Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

İstanbul'da ölmemek için ne yapmak gerek?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    crxforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/bahçelievler
    Motosikleti
    ybr125 2008
    bizi sıkıştıran sürücülerin günlük hayatlarında iyi bir baba, başarılı bir avukat, doktor, reklamcı, iyi bir manav vs. yani oldukça sıradan insanlar olduklarını bildikçe cehaletin ve toplumda kişisel tatminsizliğin ne kadar büyük bir canavar olduğunu bir kere daha anlıyorum ve üzülüyorum.

    ancak yine de bir umudum var. memleketimizde motosiklet kullanıcıları artıkça trafikte bize zarar veren bu duyarsız denyoların da yakınları motosiklet kullanmaya başlayacak belki bazıları hayatlarında kısa bir süre de olsa motosiklet üzerinde yolculuk yapacak ve motosiklet "öteki" olmaktan çıkacak.
    bunun için kaç yıl gerekli bilmiyorum ama.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    *************************************
    *************************************
    *************************************
    *************************************
    Gördüğüm ihtiyaç üzerine mesajlarımı siliyorum......

  3. #23
    Aceofspades - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Maltepe
    Motosikleti
    HD Softail
    O güzergah ve köprü yolu metrobüs çalışması nedeniyle sırat köprüsüne dönmüş. Az önce otomobille taksimden döndüm köprüyü tek şeride düşürmüşler birden karşınıza kukalar çıkıveriyor, ne yapacağınızı şaşırıyorsunuz. Bu arada bir başka husus,trafikte seyreden araçların neredeyse %30 u kamu görevlisiymiş diyeceğim artık, gündüzleri emniyet şeridinde resmi araç trafiği var, mavi ışıldağı olan kendini emniyet şeridine atıyor. Anlamadığım şey devletin hizmetinde olan araçlar için trafik kuralları işlemiyor mu ?

  4. #24
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    H*************************************
    *************************************
    *************************************
    *************************************
    Gördüğüm ihtiyaç üzerine mesajlarımı siliyorum......

  5. #25
    kevın - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2008
    Motosikleti
    Yamaha ESD
    Draggy büyük geçmiş olsun. Ben de her gün iki kıta arasında gidip geliyorum ve dediğin yere de yakın oturuyorum. Haklısın o bölgeler iyice tehlikeli olmaya başladı. Yani ben hep şu mantık ile yola çıkıyorum "Her zaman beklenmeyeni bekle".
    Mesela bostancı köprüsüne girmeden önceki otobüs durakları da çok tehlikeli. Otobüsler direkt yola dalıyorlar. Dün erken fark etmesem ben de otobüs ile dudak dudağa gelecektim. Otobüs ve minibüslere o durakta çok dikkat et. Saygılar.
    O da asi ruh yaşamla ölüm arasında.

    En çok direnenler, en çok bilenenlerdir

  6. #26
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ekim 2007
    Şehir
    Ümraniye,Levent/İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    İstanbul'da ölmemek için motosiklet kullanmamak lazım.Bu riski göze alıp da kullanıyor muyuz?O zaman E-5'e çıkmamalıyız.Burasız da olmuyorsa kesinlikle Avrupa yakasında kullanmamalıyız(!).O metrobüs cidden mahvetti ortalığı.Gerçi yakındır Anadolu'yu bozacak ya Eğerki bu yollarda kullanıyorsak çok dikkatli olmalı, her zaman bildiğimiz duaları okumalıyız
    Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R

  7. #27
    By_StaR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2007
    Şehir
    TEkirdağ Muratlı DA
    Motosikleti
    Honda Nc700x
    bence biz yeterince önlem alıyoruz fakat.. Kendimizden başka birilerinin daha önlem alması lazım motosikletin trafikteki yeri hakkında.. özellikle son yaşanılan olaylardan sonra bu dahada önemli bir hal aldı..
    PiaggioCiao 25cc>>Mobilette Enduro 50cc>>Peugeot Nİnja 52>>Peugeot Trekker 100cc>>Ledow Cxm 250cc>>Kawasaki Zx9>> Yamaha DraGStaR 650..
    "www.radyomoto.com"/MoToRCu CC'si BüYüK OLaN DeĞiL;GöNLü BüYüK OLaNDıR

  8. #28
    Deryali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Şubat 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-09
    İnsanın kanını donduran bir başlık heleki o bahsettiiğin yolu her gün kullananlar açısından. Bencede "yazin" arkadaşın dediği gibi Sol şerit en güvenli şerit ve motorunuzun güçlü olması byük avantaj. Küçük ccler gerçektende trafikte eziliyorlar. Benim motorumda küçük cc ama 16 beygir olmasından ötürü gazı açtığım anda 130km/h a çok iyi bir sürede ulaşıp güvenli frenliyorum buda e-5 standartları için akan trafiğe sol şeritte rahat uymamı sağlıyor.

