Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Hyosung Motosikletim ile İlgili Dava Günüm Belli Oldu...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    grave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2006
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    CBF 600 SA
    merhaba arkadaşlar bu konu hepinizi çok baydı biliyorum fakat yeni motosiklet alacak arkadaşları bir kez daha uyarmak istiyorum. artık kendimi global motor hakkında herkezi bilgilendirmeye ve hyosung motor almak isteyenleri ciddi şekilde uyarmaya adıyorum. bildiğiniz üzere motosikletim krank kırması sonucu 2500 km servise girmişti. 80 iş günü serviste parça bekletildikten sonra yapıldı denilerek motosikletim iade edilmişti. 168 km. sonra motosikletim tekrar yolda kalarak servise alındı. ve 168 km sonra tekrar krank kırdı. 39 iş günü bekletildikten sonra 02 mayıs 2008 itibariyle tekrar yapıldı denilerek bana iade edildi. dün itabariyle yaklaşık 300 km. gittikten sonra motosikletim tekrar krank kırdı. artık HYOSUNG servislerine ve GLOBAL MOTOR'a zerre kadar güvenim kalmadı. Ben tekrar aynı şeylerle karşılaşacağımı bildiğim ve maduriyetim nedeniyle 02 Mayıs 2008 günü LEVENT TÜKETİCİ HAKLARI MAHKEMESİNE dava başvurusunda bulunarak GLOBAL MOTOR MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. A.Ş. dava açtım.
    öğrendiğim kadarıyla 18 Temmuz 2008 günü Levent'te ilk duruşma başlıyor. bundan sonra GLOBAL MOTOR MOTORLU ARAÇLAR SAN. VE TİC. A.Ş motosikletimle ilgili dava öncesi herhangi bir görüşme ve servis işlemi yapmayacağım. motosikletimi bu şekilde bekletip gerekirse bilir kişi raporu isteteceğim. çünkü servise verilen motor teslim edilmiyor ve yapıldı denilerek kullanıcı zor durumda bırakılıyor. motosikletim seyir halindeyken 3 kez krank kırdı. ciddi şekilde tehlikeler atlattım. GLOBAL MOTOR sayesinde aralık 2007 tarihinden beri motosikletimi kullanamaktayım. 2 ay sonra dava başlıyor sayelerinde bu yazı motosikletsiz geçireceğim. neler hissettiğimi siz motorcu dostlarım anlıyorlardır. Hyosung motosiklet almak isteyenler aşağıdaki linklerde başıma gelenleri okumalarını tavsiye ediyorum. YÜCE TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUM ve hakkımı alacağıma inanıyorum.
    sizlere tavsiyem
    1) motosikletinizi servise götürdüğünüzde periyodik bakım olsa dahi mutlaka imzalı kaşeli tarihli bir SERVİS KAYIT FORMU alın.
    2) genelde öğrendiğim kadarıyla bazı servisler servis ayıt forumlarımız bitti veya bişey olmaz abi ne olacak diyorlarmış sakın teslim etmeyin ve aranızda küçük beyaz kağıda motor şase numaralı motosikletimi şu tarihte servise verdim diyerek bir tutanak hazırlayın ve ad soyadı yazıp imzalatıp servis sorunlusuna kaşeletin.
    3) istediğiniz parçanın ellerinde olmadığına dair servisten şuan teymin edilemiyor diye bir yazı alın.
    4) bu işlemi bir kaç servis gezerek tekrarlayın. yok böyle bir kağıt veremiyoruz diyemez hiç bir servis. bu konu 4077 sayılı Tüketici Haklıarı Kanununda geçiyor. ve konuyla ilgili mahkeme karaları var.
    5)motosikletinize değer veriyorsanız takılacak parçalar için mutlaka zaman ayırın ve servise parça geldiğinde haber verin yanımda takılmasını istediğinizi söyleyin. pert bir motordan sökülmüş veya çıkma parça taktırmayın motosikletinize.
    6) 30 iş günü servis ve parça süresini geçiren firmaya hemen noter kanalıyla bir ihbarname yollayın. cvp vermesini bekleyin cvp vermiyorlarsa zaten kabullenmiş olacaklardır. benim gibi pembe yalanlara kanmayın ve tüketici mahkemesine hemen davanızı açın zaten 2-3 ay sonraya gün alıyorsunuz bu sürede firma tarafından olumlu bir yaklaşım olursa ona göre dava sürecinizi değerlendirirsiniz.
    son bir not: kendinizi vicdanınızla baş başa bırakın bu motosikleti ilk krank kırdığında yaptırıp 10 defa satardım binmeseydim. ama sonuçta ikinci el alan arkadaşın elinde patlayacaktı veya yeni motosikletle tanışan biriyse tekrar krank kırdığında toparlayamayıp kaza yapacaktı. ve arkanızdan bela okuyacaktı. sonuçta hyosung ne ilk motorum nede son motorum olacak. iki teker üstünde iki can taşıyorum. ben bu vicdan azabını kaldıramayacağım için geri iade yolunu seçtim.
    HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNUYORUM...
    Hııı bu arada 18 temmuz günü işi olmayan arakadaşlarımı LEVENT TÜKETİCİ MAHKEMESİNE bekliyorum. saat 10:00' da duruşma. gün yaklaşınca gelmek isteyen ve işi olmayan arkadaşlara özel msj atarım...



