kymco Like 125 + michelin + sağanak yağmur
-
13 Haziran 2011, 21:38
Bugün Dalaman Sarsala pilajına gittim havanın da güzel olmasını fırsat bilip. Üzerimde sadece şort ve tişört vardı. Pilajdan çıkıp Dalaman'a giderken yağmur başladı. Önceleri çiseleyen yağmur kollarımı ve gövdemi iğneliyordu. su damlalarının böyle can yakıcı olduğunu bilmezdim. Yağmur sağanağa çevirip şiddetlenince hızımı 90'da sabitledim. Yanlış olsa da mecburdum çünkü evime sadece 15 km kalmıştı ve damlalar artık acı veriyordu. o hızla girmek zorunda kaldığım tüm su birikintilerinden sağsalim çıkmayı başardım ancak motor suya girince inanılmaz bir hızla yavaşlıyormuş bunu da öğrenmiş oldum. Yıllardır araba kullanırım, bu yavaşlamayı bilmme rağmen motorda bu kadar ani olacağını düşünmemiştim. Neyse ki lastiklerimi Michelin city grip ile değiştirmiştim. Tüm virajlardan ve birikintileri aşmak için yaptığım manevralarda inanılmaz yol tutuşu sağladı. Kymco Like 125 de beni yarı yolda bırakmadı maşallah. heryerine su girmiş olmasına rağmen teklemeden eve ulaştırdı beni. kollarımın üst kısmı kıpkırmızı olmuştu damla darbelerinden. Neyse ki kaskım ve deri eldivenlerim vardı. ayağa kalkınca denizden çıkmış gibi su boşaldı üstümden.
Şiddetli yağmur ile ilgili yaşadığım tecrübeyi paylaşmak istedim. Bir kez daha lastik ve motor seçimini iyi yaptığımı anladım. Bu arada az da olsa yağış ihtimali varsa hava sıcaklığı ne olursa olsun yağmurluk taşımak şartmış.
Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler! M.K.Atatürk
Reklamlar
-
13 Haziran 2011, 21:44
Ne diyeyim, şanslıymışsın. Ben sağanak yağmurda İstanbul'da FSM koprusunu geçtikten biraz sonra bir gölete girmek zorunda kalmıştım. Daha doğrusu görüş çok zayıf olduğu için göleti farketmedim. Süratimde aşağı yukarı 90 civarıydı. Arka tekerlek öyle bir yanladıki Allah'ım sana geliyorum dedim içimden..
Yağışlı havada 70 - 80
the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda
-
13 Haziran 2011, 22:24
Yağmurlu havada, yağmur damlaları biz motosiklet sürücülerini adeta dövüyor yahu buna benzer bir olay yaşamış biri olarak geçmiş olsun dileklerimi iletirim
-
13 Haziran 2011, 22:34
şanslısın sen yağmur yemişin..ben koskoca ova da düz yolda doluya tutuldum...sığınacak ne benzinlik ne de ağaç vardı...taşın kavuğuna bile razıydım
apachi'ler ve kendini apachi hissedenler beni yasaklı listesine ekleyin...
-
13 Haziran 2011, 22:38
-
14 Haziran 2011, 00:19
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)