Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kullandırma Cezası (188 Ytl)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fazer
    Merhaba arkadaşlar...

    Bu başlık altında evime gelen bir ceza tutanagı ile basladı herşey. Daha önce sahip oldugum motorumu 7 ay öncesinde birisine noterden satışını yaparak satmıştım. Durum itibarı ile 1 ay içinde alınması gerek ruhsatı arkadas üzerine almamış. Motoru satarken alıcı arkadasada her turlu koruma bilgilerinide elbise,kask vs vs gibi şeyler verme geregi duydum çünkü bunu hissettim ve dahası Ehliyeti bile yoktu, alıcam dedii.

    Neyse ruhtası üzerine almamıs ve eve bir kullandırma cezası geldi eski motorumun plakası ceza tarihine baktım ve anladım ki arkadaş kaza yapmıs. Hemen arkadası aradım ve kaza yaptıgını soyledı mahkemeye cıkmıs 600 cıvarında bır para cezası vermısler. Peşin ödemede 450 ytl ye cevrılmıs park cezasıydı felan derken yine 600 e yakın bır para ile kurtulmus ve Ruhsatı da değiştirmedigi için benim adıma kayıtlı olan ruhsatta kullandırma cezası bana yazılmıs.

    Ceza kagıdını aldım ve noter satış belgesini aldım direk vergi dairesine gittim noterden sonrakı cezalar yeni sahibine aittir bu durumda vergi dairesinden kontrol ettirdim ve arkadasın ismi gorunuyordu. Vergi memuru bana bu cezayı dikkate almanıza gerek yok dedi.

    Ben yinede takıldım olaya Vergi dairesinde Arkadas gorunuyor ruhsatta ben nasıl bır olaydır bu..?
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    sen noter satışını yapmışsın arkadaşım artık gerisi seni bağlamaz. ruhsatı üzerine alıp almaması onun sorunu. bildiğim kadarıyla noter satışı yapıldıktan sonra bir ay içerisinde ruhsatı değiştirmezse eğer onun da bir cezası var. sen takma kafana elinde varsa eğer noter satış senedi gerisini motoru alan arkadaş düşünsün..

  3. #3
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fazer
    ilnapoli, Sagol kafama baya bi takıldı aradım adam ile papaz oldum Vergi dairesine gittim Noter senedi ile neyse orada dikkate alma dediler. Ama ne olur ne olmaz durumu birde sizlerden duyayım dedim.
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

  4. #4
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Noterden kat i satış yapıldıktan sonra seni bağlamaz. Ruhsatı üzerine almasına gerek yok, noter satışından sonra ertesi gün bile olan ola seni ilgilendirmez. En fazla derdini anlatmak için biraz uğraşırsın o kadar...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  5. #5
    motorparca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    Yaşadığınız duruma özet olarak ülkemiz sınırları içinde motosiklet satışlarında noter işleminin çok fazla bir bağlayacılığı yoktur.sadece bir aracın satış işlemine tanıklık edinilmiştir görevi görmektedir.bu çoğu kimse tarafından bilinmemektedir.Trafik Şubesi;bu işlem benim için geçerli değil gelip şubeden işlemi yaptıracaksınız,aracı almak isteyen kişi adına tasdik ettirip mühürletip ruhsat değiştikten sonra eski sahibinin bir bağlantısı kalmadığı onaylanmış olacaktır demektedir.Unutulmamalıdır ki yaralamalı kazalarda yada daha ciddi durumlarda ruhsat sahibi üzerine odaklanan ceza sistemleride bulunmaktadır.iyi günler..
    Let the good times roll.

  6. #6
    denbo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mayıs 2005
    Motosikleti
    Dragstar 650C
    Motorparça,yanlışsın.Noter satışını yaptıktan sonra hiçbir sorumluluğun yok.nereden mi biliyorum.Teyzem noter.

  7. #7
    motorparca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2005
    Şehir
    İstanbul
    noter satışı yapıldıktan sonra bir sorumluluğunuz tabiki olamaz ancak olası aksi durumlarda(yaralamalı kaza,kap kaç,OGS kaçak kullanımı,v.b durumlarda ruhsat sahibi adına işlemler başlatılır ve bundan sonra sizin ispat yöntemiyle kendinizi haklı çıkarma süreciniz başlar satış belgesini göstererek.son zamanlarda noterlerce uygulanan satış anında basılan kat-i satış gerçekleşmiştir damgası daha farklı bir güven sağlasada sizin protokol işlemlerine girmenizi engellemez.benim belirtmek istediğim konu budur.yoksa noterler kanunlarda yetkili ön görülmüş kurumlardır.trafik şubesinden ruhsat devri yapıldığı anda hiç bir şekilde aracın eski sahibi ile bağlantı kurulma durumu kalmaz.
    Let the good times roll.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler