Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sorular var :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Aralık 2005
    Selam arkadaşlar, size birkaç soru sormak için bu konuyu açtım, eğer cevaplarsanız sevinirim. Ben yeni motorsiklet hevesi gelmiş biri olarak yakın zamanda A2 ehliyeti alıp motor kullanmayı öğrenmek istiyorum. Ancak kafama takılan bazı noktalar var.

    Şimdi mesela sabah okula yada işe giderken arabaya göre daha rahat olur mu? Yani arabayı park yerinden çıkar uğraş falan yerine motora atlayıp gitmek daha kolay gibi gözükse de kasktı, diğer korumalardı falan her sabah uğraşmak daha mı zor gelir sonradan sizce?

    Başka bir nokta da trafik tecrübesi, benim araba ehliyetim var ancak direksiyon kursu dışında hiç kullanmadım o yüzden de fazla trafik tecrübem yok. Düzgün bir motor kursuna gitsem direk motorla başlamak için yeterli olur mu yoksa can güvenliğinin daha yüksek olması açısından trafiğe arabayla başlamak mı lazımdır? Kısaca şöyle diyim, trafiğe direk motordan başlamak iyi midir

    Son sorum da motor tipi açısından. Başlangıç için direk chopper türü motorlar iyi midir? Yoksa olayı kapma açısından scooterlar gibi daha basit türlerle mi dolanmak lazım? Sorumdan anlaşılacağı gibi motorlardan teknik açıdan pek anlayan biri değilim, son sorum da vitesler hakkında. Motorda otomatik vites yada direk vitessiz motor oluyor mu? Oluyorsa chopperlarda olur mu?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    öncelikle siteye hoşgeldin,kendine tanışma kısmında bi başlık açsaydın iyi olurdu.sorularına gelince:
    senin koruma elbiselerini giyip hazırlanman,motosiklete binmeden önceki aşama.yani sana bağlı bişey.motosikletin pratikliğiyle bi alakası yok.tabi korumaları giymedende olmaz.ama giyip yola çıkınca otomobilden daha önce istediğin yere ulaşacağın için bu durum pek önemli değil.
    trafiğe motorla başlamanda bi mahsur yokk.otomobille başlaman trafiğin akış sistemini kavraman için yararlı olurdu ama motorlada bu işi rahatça kavrarsın.iyi bi kurs,senin yeteneğin ve mümkün oldukça pratik yapman,motorunla uyumlu olman yeterli
    chopper dediğin motor tipi cruiser dir.öncelikle sen kendine uygun,kafandaki motor tipi ve kullanım amacını saptamalısın.şehir içinde iki nokta arası giderim.ayağımı yerden kessin yeter diyosan scooter dan başla ve devam et.motoru büyütürüm hız yaparım gibi amacın varsa vitesli bi makineden başla.scooter lar genelde otomatik vitestir.diğer tip motorlar ise manuel vitesli.cruiserlerde manuel viteslidir.

  3. #3
    heysem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/kadıköy
    Motosikleti
    Piaggio Skipper 150
    Vlad çok iyi cevap vermiş. Ben de aşağı yukarı aynı şeyleri söyleyeceğimden sadece şunu sölesem yeter:
    KATILIYORUM...

  4. #4
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Merhaba

    Cruiser tip bir motorla elbette başlanır. Önemli olan motoru bilinçli kullanmaktır. Motorun %90'ı zevk aldığın motoru almaktır. Geri kalan %10'da servis, yedek parça ve bulunabilirliktir. Benim gözlemlediğim herkes kendi zevkine, imkanına göre motora biniyor. Ben gittim Kanuni Tiger aldım. Sen gidersin Mondial MCT250 alırsın. Bu bir çok kritere göre değişir. Al sevdiğin motoru ki daha çok öğrenmek ve binmek istersin. Seni kamçılar. Daha severek sıkılmadan bakımını yaparsın. Motor olayıda budur.

    Yalnız burda birşeye dikkat etmeni tavsiye ederim. Başlarken büyük hacimli bir motorla başlama. 250cc bir motor başlangıç için çok uygun. Hatta çok da ekonomik.

    Görüşmek üzere.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  5. #5
    MoToR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    SUZUKİ DR 800 BİG-JİNLUN 250
    arkadaşlarım haklı ama bir şeyde ben ekleyeceğim senin istediğin türde otomatik vitesli bir motor hemde şık bir görünümü var v3 bir bak istersen ama önce eğitim şart bir kursa gitmen ve ehliyet alman lazım kal sağlıcakla

    http://www.sarikayalar.com/tr/motor_02.htm
    SUZUKİM, ud\'um buz gibi bira ile doğanın keyfini yaşarım.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler