Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bu sabah maxi scooter almak niyetiyle çıktım evden...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    ufuk-*- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2007
    Bugün büyük bir hevesle çıktım evden.2-3 haftadır planladığım gibi birkaç yer dolaşıp aklımda olan maxi scooterlardan birini alacaktım.İlk önce sym 250 gts i denedim.Denemekten kastım alıp turlamak değil yanlış olmasın,ilk kriterim olan motorun boyutlarının bana uygun olup olmadığına bakmak.Ve süpriiizz... diyemeyeceğim bir şekilde korktuğum şeyle karşılaştım.Boyum 2.00 cm olduğu için gidon birazcık sağ sol yapınca dizlerime değiyordu.kalktım motorun üzerinden üzülerek,çünkü gerçekten görüntüsü,teknük özellikleri çok hoşuma gitmişti,beğenmiştim motoru.Pes etmedim hemen, internetten biraz araştırma yapmıştım ve Kymco xciting in büyük kasası ile heybetli görünüşü hakkında okuduğum yorumlar yüzünden ümidim vardı hala.Bir de onu deneyim diye çıktım ve başka bir satıcının yolunu tuttum.Ama onda da durum aynıydı, hatta gidon daha yakın gelmişti bana.Listemde daha silverwing ve majesty vardı ama onlarda da durumun aynı olacağını düşündüğümden ümidimi kaybetmiş bir şekilde evin yolunu tuttum.
    Zaten ilk kez başıma gelmiyordu bu durum,daha önce araba almaya kalktığımda da alfa 156,bmw 3 serisi falan dar geldiği için baba arabası olan mondeo yu almak zorunda kalmıştım.Aslında o seçim çok kötü bir seçeneğin gerçekleşmesi demek değildi çünkü aslında ikisinden de daha üstündü benim aldığım araba.ama bugünkü durum böyle değil malesef.bütçeminde üzerine çıkacaktım belki maxi için.7000 tl param var çünkü şu anda motor için ayırabileceğim ve o fiyata alabileceğim hyo lar,eski endurolar ya da crosslar ilgimi çekmiyor malesef.Ve sanırım scooterlarda diğer motorların aksine gidon yükseltme aparatı falan yok.2 cm yukarıda olsa sorun olmayacak,sınırlarda yaşıyorum vesselam.

    Şimdi gidip bi scooter alıp artçının oturması gereken yere mi oturayım,yoksa bağdaş kurup mu bineyim ben motora alırsam ne dersiniz
    audi, mercedes gibi motosiklet firmaları da motorların long versiyonunu yaparlarsa diye bekleyeyim mi yoksa bi akıl verin bana...OFFF içimde kaldı valla hevesim,imkansız aşk yaşadım durup dururken iyi mi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    GÖЯKEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2010
    Şehir
    İzmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    Gt250R bekliyoRR..


    BYZ ARABALI ÇOCUK...

  3. #3
    ufuk-*- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2007
    ben böyle uzunlamasına yatarsam dönüşer problem olur hocam yaw,otobüs gibi geniş almak gerekir o zamanda.

  4. #4
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2010
    Şehir
    İstanbul-Kartal // Çanakkale-Gelibolu
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    suzuki burgman serisine baktınmı

  5. #5
    Alper41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2009
    Şehir
    Motoru Karamürselde Kendisi İstanbulda
    Motosikleti
    Kawasaki EN500
    Alıntı inci1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    suzuki burgman serisine baktınmı
    7000tl civarı burgman 400 öneririm bende sana .
    Fikirlere Kurşun İşlemez .

  6. #6

    Üyelik
    21 Haziran 2010
    Şehir
    Iraq Ebabil...
    Motosikleti
    Scoo AngeL...
    Alıntı GÖЯKEM adlı üyeden alıntı Mesajı göster




    Ama Yerinde Olsam 7-8 Bin Tl Enduro Alırım O Boya Anca Enduro Olur Bizim Boyumuz Kısa Malesef Racing Scooter Dışında Bişey Binemiyoruz Aslında Hep Cross Binmek İstemişimdir Ama Yükseklikten Dolayı Malesef Bende Alamıyorum 1.67 Boyla Anca Racing Scooter Takılıyoruzz
    [COLOR="Red"][B]Motosiklet bir özgürlük ve keyif aracıdır. Bu özgürlük ve keyfin en önemli ve öncelikli koşuluysa kask kullanımıdır.
    Kask, motosiklet sürüş güvenliğinin en önemli ve olmazsa olmaz koşuludur.[/B][/COLOR]

  7. #7
    ufuk-*- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2007
    burgman a bakmadım hiç,aslında hepsini denemek gerek diye düşünüyorum ama xciting ten bahsedenler kocaman devi gibi vs diye anlatırlardı onu deneyince hevesim kaçtı açıkçası.bir ara da burgman a bakayım belki farklıdır onun gidon konumu.silverwing in gidon biraz daha yüksek gibi duruyor resimlerde ama deneme fırsatım olmadı onu henüz.

    7000 civarı enduro olarak f650,pegaso falan var sanırım.ama onlarında görünüşü pek güzel gelmiyor bana.cross,cruiser falan zaten hiç aklımda yok.olursa ya enduro ya da maxi düşünüyordum açıkçası.yaza kadar bekleyip 9 a falan çıkarabilirim bütçemi aslına ama ilk hedefim maxi scooter almaktı...

  8. #8
    acayüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cawa
    Belki saçma gelebilir ama diz mesafesi konusunda benim bildiğim en iyi scooter sym joyride 200 dür.
    Koltuk alçak gidon yüksek olduğu için biraz cruiser havasında sürüşünden dolayı gayet rahat.Ayrıca ayakları uzatabildiğiniz kadar uzatabiliyorsunuz.
    1.95 lik arkadaşım var hiç sırıtmıyor gayette rahat kulanıyor. Ayrıcada ağır cüssesine rağmen artçısı eşi ile şehirler arası yolculuklarda yaptı. Denemediyseniz bir denemenizi öneririm.
    Ayrıca çok rahat bir kullanımı var.
    Son olarak 7000 tl ile iyi bir enduro bulmak zor olabilir. (yüksek model ,sorunsuz)
    en son olarak custom scooter
    http://www.scootforum.com/viewtopic.php?f=14&t=36
    Ucuz motor olmaz , Sorunlu motor olur.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)