    Sağ şeritte ise inanın bir kaos ortamı oluyor. Mümkün olduğu kadar sol şeridi kullanın gözünüz sürekli aynalarda olsun, motosikletinizin lastik ve fren kalitesi yerinde olsun ve aklınızı çok dikkatli bir şekilde tamemen trafiğe verin.

    Makaslardan eğer risk alacaksanız kaçının. Bir arabayı geçerken sizi gördüğünden emin olarak dikkatlice yanından geçin. Ve gerekmediği yerde aşırız hız yapmayın...

    Yada yine bir arkadşın dediği gibi kafanıza bi kurşun sıkın
    "Özgür yaşayanların bakış açısı" Motojektif

  9. #29
    Selka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    SUZUKI DL650 V-STROM
    Draggy kardeşim, büyük geçmiş olsun. Bu mantıksız mesnetsiz trafikte nasıl bir çözüm getirmek gerek bilemiyorum. O kadar zor ki.. Bir yabancı profesör hocam vardı "der di ki; Selçuk siz Türkler çok nazik gibisiniz, Çünkü bir bina kapısından dışarı çıkarken en son çıkmak için herkes birbirine buyur eder kibarlıktan kırılır ve kapıdan sonuncu çıkmaya çalışmanıza rağmen direksiyona geçtiniz mi bu yapınızdan eser kalmaz son derece agresif, sinirli ve tehlikeli bir şekilde bir kavşakta ilk geçen olmak için tüm hoşgörünüzü bırakırsınız. Hatta trafik kurallarını çiğneyen sürücülerin hocamı hayrete düşüren mazaretleri de "çok acelem vardı" diye belirtirmeleriymiş. Oysa trafikte trafik kurallarına uymaktan daha acele ne olabilir?" dediğinde ifadem aptallaşmış ve inanın bu yabancı hocama ne diyeceğimi bilemez şekilde kalakalmıştım.
    Trafikte eksik bi'şeyler var.. Ya psikolojik, ya mental, anlayamıyorum.
    Arkadaşlar kusura bakmayın şu kango, connect, doblo, transit gibi kullanıcılar için çok açık konuşacağım.. Bence bu işin başında millet olarak bu anlamsız kalitesiz üreme işinden vazgeçmeliyiz.. Ortada iş yok güç yok ha bire eğitimsiz insanlar yada zır cahil insancıklar türüyor.. Bunlar lütfen kimse alınmasın; 500 - 600 liraya tüm gün belki 20 saat panelvan, minibüs, doblo, kango ,connect gibi araçları azrail demiyeceğim; cellat gibi kullanmaktadırlar.. Aylık 500 lira ile geçinmeye çalışıp tüm gün deliler gibi çalışan bu insanların trafikte ciddi akıl ve ruhsal depresyonlar geçirip şoka girmektedirler. O esnada önünde çocuk mu var yanında motosiklet sürücüsümü var farkına varamıyor.. Hatta şirkette çalışırken bu tip insan profillerinden bazıları "Abi! bir kaza yapsakta kurtulsak, hiç değilse bu çilemiz biter!" şeklinde ifadelerine şahit olmuşumdur. Piyasa her zaman 500 liraya çalışacak adam yada adamcıklar bulduğu sürece trafikte kelle kopmalarını, çamaşır makinası büyüklüğüne gelmiş kamyon yada otobüsleri çok göreceğiz.. Ne olur! Yeter.. Üremeyinn..

    Hatta....
    Arkadaşlar bırakın motosikleti bir olay anlatacağım akıllara durgunluk.. Birgün Antalya da lamba kırmızı bekliyoruz.. Arabada eşim ve 3 yaşında ki oğlum var.. O an yaklaşık 80 yaşında teyze tam önümüzden bastonu ile küçücük adımlar ile karşıya gerçerken lamba bir anda bize yeşil oldu. Hareket etmedim önümde teyze var. Arkamdaki Kango panelvan bir korna basıyor tarifi imkansız. BU arada soldan beni geçmek istedi; o an teyze tam benim aracımın önünde durakaldı. Doblo bir 5 yıldızlı otele aitti çünkü kapı üzerinde logoları vardı. Doblo tam yanımda durdu.. Camı açtı. Bende açtım. Bu arada eşim oğlum ve önümdeki teyze donmuştuk..
    Doblo; Geçsene Ayı!
    Ben; Ama ama; Teyze geçemedi yolu...?
    Doblo; Ez geç sanane eşşeko....! deyip bir de el hareketi ile gazladı..
    Ben, eşim, oğlum aptallaşmış teyzeye bakıyorduk..
    Kıssadan hisse;
    Unutmayın bir kavşakta bu doblo sürücüsüne denk gelirseniz size saatte 100 km lik bir hız ile vurmaktan bir an bile tereddüt etmeyecek bir hastalıklı akıla sahiptir... Geçenlerde Onur arkadaşımızın kazasında sanırım kafasını teller ile koparabilecek kadar hızlı gelen minibüse karşı ne yapabilirdi? Maalesef bu tipler kamyonculardan dolmuşculardan daha maganda... Çok daha arabeskler...
    O sebeble Draggy kardeşim, unutma trafik yoğunluğu olan her yerde kaza yapma riskide fazladır. O sebeble ben..
    ŞEHİR İÇİ MOTORUMU KULLANMAMA KARARI ALDIM..
    Teşekkür eder, kazasız sürüşler dilerim...
    SOSYAL BİR MESAJIM KALMADI ARTIK BU İNSANLIĞA

  10. #30
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    En güzeli güneyde sakin bir beldeye yerleşmek sanırım..

  11. #31

    Üyelik
    28 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Regal Raptor Class
    Alıntı sedat_57 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben kendi yaptigim kazalardan şunu çikardim istanbulda motor kullaniyorsan uguşuk olacaksin yavas hareket edeceksin hiç bi şekilde acele etmeden yola devam edeceksin...
    Kesinlikle katılıyorum... Pasif olacaksın, ama fiziki olarak, zihinsel olarak da şüpheci ve hazır olacaksın ki üzerine gelen tehlikeleri farkedebilip kaçabilesin...

  12. #32

    Üyelik
    11 Nisan 2006
    Şehir
    av.istanbul
    Motosikleti
    MCT 250
    Alıntı sevvan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaaşlar evet dedikleri gibi motoru bırakmak lazım ve bende yeni motorcuyum ama bırakıyorum.motoru alalı 2 ay oldu ve nerdeyse haftada 1 insan ölüyor veya sakatlanıyor.çok zor olucak fakat en büyük zevklerimden biri olan motordan vaz geçtim artık bu son aldığım haberlerden dolayı.hatta yakında bi topik açarım yaşamak isteyen motoru bıraksın diye) sigara içenlere sigarayı bırakın bende motor tiryakisi oldum ki sigaradan çok daha tehlikeli.
    ...ve ölmekten veya sakat kalmaktan kurtulacaksın diyemi düşünüyorsun kardeşim,hakkında hayırlısı inşaAllah..peki sana bir soru,Kurban Bayramında bildiğim kadarıyla 180 vatandaşımız hayatını kaybetti belki bir çoğuda sakat kaldı,tamamı 4 ve daha fazla teker kazası,sence kaç kişi 4tekere binmekten vazgeçti?..yinede kararın hayırlı olsun,şunu unutmayalım;öleceğimiz zaman ölürüz ne bir saniye geç ne bir saniye erken..Barış Akarsu'da motorcuydu gitti dört tekerde öldü...

  13. #33
    Deli Çerkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2007
    Şehir
    Dünya
    İstanbulda motor kullanmak için önce araba ile trafik tecrübesi şart arkadaşlar, yani 17 yaşında A2 alıp kendisini Tem'e E-5 'e atanlara inanın acıyorum.


    Ülkemizde ehliyet almak aşırı kolayken , cezalarda caydırıcı deil,başka ülkelerde önünüzdeki yanınızdaki sürücülerin trafik kurallarına uyacaını bildiinizden rahat hareket ederken , Türkiyede özellikle istanbulda gözünüzü açmanız , extra dikkatli olmanız gerekiyor.yani ülkemiz sürücülerinin trafik kurallarına uymayacağını düşünerek hareket etmeniz gerekli ( saçma ama gerçek )

    ve farkındamısınız Kadi Topbaş efendi belediye başkanı olduğundan beri düzgün bir tek yol kalmadı. hep hendek çukur, yama ,bir araba ile geçtiğinizde sorun olmayacak bir çukur bir motorsikletlinin sonu olabiliyor.bu belediye ne iş yapar anlamam. karayolları ne iş yapar hiç bilmem.

    Aman dostlar yolda motorsikletle giderken dikkatli olalım.



    -------------------------------------------
    http://www.motosiklet.net/forum/fayd...-tuyolari.html

  14. #34
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    Alıntı crxforever adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    paranoyak olmak lazım sürekli öndeki arabaların veya motorların ne yapacağını düşünmek ve her an herşey olabilecekmiş gibi gitmek lazım.

    güçlü bir motora binmek ve her an hızlanıp kaçabilecek bir devirde gitmek lazım.

    güçlü bir korna ve ışıklandırma ile sürekli farekdilir olmak

    gidilecek güzergahlardan kolay ve risksiz olanları tercih etmek lazım.

    özellikle e-5 karayolu avrupa yakasında nerede çukur alakasız bir bağlantı yolu
    dümdüz yolda giderken önümüze çıkan gereksi bir zikzak varsa ezberlemek lazım.
    aynen katılıyorum arkadaşa.istanbulda motor kullanıpta kaza yapmak neredeyse imkansız benim pek çok arkadaşım motorcu ve neredeyse %95 i hastaneye yatmıştır.Her seferinde polis raporuna baktıgınızda karşı tarafın yani araçın suclu oldugunu görürüz.ve nedense hiç kimse kaldırıma, yayaya, vs. ye çarpaz hep taksi, minibüs, bayan sürücü, bu tarz dikkatsizlerle karşılaşır.Artık bi araç sinyal verip ilerde geçmemi bekliyosa dahi hür dikkat geçerim ordan sakın yol benim gecerim veya araç yol verdi hızlıca gecim demeyin.trafikteki her araç sizin için bir tehlike inşallah kimse ağır kaza geçirmez!
    Arkadaşım iyiki solda araç yokmuş artıcı olarak sevgilin arkanda olması çok kötü bişi benimde başıma gelmişti iyiki birşey olmamış bundan sonra daha dikkatli olmanı umarım

  15. #35
    GP500-1st - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2008
    İstanbulda motor kullanmak akıllı işi değil, aldığımız riskin haddi hesabı yok, Allah motorcuları korusun.

  16. #36
    emekkoray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2008
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    bmwR1150gs & honda crf250l
    draggy geçmiş çok çok geçmiş olsun.. trafikte bu kadar çok yaratık varken gerçekten zor iş.. ben darıcadan istanbula arabayla gelirken bile tedirgin oluyorum 13 senelik tecrübeye rağmen .. bu insanlar kalas gibiler.. bir tane kıymık dahi alınmamış üstlerinden.. taş devri insanının altına araba verirsen olacağıda bunlar işte.. tekrar geçmiş olsun..
    bir sıcak söz.. bir demlik çay.. işte sevmek bu kadar kolay..

  17. #37

    Üyelik
    22 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul / Çağlayan - yaş 18
    Motosikleti
    Salcano sm250
    qeÇmiş olsun drag kardeş benzer bi olay benmde başıma qelmiŞti..
    qeçenlerdede sokaqn başnda motorun üStünde oturuyodum arkadan bi araba aniden çarptı ve plaka yamuldu.. baktımki bayan şoför ve hala qeri qelmeye çalıŞıyo hemen feryadı baStım tabi dur falan xD
    Sadece trafikte deqil park halindeyken bile tehlike var..
    [B] 34 EA 6?3?[/B]

  18. #38
    draggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Dragstar 650
    *************************************
    *************************************
    *************************************
    *************************************
    Gördüğüm ihtiyaç üzerine mesajlarımı siliyorum......

  19. #39
    serkanzat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    zeytinburnu
    Motosikleti
    zat
    Cevap:ıstanbulda Olmemek ıcın Motora Bınmemek Lazım.
    AGLARSA ANAM AGLAR GERISI PLAYBACK YAPAR,,,

  20. #40
    poyraz010 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2009
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Yamaha Ybr ESD 125 - 2016
    görmezlikten geliyorlar.. araç olarak görmüorlar bizim toplumda bisiklet bilinci bile yokki motor bilinci olsun ne diyeyeim

    geçmiş olsun abi..
    Sen istiyor temiz bir yamaha ? Verecek 2.500 $ ..


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)