Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motorlu maganda

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Her sabah işe giderken yolcuların çok olduğu iki yaya geçidinden geçiyorum. Bu sabah da yine aynı yaya geçitlerinden geçiyorum Yeri de tarif edeyim. Kartal köprüsü kadıköy yönü. Genelde bir otobüs dolusu insan gelir ve köprüden gelen yolun solunda yani yan yolda indirir ve yolcular burada köprüden gelen yolu keserek kartal metrosuna giderler. Veya diğer yaya geçidinden uğurmumcu tarafına otobuse geçerler.

    Kıscası bir otobüs boşalır ve bende buradan arabayla her geçişimde trafik kuralı ve anlayışım gereği yaya geçidi boşalana herkes geçene kadar beklerim.

    Bugünde aynısını yapıyorum birden, çok nizami giyimli ve hatta reflektör yelekli tertemiz scooterli bir motosikletli maganda bu yaya geçidinden durmadan insanların arasına dalarak umursamayarak ve benden bolca küfür yiyerek geçti gitti.

    O arakdaş büyük ihtimalle de bu ve benzeri forumlara üye, ve umuyorum ki bunu okur ve yaya geçitlerinde önceliğin yayalarda olduğunu öğrenir.
    speynirci, rumelian, cool113 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Eylül 2013
    Motosikleti
    RKS Titanic 150
    Ülkemden nefret ediyorum böyleleri yüzünden
    ucanteneke5 bunu beğendi.

  3. #3
    extrem_015 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2010
    Şehir
    ☺ ßƲRĐƲR ☻
    Motosikleti
    EŞŞİZ TR'DE TEK CBR600F PC35 4 CİĞERLİ EŞEK ARISI
    ileri sürüş eğitimi var insanlık eğitimi yok...
    ArdaAras bunu beğendi.

  4. #4
    rumelian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2013
    Şehir
    İstanbul
    Kartalli olmama ragmen dedigin yeri anlamadim. Otobusler duraga yanasiyor durak ile otobusun arasindan mi gecti? Yiksa kopruden kadikoy istikametine dogru inerken virajin bitimindeki tumsek halindeki yaya seridini mi kast ediyorsun.
    Tumsek yaya seridinde, yayalarin arabalara yol vermesi zorunlu. Ya da araba suruculeri oyle zannediyor. Adamlar tumsek yapmis ki araclar bir zahmet dursun diye ama yok. Yurtdisinda (Rusyada bile, hani su kazalarina guluyoruz ya) ayagini yaya serdine attigin an o arac durur. Sıkïyorsa durmasin. Polisten cezayi yer. Ama bu hareketi yapmalarinin sebebi, polisten ceza yeme korkusu degil, gorgu egitim, insaniyet.. lafa gelince biz millet olarak cok muhtesem insanlariz...
    Konu degisecek ama bir sey daha anlatayim.
    Rusya da serit degistirdiginizde, yeni seritte yolunu kestiginiz (onune gectiginiz) araca iki uc kere dortluleri yakarak tesekkur edersiniz. Bunu amelesi profesoru, kadini erkegi herkes yapar. Ben de de aliskanlik olmustu. İstanbula donunce aliskanligim devam etti. Arabamda bende uygulayim belki goren olur yayilir dedim. Bir gun arkamdaki bir dobloya yaptim bunu. adam yanima gecip, birader sen hem onume gecip,hem artizlik mi yapiyon diye hirliyinca vazgectim...
    Ha bir de trafikte selam veren motorcu kalmadi ya. Hadi isaret dilini bilmiyorsun, ulan elimi kaldiriyorum, bir flasor yak, kornaya bas bari.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)