    http://www.hyosungfanclub.com/forum/...ead.php?t=1270

    http://www.hyosungfanclub.com/forum/...ead.php?t=1770
    Sons Of Troya (Gelibolu)


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    aykan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    BODRUM
    Motosikleti
    HONDA PCX/HONDA NF
    helal olsun sana senin gibi bilinçli tüketiciler sayesinde hakkını aramaya daha çok gidecek tüketiciler....
    inşallah davayı kazanırsın...

  3. #3
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    inşallah kazanırsın ki kazanacaksın emin ol, sana 2008 model teklif edecekler, 2 yıl daha garanti artı bakım bizden dicekler kanma paranı al gerekirse ek tazminat aç kazanacaksın inanıyorum, ve inan Allah yardımcın olsun.

    Dava sürecince başarılar
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

  4. #4

    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İzmir,Bornova / Berlin,Schöneberg
    Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Evet Ancak genede TÜRK ADALETi diye o kadar pofpoflama benimde cok zamanım gecti tuketıcı mahkemsende istedmgn sonuclarda cıkabılıor.Allah tersini göstermsenin erhan aiye katılıyorum Umarım Hersey İstedigin gibi olur
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

  5. #5
    grave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2006
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    CBF 600 SA
    Firma üst düzey yöneticisi Mahmut Bey ile yaklaşık 15 gün önce yüz yüze görüşme yaptım. ancak kendileri dava gibi bir süreç olursa firmanında ister istemez inkara gideceğini söyledi bana. istediğini diyebilirler mahkemede hiç umrumda değil. elimde tüm servis kayıt forumlarım, ihtarnamem, garantiden değiştiğine dair delgelerim var. teşekkürler dilekleriniz için...
    Sons Of Troya (Gelibolu)

  6. #6
    flying hellfish - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2007
    Şehir
    Istanbul Atasehir
    Motosikleti
    Keeway SL 150 / Aprilla Pegaso 650
    Sonuna kadar yanindayiz arkadasim, Türk adaletine pek guvenim yok ama insallah istedigimiz gibi bir sonuc cikar.

  7. #7

    Üyelik
    11 Temmuz 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    gönüller bir olsun da..
    hepsi için öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.. herşeyden önce yaşadığın sıkıntı yeter.. umarım hem motosikletinin yenisini vermek zorunda kalırlar, hem canının tehlikeye girmesinden dolayı tazminat öderler, hem seni bunca süre oyaladıkları için tazminat öderler.

  8. #8
    erdo2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150 kirmizu :) Şuanda motorsuz.
    Geçmiş olsun.umarım istediğin gibi sonuçlanır dava.30 iş gününü zaten geçirmişler motorunu almasaydın ordan direk dava açsaydın sıfır fiyatının para iadesi yapmak zorundalardı.
    lezzet gider,mesuliyet kalır...

  9. #9
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    Öncelikle geçmiş olsun. Bu yazı motorsuz ve böyle abidik işlerle uğraşarak geçirmek, çok can sıkıcı.

    Bu tür mevzularda pek çok başlık açıldığını, fakat sonucun belirtimediğini hatırlıyorum.
    kolay gelsin dileklerimle, davanın tüm seyrini ve sonucunu yazmanızı istirham ediyorum.
    Benzer sıkıntılar yaşayan arkadaşlara rehber olması açısından önemli.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  10. #10
    barannet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Kymco CK 125
    aynı konuda şikayetçi olan birileri daha varsa davanın seyri açısından önemli olacağını düşünüyorum. umarım herşey beklediğiniz gibi sonuçlanır.

