Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet İle İgili Kitaplar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    Küçükçekmece / İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    Öncelikle iyi forumlar dilerim herkese. Forumda aradım ama benzer bir konu açıldığını görmedim. Motosiklet hakkında yazılmış roman yada eğitici türden kitapları sizlerle paylaşmak istedim. Umarım kitap okumayı seviyorsunuzdur Eğer sizinde bildiğiniz ve listede eksik olan kitap varsa eklerseniz iyi olur gelelim kitaplara...

    1)Motosiklet Teorisi - Reşat ARBAŞ(forumlarda Donald Duck olarak tanınır. )

    http://imageshack.us/photo/my-images/696/reatarba.jpg/

    Arka Kapak

    'Bu kitapla nihayet Türk motosiklet camiası kendi içinden bir yazarla, tercüme eserler bir yana, ilk Türkçe kaynağa kavuşmuş oluyor. Pek çok motor sevdalısının internet forumlarında 'Donald Duck' diye tanıdığı, taa New York'tan yazıştığı Reşat Arbaş 'Motosiklet Teorisi' ile nihayet karşımızda.
    Hiç ömründe motosiklete el sürmemiş bir motosiklet meraklısından, ileri seviyeye kadar motosiklet kullanan bir sürücüye kadar geniş bir yelpazedeki yeterli tecrübeden yoksun motosiklet sürücüsünün trafik tehlikelerine en açık dönemde olduğu biliniyor. Kitaptaki bilgiler özellikle bu dönemi hedef alarak hem motosiklet gibi dünyanın en güzel sporlarından birine bakış açımızı değiştiriyor, hem de karakucak öğrenme yöntemlerine göre çok daha güvenli adımlarla bu dünyaya girmemizi, çok daha sağlam bir temel üzerinde ilerlememizi sağlıyor.

    Kitapta ilk motosiklet nasıl seçilir, nasıl antreman yapılır, üstünde nasıl oturulur gibi en temel bilgilerden fren, viraj, kıvırmaca gibi kullanma tekniklerine; mental hazırlık, hatta biraz fizik, ve giyim kuşam hakkında temel bilgiden küçük bir sözlüğe; cadde-trafik stratejilerinden motosikletçinin aile ve çevresi ile olan ilişkilerine kadar hemen her konuda oldukça etraflı bilgi bulunuyor.'


    Yazar:Reşat Arbaş

    Sayfa Sayısı: 192
    Dili: Türkçe
    Yayınevi: MVT Yayınları


    2) Motosiklete Dair - Honda



    Uploaded with ImageShack.us

    Arka Kapak

    Motosikleti bir tutku olarak gören ve yeni başlayanlar için...

    Bu kitap motosiklet kültürünün benimsenmesi ve yayılması, motosikletin sosyal kabulünün artırılması amacıyla yazıldı; yani, bilinçli kullanıcıların toplumda artmasına katkıda bulunmak ve motosiklet kullanıcılarının aklında yer edinecek bazı soruların yanıtlarını su yüzüne çıkarmak için... Kitapta motosiklet kullanımıyla ilgili çok genel başlangıç bilgilerinin yanı sıra, ileri düzey kullanıcıların ilgisini çekebilecek sürüş teknik bilgileri ve her düzey kullanıcının bilmesi gereken pek çok teknik noktaya değinildi. Motosiklete ilgi duyan, ancak motosiklet ile tanışmamış kişilere hitap edecek bir içerik ve anlatım seçildi, ama tecrübeli kullanıcıların da ilgisini çekecek ayrıntıların bulunmasına da özen gösterildi. Konular olabildiğince karmaşık terim ve kavramlardan arındırılarak ele alınırken, konular, daha anlaşılır olması için, motosiklete gönül verenlerin ilgisini çekecek pek çok grafikle desteklendi. Her yaştan, her düzeyden motosiklet kullanıcısının ilgiyle okuyacağı bir kitap.

    Yazar:Kolektif

    Sayfa Sayısı: 141
    Dili: Türkçe
    Yayınevi: Caretta Yayıncılık

    3)Motosiklet Yol Sanatı - OMM



    Uploaded with ImageShack.us

    MOTOSİKLET YOL SANATI adlı kitap İngiliz Motosikletli Polis Teşkilatının resmi eğitim kitabı olup, OMM tarafından Türkçe'ye çevrilmiştir. Sürüşünüzü daha güvenli, dolayısıyla daha keyfli hale getirmek için SİSTEM'i nasıl kullanacağınızı çeşitli örneklerle açıklayan kitap, her motosiklet sürücüsünün baş ucunda bulunması gereken bir eser.

    4) Zen Ve Motosiklet Bakım Sanatı - Robert M. PIRSIG



    Uploaded with ImageShack.us

    Arka Kapak

    'Zen ve Motosiklet Bakım Sanatı' roman, otobiyografi ve felsefi deneme türlerinin sınırlarını genişleten; bütün bir akılcılık geleneğini sorgulayan benzersiz bir 'Kült kitap'. Hikâye bir adamın, oğlu ve iki arkadaşıyla birlikte yaptığı uzun bir motosiklet yolculuğundan oluşuyor. Yolcular, metalik-plastik yalnızlıkların hüküm sürdüğü, özdeki çirkinliklerin yapay bir stil cilasıyla kapatılmaya çalışıldığı, Amerikan kentlerinden, sapa dağ yollarından, uçsuz bucaksız düzlüklerden geçer, bir dağa tırmanır ve en sonunda okyanusa varırlar. Adam yolculuk boyunca bir de "iç yolculuk" yaşamakta, başka doruklarda gezinmektedir. Kendi 'deli' geçmişine, aklın ötesine yolculuk yapmaktadır. 'Akılcılık' dediği hayaletin pesinde antik Greklerden modern bilim felsefesine kadar bütün Batı düşüncesini kat eder. Etrafındaki bütün çirkinliğin, sahteliğin sebebi olduğu söylenen teknolojiyi suçlamaz Sorun, teknoloji üreten insanlarla ürettikleri nesneler arasındaki ilişkidedir. Bunun da temelinde gerçekliği, özne ve nesne diye uzlaşmaz karşı kutuplar koyutlayarak kavramaya çalışan Akıl anlaşısındaki genetik bir bozukluk yatar. Bu anlayış Nitelik sorunuyla hesaplaşamaz. Bir sanatçının yapıtını oluşturduğu bir tamircinin bir motosikleti özenle tamir ettiği saf nitelik anlarında özne ve nesne özdeştir. Bir yanda insan, bir yanda dünya nesne yoktur. Değer yoksa olgu da olamaz.

    Yazar:Robert M. Pirsig
    Çevirmen:Süha Sertabipoğlu
    Yayına Hazırlayan:Tuncay Birkan

    Sayfa Sayısı: 380
    Dili: Türkçe
    Yayınevi: Ayrıntı Yayınevi

    5) Cehennem Meleği (Hell's Angel) - Ralph Sonny Barger



    Uploaded with ImageShack.us

    Kitabın yazarının katılmasıyla bir Amerikan efsanesine dönüşecek olan Cehennem Melekleri motosiklet Kulübünün gerçek hikayesi, biraz da Amerikanın Kötü çocuklarının hikayesidir.

    'Çoğumuz liseyi bırakmış, yirmilerinin başlarında birbirine sürtecek iki beş sentliği olmayan gençlerdik. Arkaşlarımızın garajlarında yaşıyorduk, sahip olduğumuz tek şey sırtımızdaki giysiler ve bacaklarımızın arasındaki motorlardı.'

    Efsanenin doğduğu yıllar müziğin, rock'un roll'un ve uyuşturucunun yıllarıydı. Bu kötü çocukların efsanesinde farklı olarak silahlar, mahkeme salonları, hapishane hücreleri ve rüzgarla konuşan insanlar vardı.

    'Bu Sharon'la ilk buluşmamdı ve bildik şeyler oldu: bir silah alımı ve seconal aşırı dozu.' 'Ginsberg'i ve onun tuhaf siirlerini biliyordum ama yine de sakallı bir yahudinin oturma odamda meditasyon yapıp, şarkı söylemesini görmek biraz tuhaftı. Sonra bira ve otları çıkarttık ve Bob Dylan'ın, herif şarkı söylemeyi beceremese de, hiç de fena olmayan şarkılarını dinledik.'

    6) Motosiklet Günlükleri - Ernesto Che Guevara



    Uploaded with ImageShack.us

    İşte bir devrimcinin ilk gençliğinden motosiklete dair günlüğü. Che'nin arkadaşıyla birlikte motosiklet ile yaptığı Güney Amerika gezisi sonrası devrimci ruhunun geliştiği söylenir.

    Arka kapaktan:
    "Bu kitap, Che'nin 23 yaşında Alberto Granado'yla birlikte bir motosikletle çıktığı ilk Güney Amerika yolculuğunda tuttuğu günlüklerden oluşmaktadır. Che'nin derdi Amerika'yı keşfetmekti bir bakıma. Nitekim içindeki çağrıya uymamazlık edemeyip, üniversite eğitimini, ailesini, hatta ilk aşkı Chicniya'yı geride bırakarak yollara vurmuştu kendini.
    Çeşitli ülkeleri dolaştıkça ve özellikle cüzamlıların bulunduğu hastaneleri ziyaret ettikçe, gözlerinin önündeki tablo netleşmeye başlamıştı: Hem tüm insanlığı ikiye ayıran muazzam bölünme gerçekleştiğinde halkın yanında saf tutmaya karar veriyor, hem de tüm Amerika kıtasını Yankiler dışında bir melez ırka ait sayıyordu. Kadehini Birleşik Amerika için kaldıran bir Amerikalı!
    'Lanetli' insanlar tüm burjuvalardan çok daha yakındı bu sergüzeşte. Cüzamlıların Cehe'yi ve Alberto'yu sevmelerinin nedeni, bu iki kafadarın onlarla çekinmeden sohbet etmeleri, dertlerini dinlemeleri ve futbol oynamalarıydı mesela. Biz de bu arada Che'nin Albert Camus'yle ortak bir noktasını da keşfediyorduk: ikisi de kaleciydi.
    Dolayısıyla bu kitap, sonu bir gerilla mücadelesine varan ve Küba Devrimi'ne giden bir serüvencinin ağzından anlatılmış bir yol hikâyesidir aynı zamanda."


    7)Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi - Nasuh Mahruki



    Uploaded with ImageShack.us

    Bizden bir isim daha Nasuh Mahruki'nin motosiklet ile İstanbul - Katmandu yolculuğunu anlattığı kitabı.

    Arka kapaktan:
    17 Mayıs 1995'te dünyanın en yüksek tepesi olan Everest Dağı'nın (Chomolungma) zirvesine (8848 m) tırmanarak, 'Everest zirvesine çıkan ilk Türk ve İlk Müslüman' unvanını alan dünyaca ünlü dağcı Nasuh Mahruki sayısız başarılı tırmanışa imza attı. Gezi ve tırmanışlarıyla ilgili gözlem ve anılarını da Bir Dağcının Güncesi, Everest'te İlk Türk - Chomolungma, Bir Halalin Peşinde - Yedi Zirveler' adlı kitaplarda topladı. Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi, Mahruki'nin uzun yıllar hayalini kurduğu overland (karadan) Doğu yolculuğunun öyküsü.

    Nasuh Mahruki, Asya Yolları, Himalayalar ve Ötesi'nde motosikletle İstanbul'dan yola çıkıp Katmandu'ya gidişini; Tibet'te bir ay süren ekspedisyonla, 28 Eylül (1997) günü, dünyanın altıncı yüksek dağı olan Cho Oyu'nun (8201 m.) zirvesine gerçekleştirdiği Türkiye'nin en yüksek solo tırmanışını; ve Nepal, Sıkkım, Hindistan, Pakistan ve İran'ı geride bırakarak tekrar İstanbul'a dönüşünü anlatıyor.


    8)Küba'yı Keşfederken



    Uploaded with ImageShack.us

    Motosikletle Egzotik Bir Küba Gezisi - Christopher P. Baker
    Tanıtım yazısından:
    "İster başkent Havana'nın zarif bulvarlarında olsun ister Küba'nın okyanus dalgalarıyla yıkanan köy yollarında, yazar Chtistopher Baker'ın 1000cc'lik motoru sadece bir ulaşım aracı değil, aynı zamanda özgür bir ruhtu. Ateş kırmızısı motoruyla Küba yollarında üç ay dolaşan Baker, yaşadığı bu romantik macerayı mükemmel bir kitaba dönüştürmüş. Öyküsü, kozmopolit Havanalılardan çiftçi ve balıkçılara uzanan geniş bir toplumsal kesit sunarak, yüzyıllardır gezginleri cezbeden neşeli bir atmosferi yakalıyor. Yoksulluğun, siyasi belirsizliklerin, acı dolu bir geçiş sürecinin izlerini taşıyan bu güzel adanın zengin mirasını keşfediyor. Ve ateşki cennette gezgin bir şövalye gibi, Baker'ın gittiği her yerde nasıl güzel kadınlar bulduğunu anlatıyor. Duyarlı, espirili ve şaşırtıcı derecede samimi tesadüfle harmanlanan "Küba'yı Keşfederken" sizi uzun süre unutamayacağınız bir yolculuğa götürüyor. Uzaklardaki bu ezgotik ülkeye ve onun sıcakkanlı insanlarına mükemmel bir bakış sunuyor.
    National Geopraphic Uzmanları Tarafından Seçilmiş Tüm Zamanların En Heyecan Verici Keşif Öyküleri"

    8)Ve Küçük Kardeşlerimiz Abilerimizin Çocukları İçin Bi Kitap Kırmızı Motosiklet - Filiz Tosyalı



    Uploaded with ImageShack.us

    Kitaptan:
    Pendik'in üst taraflarından ilk kez geçiyorlardı. 2 km boyunca askeri araçtan başka bir şey çıkmadı önlerine. Yaklaştıkça daha uzaklara kaçan bir binayı arıyarlardı. Yol iyice daralıyordu. Hep genişlemesi beklenirken biraz daha daralıyor, bozuluyordu.
    Emir'in bir eli arabanın arkasındaki küçücük motosikletteydi. Büyük bir insan için küçücük, ama on yaşında, henüz ilkokulu bitirmiş bir çocuk için kocaman bir siyah aynalarıyla kırmızı, güzel bir motosiklet. Sağında ve solunda, görüşünü sağlayacak siyah aynalarıyla kırmızı, güzel bir motosiklet. Çocuk ruhunu bir salıncakla yükselterek bulutlara kadar çıkarıp, inişe geçiyor gibi coşturuyordu. "Bu benim motorum... Artık benim de bir motorum var." diye düşündü Emir. "Ah! Bir de okula başlasam...."
    ferdinandd ve hakan03 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    MkD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ekim 2009
    Motosikleti
    92 301 98 vstar
    http://www.idefix.com/kitap/iki-teke...HQZT6TZ45FNVZF

    bol resimli gezi sırasında alınan notlardan oluşturulan zevkli bir kitap

    [IMG][/IMG]
    deprogadias, ferdinandd ve namk bunu beğendiler.

  3. #3
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    Küçükçekmece / İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    Alıntı MkD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    http://www.idefix.com/kitap/iki-teke...HQZT6TZ45FNVZF

    bol resimli gezi sırasında alınan notlardan oluşturulan zevkli bir kitap
    kitap için teşekkürler
    MkD bunu beğendi.

  4. #4
    Ahmanamra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Şubat 2012
    Şehir
    Bursa / Setbaşı
    Motosikleti
    XT 125 R 2006
    Bu başlığın aslında forumda sürüş teknikleri altında sabitlenmesi gerek bence.Nacizane fikrim. Saygılar
    Etme cahille sohbet küstürürsün. Silme çıkını cam kırığıyla kestirirsin. ;)

    http://www.facebook.com/amraercan

  5. #5
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    bence bu ve bunu gibi başlıklar tek başlık altında toplanıp çıkan film kitap eklenmeli...
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  6. #6
    atiTheSun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CB125E Beyaz'2012
    Motosiklet yol sanatı isimli kitabı geçen ay aldım. Oldukça kaliteli bir basım. Belki biraz bundan dolayı fiyatı yüksek diyeceğim ancak gene de fazla pahalı. 30 lira olan kitap 12 lira kargo ücreti ile 42 liraya geliyor.. Kitap işe yarar mı derseniz, evet, anlatılan teknikler ve konu anlatımı yerinde (bir aceminin gözünden).. Ancak daha kolay temini ve daha uygun fiyatı ile Reşat Arbaş'ın Motosiklet Teorisi kitabına öncelik verseymişim. Tabii içeriğini bilmiyorum ancak o da iyi olmalı.

    Zen ve motosiklet bakım sanatı isimli kitabıda internette bir sahaftan aldım, bi kaç kitap birden alacağım için ekonomik geldi. 12 liradan temin ettim ve başka kitaplarla beraber 4 lira kargosuna verdim. Henüz okumadım. İç dünyamıza bir yolculuk yapmamızı sağlayacagını, Doğu zen felsefesini, batılı terimlerle açıklayacağını ve bunu da motosikleti örneklendirerek yapacağını yapılan yorumlardan biliyorum.. Bakalım, vakit bulunca okur, yorumumu burada yaparım..

    Nasuh Mahruki'nin kitabı ve Motosiklete Dair isimli kitap ilgimi çekti. Paylaşımınız için teşekkürler..

  7. #7

    Üyelik
    08 Mayıs 2012
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 2012 esd :)
    Kitap okumak güzeldir

  8. #8
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Ellerinize saglik, guzel bir konu.

  9. #9
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    Küçükçekmece / İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    Size faydası olduysa ne mutlu bana Umarım kitaplarla ilgilenen sadece bu kadar kişi değilizdir?

  10. #10
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    "Reşat ARBAŞ "DD" - Motosiklet Teorisi" kitabını tavsiyeleriniz üzere aldım, acemi olarak anlayamadığım tek bir cümle dahi olmadı!

    Bukadar yalın ve samimi anlatım ile motosiklet ile ilgili birçok konuyu en doğru şekilde öğrenmek aklımın ucundan geçmezdi.

    Sadece ön bilgi olsun diye almıştım kitap bunun çok ötesinde ve çokta keyifli. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

    Motosiklet Kültürü nün geleceğini, bu tür faydalı paylaşımların şekillendireceğine inanıyorum Tekrar tekrar teşekkürler
    deprogadias bunu beğendi.
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  11. #11
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    Küçükçekmece / İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    Alıntı ferdinandd adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Reşat ARBAŞ "DD" - Motosiklet Teorisi" kitabını tavsiyeleriniz üzere aldım, acemi olarak anlayamadığım tek bir cümle dahi olmadı!

    Bukadar yalın ve samimi anlatım ile motosiklet ile ilgili birçok konuyu en doğru şekilde öğrenmek aklımın ucundan geçmezdi.

    Sadece ön bilgi olsun diye almıştım kitap bunun çok ötesinde ve çokta keyifli. Tavsiyeniz için teşekkür ederim.

    Motosiklet Kültürü nün geleceğini, bu tür faydalı paylaşımların şekillendireceğine inanıyorum Tekrar tekrar teşekkürler
    özellikle benim ve sizin gibi acemi arkadaşları bilinçlendirmek üzere yazılmış bir kitaptır Motosiklet Teorisi. eğer size faydası olduysa benim gibi sizde bu kitaptan birşeyler öğrenebildiyseniz ne mutlu bana

  12. #12
    deprogadias - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    Küçükçekmece / İSTANBUL
    Motosikleti
    Honda Transalp XL 650V & CBF 600 & ZX6-R
    bu konunun daha fazla ilgi görmesini bekliyodum...

  13. #13
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Konu dün açılmış fakat sıralama dahi benim kitap araştırırken karşılaştığıma ya çok çok benziyor, ya da direk alıntı. Alıntı ise belirtseniz daha doğru olurdu (emeğe saygı açısından), değil ise emeğinize sağlık.

    Benim karşılaştığım Motosiklet İle İlgili Kitaplar yazısında her kitabın direkt satın alabileceğimiz linkleride birçok alternatif ile verilmişti, bu tür linkleride eklerseniz daha da faydalı olur

    Kendi laptopum serviste sık kullanılanlarımda olacaktı benzettiğim yazı 1-2 haftaya link atarım.

    Konu güncel kaldıkça umarım henüz karşılaşmadığımız kitaplar ile de öneriler alırız
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  14. #14
    Jubaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2008
    Şehir
    Amerika,CA
    A Twist of The Wrist- Keith Code, filmide olmasi lazim.
    Ayrica ikinci bi kitabida var bildigim kadari ile.
    We are many...

  15. #15
    ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul / Yas:29
    Motosikleti
    Honda NC S
    Alıntı Jubaa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    A Twist of The Wrist- Keith Code, filmide olmasi lazim.
    Ayrica ikinci bi kitabida var bildigim kadari ile.
    Gayet güzel gibi duruyor

    Bu saatte yetersiz ingilizcemle izlemeye kalkarsam beynime kramp giriyor, yetişmeye çalışırken

    Yarın sağlam kafa ile izlerim, sağol Jubaa

    http://www.veoh.com/watch/v20959402F...of+the+Wrist+2
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

  16. #16

    Üyelik
    07 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125 E >> Honda NX4 Falcon
    Emeğinize sağlık. Güzel fikir. Yeni kitap keşfedenler eklesin bence. Arşiv büyüsün

  17. #17

    Üyelik
    07 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda CB 125 E >> Honda NX4 Falcon
    Zen Ve Motosiklet Bakım Sanatı'nı aldım, okumaya başladım. Gerçekten çok keyifli.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)