Eyvahhhhh sağdan fırladı yola !!! Ne yapabilirim.

Motosikleti
BMW K1200GT , BMW S1000XR M Sport
Aslında soldan veya sağdan kamyon , otomobil , bisiklet , köpek , KEÇİ:p
Birşey fırladı yola ,

Mesafeniz durmanıza kesinlikle yetmeyecek. Ne yapabilirsiniz :silent::silent::silent::silent:

Lütfen fikirlerimizi paylaşıp tartışalım...

O an ne yapabileceğimi düşünmeye kesin fırsat bulamayıp olduğum yere kapaklanırım ön frene basmam nedeniyle :) Ee ŞU japonlar koymamışki activa ya ABS biz ne yapalım...

Bikere başıma geldi ön firene asılıp aklımın alamadığı kadar motoru yatırarak kurtardım. Ama bence Allah yardım etti yoksa ...

debriyajı bile çekmeden vites levyesine basarım hemen,
ondan sonrası trafik şartlarına bağlı..

Bu engelden kurtulma şansı,periferik açıyı nekadar kullana bildiğimize bağlı.

Vitesli motor kullanıp çarpışmanın kaçınılmaz olduğunun farkına varan bir sürücünün çarpmadan önce ayağa kalkması gerektiğini okumuştum biryerden. Hem çarpıştıktan sonra motordan daha kolay ayrılmak için hem de muhtelif organlara depodan dolayı gelecek hasarı korumak için. :) Scooterda motordan ayrılmak biraz daha zor gibi.

Ben direk çarptım yanlız kurtarmak için bir girişimim olmadı. :mrgreen:

Motosikleti
Bu engelden kurtulma şansı,periferik açıyı nekadar kullana bildiğimize bağlı.

Evet ilk adımımız kesinlikle bu .

Periferik bakışla engele odaklanmadan kaçış noktasını bulabilmek.

Hadi arkadaşlar doğruya doğru ilerliyoruz yeni fikirler lütfen.

Motosikleti
Vitesli motor kullanıp çarpışmanın kaçınılmaz olduğunun farkına varan bir sürücünün çarpmadan önce ayağa kalkması gerektiğini okumuştum biryerden. Hem çarpıştıktan sonra motordan daha kolay ayrılmak için hem de muhtelif organlara depodan dolayı gelecek hasarı korumak için. :) Scooterda motordan ayrılmak biraz daha zor gibi.

Ben direk çarptım yanlız kurtarmak için bir girişimim olmadı. :mrgreen:

Aman güzel kardeşim dur acele etme daha bir yere çarpmadık , kurtarıcaz Allahın izniyle ve biraz tecrübe ile.

Kornaya uzunca bir süre basılı tutar sürücüye kendimi farketirmeye çalışırım.

Yavaşlaya bildiğim kada yavaşlar, yola atlıyandan sıyrılmaya çalışırım.

Kontra uygulayarak tabi ki. :p

Evet ilk adımımız kesinlikle bu .

Periferik bakışla engele odaklanmadan kaçış noktasını bulabilmek.

Hadi arkadaşlar doğruya doğru ilerliyoruz yeni fikirler lütfen.

Kendi hızımız
Hayvanın hızı.
Yolun durumu (çukur veya arkamızdan gelen araç vb)

Motosikleti
tecrübeli motorcu böyle durumlarda fren kullanmaz,hatta 50 km nin üzerinde hiç fren kullanmaz..
kendimi tecrübeli ilan etmiş olmayayım ama ben böyle yaparım..

Madem böyle düşünüyorsunuz , son adıma kadar beraberce bulacağımız tekniği takip edin bakalım aklınıza yatacakmı. Bence akıllıca olduğunu kabul edeceksiniz.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 02:56 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:54 ----------

40 olunca haber verin.::gazete::

Gel hadi gel , kıyamam ben sana kenardan dudağını büzüp bakma öyleee. :salut::salut::salut:

1. Düz yolda yolun sağından gitmem. Fırlayana reaksiyon vermek için zamanım olur.
2. Arka fren ve ön freni kademeli olarak sıkar hızımı düşürürüm. 90 dan 50 ye düştüğümde Swerving ile durumdan sıyrılmaya çalışırım.
3. Baktım hiç olmuyor Low Siding ile yeri öpecek şekilde motosikletin ardını kaydırıp kendimi yere atarım. Olan motora olsun

Motosikleti
Kornaya uzunca bir süre basılı tutar sürücüye kendimi farketirmeye çalışırım.

Yavaşlaya bildiğim kada yavaşlar, yola atlıyandan sıyrılmaya çalışırım.

Kontra uygulayarak tabi ki. :p

Kornayı unut engel yola çıktı bile daqha fazla paniğe neden olmaya gerek yok , ikinci adıma geçmek için doğru yoldasın sadece nasıl yavaşlayacaksın biraz daha açarmısın ?

---------- Mesaj ekleme zamanı: 03:00 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 02:58 ----------

1. Düz yolda yolun sağından gitmem. Fırlayana reaksiyon vermek için zamanım olur.
2. Arka fren ve ön freni kademeli olarak sıkar hızımı düşürürüm. 90 dan 50 ye düştüğümde Swerving ile durumdan sıyrılmaya çalışırım.3. Baktım hiç olmuyor Low Siding ile yeri öpecek şekilde motosikletin ardını kaydırıp kendimi yere atarım. Olan motora olsun

Sizde ikinci adıma neredeyse vardınız frenaj esnasında bir küçücük nüans var hadi gayret.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar