Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

kymco Like 125 + michelin + sağanak yağmur

Motovento
    REKLAM ALANI
    Tesla.tr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Voge SR4 Max
    Bugün Dalaman Sarsala pilajına gittim havanın da güzel olmasını fırsat bilip. Üzerimde sadece şort ve tişört vardı. Pilajdan çıkıp Dalaman'a giderken yağmur başladı. Önceleri çiseleyen yağmur kollarımı ve gövdemi iğneliyordu. su damlalarının böyle can yakıcı olduğunu bilmezdim. Yağmur sağanağa çevirip şiddetlenince hızımı 90'da sabitledim. Yanlış olsa da mecburdum çünkü evime sadece 15 km kalmıştı ve damlalar artık acı veriyordu. o hızla girmek zorunda kaldığım tüm su birikintilerinden sağsalim çıkmayı başardım ancak motor suya girince inanılmaz bir hızla yavaşlıyormuş bunu da öğrenmiş oldum. Yıllardır araba kullanırım, bu yavaşlamayı bilmme rağmen motorda bu kadar ani olacağını düşünmemiştim. Neyse ki lastiklerimi Michelin city grip ile değiştirmiştim. Tüm virajlardan ve birikintileri aşmak için yaptığım manevralarda inanılmaz yol tutuşu sağladı. Kymco Like 125 de beni yarı yolda bırakmadı maşallah. heryerine su girmiş olmasına rağmen teklemeden eve ulaştırdı beni. kollarımın üst kısmı kıpkırmızı olmuştu damla darbelerinden. Neyse ki kaskım ve deri eldivenlerim vardı. ayağa kalkınca denizden çıkmış gibi su boşaldı üstümden.

Şiddetli yağmur ile ilgili yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim. Bir kez daha lastik ve motor seçimini iyi yaptığımı anladım. Bu arada az da olsa yağış ihtimali varsa hava sıcaklığı ne olursa olsun yağmurluk taşımak şartmış.
    Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler! M.K.Atatürk

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Ne diyeyim, şanslıymışsın. Ben sağanak yağmurda İstanbul'da FSM koprusunu geçtikten biraz sonra bir gölete girmek zorunda kalmıştım. Daha doğrusu görüş çok zayıf olduğu için göleti farketmedim. Süratimde aşağı yukarı 90 civarıydı. Arka tekerlek öyle bir yanladıki Allah'ım sana geliyorum dedim içimden..

Yağışlı havada 70 - 80
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

Motosikleti
    Şuan yok
    Yağmurlu havada, yağmur damlaları biz motosiklet sürücülerini adeta dövüyor yahu buna benzer bir olay yaşamış biri olarak geçmiş olsun dileklerimi iletirim

feliçita - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PİAGGİO BEVERLY 500**2006**
    şanslısın sen yağmur yemişin..ben koskoca ova da düz yolda doluya tutuldum...sığınacak ne benzinlik ne de ağaç vardı...taşın kavuğuna bile razıydım
    apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...

Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    yahu siz ne diyorsunuz..yağmurda özellikle bu mevsim görülen kocaman yağan ve düştüğü yerde iz bırakan yağmurlarda şort ve atletle motora binmek ve hız sınırlarımı aşmak için fırsat kolluyorum ben yahu!!!..çok zevkli oliiirr...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

sedici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bunu okuyunca bi anım geldi aklıma birgün arkadaşla denize açıldık güneş kremlerimizi yiyecek içeceğimizi aldık, amaç bronzlaşıp amele yanıklarından kurtulmak (tatile pek vakit olmayınca çözüm üretiyo insan ) rotayı verdik yemeğimizi yedik güneş kremlerimizi sürdük herşey çok güzeldi marinadan 17km kadar uzaklaştık havaya aldanıp, vardığımız yerde tepenin arkasından çıkan bulutlar... ve o bulutların getirdiği dolu günü zehir etti gerçi eğlendik çok da zehir olduğunu söyleyemem havaya güvenip giysi almadığımız için + kamaramız olmadığı için tam yol geri kaçmamız gerekti dolu-rüzgar-hız üçlüsü bir aradayken o 17 km bitmek bilmedi diyeceğim o ki, maddi yada manevi zarar görmedikçe böyle küçük maceralar da lazım ama o dolu tanelerinin saplanırcasına çarpmasını unutamam

ha bide bütün giysiler ıslanınca şortlarla dönmek zorunda kaldık eve arabanın içinde yarı çıplak iki tip, o koltuklara gömüldük resmen mahalleye girmeden ıslak falan demeden giyinmiştik arabanın içinde, konu komşuya rezil olmak var işin ucunda
    Ninja

REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)