Castrol 15-40 mı 15-50 mi?

Selam arkadaşlar.. Motor yağına eski servis scooter yağı koyduğu için debriyajı yakmış (o yüzden 100kmde 16litre yakıyodu ve karbüratrör ayarıda düzensizdi oda yapılcak,sübap ayarı falan komple..) garantiden değişcekler, ve yarın yağı değiştircez parçaları bekliyoruz..

Usta; castrol 15-40 yada 15-50 al dedi.. 15-50nin daha iyi olabilceğini söyledi çünkü motor çok ısınıyor.. Ve kitapçığında 15-40 yazıyor.. Sizce bu kadar çok ısınan 20beygirlik 425cc atv'ye hangi yağ almalıyım??

İyi akşamlar...

.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Daha ince yağ koyman,keçelerden-contalardan hararetle birlikte kaçak yapabilir.Kitapçığındaki yağ numarasını dikkate al 15-40 koy.

Daha ince yağ koyman,keçelerden-contalardan hararetle birlikte kaçak yapabilir.Kitapçığındaki yağ numarasını dikkate al 15-40 koy.
Onlarda sanırım ilk 15-40 scooter yağı koymuşlardı bu duruma geldi..

Şimdi 2 kitapçıkta (TR,İng) 15-40 diyo..

Ama aşağıdaki ve servisteki service manuelinde (aynı 2side) 10-40 diyo.. Şimdi bu atv yüksek sıcaklıkta çalışan ve yağ yüzünden 2000kmde debriyaj yakmış motora hangi yağı alıyım??

Yarın sabah alıcam acil önerilierinizi bekliyorum saolunn...

Service manueli;

http://www.quadatv.it/spaccati/tgb_service_manual_blade_400-425_inglese.pdf

.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 00:05 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı Dün 23:47 ----------

Sayfa 3-2 de arkadaşlar..

Yağ seçimine değilde bence 2000 km de debriyaj arızasına veya hararete odaklan.Yeni motorda yüksek ısı olası.Fakat sürücü acemiyse:Yarım debriyaj,uygun olmayan vites veya rodajta tam performans istemi ile agresif kullanım arızalara zaten sebebiyet verecektir.Ama dersenizki acemi degilim ve gerektigi gibi kullandım diyorsanız bence araçta bir sorun var.Scooter,binek araç yagı, ince,hatta dizel yada kalın motor yağı bile bu kadar km de debriyaj sıyırtmaz.:cat:Kolay gelsin

4 senedir motor kullanıyorum.. Motor otomatik rodajda biraz agresif kullandım evet... Usta; 15-40 yada 15-50 ve JASO MA olsun dedi..

2side JASO MA bunlardan hangisini alsam sizce 15-40 mı??

.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 01:02 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 00:17 ----------

Kitapçıkta öle diyo ama service manuelinde 10-40 diyor.. Sizce hangisini almalıyım??

http://www.quadatv.it/spaccati/tgb_service_manual_blade_400-425_inglese.pdf

(sayfa 3-2)

.

Dostum sen kullanma kılavuzunu dinle.Boşver.Ben de 10-40 scooter castrol kullanıyorum.Debriyajım inanılmaz rahat çalışıyor.Motor ısındı mı dokunmatik vites.:)

hocam bence asiri isinmanin nedeni onceden kullandigin scooter yagi zaten debryaji da yakmis.yani motorun duzgun sekilde calismadigi kesin.bence kitapciginda onerilen yagi kullan hersey normale donecektir.sonucta bu aleta yapan bu alet icin en iyisini bilir.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
hocam bence asiri isinmanin nedeni onceden kullandigin scooter yagi zaten debryaji da yakmis.yani motorun duzgun sekilde calismadigi kesin.bence kitapciginda onerilen yagi kullan hersey normale donecektir.sonucta bu aleta yapan bu alet icin en iyisini bilir.

Avrupa işi biliyor.:cat::cat::cat::cat::cat:

Bir kere bildiğim kadarıyla Castrol'ün 15W-50 değerlerinde bir motosiklet yağı yok.

Kullanabileceğin mevcut yağlar :

Castrol Power1 4T Racing 10W-50
Castrol Power1 4T 10W-40
Castrol Power1 4T 15W-40

İlk sıradaki "Racing" tabir edilen yağ, yüksek performanslı ve devirli yeni teknoloji motorlar için uygun olan, tam sentetik bir yağdır. Bu nedenle senin motorun için uygun olduğunu sanmıyorum.

Diğer 2 seçenekten, kitapçıkta da yazdığı üzere 10W-40 doğru seçim olur bence.

