Bir arkadaşımızı daha kaybettik, Allah rahmet eylesin, acılı ailesine ve meslektaş arkadaşlarına sabırlar diliyorum. Şu an bile vefatı ile ilgili birden fazla başlık açılmış durumda, hiçbirine ekleme yapmadan bağımsız bir başlıkta bir konuyu dile getirmek istiyorum, vefat eden arkadaşımıza saygızıslık etmeden.

Şimdi bir çok üyemiz kazanın sebebiyle ilgili olarak yolu, trafiği, ve özellikle de 4tekerlileri suçlayan yazılar yazacak, bu eleştirilere katılmadığımı söylemiyorum, ama maalesef bir çok çığlımız burada yankılanarak kaybolup gidiyor. Ancak kazada kaybettiğimiz arkadaşın motokurye arkadaşlarının yaptığı hareketi saygıyla karşıladım. Belki eleştirilecek noktaları vardır, ama orada olmadığım için yorum yapmadan onları tebrik etmek istiyorum.

Ben 4teker kullanıcılarının bize karşı neden duyarsız, dikkatsiz, hatta acımasız olduğu üzerine kafa yoruyorum. Bu konuyu başka başlıklar altında da çok önceleri dile getirmiş, benzer başlıklara yorum yapmıştım aslında. Görülemiyor, farkedilemiyor olmamız sadece Türkiye'de değil, dünyada kabul edilen bir gerçek, o yüzden tüm eğitimlerde bunun üzerinde duruluyor. Diğer taraftan ise bu tehlikeli duruma karşı biz kullanıcıların duyarsızlığı durumu çok vahim bir hale sokuyor, bu tehlikelerin farkında olduğumuzu söylememize rağmen bir çok arkadaşımız yine neredeyse akrobatik hareketlerle trafikte yol almaya devam ediyor.

Bir de ayrıca hep tartıştığım bir husus, motosikleti iş-ekmek parası derdinde kullanan arkadaşların yaptıkları kural ihlallerini kabul etmemeleri, bazılarının da hemen onların savunma avukatı olarak tartışmaya müdahale etmeleri. Benim asıl eleştirdiğim kişiler motokuryeler değil de 30dk içinde yemek yetiştirmeye çalışan, bunun için de gerekirse kaldırımda, gerekirse yaya geçidinde, hatta apartmanların bahçesinde çoğunlukla scooter ile hareket eden vatandaşlar. TIR, kamyon, otobüs sürücüleri bizleri sıkıştırdıklarında yerden yere vuruluyorlar, ancak bu tip kurye vatandaşlar yaya yollarında onu-bunu sıkıştırdığında "ekmek parası derdinde" diye savunuluyorlar ya, bunu anlamıyorum.

İşte yukarıdaki bu iki gerçeği, yani yollardaki akrobatlarla kaldırımlardaki akrobatları göz önünde bulundurunca, bir de maalesef ülkemizdeki eğitim ve anlayış düzeylerini birleştirince 4teker kullanıcılarının 2teker kullanıcılarına karşı neden bu kadar umarsız ve kasıtlı kaldığına anlam verebiliyorum.