Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Geç gelen ambulanslar ve artan ölüm haberleri

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Konuyu açma nedenim başlıktanda anlaşılacağı gibi uzun bir süredir dikkatimi çeken olay yerine geç gelen ambulanslar yüzünden hastaneye geç ulaştırılan kazazedeler.

    Birçok kişininde hatırlayacağı gibi rahmetli Murat Doğanay kaza yaptığında olay yerine önce gazeteciler ulaşmıştı ve belkide birbirini takip eden ihmaller zinciri yüzünden hayatını kaybetti.

    Dün okuduğum bir konubaşlığında ise Sinan Aksu arkadaşımızın hayabusası ile kaza yapan bir motorsiklet kullanıcısına müdahale ederken ambulansın olay yerine ancak yarım saat sonra geldiğinden bahsetmesiydi.

    Aşağıdaki haber ise bugünki milliyet'ten alıntı.

    Kazaya tanık olan bazı vatandaşlar, ambulansın 45 dakikada olay yerine ulaştığını iddia etti.

    Kadıköy Bostancı Sahili'nde bu sabah saat 09.30 sıralarında meydana gelen kazada, spor yapmak için bisiklete binen 61 yaşındaki Salih Necdet Malikoğlu, henüz bilenmeyen nedenle dengesini yitirerek yere yuvarlandı. Kafasını beton zemine çarpan Malikoğlu ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar hemen Malikoğlu'nun yardımına koştu. 112 Hızır Acil ile 155 Polis İmdat hattını arayan vatandaşlar, kaza ile ilgili bilgiler verdi. Sağlık ekibi kaza yerine gelerek yaralı Malikoğlu'na ilk müdahaleyi yaptı. Ambulansa konularak Fatih Sultan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Malikoğlu hayatını kaybetti.

    "GÖZ GÖRE GÖRE ÖLDÜ"
    Malikoğlu'nun bisikletten düştüğünü gören Mehmet Tarhan, kazanın ardından hem polisi hem de sağlık ekibini haberdar ettiklerini belirterek, "Tam 45 dakika ne polis geldi, ne de ambulans. Adam göz göre göre can verdi. İstanbul'un göbeğinde böyle bir olayın yaşanması gerçekten dehşet verici" dedi. Kaza yerine iş işten geçtikten sonra 3 ambulans geldiğini öne süren Tarhan, "Kalp masajı filan yaptılar ama boşuna uğraştılar. Zavallı adam hayatını kaybetmişti zaten" diye konuştu. Bir başka görgü tanığı ise "Bu olay hepimizin başına gelebilecek bir olaydır. 112 polise, polis de 112'ye yönlendiriyor. Yaralı yaklaşık 45-50 dakika can çekişiyor. Adam gözümüzün önünde gitti" dedi. Malikoğlu'nun bisikleti Bostancı Polis Merkezi'ne götürüldü.
    KAYNAK: http://www.milliyet.com.tr/sahil-yol...04/default.htm

    Trafik sıkışıklığı ve emniyet şeridi ihlalleri yüzünden ambulansların trafiğe takılarak geç gelmesi bir nebze anlaşılabilir ama bostancı sahilyolu'na sabahları kadıköy bağdat caddesi üzerinden ulaşmak dolmuş ile sadece 10dk sürmekte.

    Bildiğiniz gibi 1 Eylül günü bir trafik kazasıda ben geçirdim ve polisin fenerbahçe stadı'nın 100mt ilersine gelmesi tam 2 saat sürdü (yaklaşık 5 kere telefon açmamıza rağmen), peki ya bana çarpan aracın altında kalsaydim ambulansın gelmesi ne kadar sürecekti..?

    bu konuya bir şekilde yetkililerin ilgisini çekmeliyiz diye düşünüyorum. dilekçe gönderebileceğimiz ya da e-mail atabileceğimiz bir yer olmalı..
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Of ki of... nereden başlasam hangi birini anlatsam diye düşünüyorum...

    Abilerim ablalarım;

    Şu anda özellikle aktif görevlere yollanan kamu personeli; bu hemşire olur, doktor olur, öğretmen olur; çok az deneyimli ve eğitimi tartışılır insanlar. Karman çorman edilmiş bir eğitimden geçen insanlar şu anda doktor oldu, öğretmen oldu. Bunu koyduk bir kenara.

    Personel yetersizliği nedeniyle pek çok yerde mevcut personelin sırtına sürekli olarak ek yük bindiriliyor. Hiçbir insan günde 12 saat, 16 saat, 24 saat çalışamaz. Zorla çalıştırılırsa o insandan verim alamazsınız, sürekli hatalar olur, işler yavaşlar. Sürekli nöbet, sürekli fazla mesai insanları duyarsızlaştırıyor. Eğer bir insana özel hayatındaki hobilerine, zevklerine yada en basitinden eve gidip uyumaya vakit tanımazsan o insan insanlıktan çıkar, robot olur. İnsanlara insanlığını hatırlatacak sosyal aktivitelerde bulunabilmesi için vakit vermek şans tanımak gerekir. Unutmayın; dünyanın en değerli şeyi altın, pırlanta yada para değildir; zamandır. Zorla gasp edilen zamanın telafisi yoktur. Zaten komik fazla mesai ücretleri ile bu fazla çalışılan saatler gönüllü yapılıyor olsa dahi parasal olarak telafi edilmiyor. Ama sorun, telafi bir yana, personeli sürekli zorlamakta. İstersen 5 maaş ver, adam fazla mesai yapmak istemiyorsa zorla çalıştırmayacaksın. Eleman eksiği varsa personel alımı yapacaksın. Ülke işsizlikten kırılırken, yüzbünlerce üniversite mezunu sokaklarda boş boş dolaşırken sen elindeki personele zorla 2 kişilik 3 kişilik iş yaptıramazsın. Yaptırıyorsan hata yapıyorsun.

    Bunu da koyduk bir kenara.

    Ambulansları eskiden şoförler kullanıyordu. Bazı yerlerde halen öyle. Ancak yardıma giden personelin ambulansı da kullanması uygulamasına geçildi. Ufak tefek bir hanım kızımız bakıyoruz koca ambulansın direksiyonunda. Kullanmasın demiyorum, aferin takdir ediyorum . Ama böyle mi olması lazım? İstanbul trafiği gibi bir yerde, acele bir yere yetişmeye çalışan bir sürücü, gittiği yere kadar geçirdiği zamanda, zaten kaç kere sinirleniyor, kaç kere zıvanadan çıkıyor acaba? Vardığı yerde sinirden yada yolda yaşadığı kaza tehlikesinden eli ayağı titreyen bir insan, kolu bacağı kopmuş yaralıya ne kadar iyi bir yardımda bulunabilir?

    Eğitim ve tecrübe eksikliği nedeniyle, saniyelerin önemli olduğu acil müdahele durumlarında, ne yapacağını bilmeyen, saçını başını düzelten personelle ne kadar yardımcı olunabilir?

    Kafasındaki örtü ile siyasi yada dini görüşünü alenen ilan eden, afişe eden personelle ne kadar iyi bir hizmet verilebilir?

    İtalyan denyoları gibi olduk. Dış görünüş herşeyden önemli hale geldi. Ambulans personeli gittiği yerde kameralar ile karşılaşınca dikkati dağılıyor. O olmasa etrafta toplanmış utanmaz insanlardan oluşan seyirci kalabalığı oluyor. Sanki maç var anasını satayım! Neyi seyrediyorsun lan? diye önce sopayla o tiplere girişeceksin.Ondan sonra zaten hastaya daha rahat ve iyi bir müdahelede bulunulabilir. Ben birisi izlerken tahtaya çivi çakamıyorum. Bu ne aymazlıktır, nasıl bir öküzlüktür aklım almıyor. Eğer olay yerinde yardım edecek görevliler varsa. İlk yapılacak şey hemen oradan uzaklaşıp yolu açmak çalışılan alanı ferahlatmaktır.

    Tüm bunları, ince detayları ve görev yapan personelin çalışma şartlarını neler yaşadıklarını empati yaparak anlamaya çalışalım. Bu arada ben bir sağlık çalışanı değilim, o sektörde çalışan tanıdığım da yok. Bir iki defa forumlarına girmiş yaşadıklarını dertlerini okumuştum. Forumları herkese açık. Basit bir google araması ile bulup okuyabilirsiniz. Kafayı kuma gömmüşüz sanki bu ülkede derdi olan bir tek motosikletliler var. Hangi iş düzgün? Bir tane örnek gösterin?

    Daha yazılacak tonlarca şey var, vakit dar, milelti sıkmayalım.Konu hakkında daha bilgili arkadaşlarımzı da var onlar da yazarsa şahane olur.
    Acil112 bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    12 Temmuz 2010
    Şehir
    küçükçekmece
    Motosikleti
    gv-650
    Arkadaşalar geç gelen ambulansların yanısıra mizah dergisine konu olmuş bi olaydan haberiniz varmı bilmiyorum.15 ağustos gibi kaza yapan motosikletli adama alkollü oldu gerekçesiyle ambulansa almamışlar...böle bi haber duyan varmı yav..mizah dergisinde okudum hangisi bilmiyorum ama...bi hemşire eşi olarak buna inanamadım ki lemandı sanırım dergi...off bualabilsem de yazssam detayları

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:17 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:07 ----------

    evete haberi buldum..goole amcamız sağ olsun..ne kadar çok benzer olay varmış millet uyanalım

    http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15554279.asp

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 13:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 13:17 ----------

    yok bu haberi böle geçemeyiz...

  4. #4

    Üyelik
    23 Haziran 2010
    Ölüm gelince ambulansın fazla şansı yoktur Ölüme çare Yok adamım "ALIN YAZISI DİYE" bişey duymadınızmı.

  5. #5

    Üyelik
    13 Nisan 2010
    Şehir
    Libya
    Motosikleti
    250cc lik chooper
    Valla ben ambulanslarin bilerek gec geldiklerini sanmiyorum yani ambulans a anons geldigi zaman abi dur cayimi bitireyim ya da su elemani bi mars edeyim hemen cikiyorum gibi bir sey oldugunu sanmiyorum. Konunun tamamen personel yetersizliginden ve turkiyedeki trafik probleminden kaynaklandigini dusunuyorum. Hic arastirmadim ama %100 eminim ki turkiye de ki ambulans sayisi olmasi gerekenin kesinlikle yarisi kadar falandir. Hem yeter li ambulans olmayisi hem de trafigin sikisik olmasi (kaza yapan arac goren suruculerin kazaya bakabilmek icin karsi serittin 5km hizla gitmeleri de buyuk etken!) maalesef bu duruma yol aciyordur diye dusunuyorum.

    Bir de su var ki igneyi kendimize cuvaldizi baskasina batirmak gerekirse Trafikte ehliyetli olup arac kullanan herkesin ilk yardim mudahalesi yapabiliyor olmasi gerekli. Bu forumda kac kisi detayli olarak bu konuda bilgili? Ya da turkiye de kac kisi bilgili? Yarali bi insana ilk yardim mudahalesinde bulunmak mi kolay yoksa televizyoncular geldigi zaman ambulans 45dk dir gelmiyor kardesim demek mi daha kolay? Biz millet olarak kolaya alismisiz sanirim...
    Acil112 bunu beğendi.

  6. #6
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    burdaki serzenişim basının olay yerine ambulanstan daha önce yada 2 gün önce başıma geldiği gibi telefondaki operatörün fenerbahçe stadyumunun ve bağdat caddesinin yerini bilmediği için polise anons geçememesi gibi nedenler. inanıyorumki bu insanlar işlerini daha iyi yapıyor olsa ambulansların olay yerine gelmesi 15dk'yı geçmez. bostancı gibi merkezi bir yere trafiğin olmadığı sabah saatlerinde 45dk sonra ambulans gelmesi alın yazısı, trafik problemi yada rahatlığa alışmaktan ziyade bence ihmalkarlıktır.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  7. #7
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Arkadaşlar ben Acil Tıp Teknisyeniyim. Ambulans soförlüğü yapıyorum. Isparta'nın bir ilçesinde görev yapıyorum ve ortalama vaka ulaşım süremiz 6.5 Dk. bu süre 112nin aranması ile başlayıp ambulansın hasta/yaralının yanına gelmesi ile biten süre. aslında genelde vakalara 2-3 dakikada ulaşıyoruz ama uzak (40km) birkaç köy var, bunlar süre ortalamasını artırıyor.
    Büyük şehirde görev yapmadım ama anons geldikten 1 dk sonra hala çıkış yapmamış ekip yoktur. ve Böyle bir durum olursa sebep her ne olursa olsun soruşturma başlatılır!..

    Ambulans neden geç gelir???

    mesafe, trafik, şoförün o bölgeyi bilmeyen biri olması(sorumlusu müdürlüktür), olay yerine yakın ekibin o anda başka bir vakada olması... ama hiçbiri keyfi sebep değildir.... bütün süreler, arama zamanları, ambulans ekibinin telsize cevap verdiği ve çıkış-varış saatleri telsiz kayıtları komuta kontrol merkezinde mevcuttur. adli bir soruşturma olursa açıklanır...
    112ciyiz

  8. #8

    Üyelik
    13 Nisan 2010
    Şehir
    Libya
    Motosikleti
    250cc lik chooper
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    burdaki serzenişim basının olay yerine ambulanstan daha önce yada 2 gün önce başıma geldiği gibi telefondaki operatörün fenerbahçe stadyumunun ve bağdat caddesinin yerini bilmediği için polise anons geçememesi gibi nedenler. inanıyorumki bu insanlar işlerini daha iyi yapıyor olsa ambulansların olay yerine gelmesi 15dk'yı geçmez. bostancı gibi merkezi bir yere trafiğin olmadığı sabah saatlerinde 45dk sonra ambulans gelmesi alın yazısı, trafik problemi yada rahatlığa alışmaktan ziyade bence ihmalkarlıktır.
    ben samsunda okurken bi kac kez devlet hastanesinin aciline gitmistim aksamlari (arkadas ziyareti) hic bekleyen ambulans gormedim gelen ambulans hastayi indiriyor du islemlerini yapip tekrar bi yere gidiyordu.

    ama suna da sahit oldum ki

    Ankara tunali hilmi caddesinde Trafige takilmis bi ambulans siren korna son ses!!!

    Buna ramen arkasini bile donup bakmayan bir trafik polisi!!! ve o polis ne yapiyordu? sadece yolun sagina park etmis araca ceza kesmekle ugrasiyordu donup arkasina bile bakmiyodu yoldan gecen bir vatandas uyardi da!! anca oyle trafige mudahale edebildi. Burasi Turkiye!

  9. #9
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Geçen ay içinde olduğum servis sabah okula giderken adamcağızın birine çarpıp kafasını gözünü patlatmıştı..Servisin çarpmasıyla 5 mt ileri uçan adam, asfaltın üzerinde kanlar içerisinde can çekişirken ambulansın gelmesi 40 dakika sürdü..Tam 40 dakika..

    Olay Libadiye Caddesi Shell benzin istasyonun karşısında oluyor..
    1 km mesafede 3 büyük hastahane, 500 m mesafede tam teşekküllü dispanser var..
    Ama gelmediler işte..

    Biz geçen sene ilkyardım kursu almış olmasak, elimizi adamcağızın kanlı kafasına, kemik fırlamış kırık bacağına sürmekten tiksinmiş olsak, nutkumuz tutulmuş olsa, yerde çırpınan o adam ya çevredeki ayılar tarafından hastahaneye karga tulumba taşınırken boynunu kırmış ya da kan kaybından muhtemelen ölmüş olacaktı..

    Sadece bu yüzden ilk yardım eğitimi alınmalı bence..
    Hatta belki de her motosiklet kullanıcısı ilk yardımı öğrenmeli..

    "Güya" kamu yararı güden kuruluşlara güvenerek kendimizin ve çevremizin hayatını şansa bırakamayız.

  10. #10
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar ben Acil Tıp Teknisyeniyim. Ambulans soförlüğü yapıyorum. Isparta'nın bir ilçesinde görev yapıyorum ve ortalama vaka ulaşım süremiz 6.5 Dk. bu süre 112nin aranması ile başlayıp ambulansın hasta/yaralının yanına gelmesi ile biten süre. aslında genelde vakalara 2-3 dakikada ulaşıyoruz ama uzak (40km) birkaç köy var, bunlar süre ortalamasını artırıyor.
    Büyük şehirde görev yapmadım ama anons geldikten 1 dk sonra hala çıkış yapmamış ekip yoktur. ve Böyle bir durum olursa sebep her ne olursa olsun soruşturma başlatılır!..

    Ambulans neden geç gelir???

    mesafe, trafik, şoförün o bölgeyi bilmeyen biri olması(sorumlusu müdürlüktür), olay yerine yakın ekibin o anda başka bir vakada olması... ama hiçbiri keyfi sebep değildir.... bütün süreler, arama zamanları, ambulans ekibinin telsize cevap verdiği ve çıkış-varış saatleri telsiz kayıtları komuta kontrol merkezinde mevcuttur. adli bir soruşturma olursa açıklanır...
    Yanlış anlaşılmasın, şahsen geç kalınma nedeninin ambulansın içindeki ekipten ziyade anonsu geçen personelde yada ihbarın yapıldığı merkezde olduğunu düşünüyorum. adres tarifinde hata olabilir (bostancı sahil yolu gibi bir yerde nasıl yanlış adres tarifi olacaksa) yada o saatlerdeki trafik durumunu dikkate almadan trafiğin daha yoğun olduğu taraftaki ekiplere anons geçiliyor olabilir yada benim başıma geldiği gibi telefondaki personel fenerbahçe stadını'nın(!) yerini bilmiyor olabilir. keşke buyuk şehirlerde de sizin hızınızda müdahale sağlanabilse. bu trafik yoğunluğu yüzünden mümkün olmayabilir ama yinede iyileştirilebilir diye düşünüyorum.

    İlk mesajımda koymuş olduğum haberde, maltepe'den yola çıkacak bir ambulans'ın bostancı'ya ulaşması 10 dakikayı geçmez. Maltepe'de oturuyorum ve işe gitmek için hergun motorla o yoldan geçiyorum, maltepe - bostancı arasını benim alış sürem yaklaşık 10 dakika.

    Bostancı'dan bir ambulansın gelmesi ise hastaneler e-5'te olduğundan dolayı sabah trafiğine takılabilir ama yinede 45 dakikayı bulacağını hiç sanmıyorum.

    maalesef iyileştirilmesi gereken çok fazla şey var, allah'a emanet yaşıyoruz..
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  11. #11
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Haklısınız arkadaşım. Bazen öyle bir durum oluyor ki BEN bile şahit olduğum bir vakanın adresini 112ye verirken zorlanıyorum. oradaki meslektaşlarımız söylediklerimi anlamamakta o kadar ısrarcı ouyor ki!..
    Kendi adıma konuşuyorum; ekip arkadaşlarım olarak işimizi o kadar sağlama alıyoruz ki 30 saniyeden kısa bir sürede çıkış yapıyoruz ve çıkış anonsunu geçtikten sonra telefonla hastanın adını-soyadını, hatta numarasını alıyoruz. adres konusunda komutayı arada çıkararak direkt hasta yakınıyla konuşuyoruz.
    örneğin:
    -Keçiborlu-Dinar yolu, ama hangi yol, aşağıdaki mi yukarıdaki mi?, şu kavşağı geçtiniz mi? vs...
    belki herşeye çözüm bulunabilir, düzeltilebilir ama büyük şehirlerdeki trafiğe, camlar kapalı, klima-müzik açık otomobillerden yol istemeye bir çözüm bulunamıcaktır ve büyük şehirlerde ambulanslar 30-45 dk'da gelmeye devam edeceklerdir...
    112ciyiz

  12. #12
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı overcloud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlk mesajımda koymuş olduğum haberde, maltepe'den yola çıkacak bir ambulans'ın bostancı'ya ulaşması 10 dakikayı geçmez. Maltepe'de oturuyorum ve işe gitmek için hergun motorla o yoldan geçiyorum, maltepe - bostancı arasını benim alış sürem yaklaşık 10 dakika.

    Bostancı'dan bir ambulansın gelmesi ise hastaneler e-5'te olduğundan dolayı sabah trafiğine takılabilir ama yinede 45 dakikayı bulacağını hiç sanmıyorum.

    maalesef iyileştirilmesi gereken çok fazla şey var, allah'a emanet yaşıyoruz..
    birader bek şimdi 112 de çalışmış biri olarak sana sadece şöyele bir özet geçebilirim
    1- 112 ye ayit belirli noktalarda istasyonlar vardır
    2- 112 istasyonu az olan yerlerde hastanelerin acil servis ambulansları da 112 ye dahil edilir

    yani 112 nin bütün ambulansları görevdeyken eğer bir olay olursa hastane ambulansları devreye girer ki van ilinde sadece 3 ambulans vardır böyle
    ambulansların sıkıntısı çok fazladır nedenlerini sıralayalım
    1- birden fazla olay olması ve yeterli ambulans olmaması
    bu hemen hemen her pazar olur bütün herkes kendini sokağa attığından olan olay sayısı ambulans sayısından en az 2 veya 3 at fazladır bundan dolayı ambulans bir hastayı hastaneye götürüp tekrar diğerine geri döner bu da yaklaşık 20 ila 45 dakika zaman kaybı demektir
    niye zaman kaybı derseniz 1. hastaya ulaşmak en fazla şehir içi 10 dakika sürer bu bütün şehirlerde aynıdır istasyonların uzaklığı sabittir 10 dakikada hastayı hastaneye yetiştirmek toplam 20 dakika birde ikinci hastaya yetişmek var o da kaç dakika alırsa
    2- memleketim de çok çok şerefsiz bir yalancı ihbar tayfası vardır
    Van ilinde ortalama günde 10 adet yalancı ihbar olmakta ve ambulanslar yaklaşık olarak 30 dakika uzaklıktaki mesafelere gönderilmektedir sadece ingilterede geçen sene 3 kişiye 11 er yıl hapis cezası verildi yalan ihbarda bulundukları için bizim ülkemizin kanununda bununla ilgili bir yaptırım olmadığı gibi adalet sistemimiz vurdum duymazlığın had safhada olması yüzünden bu yalan ihbarda bulunanlara hiç bir şey yapılmamakta ve adamlar aynı şerefsizliklerine devam etmektedirler
    3- aracı olmadığı için hastaneye polikliniğe sıra alıp gitmek isteyen vatandaş yalan ihbarda bulunarak ambulansı alıkoymaktadır
    kanunen olay yerine giden ambulans kişiyi hastaneye götürmek zorundadır bunu bilen yurdum üçkağıtçısı 112 yi arayıp kıvranma numarası yapar ambulans gelir ve şahsı evinden alır hastaneye götürür şahıs çok büyük bir pişkinlikle acil servis önüne gelir ve saolun deyip kalkıp polikliniklere gider
    4- hiç bir şekilde acil olmayan hastalar
    özellikle kendini bilinçli sanan bir gerizekalı okumuş grup vardır (hani okumakla cehalet gider eşeklik baki kalır diye bir laf vardır işte bunlar için söylenir)
    gecenin 3 ünde anons gelir adrese gidersin karşına çıkan şahıs "ya kusura bakmayın bende sanırım grip başlangıcı var der" o arada tabi telsizden anıonslar geçmektedir "bütün ekipler falan yerde trafik kazası en az bilmem kaç yaralı var" ama siz o gerizekalıyı hastaneye götürmek zorundasınızdır çünkü kanunda o herifi hastaneye götürmezseniz sizi şikayet ederse işten attırabilecek yetki verilmiştir ne olur siz o gerizekalıyı içiniz kan ağlayarak acile götürürken bir telsiz anonsu daha geçer "arkadaşlar olay yerine vardık bilmem kaç yaralı bilmem kaçı ağır bilmem kaç ölü biz ağır olan ikisini alıyoruz diğerleri beklemede buraya acele varın"
    bunlar bütün bu geç gelmelerin %90 ını oluşturmaktadır
    ama bunlar tek bahane değil bizim kurum olarak çok büyük hatalarımız yok mu var elbette
    1- ambulanslar kötü durumda
    2- sağlık personeli hiç bir şekilde güvence altında değil
    (yukarda saydığım olumsuzluklarda birkaç ibretlik dava açılsa ve ceza alsalar böyle şeyler birdaha olmaz)
    3- sağlık personelinin uygunsuz çalışma koşulları
    bir sağlık personeli günde 8 saatten fazla çalıştırılmamalıdır çünkü 8 saatten sonra olayları yargılama ve karar verme yeteneği kaybolmaktadır o yüzden doğru karar vermesi gecikir zaman aleyhte olur ama gelin görün ki sağlık personeli 24 saat çalışmaktadır ve 24 saat demek en az 100 olaya müdahale etmekte gecikmek demektir
    4- memleketimde halen ilkokul mezunu ambulans soförleri %98 i oluşturmakta
    bunun neresi yanlı kardeşim adam sadece soförlük yapıyo diyenleriniz olacaktır elbet onun için şöyle bir açıklama yapayım
    bu ülkede paramedik diye bir okul var kişileri hem acil müdahale ekibi hemde ileri sürüş tekniklerini öğreten okullardan mezun ediyolar (Acil112 arkadaşım çok iyi bilir bu konuyu ) ama devlet sırf fazla maaş vermemek için (ilkokul mezunu soför ile üniversite mezunu 1. kalite sağlık personeli arasındaki maaş farkı sadece 120 tl dir) paramedikleri işe almamaktadır
    peki ne oluyor bu ilkokul mezunu soför olunca
    adam olayın ciddiyetinin ve aciliyetinin farkında değildir o yüzden eğer yemek yiyorsa yemeğini yemeden bırakıp ambulansla acil vakaya gitmez (bu bütün şehirlerde aynıdır ve değişmez yok kardeşim bizim soförler öyle yapmaz diyen varsa kesinlikle yalan söylüyordur) çok büyük bir direnç gösterirler özellikle mesayi saatinin bitimine yarım saat kala hepsi ortadan kaybolur mesayiyi devralacak olan soförler de en az yarım saat geç geldiği için arada 1 saatlik bir kayıp olur o aradaki kayıpğta en az 10 kişi kesin ölür
    ha dersiniz tutun tutanağınızı kardeşim şikayet edin o zamanda şöyle bir sorun çıkıyor karşımıza
    bunların%99 u çok güçlü bir torpil ile işe alınmış adamlardır genelde çok nufuzlu birinin akrabalarıdır ve tuttuğunuz tutanağı genel itibariyle size yedirirler
    arkadaşın bahsettiği 45 dakika muhabbeti saat itibariyle bu soförlerin mesai değişiminde olmuştur dikkatinizi çekerim
    Acil112 bunu beğendi.
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  13. #13
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Nisan 2009
    Şehir
    Ankara-Trabzon
    Motosikleti
    artık yok
    Alıntı otopsici adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birader bek şimdi 112 de çalışmış biri olarak sana sadece şöyele bir özet geçebilirim
    1- 112 ye ayit belirli noktalarda istasyonlar vardır
    2- 112 istasyonu az olan yerlerde hastanelerin acil servis ambulansları da 112 ye dahil edilir

    yani 112 nin bütün ambulansları görevdeyken eğer bir olay olursa hastane ambulansları devreye girer ki van ilinde sadece 3 ambulans vardır böyle
    ambulansların sıkıntısı çok fazladır nedenlerini sıralayalım
    1- birden fazla olay olması ve yeterli ambulans olmaması
    bu hemen hemen her pazar olur bütün herkes kendini sokağa attığından olan olay sayısı ambulans sayısından en az 2 veya 3 at fazladır bundan dolayı ambulans bir hastayı hastaneye götürüp tekrar diğerine geri döner bu da yaklaşık 20 ila 45 dakika zaman kaybı demektir
    niye zaman kaybı derseniz 1. hastaya ulaşmak en fazla şehir içi 10 dakika sürer bu bütün şehirlerde aynıdır istasyonların uzaklığı sabittir 10 dakikada hastayı hastaneye yetiştirmek toplam 20 dakika birde ikinci hastaya yetişmek var o da kaç dakika alırsa
    2- memleketim de çok çok şerefsiz bir yalancı ihbar tayfası vardır
    Van ilinde ortalama günde 10 adet yalancı ihbar olmakta ve ambulanslar yaklaşık olarak 30 dakika uzaklıktaki mesafelere gönderilmektedir sadece ingilterede geçen sene 3 kişiye 11 er yıl hapis cezası verildi yalan ihbarda bulundukları için bizim ülkemizin kanununda bununla ilgili bir yaptırım olmadığı gibi adalet sistemimiz vurdum duymazlığın had safhada olması yüzünden bu yalan ihbarda bulunanlara hiç bir şey yapılmamakta ve adamlar aynı şerefsizliklerine devam etmektedirler
    3- aracı olmadığı için hastaneye polikliniğe sıra alıp gitmek isteyen vatandaş yalan ihbarda bulunarak ambulansı alıkoymaktadır
    kanunen olay yerine giden ambulans kişiyi hastaneye götürmek zorundadır bunu bilen yurdum üçkağıtçısı 112 yi arayıp kıvranma numarası yapar ambulans gelir ve şahsı evinden alır hastaneye götürür şahıs çok büyük bir pişkinlikle acil servis önüne gelir ve saolun deyip kalkıp polikliniklere gider
    4- hiç bir şekilde acil olmayan hastalar
    özellikle kendini bilinçli sanan bir gerizekalı okumuş grup vardır (hani okumakla cehalet gider eşeklik baki kalır diye bir laf vardır işte bunlar için söylenir)
    gecenin 3 ünde anons gelir adrese gidersin karşına çıkan şahıs "ya kusura bakmayın bende sanırım grip başlangıcı var der" o arada tabi telsizden anıonslar geçmektedir "bütün ekipler falan yerde trafik kazası en az bilmem kaç yaralı var" ama siz o gerizekalıyı hastaneye götürmek zorundasınızdır çünkü kanunda o herifi hastaneye götürmezseniz sizi şikayet ederse işten attırabilecek yetki verilmiştir ne olur siz o gerizekalıyı içiniz kan ağlayarak acile götürürken bir telsiz anonsu daha geçer "arkadaşlar olay yerine vardık bilmem kaç yaralı bilmem kaçı ağır bilmem kaç ölü biz ağır olan ikisini alıyoruz diğerleri beklemede buraya acele varın"
    bunlar bütün bu geç gelmelerin %90 ını oluşturmaktadır
    ama bunlar tek bahane değil bizim kurum olarak çok büyük hatalarımız yok mu var elbette
    1- ambulanslar kötü durumda
    2- sağlık personeli hiç bir şekilde güvence altında değil
    (yukarda saydığım olumsuzluklarda birkaç ibretlik dava açılsa ve ceza alsalar böyle şeyler birdaha olmaz)
    3- sağlık personelinin uygunsuz çalışma koşulları
    bir sağlık personeli günde 8 saatten fazla çalıştırılmamalıdır çünkü 8 saatten sonra olayları yargılama ve karar verme yeteneği kaybolmaktadır o yüzden doğru karar vermesi gecikir zaman aleyhte olur ama gelin görün ki sağlık personeli 24 saat çalışmaktadır ve 24 saat demek en az 100 olaya müdahale etmekte gecikmek demektir
    4- memleketimde halen ilkokul mezunu ambulans soförleri %98 i oluşturmakta
    bunun neresi yanlı kardeşim adam sadece soförlük yapıyo diyenleriniz olacaktır elbet onun için şöyle bir açıklama yapayım
    bu ülkede paramedik diye bir okul var kişileri hem acil müdahale ekibi hemde ileri sürüş tekniklerini öğreten okullardan mezun ediyolar (Acil112 arkadaşım çok iyi bilir bu konuyu ) ama devlet sırf fazla maaş vermemek için (ilkokul mezunu soför ile üniversite mezunu 1. kalite sağlık personeli arasındaki maaş farkı sadece 120 tl dir) paramedikleri işe almamaktadır
    peki ne oluyor bu ilkokul mezunu soför olunca
    adam olayın ciddiyetinin ve aciliyetinin farkında değildir o yüzden eğer yemek yiyorsa yemeğini yemeden bırakıp ambulansla acil vakaya gitmez (bu bütün şehirlerde aynıdır ve değişmez yok kardeşim bizim soförler öyle yapmaz diyen varsa kesinlikle yalan söylüyordur) çok büyük bir direnç gösterirler özellikle mesayi saatinin bitimine yarım saat kala hepsi ortadan kaybolur mesayiyi devralacak olan soförler de en az yarım saat geç geldiği için arada 1 saatlik bir kayıp olur o aradaki kayıpğta en az 10 kişi kesin ölür
    ha dersiniz tutun tutanağınızı kardeşim şikayet edin o zamanda şöyle bir sorun çıkıyor karşımıza
    bunların%99 u çok güçlü bir torpil ile işe alınmış adamlardır genelde çok nufuzlu birinin akrabalarıdır ve tuttuğunuz tutanağı genel itibariyle size yedirirler
    arkadaşın bahsettiği 45 dakika muhabbeti saat itibariyle bu soförlerin mesai değişiminde olmuştur dikkatinizi çekerim
    yazının tamamına katılıyorum. ambulansların geç geldiğinden dert yananlar, sanıyorlar mı ki, kendileri hasta yakını olarak büyük bir panik ve üzüntü, stres yaşarken, ambulanstaki görevliler keyif içindeler. çoğu zaman sağlık görevlileri, hasta yakınından daha fazla ızdırap ve stres içindeler olaya giderken. ordakiler robot değil, bir başkasının üzüntüsü, onlara masal gelsin...

    bununla ilgili yılar öncesinden bir ambulans doktorunun, bir trafik kazasına müdahalesini anlattığı ve en gaddar, kalbi kararmış adamın bile gözlerinden yaşları akıtacak bir yazı vardı bilgisayarımda bir yerlerde ama bulamadım.

    ayrıca yazıdaki yalancı ihbarlara ekleme yapmak isterim. bu ülkede, satın alacağı ikinci el cep telefonunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için, hatsız ve sim kartsız da aranabilen 112'yi arayıp, telefon testi yapan şerefsizlerin varlığını da unutmamak lazım.


    bu başörtülü personel konusuna geçen bir başlıkta daha değinilmişti, bakıyorum aynı zihniyet burda da iş başı yapmaya çalışıyor. kurtulun artık şu önyargılarınızdan, örümcek zihniyetlerinizden. kafasındaki saçları görünen insanlar, saçlarını gizleyenlerden daha zeki, daha becerikli mi sanıyorsunuz? kafaların dışıyla değil içiyle uğraşın birazcık.

  14. #14
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Buraya ben işin içindeyim o öyle değil böyle veya ben biliyorum onlar şöyle uğraşıyorlar veya uğraşmıyorlar demenin bence hiçbir manası yok..

    İnsanlar bu başlığı okuduğu anda akıllarına gelen 112 hadiselerini düşünerek paylaşıyorlr veya sadece düşünüyorlardır..

    O yüzden birşeylerin atışmasına girmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum..

    Şahsım olarak başıma gelen 112 vakalarının herhalde %90'ında şu veya bu sebepten ambulanslar olay yerine aşırı geç kalmışlardır ki sabahın köründe de gecenin yarısında da olay geçirmişliğim var bu konuda..

    Benim için kıstas/kriter yaşadıklarımdır..

  15. #15

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu başörtülü personel konusuna geçen bir başlıkta daha değinilmişti, bakıyorum aynı zihniyet burda da iş başı yapmaya çalışıyor. kurtulun artık şu önyargılarınızdan, örümcek zihniyetlerinizden. kafasındaki saçları görünen insanlar, saçlarını gizleyenlerden daha zeki, daha becerikli mi sanıyorsunuz? kafaların dışıyla değil içiyle uğraşın birazcık.

    O zihniyet ben oluyorum herhalde.

    Arkadaşım kılık kıyafet yönetmeliği diye birşey var. Kamu personeli kafasına göre giyinemez. Sağlık çalışanları, bilmem dikkatini çekti mi, tek tip üniforma giyiyorlar. O zaman herkes istediğini taksın kafasına. Birisi beyzbol şapkası taksın, öteki kovboy şapkası, beriki fes taksın. Olacak iş mi? Adam/kadın neye inanırsa inansın beni ilgilendirmiyor, özel hayatında isterse burka giysin, bana ne. Ama hizmet almak zorunda olduğum kamu görevlisinin bir siyasi partinin elemanı gibi yada bir dinin fanatik militanı gibi görünmesinden ben çekinyorum, tedirgin oluyorum. Bir vatandaş olarak belli bir dine ait olma zorunluluğum var mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için müslüman olmak yada x partili olmak diye bir şart mı var? Hıristiyansam yada musevi isem T.C. vatandaşı olamıyormuyum? Yabancı bir ülkede tatildeyken kaza geçirsen, sana rahibe kıyafetli kadınların yada papaz kılıklı adamların müdahelede bulunmasından hoşlanırmısın? Burada profesyonellikten bahsediyoruz. Profesyonel insanlar meslekleri ne gerektiriyorsa öyle giyinir. Bu başörtülü 112 personelini legalleştirme çabalarınıza kusura bakmayın ben destek olmayacağım. Başı açık olanın neye inandığını bilemezsin belki evinde sabahlara kadar iman ediyordur. Ama baş kapalı oldu mu bu bir ilanat oluyor, afişe etmek oluyor anlıyormusun? Bu etik değil, bu bir vitrin, bu bir gösteri. Dövme yaptırıp görünsün diye saçma sapan yerlerini açıp dolaşmak gibi. Kısa şortlu, mini etekli 112 personeli olmayacağı gibi bu da olmamalı.

  16. #16
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Buraya ben işin içindeyim o öyle değil böyle veya ben biliyorum onlar şöyle uğraşıyorlar veya uğraşmıyorlar demenin bence hiçbir manası yok..

    İnsanlar bu başlığı okuduğu anda akıllarına gelen 112 hadiselerini düşünerek paylaşıyorlr veya sadece düşünüyorlardır..

    O yüzden birşeylerin atışmasına girmenin anlamsız olduğunu düşünüyorum..

    Şahsım olarak başıma gelen 112 vakalarının herhalde %90'ında şu veya bu sebepten ambulanslar olay yerine aşırı geç kalmışlardır ki sabahın köründe de gecenin yarısında da olay geçirmişliğim var bu konuda..

    Benim için kıstas/kriter yaşadıklarımdır..
    abi sende çok şanssızmışsın
    espiri bi tarafa kardeşim haklısın sana katılıyorum geç geliniyor ama bunda inan ki sağlık çalışanlarının bir suçu yok (aslında var ama binde 1 bilemedin 2)
    neden dersen bu ülkede sağlık kurumlarını sağlık eğitimi almış halkın sağlık konusunda ihtiyacını bilen insanlar yönetmiyor
    adam hayatında sağlıkçıyı birtek sağlık ocağında görmüş açık öğretimden kamu yönetimi veya işletme bitirmiş ve torpil bulup o yerlere müdür olmuş kişiler yönetiyor sağlık kurumlarını o yüzden adamlar olaya sadece işin maddi boyutuyla bakıyor yani objektif değiller ve hiç bir zaman olamazlar
    atıyorum istanbul avcılarda her mahalleye 5 ambulans düşmesi gerekirken avcıların komplesinde 5 ambulans var adamlar sırf ambulans pahalı birde onda çalıştıracağımız adama para vermeyelim diye iyileştirme yapmıyor
    benim daha maaş elime geçmeden 600 tl si vergiye kesiliyor ama bu vergi bana geri hizmet olarak dönmüyor
    ben bu ülkede yaklaşık 9 yıldır vergimi ödediğim halde sağlık sigortamı sadece karımın doğumunda kullandım ama bu ülkede kuyumculuk yapıp aynı anda 5-6 dükkanından toplamda 100 bin tl nin üzerinde kira geliri olan devlete beş kuruş faydası olmayan ve nasıl oluyorsa yeşilkart almış (?) insan müsveddelerine hizmet vermek zorunda bırakılıyorum bunun ne kadar zoruma gittiğini bilemezsiniz
    Doğru yüz kişi yalanlasa da DOĞRUDUR.
    Yanlış yüz kişi doğrulasa da YANLIŞTIR.
    Dürüst olun DANSÖZLERİ kimse sevmez

  17. #17
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    Alıntı jawa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O zihniyet ben oluyorum herhalde.

    Arkadaşım kılık kıyafet yönetmeliği diye birşey var. Kamu personeli kafasına göre giyinemez. Sağlık çalışanları, bilmem dikkatini çekti mi, tek tip üniforma giyiyorlar. O zaman herkes istediğini taksın kafasına. Birisi beyzbol şapkası taksın, öteki kovboy şapkası, beriki fes taksın. Olacak iş mi? Adam/kadın neye inanırsa inansın beni ilgilendirmiyor, özel hayatında isterse burka giysin, bana ne. Ama hizmet almak zorunda olduğum kamu görevlisinin bir siyasi partinin elemanı gibi yada bir dinin fanatik militanı gibi görünmesinden ben çekinyorum, tedirgin oluyorum. Bir vatandaş olarak belli bir dine ait olma zorunluluğum var mı? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için müslüman olmak yada x partili olmak diye bir şart mı var? Hıristiyansam yada musevi isem T.C. vatandaşı olamıyormuyum? Yabancı bir ülkede tatildeyken kaza geçirsen, sana rahibe kıyafetli kadınların yada papaz kılıklı adamların müdahelede bulunmasından hoşlanırmısın? Burada profesyonellikten bahsediyoruz. Profesyonel insanlar meslekleri ne gerektiriyorsa öyle giyinir. Bu başörtülü 112 personelini legalleştirme çabalarınıza kusura bakmayın ben destek olmayacağım. Başı açık olanın neye inandığını bilemezsin belki evinde sabahlara kadar iman ediyordur. Ama baş kapalı oldu mu bu bir ilanat oluyor, afişe etmek oluyor anlıyormusun? Bu etik değil, bu bir vitrin, bu bir gösteri. Dövme yaptırıp görünsün diye saçma sapan yerlerini açıp dolaşmak gibi. Kısa şortlu, mini etekli 112 personeli olmayacağı gibi bu da olmamalı.
    Sözlerine tamamen katılmakla birlikte kullanıcılar tarafından da fişlenmeye hazırlıklı ol Sonradan hemen hemen her mesajında bir şekilde iğnelemeler, laf sokuşturma çabaları vs.
    Hayır yani kendimden biliyorum

    Bahsettiğin konunun anafikrinde ise, en azından internet özelinde düşünürsek, artık fazla kafa yormak yerine işi geyiğe vurmanın bireysel zihin sağlığım açısından daha iyi bir şey olduğunu düşünüyorum bir süredir..

  18. #18

    Üyelik
    16 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul - Beylikdüzü
    Motosikleti
    SYM XS 125 K
    Ben de özel bir sağlık kurumunda çalışmaktayım.Sağlık sistemi öyle bir halde ki tam anlamıyla Allahlık.Gün geçmiyor ki uygulamalar değişmesin.Tam anlamıyla bir el yordamıyla işliyor sistem. 112 ambulansın hastayı alması olayın bir boyutu diğer boyutu ise onu hastaneye ulaştırması.Özellikle mesai dışı gece saatlerinde devlet hastanelerinde her branşta uzman doktor yok.Özel hastanelerin de bulundurma zorunluluğu yok.Beylikdüzünde kaza geçiren bir hasta Esenyurt ve Avcılar devlet hastanelerine gidip ordan bakırköy devlet hastanesine gidebiliyor.112 de artık direk B.köy devlet hastanesine götürdüğünü söylüyor.Ambulansların geç gitmesi mevzusunda ise o kadar çok etken var ki.Ambulans sireni açık sol şeritten giderken öndeki aracın cep telefonuyla konuşup şeridi bilerek evet bilerek boşaltmadığını biliyorum.Ambulansın kaza yapmaması için arkaya takılan araçları kontrol etmesi gereken bir ülkedeyiz, daha neler neler.O kadar çok yanlışlık var ki söz bulamıyorum...
    Diş Fırçam Bile Motorlu :cherry:

  19. #19
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı aya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yazının tamamına katılıyorum. ambulansların geç geldiğinden dert yananlar, sanıyorlar mı ki, kendileri hasta yakını olarak büyük bir panik ve üzüntü, stres yaşarken, ambulanstaki görevliler keyif içindeler. çoğu zaman sağlık görevlileri, hasta yakınından daha fazla ızdırap ve stres içindeler olaya giderken. ordakiler robot değil, bir başkasının üzüntüsü, onlara masal gelsin...

    bununla ilgili yılar öncesinden bir ambulans doktorunun, bir trafik kazasına müdahalesini anlattığı ve en gaddar, kalbi kararmış adamın bile gözlerinden yaşları akıtacak bir yazı vardı bilgisayarımda bir yerlerde ama bulamadım.

    ayrıca yazıdaki yalancı ihbarlara ekleme yapmak isterim. bu ülkede, satın alacağı ikinci el cep telefonunun çalışıp çalışmadığını kontrol etmek için, hatsız ve sim kartsız da aranabilen 112'yi arayıp, telefon testi yapan şerefsizlerin varlığını da unutmamak lazım.


    bu başörtülü personel konusuna geçen bir başlıkta daha değinilmişti, bakıyorum aynı zihniyet burda da iş başı yapmaya çalışıyor. kurtulun artık şu önyargılarınızdan, örümcek zihniyetlerinizden. kafasındaki saçları görünen insanlar, saçlarını gizleyenlerden daha zeki, daha becerikli mi sanıyorsunuz? kafaların dışıyla değil içiyle uğraşın birazcık.
    Otopsici'nin yazısına bende katılıyorum, senin eklediğin bazı şeylerede hem katılıyorum hemde itiraz ediyorum. Şöyleki:

    Ambulans personeli kazaya geç gitmekten sorumlu tutulamaz çünki ya adres onlara yanlış bildiriliyor yada geç anons geldiği fikrindeyim yani olay merkezde (komuta deniyor sanırım) bitiyor. Bu sabah hayatını kaybeden vatandaşın bulunduğu yere 45 dakika sonra 3 tane ambulans gelmesi bunun bir göstergesi değil midir?

    Trafik yoğunluğu konusunada şöyle bir itirazım var, sadece bu haber için konuşuyorum günün o saatlerinde bostancı sahildeki araç sayısı ve trafik yoğunluğu o kadar azdır ki bağdat caddesinde yeşil dalga dediğimiz yöntem ile 55km ile trafik ışıklarından yeşilde geçerek kadıköyden bostancıya 15 dakikada ulaşabilirsiniz, yollar o denli boş oluyor. ben eminimki ambulansların geç gelmesinin sebebi ambulans personellerinde değildir, ilk yardım yapan personelin eğitimlerini ve tecrübelerini düşünürsek istanbul'da bu işi yapan ve bostancının nerede olduğunu kanımca bilmeyen insan yoktur.

    kendi tecrübemede dayanarak fenerbahçe stadının 100mt ilerisini tarif edemeyen bir operatörle telefonda uğraştığınızı düşünün panik halde. bir şekilde bölgeye yönlendirecek ambulanslar direk olarak olay yerinde ihbar yapan vatandaşlarla irtibat kurabilmeli diye düşünüyorum.

    Baş örtüsü meselesine gelince, bu konuyu tartışmayalım lütfen. haklılığını yada haksızlığını savunduğumdan değil, sadece burası yeri değil.

    ayrıca ambulansları hastanede sıra beklememek için kullanan vatandaşlarada bir şekilde ceza uygulanmalı diye düşünüyorum çünki gerçekten ihtiyacı olan insanların kullanılmasına engel oluyorlar..

    ambulansların peşine takılan araçlarada mobese ve eds kameralarıyla ceza kesilebilir.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  20. #20

    Üyelik
    20 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    mr 250 destro
    arkadaslar bende 5sene ambulans soforlugu yaptım hatta bazı hastanelerde ambulans bas soforuydum ve unıversıte mezunuyum sımdı 112lerde att dedıgımız arkadaslar artık ambulans kullanıyor o ılkokul mezunu arkadaslarımız yavas yavas elenmekte ama bır arkadasımız yazmıs att mezunu 21yasında genc kızlarımızı ambulans kullanıyor ve bakıyorum ambulans kazaları artmakta bazı saglık sayfalarına bakıyorum bu olayı protesto edıyorlar gencecık ınsanlarımız ambulans kazalarında ölüyor eskı sısteme gecılmelı egıtımlı profesyonel erkek ambulans soforlerı olmalı hıc bır ambulans bosuna gec kalmaz onumdekı adama sıren calıp basbas bagırmama ragmen dıbıne kadar gırdıkten sonra yol verıyordu bunun gıbı bır suru neden var bende bazı olayları gıdemıyordum cunku o anda baska vakkalardaydım bu oluyor maalesef. bolge bolge 112 noktaları var bırı gelmezse dıgerı gelır ıllakı gelmemesının yada gec gelmesının bır nedenı vardır bızler anonsu duyar duymaz hemen yola cıkarız once ınsan canı onemlıdır ve arabamda ventılator(sunı solunum cıhazı)dahıl her turlu tıbbı cıhaz ve ılac vardı sadece yazmak ıstedım.benım en cok kızdıgım ıse ambulansın pesıne takılan serefsızler bırde hasta sankı onunmus gıbı dortlulerını yakıp pesımden ayrılmıyorlardı buna cok kızıyordum bu arada bogazkoprusu gıselerden gecerken polısler ambulansı durdurup arka kapıyı acıp bakıyorlardı hasta varmı yokmu dıye ve bıze zaman kaybettırıyrolardı buda hasta ıcın bır zaman kaybıydı ölse ne olucak bunu dusunen bır polıs memuru zaten gormedım


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)