İngilizce kitapçağında 15-40 , ingilizce servis manuelinde 10-40 yağ konulması gerektiğini söylüyodu ama kimseye anlatamamışımm yukarda neysee :cherry:

Yüksek torklu falan bi makina dedi usta 3litre Mobil 1 15-50 koyduk... Sübap ayarı,karbüratör ayarı egzos emisyon cihazıyla yapıldı ve debriyaj değişti.. Şuan motor harika gidiyoo ilk günkünden iyi.. çok değişti umarım yakıtta ustanın dediği gibi yarı yarıya düşecek :)

.

topigi bi dürtelim:cherry:arkadaşlar şu yag konusunda hastalık derecesinde takıntılıyım,şu castrol u ben mi bulmayı beceremiyorum yada bu adamlar çokmu kıymetli yag yapıyolarda bize satmamak için çırpınıyolar anlamadım,çevremdeki bp istasyonlarına soruyorum tam bi komedi,abi raflarda yag dolu git al işte ne soruyon:) gibi bi sürü boş muhabbet,neyse tesadüf bi castrol bayine rasladım gebzede,tabi bizim racing 10-50 onlardada yok:) satış temsilcisi cüneyt bey baya alakalı biri,adama motosiklet dünyasını anlattım,deli gibi aradıgım yag ı,sizin gibi bi bayidede bulamassak nerde bulacaz dedikten sonra telefona yapıştı:)birgün sonra yani bugün gittim aldım iki koli getirmiş sag olsun,muhbbet arasında frmumuzdan bahsettim,bu işi bu kdar ciddiye aldıgınızı bilmiyodum diyo:cherry:telefonu 5559957741 isteyen olursa kargoyla gönderebilirmiş 30tlye aldım ben,bnm gibi ulaşamayan varsa yararlansın..

10-50 castrol yağın kralı ama buralarda da bulmak sıkıntılı, cbf 150 içinde 4 mevsim çok uygun. İnternetten falan temin ediyoruz. Sadece Kocaeli merkezde bir yerde var benim bildiğim.

Şahsen bir yağın litresine 30 lira asla vermem, ama vermek isteyenler çıkacaktır. Gidip 8-10 liralık yağları alın demiyorum ama şu motosiklet yağı muhabbetini cidden anlamıyorum, yine castrol koy ama otomobil yağı olsun ne fark eder. Debriyaj falan kaçırmıyo yalan ya.

Şahsen bir yağın litresine 30 lira asla vermem, ama vermek isteyenler çıkacaktır. Gidip 8-10 liralık yağları alın demiyorum ama şu motosiklet yağı muhabbetini cidden anlamıyorum, yine castrol koy ama otomobil yağı olsun ne fark eder. Debriyaj falan kaçırmıyo yalan ya.

Cbf için konuşayım, bir keresinde eski motoruma ne far keder diye bp nin 15-50 araba yağını koydum, anam anam oda nesi. Vitesler takur tukur, motor çok güzültülü, bir korku saldı içimi 200-300 km sonra yine değiştirmiştim. Ne fark eder demiştim 15-50 madeni bi yağ idi :) Kötü bir deneyim di.

Araba yağı ile cbf te vites geçişleri çok kısa bir süre sonra kalitesizleşiyor. Motosiklet yağının şanzımanı koruma ve vites geçiş kalitesini uzun tutma direnci çok daha yüksek. En azından cbf 150 için böyle.

topigi bi dürtelim:cherry:arkadaşlar şu yag konusunda hastalık derecesinde takıntılıyım,şu castrol u ben mi bulmayı beceremiyorum yada bu adamlar çokmu kıymetli yag yapıyolarda bize satmamak için çırpınıyolar anlamadım,çevremdeki bp istasyonlarına soruyorum tam bi komedi,abi raflarda yag dolu git al işte ne soruyon:) gibi bi sürü boş muhabbet,neyse tesadüf bi castrol bayine rasladım gebzede,tabi bizim racing 10-50 onlardada yok:) satış temsilcisi cüneyt bey baya alakalı biri,adama motosiklet dünyasını anlattım,deli gibi aradıgım yag ı,sizin gibi bi bayidede bulamassak nerde bulacaz dedikten sonra telefona yapıştı:)birgün sonra yani bugün gittim aldım iki koli getirmiş sag olsun,muhbbet arasında frmumuzdan bahsettim,bu işi bu kdar ciddiye aldıgınızı bilmiyodum diyo:cherry:telefonu 5559957741 isteyen olursa kargoyla gönderebilirmiş 30tlye aldım ben,bnm gibi ulaşamayan varsa yararlansın..

abi ben şanslıyım o zaman 20 tl ye buldum ben bp istasyonunda gidip 1-2 tane alayım zam gelmeden :cherry: ama tek sıkıntım vites geçişleri az kemikli sizde de aynı mı acaba :silent:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar