Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Eskişehir Motorcularına Dair İzlenimlerim

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    Balat / ISTANBUL
    Motosikleti
    Kymco Agility
    Herkese merhabalar...

    2 gün önce arkadaşlarla toplanıp günübirlik bir eskişehir yapalım dedik. 7 kişi Çarşamba gecesi 23.30'da Istanbuldan çıktık ve perşembe sabaha karşı 4.30 gibi oradaydık.

    Tüm gün çok keyifli vakit geçirdik, Eskişehir'in ne kadar değiştiğine ve geliştiğine tanıklık ettik. Hatta Eskişehir Büyük Şehir Belediye Başkanı Sn. Yılmaz BÜYÜKERŞAN ile sohbet etme ve Odun Pazarında birlikte fotoğraf çektirme şansı yakaladık. Sağolsun bizlere çok sıcak davrandı, türk insanına yakışan misafirperverlikle tıpkı bir ev sahibi gibi şehrinin tüm kapılarını sonuna kadar açtı.

    Eskişehirde yaşayanlar yada burada bulunmuş olan arkadaşlar bilirler, genel olarak öğrenci şehri olduğundan gündüz pek bir hareketlilik yok. Ama öğleden sonra 16.00 gibi hareketlilik başlıyor. Bizde bu saatlerden itibaren çeşitli mekanlarda vakit geçirmeye başladık. Bu noktada içinde bulunduğumuz caddelerde dikkatimi motosiklet kullanıcıları çekti ister istemez. Daha şehre vardığımızda dümdüz olan yolların 2 tekerlek için ne kadar uygun olduğunu düşünmüş ve bu şehirde motosiklet yoğunluğunun fazla olabileceğini tahmin etmiştim. Gündüz çok sık olmasada motosiklet kullanıcıları gördüm. Genelde hepsi kasklı, korumalı sürücülerdi ve gerçekten kurallara bayağ dikkat ediyorlardı. Ama saatler ilerledikçe bu tablo yerini üzücü görüntülere bıraktı. Gençlerin yoğunlaştığı caddelerde 15-20 tane SuperSport kullanıcısı gördük, birbirlerinden bağımsız. Yani ortada bir grup gezisi yada buluşması yoktu. En fazla 3-4'ü bir arada takılıyordu. Gerçekten abartmıyorum, 1 tanesinde bile kask yoktu! Altlarında minimum 600cc'lik race makineler var ve bu insanlardan hiçbiri kask takmıyor!! Yaptıkları tek şeyde 300 metrelik caddeyi bir o yana bir bu yana turlamak! Motoru bağırta bağırta..!! Saatler ilerledikçe çeşitli modellerde çıktı piyasaya.. Genel olarak yine kasksızlık durumu hakimken bazıları ise arkalarında taşıdıkları hatunları o vurucu soğukla ve ölüm tehlikesi ile başbaşa bırakıp kendileri kasklarıyla mutlu mesut 8000 devirlere ulaşıyordu!

    Bir motorsever olarak bu görüntü beni çok rahatsız etti. Sizlerlede paylasmak istedim.

    Hepinizi selamlıyorum!
    Burak Murat


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Mart 2007
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    -
    Geçen hafta sonunda ben de Eskişehirdeydim, gerçekten de şehrin çehresi çok farklı. Yarış motorlarıyla ilgili anlattıklarına ben de rastladım, fakat hız yaptıklarını görmedim.

    Supersport motosikletler çoğunlukta gibiydi. Kask kullanımı havalar ısındıkça daha da azalıyor, tabi sadece kaza olduğunda değeri anlaşılıyor.

    İzmir'de Çeşme ve benzeri tatil merkezlerine giden otobanlarda yazın kasksız, terlikli ve kısa kollu 200+ km hız yapanlara rastlanabiliyor. Ama tabi geçtiğimiz yıllara göre kask kullanımı ve koruma giysi artmış durumda. Kask kullanımının en önemli nedeni polislerin denetlemeleri biraz daha arttırmış olması. Saygılar...


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler