Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

fotospordaki yazım yayınlandı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Ağustos 2007
    Motosikleti
    Her Türlü Her çeşitt
    .

    RÖPORTAJIN DETAYI:

    17 yaşındayım.Lüleburgaz’da doğdum ve halen lüleburgaz’da yaşıyorum.Motosiklet tutkum babamdan geliyor.Babam çocukluğundan beri motosiklet sektöründe çalışıyor.2000yılında kendi iş yerini açtı.Malesef dükkanın ismini abimin ismi ONUR MOTOR yaptı.Kıskançlık yapmadım.Bu daha çok beni motosiklete teşvik etti.2002yılında mobylette motoru vardı.İlk tecrübem o motorla oldu.Bisiklete binmiş gibi sandım.İşin içine gaz-fren kolu girince neye uğradığımı şaşırdım.Birkaç dakika deneme sürüşü yaptım.Daha sonra alıştım.İçimde garip bi duygu oluştu.O günden sonra motosiklete merakım arttı.Motosiklet sitelerine üye olmaya başladım.Amaçlarını teker teker öğrenmeye başladım.Hepsinin ortak bir amacı vardı...
    Bazıları motosiklet yarışlarını yayınlayan bir siteydi..
    Bazıları ise Motosiklet tutkusuna gönül vermiş insanları bir noktada buluşturmak ve bunu yaparkende tutkularını olabildigince uzun süre yaşamaları için gerekli bilgi ve tecrübeyi paylaşmalarına yardımcı olmaktı hedefleri..
    Bunların yanı sıra Şehitler için yapılan organizasyonlar, kaybettigimiz arkadaşlar için yapılan organizasyonlar, huzur evleri için yapılan organizasyonlar vb..
    Artık sadece motosiklet konuşulmuyor , sanat , sosyal siyaset , bilim teknik , gibi yaşamın içinde var olan birçok alternatif bilgi türleride konuşuluyor bu sitelerde..
    Bunları görüp okudukça motosiklete daha çok bağımlı oldum.Yaz aylarında babamın yanına sanayiye yardım etmek için gidiyordum.İlk başta telefonlara cevap verirken daha sonra firmalarla muhattap olmaya başladım.Firmalara yedek parça şiparişi verirken motosiklet ait tüm parçaları öğrendim.Arada babamın başına gidip nasıl motosiklet tamir ettiğini izliyordum.Yağ nasıl değişir,buji nasıl takılır,hava filtresi nasıl temizlenip değişir,lastik nasıl takılır ve hangi motora hangi parça takılır yavaş yavaş öğrenmeye başladım 3 sene boyunca..Motosiklet sesini duyunca heyecanlanıyorum ve mutlu oluyorum.
    Ailem bana motosiklet verme taraftarı değil.Kimse bana MOTOSİKLET NASIL KULLANILIR? Diye öğretmedi!Ben kendi çabamla birşeyler öğrenmek istedim.Henüz acemiyim.Ama kendimi geliştirmek için elimden geleni yapıyorum.Henüz ehliyetim yok.Kısmetse bu sene alıcağım.ehliyetim olmadığı için ailem motosiklet kullanmama pek sıcak bakmıyor.Haklılarda..Sadece şehir içnde kullanmama izin veriyorlar.Çevremizdeki insanlar bayan motosiklet sürücülerine tuhaf gözle bakıyorlar.Bu normal çünkü yaşadığım şehirde bayan kullanıcı sayısı yok denilecek kadar az!Bayanların motosiklet kullanmaya hakları yok mu ?Bir kaç bilgisiz insanlar gelip sen motosikletten ne anlarsın motosikleti tutmayı bile bilmezsin deyip bayanların hevesini kırıyorlar.
    Şehir içinde ve dışında bayanların motosiklet kullanabileceğini erkek motorculara kanıtlamak istiyorum.. Bayan sürücüler motosiklet camiası için çok önemli bana göre çünkü ; göz farklılığı olduğu zaman motosikletlerin fark edilmesinde daha fazla önem taşır. ama malesef ülkemizde bırakın motosiklet sürücülerini bayan otomobil kullanıcıları bile trafikte tacize maruz kalıyor. Öncelikle bayanlarımıza bunlardan korkmamasını ve telaşlı haraket etmeden soğuk kanlı bir şekilde trafikte devam etmelidir.
    1- gaz acıp kaçmak
    2- fren yapıp durmak
    3- korna çalarak varlıklarını bir kez daha göstermek
    Bu motosiklet tutkum çocukluğumdan geldiği için tek hedefim sadece motosiklete binmek değil!Genelde artçı olarak motosiklete bindiğim için fazla bir motosiklet duygusu hissetmiyorum.Ama ben kullandığım zaman kendimi çok mutlu hissediyorum kendimi.Dediğim gibi sadece motosiklete binmek değil diğer yanlarıda ilgimi çekiyor.Lastiği,grenajı,farlar vs..yine insanın içinde bir beğeni yaratıyor.İnsan beğenmediği sevmediği motosiklete binmek istemez.Her ne olursa olsun motosiklet tipi olarak ayrım yapmam.Turing,Racing,Enduro ne varsa kendimi geliştirmek için binerim.Birşeyler öğrenmek için çabalıyorum..
    2007 yılında birkaç motosiklet tutkunu oturup düşünmüşler ve Lüleburgaz Motosiklet Klübünü kurmaya karar verdiler.Klüp kurucularını hepsi sanayi esnafıdır.LÜLEBURGAZ MOTOSİKLET KLÜBÜNÜN amacı Lüleburgazlı motosiklet kullanıcılarını bir araya getirmek,bilinçlendirmek ve gezilerle güzel vakit geçirtmek.Klübümüz resmilşetiğinde hemen geziler başladık.2008 mayıs ayında ilk gezimizi yaptık.Gruba ne kadar fazla motorcu gelirse gelsinherkes tam donanım kaskıyla pantolonuyla montuyla eksiksiz gezilere katılıyor.Gezilere gittiğimiz zaman herkes birbirine uyup temkinli bir şekilde yolumuza devam ediyoruz.7’den 70’e her yaştan motor tutkunu klümüzde mevcut.Ben klüpte organizatörlük ve fotoğrafçılık görevi yapıyorum.O işlerle ilgilenmek bana yetiyor mutlu oluyorum.Motosikletin her yönüyle ilgilenmek hoşuma gidiyor..
    Geçtiğimiz günlerde bir hafta içinde bayağı üzücü kazalar oldu.Onları okumamaya gayret gösteriyorum.Çünkü motosikletten soğutuyor o haberler.Ne olursa olsun herşey bizde bitiyotr.Kurallara uyup temkinli motosiklet kullansak bu kazaların azalmasına faydalı oluruz.Yollar bozuk neden karşı çıkmıyoruz?? O yollar yüzünden kaç ailenin ocağı sönüyor.Benim fikrim gerekli terlere başvurarak yolları düzeltmelerini istemeliyiz.Motosiklet kullanıcılarını bilinçlendirmek için ise paneller seminerler düzenlenmelidir.Biz LÜLEBURGAZ MOTOSİKLET KLÜBÜ olarak OMM eşliğinde Motosiklet Eğitim Semineri düzenledik.Bence herkesin böyle eğitizi seminerler düzenlemesi gerekiyor.Seminerlerin devamı için uğraşıyoruz.Lüleburgazlılar olarak gelişmeye devam ediyoruz.
    MOTOSİKLET BENİM HAYATIM..
    YOLUNUZ ve FARINIZ AÇIK OLSUN..
    ::160:: [COLOR="Magenta"][B][I]тєκ ѕєvgiℓiм мσтσѕiκℓєтiм [/I][/B][/COLOR] :joker: ::kalbim::


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Ekim 2008
    Şehir
    gündüzleri çayırova, akşamları karakartal, geceleri alice harikalar diyarında...
    Motosikleti
    azrailden yeni arakladım...
    helal olsun sana..
    helal olsun sanaaaaaaaaaaa
    ooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
    helal olsun sana.......
    I gOt a GaMe To Win...:bounce:
    eskiden [COLOR="Red"]merter[/COLOR] vardı şimdi [COLOR="red"]fenerbahçe[/COLOR] var...
    [B][COLOR="Red"]drift religion[/COLOR][/B]

  3. #3
    barannet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kymco CK 125
    süper olmuş.


    Tedbirde kusur koyup takdire bahane bulma!

  4. #4

    Üyelik
    19 Ocak 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xx 12999,9rr cadı süpürgesi :P
    tebrikler cansu
    [B]durmak yok... yola devam.....
    [/B]
    [COLOR="Red"][B][I]selam dünyalı ben dostum......::sapka::::151::[/I][/B][/COLOR]

  5. #5
    AYBERK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mart 2008
    Şehir
    istanbul


    BRAVOOOO......

  6. #6
    aSuBaYaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    iki teker
    eşime motosiklet kullanması için çok baskı yaptım, ilk deneme sürüşlerinde kaza geçirip hastahaneye kaldırdım, dizine 20 dikiş attılar, sen sürüyorsunya ben arkanda gelirim dedi ve motosiklet sürme olayını kapattı.
    kardeşim seni kutlarım yazı çok güzel olmuş, ben her zaman şunu savunurum bu ülkede bizim eşlerimiz çocuklarımız kızlarımızda motosiklet sürer ve biz destek olup motosiklet kültürünü yeni yetişen nesile aşılarsak serseri motorcu imajını o zaman insanların kafasından sileriz.

    yaşın ve medeni cesaretinden dolayı seni yetiştiren baba ve annene sana başarılar kazasız belasız motosikletli yıllar diliyorum,

    yola devam

  7. #7

    Üyelik
    15 Eylül 2008
    Şehir
    belcika
    Motosikleti
    DUCATI 1198
    dokturmussun yine

  8. #8
    By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2007
    Şehir
    TEkirdağ Muratlı DA
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    Güzel bir Yazı olmuş Cansu .. Ünlü oldun desene Herşey bir yana buralardan birinin gazetelerde örnek bir motor sevdalısı olarak gösterilmesi güzel bir duygu.. gezilerde daha aktif olmanı bekliyoruz..
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

  9. #9

    Üyelik
    30 Ağustos 2007
    Motosikleti
    Her Türlü Her çeşitt
    bengüç abiyle az önce yayınlama ile ilgili konuştuk röportajın devamı diye belirttiğim yeri bi daha ki haftaya yayınlıcakmış ama artık ben size yayınladım mecburen başka şeyler yazcam bi daha ki röportajda hepinize teşekkür ederim
    ::160:: [COLOR="Magenta"][B][I]тєκ ѕєvgiℓiм мσтσѕiκℓєтiм [/I][/B][/COLOR] :joker: ::kalbim::

  10. #10

    Üyelik
    02 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul_Avrupa Yakası
    Motosikleti
    Piaggio X9 Evolution ArTÇıSı ;)
    Tebrikler...

  11. #11
    cousinecruis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2008
    Motosikleti
    Bmw R 1150 GS
    Bravoooo
    Evindeki muhabbet kuşunu, bebe şampuanı ile yıkayan insanlardan zarar gelmez

  12. #12

    Üyelik
    08 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Aferim sana

  13. #13
    enver4486 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    ist
    tebrikler basarılarınızın devamını dilerim

  14. #14
    willy_chorlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    ybr sattım kısmetse z 750 veya fazer s2 abs
    cansu gerçekten örnek biri oldun tebrik ederim
    [B][I]Dört teker bedenimi İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR..!:[/I][/B] rahmetlinin sözü

  15. #15
    Ramazan Can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2006
    Şehir
    Pendik / İstanbul
    Motosikleti
    BMW GS 1200 / Honda Africa Twin dct1000L- VESPA LX
    çok hoş. güzel olmuş... emegine saglık....
    Fuzuliye sormuşlar "sevmek mi daha güzel sevilmek mi?" Sevişmiyorsanız ikisi de fuzuli demiş... SEMTİN HAYLAZI

  16. #16

    Üyelik
    27 Aralık 2008
    Tebrikler.Çok güzel yazı olmuş.

  17. #17
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    bravo gerçekten bravo
    aklında soru işaretleri olan herkeziçin çok faydalı bir iş..
    tebrik ederim
    Motora bindiğim için farklı değilim! farklı olduğum için biniyorum...

  18. #18

    Üyelik
    30 Ağustos 2007
    Motosikleti
    Her Türlü Her çeşitt
    hepinize teşekkür ederim
    ::160:: [COLOR="Magenta"][B][I]тєκ ѕєvgiℓiм мσтσѕiκℓєтiм [/I][/B][/COLOR] :joker: ::kalbim::

  19. #19
    ilhan1154 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    istanbul-beylikdüzü
    Motosikleti
    honda pcx 125
    tebrikler cidden güzel yazı olmuş
    ama şuda bir gerçekki türkiyede bayan sürücülerin yarısından fazlasından korkmak gerekir ancak oda onların suçu deıl bizlerin bayanlara karşı olan baskısından kaynaklanıyor..
    örneğin ; ne işin var trafik te git evine işini yap ... ne anlarsın sen araba sürmekten v.s
    Dünyanın en güzel hediyesini sana vermek isterdim ama seni sana veremem ki...

  20. #20
    CBR- KADİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    istanbul - beykoz
    Motosikleti
    honda cbr 125r repsol idi..
    wauuueeewwww süper olmuşş tebrikler
    motorumla hayatımı çeyrek mil yaşıyorum


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler