Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Kazaların En çok Yaşandığı Zamanlar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Arkadaşlar yaşadığım 17 yıllık motor araba kullanımım ve trafik tecrübem ile sizlere bazı kazaların bazı zamanlarda oluşmasını anlatmak isterim

    Kazaların çoğu insan kusurludur( yollarımızında çok uygun olmadığını bilmekte yarar var) bu kusurlar dikkatsizlik aşırı hız ve yorgunluk tur ve olmayacak kazalara sebebiyet verir kısaca hangi zamanlarda günün hangi saatlerinde daha çok kaza oluyor kendi tecrübelerimi paylaşmak isterim sizlerinde muhakkak yaşadığınız tecrübeleriniz vardır anlatırsanız sürekli trafikte bulunan ama az tecrübesi olan arkadaşlarımıza yardımcı olursunuz olabiliriz .

    1. Sabah saatleri uykusuzluk olur uyuşukluk olur ve işyerlerine acele gitmeye çalışanlar olur bu sebeple daha dikkatli olmamız gerekir ..

    2.Öğlen yemek saatlerindede dikkat edilmesi gerekir al acele yemek yemeğe çalışanlar olur ve ani trafik yoğunluğu olur.

    3.Elbetteki akşam saatleri bir an önce evlerine gitmek isteyen çalışanların aceleciliği trafikyoğunluğu ve havanın kararması ile görüş açılarının ve yorgunlugun verdiği dikkatsizlik.

    4.Hafta sonları daha çok trafik ve kullandığı aracı tam olarak tecrübe etmemiş kişiler çıkar ve gezme amaçlı çıkıldığı içinde rotası belli olmaz her an her şerite her yöne gidebilecek olan araçlar yumağıdır ( gençlerin bir kısmıda kızların ve gezmenin sevdalısı olduğu için hava atma olaylarını ve aşırı hızlarınıda unutmamak lazım

    Bunlar hafta içi yaşananlar

    5.Diğer günlere gelirsek bayramlar aynı şekil çoluk çoçuklarını tıka basa dolduran bu arada muhabbet eden ve diğer araçlar ile yarışmaya çalışan insanlar yumağıdır çok dikkat ister ve en çok tarfik terörü bu dönemlerde oluyor katliam gibi ..

    6.Ramazan ayıdır oruç tutan insanlarımızın yorgun düşen reflekslerini hız yaparak test etmesinin acı sonuçlarıdır iftara yetişmeye çalışırken hastanelik olmaktır ( benim yaptığım son 2 senedeki 2 kazamda Ramazan ayında olmuştur )

    Sonuç olarak bu zamanlar her zamankinden daha sakin daha dikkatli olunması gereken zamanlardır ben bugüne kadar 5.6 motorsiklet kazası yaptım daha dogrusu hatırladığım ve ciddi olanları nı yazıyorum yaptığım kazaların zamanlarını inceledim ve sonuçlarını yazıyorum..

    1.Kazam en önemlisi Beykoz da pazar günü hala bacağımda platin var 13 sene oldu yolda seyir halinde iken yanyoldan araba çıktı ve yandan çarptı
    ( Haftasonu )

    2.Kazam akşam saati iş çıkışı orta şeritte giderken yandan göz göre göre üstüme çıkıldı ALLAH tan fazla hasar olmadı ..
    ( Akşam saati)

    3.Kazam akşam üstü motoruma parça almaya giderken taksi cinin müşteri almak için yaptığı manevra Ramazan ayı fazla hasar yok şükür.
    (Akşam saati + Ramazan ayı )

    4.Kazam kendi hatam trafik yoğunluğunda kaldırıma çıkınca Ramazan ayı nda ve oruçlu idim kaldırıma çıkınca kaldırım aşırı bozuktu yavaşlamak yerine tümsekten atlatmaya çalışınca motorla dükkana giriyordum ama jantta hasar oldu ucuz atlattım ..
    (Akşam saati + Ramazan ayı )

    5.Kazam hafta sonu oldu benim hızlı oluşum yan yoldan çıkan aracında sağdan çıkıp sağ şeritini takip etmesi gerekirken orta şerite dalması ve benimde hızlı oluşum arkadan çarptık neyse orta şiddette atlattık bende motorda ama 1 ay sürdü iyileşmem ..
    ( Hafta sonu )

    Daha birçok ufak büyük kaza genel bakınca ortalama zamanları yazdım sizlerde yazarsanız trafik tecrübesi az olan insanlara yardımcı olabiliriz...iyi günler....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mevlutgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    İST-PENDİK
    Motosikleti
    xmax250abs Er6f650ABS ninja250R Cbr125R Today50
    vay be abi allah korumuşş vay bee

  3. #3
    halilihsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Eylül 2008
    Her seferinde ucuz atlatmışın

  4. #4
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    Benelli BN251
    Ben de bir kere kaza geçirdim. Yaklaşık 2,5 senedir motosiklet kullanıyorum. Sabahın erken bir saatiydi, halk otobüsü orta şeritte ben sol şeritteyken şoför otobüsün kafasını hafif sağa doğru verdi ve ben de sabahın erken saati yolcu olmadığı için sağ şeritten yavaş yavaş devam edecek sanıp sollamaya kalktım. Sinyal vermeden ve beni dikkate almadan (bakmadı ki görsün) direksiyonu bir anda sola çevirip önümü tıkayınca ani bir şekilde fren yaptığımdan ön teker kızakladı ve gidon tam sola döndü. Hakimiyeti kaybedip düştük haliyle. Meğersem halk otobüsü sol taraftaki otobüs duraklarına girmek ve virajı geniş açıyla almak için sağa doğru kırmış direksiyonu. Ben yanlış anlamışım yani (!). Sonuç itibariyle 4 kere ameliyat geçirdim. Bacağım dünya haritasına döndü. Şoför de suçunu kabul etmiyor tabiki. Mahkemem sürüyor, ilk duruşmaya gelmedi beyefendi. Duruşma gününden sonra yalancı şahit gitmiş mahkemeye. 8 haziranda ikinci duruşmamız var. Kusur tespitine gönderilir diyor avukatım. Kusur tespitinde haklı çıkarsak otobüs şoförü olduğuna pişman edicem kendisini...

    Uzun lafın kısası, benim kazamda sabahın erken bir saatiydi. Uyku sersemi falandı sanırım. Güzel tespitler yapmışsınız. Çok dikkat etmek gerekiyor gerçekten. Bir anlık birşey, nasıl olup bittiğini anlamıyorsunuz bile. Allah kimsenin başına vermesin...
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  5. #5

    Üyelik
    08 Eylül 2008
    Motosikleti
    Honda CBX 750p + Beverly 250
    Onların sersemliklerinin uykulu olma hali ile alakası yok.
    Hepinize geçmiş olsun.

  6. #6
    serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    zeytinburnu
    Motosikleti
    zat
    Sersem Sürücü Her Zaman Sersemdir.özellikle Eğitimsiz Toplu Taşıma Ve Ticari Araç Sürücüleri(%80 Lik Dilimi)%20 Si Dikkatli Ve Beyfendi.her önüne Gelen Bu Tür Görevlere Verilmemeli Ve özel 3 Kademeli Sınavlardan Geçirilmeliler.bizim ülkemizde Hiç Bir Işte Dikiş Tutturamayan Malesef En Kötü Ihtimalle şöförlük Yaparım Yine Aç Kalmam Mantığıyla Bu Işe Dalıyor.
    Sonra Durum Belli ARACI önüne Kırar Senin Kaza Yapmana Neden Olur.BELKİ SAKATLANMANA
    Sonrada Banane Bilader Sen Dikkatli Ol Alırım Aklını PİSİKOPAT YAPMAYIN LAN ADAMI Der,zaten 19 Saattir Taksideyim Adamın Asabını Bozma Deyip üzerine Yürür.yada SANA ÇARPAR Arkada öldünmü Yaralımısın Diye Durupta Dönmez Bile....
    ünlü DüşünüR Cem Yılmaz Boşuna Söylememiş Eğitim şart..diye
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

  7. #7
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Kaza zamanlarına ilişkin diğer bir veride İçersine girmekte olduğumuz "KOÇ" burcu evresidir.

    21 Mart ve 21 Nisan dönemleri arası dikkatinizi dahada fazla artırın özellikle kazaya meilli Koç Burcu Motosiklet sürücüsü arkadaşlarım..
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    İSTANBUL B.evler
    paylaşım için teşekkürler.

  9. #9
    RECOKARAP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbl/Fatih
    Motosikleti
    Şuan TVS Apacahe
    Bende aktif olarak ikibuçuk yıldır motosiklet kullanıyorum. Rabbime şükürler olsun şimdiye adar ciddiye alınacak kendime zarar verecek biç bir kazam olmadı. Ama bi kaç tehlike atlattım tabi ki. Paylaşmak istiyorum.

    Aralarında 150 metre olan iki tefik lambası vardı. İlk trafik lambası bana yeşildi dolayısı ile istifimi bozmadan devam ediyordum 10 metre kadar sonra bana ırmızı yandığı için yavaşlıyacaktım ki oda ne bi karı koca hop diye balıklama yola atladı ani frenla kayarak bayana sıfır şekilde durdum. Hatta bayan grenajlara elini yaslayarak 30-40 cm kadar geriye doğru kaydı.Şükürler olsun ucuz atlattım.

    İstanbul'lular bilir bilir unkapanından Saraçhaneye doğru çıkıyorum. Arçımda var. Kemerin en sağından Fatih istikametine gidicem. sinyalimi verdim. Önümde bi taksi var. Oda aksaray yönüne gidio sola sinyal verdi bende sollamak için biraz sürat artırıp sağ şeride geçtim. O da ne taksi sağa kırdı ve kaldırımla yol arasında sıkıştık. Çok şükür dümedim kontrol ettim motoru. Vites kolu ve debriyaj manetim yamuldu Taksicinin kaportayı derince çizdik.

    Bunların dışında allah şükürler olsun şükür vukuatım olmadı.

    Ticari aaç şöforleri ve yayalara çok dikkat diyorum

  10. #10
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    Benelli BN251
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza zamanlarına ilişkin diğer bir veride İçersine girmekte olduğumuz "KOÇ" burcu evresidir.

    21 Mart ve 21 Nisan dönemleri arası dikkatinizi dahada fazla artırın özellikle kazaya meilli Koç Burcu Motosiklet sürücüsü arkadaşlarım..
    Benim yükselenim Koç ve kazamda 19 Nisan'da olmuştu. İlginç bir tesadüf gerçekten..
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  11. #11
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Tesadüf değil Atlantic dostum. Bunlar bilim. Eskiden gökyüzündeki yıldız hareketlerine bakmadan sokağa çıkmazdım. Kıyafetlerimde seçtiğim renkleri bile belirlerlerdi.

    Bu arada
    Bende Koç burcuyum :(

    İşte yine kaza ve yaralanmaların en çok olduğu döneme giriyoruz. Görünür görünmez kazalar için çok uygun bir ortam geliyor. O yüzden motoru mümkün olduğu kadar risk almadan kullanmak lazım. Gazı açarken bu dönemde biraz daha düşünüp hız kesmemizde fayda var.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

  12. #12
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kaza zamanlarına ilişkin diğer bir veride İçersine girmekte olduğumuz "KOÇ" burcu evresidir.

    21 Mart ve 21 Nisan dönemleri arası dikkatinizi dahada fazla artırın özellikle kazaya meilli Koç Burcu Motosiklet sürücüsü arkadaşlarım..


    Saçmalık !!!. Kabilenizin büyücüsüne de okuttunuz mu kendinizi ?

  13. #13
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Kendinize cok guvendiginiz zaman kaza yaparsiniz. Tedbirli ve her zaman kaza olacak sekilde gozu acik giden surucu kolay kolay yere dusmez.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  14. #14
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Saçmalık !!!. Kabilenizin büyücüsüne de okuttunuz mu kendinizi ?
    Cevap yazmayacağım. Kendini gelişimini tamamladıktan sonra bir gün bu satırları tekrar hatırla yeter.
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

  15. #15
    alp_toker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2009
    Şehir
    İstanbul - Maltepe
    Motosikleti
    Kymco Agility City,TVS Apache,Next Yamaha Xmax 250
    abicim maşallah güzel tespit,hep kötü zamanlarda kazalarla karşılaşmışsınız...paylaşım için teşekkürler...
    %80 Loading ... 2016 Yamaha Xmax 250

  16. #16
    atlantic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ocak 2008
    Şehir
    IsταηвuL
    Motosikleti
    Benelli BN251
    Alıntı Deryali adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tesadüf değil Atlantic dostum. Bunlar bilim. Eskiden gökyüzündeki yıldız hareketlerine bakmadan sokağa çıkmazdım. Kıyafetlerimde seçtiğim renkleri bile belirlerlerdi.

    Bu arada
    Bende Koç burcuyum :(

    İşte yine kaza ve yaralanmaların en çok olduğu döneme giriyoruz. Görünür görünmez kazalar için çok uygun bir ortam geliyor. O yüzden motoru mümkün olduğu kadar risk almadan kullanmak lazım. Gazı açarken bu dönemde biraz daha düşünüp hız kesmemizde fayda var.
    Motoru her zaman risk almadan kullanalım dostum. Zaten Türkiye şartlarında çok tehlikeli bir iş yapıyoruz. Daha da tehlikeli hale getirmeyelim. Sezonun açılmasına az kaldı, umarım kazasız belasız kayıpsız bir sezon olur hepimiz için.
    Artık yollarda ölmek İS-TE-Mİ-YO-RUZ!!!

  17. #17
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    arkadaslar sagolun hepımıze gecmıs olsun zaten dıkkatlı kullanın yavas gıdın dıyenler cok ulkemızde dogru elbette benım ozellıkle uzerıne bastıgım bu zamanlarda dahada dıkkatlı olmamız gerektıgını vurgulamak ıstatıstık yaptım bu zamanlar cıktı paylasmak ıstedım yenı tecrubesı az olan veya tecrubesı olmayan arkadaslarımıza anlatmaya calısalım amac bu kolay gelsın herkese ...kazaların ne gıbı sebeplerle oldugunu

  18. #18
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    ne çok duyar olduk ''güneş yüzünü gösterdi'' cümlesi ve arkasındna gelen ölüm haberlerini..çok dikkatli olalım önce sonrada sesimizi duyuralım.şurda bir başlıgı 2000 kişi okuyor madem bunların arasından %10 u bi eylem yapılsa gelemez mi?yarısını geçtim %10'u gelse 200 kişi yapar..açarız pankartları keseriz yolları duyururuz sesimizi çekeriz dikkatimizi.lütfen ama şu konu üzerinde duralım biraz.hem bariyerler konusu,hem metrobüsün kafa koparanlarım hemde genelde ışıkların orda olan yerdeki lastik izlerini kanal kanal yapmalarına vs karşı tepkimizi koyalım ortaya..arabayı bile yoldan çıkarıyor kaldı ki motorla 50 km/h ile bile girsem sağa sola atıyor ve her yawaşladıgımda arkamda acı bi korna duyuyorum..aldıgımız nefesten vergi alan devlet artık bi kılını kımıldatıp bi zahmet kendini yoruversin.sağa sola şunu yaptık bunu yaptık tabelası yerine adam gibi şu ölüm tuzaklarını ortadan kaldırsın..

  19. #19
    xterkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2008
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    yamaha fz8 +bajaj pulsar 200+ discover 125 st +
    Alıntı Serk21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ne çok duyar olduk ''güneş yüzünü gösterdi'' cümlesi ve arkasındna gelen ölüm haberlerini..çok dikkatli olalım önce sonrada sesimizi duyuralım.şurda bir başlıgı 2000 kişi okuyor madem bunların arasından %10 u bi eylem yapılsa gelemez mi?yarısını geçtim %10'u gelse 200 kişi yapar..açarız pankartları keseriz yolları duyururuz sesimizi çekeriz dikkatimizi.lütfen ama şu konu üzerinde duralım biraz.hem bariyerler konusu,hem metrobüsün kafa koparanlarım hemde genelde ışıkların orda olan yerdeki lastik izlerini kanal kanal yapmalarına vs karşı tepkimizi koyalım ortaya..arabayı bile yoldan çıkarıyor kaldı ki motorla 50 km/h ile bile girsem sağa sola atıyor ve her yawaşladıgımda arkamda acı bi korna duyuyorum..aldıgımız nefesten vergi alan devlet artık bi kılını kımıldatıp bi zahmet kendini yoruversin.sağa sola şunu yaptık bunu yaptık tabelası yerine adam gibi şu ölüm tuzaklarını ortadan kaldırsın..
    haklısın kardes motor olayı hem ekonomık hem pratık hemde trafık sorununa onemlı cozumdur

  20. #20

    Üyelik
    13 Ekim 2008
    Şehir
    adana seyhan
    Motosikleti
    cbf 150
    kendine aşrı güven duydugun zaman kaza an meselesidir.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)