Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İnternet üzerinden motor satın almak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    En fazla mondial, kanuni marka motorların bulunduğu bir şehirdeyim, bayii olarak öyle çok alternatif yok, istediğim motor için distribütörlerden iki tanesini aradım, bana diyorlar ki, motoru biz parçalı halde göndeririz, sen orada bir motorcu bulursun ki bulurum, parçaları taktırırsın. Parayı da havale edersin bize, peki arkadaşlar bu olay böyle mi oluyor, güvenilir mi hadi havale yaptım, diğer evraklar neler nasıl hazırlanıyor? Çoğu motor sürmeyi bildiği için otobüsle gidiyor ya da uçakla, motoru alıyor sürerek geliyor ama ben daha yeni başlayacağım, bu işin yolu yordamı nedir? Biraz bilgilendirin lütfen..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul Maltepe
    Motosikleti
    İndirimli öğrenci akbili
    Motoru otobüse koyup getirebilirsiniz...

  3. #3
    fyildirok - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    bursa
    Motosikleti
    honda
    Fatura kesmesi lazim bunun icinde kimlik fotokopisi ve ikamet adresi lazim...en iyisi ambardan kamyonla yada otobsle al..

  4. #4
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    motoru sıfır alacaksınız sanırım....

    parçalı dedikleri tamamen demonte halde değildir..önceden ahşap,şimdi çelik iskelet içinde ön teker,çamurluk gidon v.s parçaları montajlanmamış halde geliyor bayilere...

    biraz mekanik bilgisi olan ,eli anahtar tutan motoru birazcık bilen herkes gelen koliyi 1 saat içinde motosiklet haline getirebilir...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

  5. #5

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Fatura kesmesi lazim bunun icinde kimlik fotokopisi ve ikamet adresi lazim...
    Kimlik fotokopisi istedi, ikamet adresi olarak bildiğin güvendiğin bir motorcuyu ver ki gönderince parçaları birleştirsin dedi.

    motoru sıfır alacaksınız sanırım....
    Evet sıfır alacağım, dediğiniz gibi çelik iskelet içinde. Bende o mekanik bilgisi yok ama burada tanıdığım iki dükkan var, uğradığım hergün ya motor söküyorlar ya motor takıyorlar, motorla ilgili muhakkak birşeyler yapıyorlar.

    Peki arkadaşlar bunu aldığım dükkandan otobüse nasıl yükleteceğim oda ayrı bir dert ama satıcı ben sana gönderirim kargo ile dedi. Şimdi burada garibime giden şu, adama parayı havale yapıyorsun, sonra beklemeye geçiyorsun hadi göndermese ne olacak.

  6. #6
    safakk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mayıs 2011
    Şehir
    İstanbul
    otobüse kadar taşıyabilmek için yanına birini alsan iyi olur zaten geniş bir karton kutu içerisinde teslim ediliyor 2 kişi de rahat taşınabileceğini düşünüyorum.
    kymco agility 50 5700km >> honda cbx 250 2100km >> honda cb 125 ..?
    Demirden korksak motora binmezdik..

  7. #7

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Otobüs'e ne kadar vermek makul, yani illa para isteyeceklerdir. Ya da motoru almayacaklardır. En mantıklısı gidip elden almak gibi görünüyor yani otobüs..

  8. #8
    Samet Ağır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    istanbul pendik
    Motosikleti
    YAMAHA YZF 1000 thunderace ,NC 750 S
    diğer bir konu....
    bahsettiğin şehir nere yahu..neden söylenmezki???
    belki sana göre uzak bana göre komşu şehirdeyiz..komşudaki bir arkadaş sana gel diyecek alacaksınız motoru bayiden binerek evine götüreceksiniz..
    belki senin bilmediğin başka bir bayi-bayiler var 70 km uzağında..

    detaylı bilgi vermek herzaman daha faydalıdır...
    Biliyorsan konuş,ibret alsınlar...
    Bilmiyorsan sus ki,seni ADAM sansınlar...

  9. #9

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Erzurumdayım samet bey!

  10. #10
    Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2011
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Valla ben İstanbul'dan aldım.Pazartesi gelip monte edilecek.Gelince detaylı şekilde anlatacağım.İstersen beni bekle onay verirsem sen de alırsın aynı şekilde.Kargo ücreti 100 TL.Koli halinde buradaki Mondial servisine gelecek ve benim önümde ücretsiz montaj yapılacak.Motor da 150ZC bu arada...

  11. #11

    Üyelik
    25 Temmuz 2011
    Tabi Carbon beklerim zaten acelem yok, sadece işleyişi merak ediyorum, bana göndereceğini söyleyen iki bayii de kargo ücreti almayacaklarını belirtmişti. Hayırlı olsun güle güle, kazasız belasız kullan..

  12. #12
    Carbon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Şubat 2011
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Yol verdim gitti.
    Sonunda bütün işlemler bitti, motor geldi ruhsatı çıkartıp plakayı taktım.Geçen hafta Cuma almıştım dünkü Cuma bitirebildim.

    Geçen haftaki Cuma akşamüstü mail order kullanarak yani sayıları söyleyerek motoru 12 taksit 1845 TL'ye aldım.Ödemen sonra kartın mail orderı kapatıldı.Cumartesi kargoya verildi, araya pazar girdi Pazartesi buradaki servise geldi, iş yoğunluğundan montajı Salıya attılar, Salı ancak dükkanı kapatırken bitirebilmişler, ben de yetişemeyeceğimden Çarşamba sabah alırım dedim.Salı günü buradaki servisi aradığımda motorun yanında fatura uygunluk belgesi vs. gelmediğini söylediler.Motoru aldığım yeri aradım belgeler bende kimlik fotokopini faksla, göndereyim dedi.Faks gönderildi, belgeler ötv ve mtv de yatırılmış halde eksiksiz olarak perşembe kargoya verilmiş.Ben çarşamba günü sabahtan motoru teslim almıştım, araya hafta sonu girmesin diye Cuma günü adres teslim yapılacak belgeleri teslimatını beklemeden 9.30'da kargo şubesinden elden teslim aldım.Sigortaya gittim 15.5 TL sigorta yaptırıp emniyete gittim, 142,5 TL oradaki işlemler tuttu 11.30'da ruhsatımı ve plakamı alıp eve geldim ve plakamı motora taktım...

    Bütün iş bundan ibaret.Motoru aldığım yer Tuzla Üçerler motor.Herhangi bir sorun çıkmadı...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)