Başta İstanbul ve İzmir olmak üzere bu kulüplerden yeteri kadar var.
Kendi içinde ikiye ayrılıyorlar MC ve RC ( detayları anlatmak uzun sürer)
MC olanlar zaten ayrı bir dünya. RC tipinde olanlarda ise bir süre görüş ayrılıkları yüzünden muhakkak kavgalar ve çatışmalar çıkıyor. Sonrasında ise bölünmeler oluyor (tecrübe ile sabittir)
Hevesinizi kırmak istemem ama eğer kulübü kurarsanız zaman da vermek kaydı ile çıkacak sıkıntıları bir bir anlatırım
Size katılıyorum. Hadi yapalım denilipte bir çırpıda yapılacak yürütülecek işler değil bunlar. Eski bir Mc kurucu üyesi ve kısa bir süreliğine Rc normal üyesi olarak yaşadıklarımdan sonra başınıza gelecekleri şimdiden söyleyeyim.
İllaki bir kurul seçmek zorunda kalacaksınız ( başkan, yardımcısı, vs vs ) Yoksa doğru düzgün bir organizasyon yapamacağınız gibi kimse kimseyi dinlemeden kafasına göre hareket etmeye başlayacak.Bu kurulu kurduğunuz vakitte, illaki o kuruldaki üyeleri beğenmeyen, kendisinin bu işe daha layık olduğunu iddia edip ayrılıkçılık yapanlar çıkacaktır. bunlarlada ayrı uğraşmak gerekiyor.
Mutlaka katı kurallarınız olmalı, yoksa herkez farklı telden çalıyor. Kural koyduğunuz vakitte çoğunluk kuralları beğenmiyor.kurallarda açıkça belirleneyen bir olayla karşılaşırsanız olay her kafadan bir ses çıkıp olay çorbaya dönüyor.
Mutlaka farklı farklı mekanlarda buluşmanız gerekiyor. yoksa hem üyeler sıkılıyor, hemde mekana uzakta kalan üyeler su kaynatıyor.
Üye alımında illaki seçici davranmalısınız yoksa ipini koparan kazığını söken geliyor. bir mekanda olay çıkarsa bu olay tüm gruba mal ediliyor.adınız kötüye çıkıyor.
Ayrıca birbirinden farklı motor gücü ve sürüş tekniği olan bir topluluğu bir araya getirip toplu sürüş yapmaya kalktığınızda , illaki birileri yavaş birileride hızlı kalıyor. hızlı kullananlar yavaş kullananlar arasında zamanla ortam geriliyor.
Bir mekanda diğer gruplarla karşılaştığınız vakit,alacağınız hal ve tavırıda önceden belirleyin.
Daha sayfalarca yazarım ama uzun yazıları kimsenin okumayı sevmediğinide bildiğim için burada kesiyorum.
Eğer böyle bir oluşum yapma fikriniz varsa sadece Gv650 kullanıcılarından yapın. Kimse kimsenin motoruna kabahat bulamasın.Kimse kimsenin altında veya üstünde olmasın. Varsın üye sayısı az olsun hiç önemli değil. zaten bir grup 15 kişi geçince ne yaparsanız yapın illaki bir sorun oluyor.
Yok biz illaki deneyerek yaşayarak öğrenmek isitoyruz derseniz Allah şimdiden size sabır versin. Türkiyede Hele hele İstanbulda zor bir işe kalkışıyorsunuz.
Ben sizin yerinizde olsam ( hatta şimdiki aklım olsaydı diyeyim) üye alımı yaparken, motorsiklet sahibi olma ile motorcu olmanın farkını bilen, Yol yapmanın ne olduğunu anlayan üyeler alırdım.