Benzin 4.00 lira oldu oha dememek elde değil

İstanbul shell pompa fiyatları

Kurşunsuz Benzin 95 Oktan (TL/Lt) V-Power (Kurşunsuz 97)- K.Benzin 95 Oktan (TL/Lt) VP Diesel (Motorin) (TL/Lt) Diesel Extra (Kırsal Motorin) (TL/Lt) VP Diesel +GTL (Motorin) (TL/Lt) Gaz Yağı (TL/Lt) Kalyak (TL/Kg) Fuel Oil 6 (TL/Kg) Fuel Oil 5 (TL/Kg)
3,87 4,00 3,26 3,11 3,55 2,77 1,99 1,53 1,67

ekranalntslj.png

Son düzenleme:
Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
arkadaşlar aslında akaryakıt fiyatlarının buralara kadar çıkmasında iki ana etken var.
1- türk milleti olarak vergi ödemeyi sevmeyen bir toplumuz bu inkar edilemez bir gerçek.
bir doktor düşünün hastasını muayene ediyor normalde bu adamın serbest meslek makbuzu keserek vergisini ödemesi lazım ama o bunu yapıyormu hayır . bir avukat düşünün 100 milyonlarca liralık davalara bakan avukatlar vergi yüzsüzü ilan ediliyor bu ülkede bir kuruş vergi vermiyor ve bunun gibi onlarca örnek verebilirim, devlet de dönüyor bu milletten nasıl en temiz vergi alırım diye düşünürken insanların vergi kaçıramayacağı kontrol imkanının çok daha kolay olduğu tekel maddeleri, akaryakıt, online satış yapan siteler, pos cihazı ile satış yapan işletmeler, zincir market ve satış noktaları gibi yerlere yöneliyor. ama insanların vermediği vergiyi toplayarak bu çarkı döndürmek. UNUTMAYINKİ DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİNDE DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ DİYE BİR SÖZ YOK bizden başka.

2- akaryakıt dağıtım şirketlerinin gerçek fiyatları yansıtmayan şişirilmiş faturaları yeni öğrendiğime göre akaryakıt şirketleri normalde aldıkları akaryakıtı daha yüksek fiyattan almış gibi göstererek karlarını artırma peşindeler. bunu yaparkende neden epdk ya yakalanmıyorlar bunları denetleyen yokmu diyebilirsiniz ancak epdk firmaların aralarındaki kontratları gizli olduğu için göremiyor ve denetleyemiyormuş.

benim bu durumlardan çıkardığım sonuç önce biz kendimizi kazıklıyoruz vergimizi vermeyerek. ikinci olarakda bp, shell, opet, gibi kalantor dağıtıcılar şişikin faturalar ile bizim cebimize göz dikmişler aklımdan geçen çare ise yerli ve benzinine güveneceğimiz firmalardan akaryakıtı alarak bu şirketleri fiyat indirmine zorlamak.

hatta bunun için bir platform bile kurulabilir.

Son düzenleme:
aldığım terbiye bu durumu yorumlamama müsade etmiyor. bu ne lan insaf

Aldığımız 100 TL'lik benzinin 65 TL'si vergi olarak ödeniyor. Yani insanlarımızdan bazıları "vatandaş adam gibi vergisini ödese devlet böyle vergiler koymak zorunda kalmaz" diyorlar. Afedersiniz ama adam düşmanına böyle yapmaz kaldıki vergi kaçıran halk değil, Bir-kaç KODAMAN vatandaş.. Devletimiz en azından lüks vergileri ve kriz vergilerini azaltmasını bekliyıorum.

Eee yeter be kardeşim. Motor alırız %50 si vergi,parça alırız %50'si vergi,yakıt alırız%50'si vergi(gürcistanda şuan litre fiyatı 1.8 civarı), bunlara ek olarak birde yıllık vergi var. Eee harbi yeter artık. Cebimizdeki kuruşun yarısını devlete veriyoruz.Sesi çıkmıyor diye bir millete bukadarda yüklenilmez ki bee

Bazen kendi milletimi anlayamıyorum.Bu kadar vergi içinde bogulmuşuz ve hala sesimiz çıkmıyor...

Bazen kendi milletimi anlayamıyorum.Bu kadar vergi içinde bogulmuşuz ve hala sesimiz çıkmıyor...

Vergi içinde boğulmak ayrı bu bir nebze olsun hazmedilebilir.

Asıl mesele dengesiz vergi sisteminde boğuluyor olmamız. Başkaları kaçırıyormuş onu telafi ediyormuşuz. Evet bu doğru devlet kaçırandan alamıyor bu şekilde gücünün yettiğinden alıyor. Asıl vahim olanda bu.

Vergi içinde boğulmak ayrı bu bir nebze olsun hazmedilebilir.

Asıl mesele dengesiz vergi sisteminde boğuluyor olmamız. Başkaları kaçırıyormuş onu telafi ediyormuşuz. Evet bu doğru devlet kaçırandan alamıyor bu şekilde gücünün yettiğinden alıyor. Asıl vahim olanda bu.

Burda litresi 4 tl iken 50-60 km doguda litresi 1.8tl olan benzini adamlar hangi mantıkla kendi ülkesinden alsınki. Benzinin litresini düşürsünler bakalım 2.5 tl kim kaçak akaryakıtla ugraşıyor. Resmen devlet kendi eliyle kaçaga teşvik ediyor.

Hepimiz bunu hak ediyoruz , hic bosuna aglamayin!!

Bu benzin fiyati bugun tak diye artmadi.

Son 4 senedir surekli tirmandi tum yakit fiyatlari. Halk ne hukumete hesap sordu nede sandikta bunu hatirlatti.

Tam tersine oh bu yetmez sen bize biraz daha zam ekle der gibi davrandi.

Site koselerinde , gazetelerin sitelerinde ne bu ya demesini , aglamasini cok iyi biliyoruz.

Ama is faaliyete gelince, al birini vur otekine. Kimse Enerji bakanin kapisina gidip "yaktin ciramizi demiyor" Yolda gorseler elini opecekler ama....

Millet olmak , halk olmak , bir butundur ve ayni amac icin berberce hareket etmektir.

Enerji bakani cikmis Insallah geri duser diyor, alay ediyor insanlarla.

Taksiciye kiziyorsunuz arabasi dokuntu diye, ee adam plakanin pahaliligina mi yansin, benzinin 4 lira olmasinami yoksa aldigi aracin OTV indirimi olmamasinami (Yurt disinda taksi araclari vergiden muaftir)

Tum Turkiye, bu hukumete ve kararlarina boyun egmedigini gostermek icin , milli irade icin, 1 hafta boyunca binmeyin ozel araciniza ve almayin hic bir yakit. Patronundan iscisine ama.

O benzin fiyatlari dusmez ise gelin benim yuzume tukurun...............

Her seye boyun egen , bu kadar aciz ve zavali bir millet olmak bize yakismiyor.

Bir şekilde "siyasi görüşlerden bağımsız" bir tüketici eylemi olmalı. Ses getirecek bir eylem.

Motosikleti
Aprilia Caponord 1200 add
biraz önce bir platform kurulmasının gerekliliğinden bahsetmiştim. bakın yerli dağırım firmalrının benzinleri diğer ünlü petrol şirketlerinden yaklaşık 0.25 kuruş daha düşük ama bizim insanımız onlara değer vermiyor.

şimdi herkes kendi memleketindeki yerli petrol şirketlerinden güvendiği herzaman benzin aldığı istasyonları burada paylaşsa ve motorcu arkadaşlarımız büyük dağıtım şirketlerine prim vermeyip buradan benzinlerini alsa amin olun 15 gün sürer fiyat indirimlerinin gelmesi.

Motosikleti
Mondial Virago 50i
Elektrikli araçlar yaygınlaştığında ne yapacaklar merak ediyorum! Evinden dolduranı hapse mi tıkacaklar, eee bu kadar kolay vergiden (cukkadan) vazgeçmek kolay değil!

Elektrikli araçlar yaygınlaştığında ne yapacaklar merak ediyorum! Evinden dolduranı hapse mi tıkacaklar, eee bu kadar kolay vergiden (cukkadan) vazgeçmek kolay değil!

elektrik fiyatlarının da hızla artmasını beleyebilirsin.
görmek çokta zor değil.

Sonumuz çinde toplu halde bisiklet kullanıyorya millet aha öyle olacak :))))) metrobüslerde öyle olduk çine benzedik :))))

Alacaksın aylık akbilini bakacaksın keyfine .Bu zamla aylık benzin masrafım resmen 400'e tavan yapacak ..Sosyetik insanların pahalı arabalarını sadece haftasonu çıkardığı gibi biz de 3 5 kuruşluk motosikletlerimizi çıkaracaz gibi..çok zenginiz çokkkk

Elektirikli Otomobiller Turkiye de zor satilir. Daha siftahi dahi yapilmadan hukumet hic bir vergi indirimi yapilmayacagini acikladi. Bu durumda Elektrikli araclar dizel motorlardan dahi pahaliya mal olacak, normal binek bir arac bile 65.000 tl civarinda olacak. Hukumet sagolsun daha baslamadan yok etti bile.

Dunya elektrikli araclara vergi indirimleri veriyor dunyayi korumak icin. Bizimkilerde aman gelmesinde benzinden kazandigimiz haksiz vergilerimiz kesilmesin derdinde.

her nekadar motorsiklet tutkunu olsakta sosyal ve farklı bireyleriz
söylecek farklı sözümüz var. "ileri demokrasi" demek farklı seslere de
tahammül demek.

aynı zamanda da bu zam bu hükümetin yavrusu değil. kendisini hükümetin
yanında hisseden arkadaşlar savunmak zorundada değil.

istanbulda trafikte hiç bisiklet gormezken şimdi tek tük bisiklet gormeye başladım ( belki de algıda seçiclik başlamıştır bende)

Eee yeter be kardeşim. Motor alırız %50 si vergi,parça alırız %50'si vergi,yakıt alırız%50'si vergi(gürcistanda şuan litre fiyatı 1.8 civarı), bunlara ek olarak birde yıllık vergi var. Eee harbi yeter artık. Cebimizdeki kuruşun yarısını devlete veriyoruz.Sesi çıkmıyor diye bir millete bukadarda yüklenilmez ki bee

çıkanların halini geçen günlerde gördük.

enerji bakanının benzin zammı hakkındaki yorumu

İnşallah bir gün benzinin pahalı olmasının sebebinin petrol fiyatlarından ziyade alınan fahiş vergi olduğunu idrak edip buna göre milletin gözünün içine baka baka yalan söylemeyecek devlet yöneticilerimiz olur.

yahut bu yalanı sırf "bizimkiler" diye sineye çekmeyecek kadar özgür düşünceli bir toplum.

Motosikleti
Mondial Virago 50i

Bakan Yıldız, “Tüketicilere, yükselen akaryakıt fiyatları ile ilgili tavsiyeniz olacak mı, 'arabanızı kullanmayın' diyebilir misiniz?” sorusunu ise
“Hayır 'arabanızı kullanmayın' diyemem. Herkes ihtiyacı ve mutlaka bütçesi nispetinde kullanacaktır. İnşallah ümit ediyorum ki fiyatlar uluslararası arenada 75- 80 dolarlar bandına iner ve fiyatlar geri çekilir” şeklinde yanıtladı.

Akaryakıt üzerindeki vergilerin yüksek olduğunun hatırlatılması üzerine ise Yıldız, benzin ve mazot üzerinde yüzde 69-70 seviyesinde vergi bulunduğunu, bunun bütçe gelirleriyle alakalı olduğunu, diğer ülkelerle karşılaştırıldığında bu rakamın Maliye Bakanlığı tarafından “belki tekrar incelenebileceğini” kaydetti.

Diyemezsin tabi, cukka azalır sonra..

Seçim öncesi belki incelenir değil mi sayın Bakan!

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar