Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Serviste geçen günler.Asya Motor T19 A..Tecrübeler-Tavsiyeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    cascarino - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Asya Motor T19A
    Selamlar,

    Bundan yaklaşık 1.5 ay önce Istanbul Ziverbey'deki Damla Otomotiv'den bir Asya T19 A satın aldım.

    O günden bu yana yaşadığım sıkıntıları paylaşmak istiyorum.

    Motoru aldım ve hemen Fikirtepe'deki servise gönderdiler..

    1-O aldığım motorun kilometre göstergesi çalışmıyordu.Fikirtepe'deki serviste uzun boylu bir arkadaş (adını anımsayamıyorum) , abi yaptım diyerek motoru teslim etti.Motoru aldım ve yola cıktım.Baktım kilometre saati çalışıyor , ancak mesafe göstergesi işlemiyor.Geri döndüm..Servet Usta sağolsun el attı ve teli yerinden söküp bir dizi işlemden geçirdi ve sorun çözüldü.

    2-Ertesi gün sağ ön far bozuldu.Tekrar servise gittim.Yine o uzun boylu arkadaş ,yaptım diyerek bana verdi motoru.Kontrol ettiğimde yine yapılmadığını gördüm.O andaki yoğunluktan dolayı Servet Usta bana garantiden ampulü değiştireceğine dair bir kart yazdı ve daha müsait bir zamanda ugramamı rica etti.Daha sonraki günlerde ugradım ampül garantiden değiştirldi.

    3-300 km bakımında , tam da göremediğim işlemler yapıldı.(yağ değişti,frenler sıkıldı vs...).Telefonda 15 YTL denmesine rağmen 20 YTL tahsil edildi.Sebep de şu ..T19 ların yağı daha pahalıymış

    4-Geçen hafta Unkapanı köprüsünden , Sİrkeci feribotuna doğru ilerlerken , sıradışı bir sürtünme sesi duydum.Sağa çekip baktığımda , kilometre telinin gösterge tarafından cıkıp yerde süründüğünü gördüm.Lastik tarafındaki vidayı gevşeterek bagajıma koydum.O gün motor 964 KM de kaldı..Şu anda kaçla gittiğimi ve ne kadar mesafe yaptığımı bilemiyorum.

    5-Ertesi sabah , Harem den feribota binmek üzereyken,yine bir çatırtı buydum.Ve sallandıkça ön grenaja vuran birşey oldugunu farketim.Önde farın üzerinde duran küçük park lambasının , kökünden ampulü ile birlikte çıkmış ve kablosu ön grenajın altından sarkmış durumda buldum.Yanımdaki elektrik bantı yardımıyla kabloyu grenaja tutturdum.

    6-Arkadaki plaka lambası bir aynı akşam eve döndüğümde yerinde yoktu.Oradan sarkan bir kablo ve ucunda ampülleri duruyordu.Serviste bu parça yok ve geleceğini söylediler,mallar gümrükteymiş!!!!!.Plaka lambasız,arkaya bir elektrik bantıyla tutturulmuş kablolarımla çirkin bir görüntüde geziyorum.

    6-Bugün (8 Temmuz Ctesi) , 1000 bakımı için servise gidecektim.Telefonda çok yoğun olduklarınıı bakamayacaklarını söylediler.Ona da eyvallah dedim ptesini bekliyorum.


    Bunların haricinde motorun falsoları şunlar :
    -Sele bir dizayn fiyaskosu.Boyum 187cm ve biraz ortaya doğru oturmam gerekiyor.Ayaklarımı yukarı doğru koymazsam sürekli aşağı doğru kayıyorum ve ortadaki çıkıntı sürekli kuyruk sokumunu rahatsız ediyor ağrıtıyor.
    -Elcikler bir felaket.Sanki zımpara kagıdı koyulmuş gibi , baş parmak yanlarını ve avuç içlerini soyuyor..Bu motora uyan daha rahat bir elcik servisinde bulunmuyor!!! (Eldiven kullanıyorum , buna rağmen çok rahatsız)..Esasında selesi insanı öne doğru kaydırdığı için , yük ellere biiyor.Ayaklarla ve ellerle öne kaymayı engellemek için uğraşıyorsunuz.Bir de elciğin malzemesi çok kötü oldugundan dediğim gibi elleri mahvediyor.
    -Aynalar çinlilere göre yapılmış herhalde.Ben aynalara eğilerek bakmak zorunda kalıyorum.Çok kısa yapılmış.Ve yerine uyacak başka ayna da yine serviste bulunmuyor.


    Bunların haricinde , motorun mekanik bir problemi yok.Çekişi fena değil.Verilen paranın karşılığını fazlasıyla veriyor gibi duruyor.Ancak motorun aksesuarları bir fiyasko.Daha düşük kaliteli malzeme ve işçilik olamaz zaten.İlk fırsatta bir italyan veya japon motoruna geçmeyi planlıyorum..

    Yeni motor alacaklara tavsiyem bu forumdaki tecrübe edilenleri uzun uzun üşenmeyip okusunlar.Benim yaşadıklarım gibi saçma sapan arızalar insanın midesini bulandırıyor hevesini kaçırıyor.Benim aldıgım motor yeni oldugu için malesef bu fırsatı bulamadım.Ama şimdik aklım olsa almazdım gibime geliyor.Sanırım bunlara alternatif "marka" motorlar.Her ne kadar parçaları ve bakımları pahalı da olsa , bu tip saçmalıklarla karşılaşılmaz diye düşünüyorum.

    Herkese kazasız sürüşler dilerim.

    Tolga Akyıldız

    34 TV 1643
    CaSCaRiNo


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    yasinsubay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul - Ümraniye
    Motosikleti
    Yamaha Dragstar XVS 650A
    Allah sabır versin ne denilirki baska iyi sabırlıymıssında denize atmamıssın moturu
    Senin Büyüklüğünü Tartışanlarda AKIL Aramak APTALLIK Olur !!! Tek Şampiyon FENERBAHÇE

  3. #3
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12541

    Bide bu başlığı bi oku istersen.

  4. #4
    maerdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    AsyaT19A
    CaSCaRiNo cidden can sıkıcı bir durum,
    bence komple değiştirmelerini iste.
    servis ile de ilgili gibi geldi.
    kolaygelsin
    memo71

  5. #5

    Üyelik
    15 Nisan 2009
    yha ben de bu asya dan almak istiyorum çok güzel tipi felan öneren olmasmı bunu bana ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler