adeta... asırlar boyu sürdü yahu
    Oysa muhtemelen 5-6 saniyelik bir olaydı

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    24 Aralık 2008
    2006 da bir tanıdıgımın motorunu aldım işte caddeden gidiyordum 40 50 ne oldugunu anlamadım birden sola yattım o motor altımdan cıkışını kayerken o sürtünme sesi kulagımdan gitmiyor. neyse kalktım ayaga karşıdan bi amca geliyor eh be evlat duşecegini yolun başında anladım vs vs zırvaladı bende sinirlendim sanane lan falan laf attım. motoru kaldırdım alttan yag damlatıyordu gittim motorcuya motor emanet diye yaptırayım falan dedim bi baktı şoyle yok blok acılcak falan dedı (halbuki yag tıpası gevşemiş ordan damlatıyor) ne kadar dedım 80 tl olur deyince dalgamı geçiyon falan onlada tartışmaya girdim olayın sıcagından bacagımda 5 cm genişliginde deri kalkmış gittim pansuman yaptırdım okadar.

  12. #12
    ShowDown - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Eylül 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Yok
    Henüz kaza yapmadım şükürler olsun.Ama bir keresinde dönerken motor yana düştü.Orada hissettiklerim; yamuldu lan,anaa düşüyor düşüyor bas ayağı bas,sonra olmayacak atla diyip düştüğü tarafa bir salto atıp kalktım.
    facebook.com/kaskafa

  13. #13

    Üyelik
    20 Eylül 2009
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fz6 Fazer
    125cc kros motor, arka lastik su birikintisinden geçerken yarısı ıslanmış, sokak arasından sola 90 derece dönerek caddeye çıkıyorum, 2 kişiyiz, yere yapıştık. 16 yaşındaydım, sürüşte 2. hafta idi. Dizimi parçaladım. O günden bu yana sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yer misali motosiklet düzelmeden gazı çok temkinli açıyorum. Tüm dönüşleri ya ivmesiz yada olabilecek en düşük ivmede gerçekleştiriyorum.

    Aynı sene, tunalı hilmi caddesi kuğulu park yanı, araç aralarından makas atıyorum, hızım 30- 40km ancak var, derken önümde ford 20m bir frene bastı zınk diye durdu, tabi ben aracın sol arka tarafından geliyorum, sağından geçmeyi planlıyorum derken mesafe kalmadığından ön teker kilitlemesi ve yerdeyim, motor sürüklendi ve arabanın altına sıkıştı. Gidon eğildi. Bende ellerim harici önemli bir şey yok, koşarken düşmüş gibiydi bir elimin içi.


    Alınan ders: Önünü görsende şehir içi makasa son, öğrenilen bilgi Ford20M lerde arka amortisörler yokmuş makaslıymış.

    Kasım yada aralık ayı, sürat 60km/h, yerler ıslak havada 5-6derece, t şeklindeki bir kavşağa yaklaşıyorum, düz geçip gideceğim derken bir dolmuşçu süratle kavşağa giriyor, yerlerin ıslak olması dolayısıyla panik frende ön teker kilitliyor, freni bıraksam toparlayabilirim ancak dolmuşa direkt çarpmak yerine yatarak çarpmayı tercih ediyor ve 8metre kadar sürüklenip çarpmadan 30-40cm dibinde duruyorum. Kask, eldiven tamam, koruma sayılabilecek kat kat giyim ise sol bacağımdaki kocaman bir morarma ile kurtuluşumu sağlıyor.

    Yazın 2 kişiyiz gezdik eğlendik, eve dönüş yolunda, durağın önünde duran otobüsün önünden yola yaşlı kadın çıktı, kadın karşıya geçmek yerine bir ileri bir geri yaptı ve neredyese yürüme hızında çarptım, yere düştü kafasını falan vurdu yere, o gün tüm gün kadıncağızın hastanede testleriyle vs. uğraştık, hiçbirşeyi yoktu sapasağlamdı. Ama hastane faturası oldukça kabarıktı, kadınada ssk karneni getir para ödemezsin dediler yoksa parayı çarpandan alırız vs. o arada artçımada senet imzalattılar(artçım 19 yaşındaydı ona imzalattılar), ardından polis sorguya çekti, bizi iyi bir azarladı, kadını çağırdı şikayetçimisin diye, değilim dedi olay kapandı.
    Ertesi gün ssk karnesini götürdük senedimizi aldık.

  14. #14
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Motorumun yerde sürüklendiği anı unutamıyorum. Bacağım kırılmış yürümeye çalıştım motorum, motorum diye. Offff çok kötüydüüü Allah ım yaşatmasın kimseye.
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  15. #15

    Üyelik
    21 Kasım 2010
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Çelik sk 125
    Bu senenin basında bi arkadasım motor almıs geldi yanımıza hadi gezek dedi ne duruyoz burda deditamam dedik ozaman benim motorum evdeydi yeni motor alan arkadasımın arkasına oturdum 40 50 ile giderken motor birden yalpalanmaya basladı sonra kendimi birden yerde buldum bir anda ama yerde yuvarlanırken aklımdan suratımı koruyum diye düşünüyodum ama elim ayagım benden bagımsız hareket ediyordu sonra durdugumda hemen arkadaslar yanıma kostu neyseki bişey olmadı sonra gittiğimiz yola bakdımda mucurlu yolmus hızlı gittiğimiz için motor ondan yalpalanmıs bende giderken anlamadım yoksa söylerdim yavasla diye demekki olacagı varmıs.

  16. #16

    Üyelik
    08 Şubat 2011
    Motosikleti
    Mondial RF 150
    sabah işe gidiyorum saat 7:30 civarı bendende bi 10-15 dk önce yerleri ıslatıp temizleyen araç geçmiş yerler ıslak nyse bende gidiorum baktım durakta insanlar ototbüs bekliyo gaza geldim aklım sıra artisllik yapçaz işte gaz çekmeler bilmemne derken hız oldu 4-50 falan öndede doblo war ani freni koyunca bende dobloya arkadan vurdum o anıı hiç unutamam işte duraktakilere artislik yaparken mors olmayamı yanarsın yoksa adama ne hesap vercez onamı yanarsın nyse zaten çarptıığım gibi hemen meraklı dayımçolar aktı olay yerine ooooo amaaaannnn eyvahhh gittti çoccuk seslerini hiç unutamam ama banada arabayada bişey olmadı özür dileyip gittim ama dükkana gittiğimde hala kalbim küt küt atıyodu allah kimsenin başına vermesin küçük -büyük kaza
    Bir İp Koptuğunda Tekrar Bağlanabilir,Ama Eskisi Kadar İyi Çekmez!!!

  17. #17
    selo001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Haziran 2010
    Şehir
    Çukurova-ADANA
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 400
    Sadece ağzımdan çıkan refüjdeki bitkilerin yaprakları ve gözümü asfaltta açmam.Ambulans benim için değil karşıdaki adam için gelmişti ama diğer ambulansta hastaneye dönüşteymiş tesadüfen geldi bindiğimde benden önce cinayet kurbanı birisi binmiş kanlar içindeydi heryer.
    www.Motosiklet.net

  18. #18
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    asfaltın sağından çamurlu bir yerden cub ile 70 km hızla gidiyorum (önde traktör arkasında en az 10 tane araç konvoy araçları sağlamışım) asfaltla aramda 15cm banket var arkamdada 12 yaşında oğlum bu motor bu banketten atlamaz biraz ilerde banket 3cm ye düşüyor ben sola dönerek asfalta capraz gelmeye calışarak tabi hız var fazla capraz gelemedik ön teker cıktı asfalta velhasılkelam arka teker cıkmadı bir yanladık biz o hızla yerdeyiz dikkat buraya ! kask eldiven ve montumuz var(kor. moto. montu değil ama 5cm kalınlığında merinos koyunundan içi kürklü 10 kg yakın ağırlık vardır özel ısmarlama yapılmış) yerde sırt üstü sürükleniyoruz.şimdi size yerde sürüklenme anındaki izlenimlerimi yazayım bu 15 saniye içinde gelişen olaylar yazınca uzun oluyor bilincim gayet yerinde
    motor yanımdan mermi gibi uzadı sol şeride geçti
    -inşallah karşıdan araba gelmez
    ve karşıdan gelen araba yavaşlıyor fakat durmuyor işte burda olay kopuyor dursa motor altına girmeyecek ve yolun solunda kalacak(asfalt üzerinde değil)fakat deyyuz durmadığında motor araca sol önden çarpıp abartısız yeminle 2m havaya fırlayıp yere düşüyor
    -eyvahhh bu motorunda orjinalliği bozuldu
    len ben ölmeye çalışıyorum aklımdan neler geçiyor ama engel olamıyorsun akıl işte naapcan birde bakıyorum berk(benim çocuk) yanımdan beni sollamış sırt üstü gidiyo hemen yakasına yapışıpyakaladın kendime doğru çektim karşı şeriteki arabaların altına girmesin diye bir anda aklımdan geçti neyse sürüklenme durdu hemen ayaha fırladım sağıma soluma baktım bende birşey yok berk e baktım elini ayağını kontrol ettim birşey yok elinden tutup kaldırdım
    -birşeyin varmı oğlum biryerin ağrıyormu
    -yok baba ulan amma hızlı düştük hiçbirşey göremedim düşerken
    ben kopuyorum alıyor beni bir gülme ben motorun hoşaf olduğunu düşünüp baya üzülüyorum motor nerelerde acaba karşıya koşup motorun yanına gidiyoruz aman allağım motorun sadace sağ amortisör alaminyun olan yer kırılıp disk yamulmuş mesnet kırılmış başka hiçbir yerinde en ufak bir çizik dahi yok ve masrafı 150 tl tuttu bu olay çorluda oldu 59 plakalı bir araç durupta ya hemşerim geçmiş olsun yardımcı olayım demedi mal gibi kaldık orda allahtan bir nevşehirli amyoncu arkadaş durdu da yüklü kamyon ama motoru arka kapağı açık bırakarak üstüne koydu ve motor tamircisine kadarda getirdi şehir merkezine yüklü kamyonla bıraktı bir teşekkür dahi edemedim hemen gitmişti

    siz siz olun korumasız binmeyin ne kadar önemli iyi kötü bizdede vardı kask mont eldiven birde benim gibi araçları sağlamayın kurallara uygun bir şekilde sollayın

  19. #19
    muco55 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ocak 2011
    Şehir
    FATİH-Esenyurt-İSTANBUL
    valla ben çok küçük bi kaza yaptım acemiydim o zamanlar dedimki göz açıp kapayana kadar düştüm şükür ne bende ne motorda bişe vardı iyi dedim düşmedik demeyiz fakat çok dikkatli olacağıma YAVAŞ olacağıma hiç bir artistik harekete kalkışmayacagıma kendi kendime söz verdim. ve unutmadığım kaza anında kimse yardım etmedi hatta -artist artist motora binersen olacağı bu-der gibi bana bakanlar vardı çok utandım bide ilk motorumdu

  20. #20
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    kaza esnası tek hatrımda kalan bulutlar oluyor...yani beyazlıklar...gökyüzünü unutamıyorum...taklalar attığımda o an tek hatırladığım bu...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)