  11. #11

    Üyelik
    07 Eylül 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    2006 cbr 1000rr kırmızı siyah
    inşallah hersey ıstedıgın gıbı olur cok haklısın sonuna kadar dırendıgın ıcın senı tebrık edıorum

  12. #12
    grave - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2006
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    CBF 600 SA
    öncelikle herkese teşekkürler.
    asfalt meleği tazminat demişsin. malesef almış olduğun ayıplı mal ile yaralanmalı bir kaza geçirmediğin ve o şekilde zarara uğramadığın sürece tazminat davası açamıyorsan. sadece iade veya yenisiyle değişim hakkı isteyebiliyorsun.


    erdo 2002 motosikletin servisten alınması dava açmana engel taşımıyor. zaten dava açabilmen için öncelikle firmaya noter kanalıyla ihtarname çekip ayıplı malın iadesini veya yenisini istemen gerekiyor. ben bunu aylar önce yaptım ve hiç bir cevap alamadım firmadan. malı servisten alıpta davanı açabilirsin böyle bir dyrumla karşılaşırsan için rahat olsun. (umarım karşılaşmassın)

    gültekin haklısın bu konuyla ilgili daha önce iki konu daha açtım ve gidiş hatla ilgili pek bahsedemedim ne yazık ki. bunda iki neden vardı birincisi benim işim nedeniyle çok uzun bir süre bilgisayar başına bile oturamamam. ikincisi de firma ile ilgili uzlaşmacı bir yol izlememdi. ama artık burama kadar geldi. baktım ki bugün yarın oyalanıyorum artık bende bu konuyu güncel tutup insanların kandırılmasını engelleyeceğim. bundan sonra bu konuyu takip ederseniz yeterince bilgi vereceğim.

    barannet merhaba bundan önceki konularımı okuyup benzer sorunlar yaşanan bir kaç arkadaş bana ulaştı. gerek yüzyüze gerek telefonda konuştuklarım oldu. şuan için sanırım açılcak olan iki dava daha var. benzer dava olmaları işi kolaylaştırcak elbette. ancak ilk açılmış dava benimkisi olduğundan daha çok benden sonra açılacak davaları olumlu etkileyecek. biliyorum ki sorun yaşayan bir çok insan var ama insanlar uğraşmak istemediğinden satıp kurtulama derdinde. şimdilik bu kadar...
    Sons Of Troya (Gelibolu)

  13. #13

    Üyelik
    05 Mayıs 2008
    Şehir
    İstanbul, izmir ve Aydın üçgeni
    abi krnak nasıl krıılır yahu,

    valla büyük geçmiş olsun hemde 3 kere. FAzla zorlamadan en iyisini yapmışsın valla, boşver yenisini almayı sen en iyisi iade yap. Aklın kalır sürdüğün motordan da zevk almazsın( motora güvenmeden nasıl zevk alınır ki)

    davandada kolay gelsin,

  14. #14
    aargh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul, Kozyatağı İsim: Tamer
    Motosikleti
    Aprilia Tuono 660 Factory Dark
    Krank kirmak? Ciddi bir ariza ve tabi ciddiyetle yaklasmasi lazim servisin boyle bir soruna. Degil servis, bazen para verip ozel bakim yaptirdigin usta bile dikkat etmiyor motora. Hep gecici cozumler...
    = = = Be Aprilia racer! = = =

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    13 Ocak 2008
    Şehir
    iSTanBuL-K.YaLı
    Motosikleti
    TT ;]
    oohh iyi yapıyosun abi devam et...

  16. #16
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    GLOBAL MOTOR, "Hyosung" Kelimesini tescil ettirmede gösterdiği cin'liği müşteri memnuniyeti içinde gösterir diye umuyorum.
    Hyosung'un malum olduğu üzre; Ülkemizde pek çok kullanıcısı var. Marka ve şirket adınının menfi anılmaması adına gerekli ilgi gösterilir inşallah. Robert Bosch'un ünlü sözü hatırlanmalı; "İnsanların güvenini kaybetmektense; para kaybetmeyi tercih ederim." Bu söz, maneviyatın maddi değerlerden yüksek olduğunu bilen bir kişinin söyleyebileceği sözdür. insanların güveni parayla kazanılamaz ama güven olduğu sürece para kazanılabilir. kimsenin size güvenmediği bir ortamda ancak yok olmaya mahkum olursunuz.
    Bu Topic'in Global Motor yetkililerince okunmadığını veya takip edilmediğini zannetmiyorum, mutlaka okuyorlardır. Doğru ve güzel olanı da yaparak, kazanacakları müsbet etkininde farkındadırlar.
    Eninde ve sonunda Haklı olan kazanacak ve adelet yerini bulacaktır. Davanı gönülden destekliyorum.
    Bu arada; geçirdiğin kaza veya her neyse geçmiş olsun. Merak ettim. Nasıl oldu , inşallah bir sorun yoktur.
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

  17. #17

    Üyelik
    05 Mayıs 2008
    Şehir
    İstanbul, izmir ve Aydın üçgeni
    ''insanların güveni parayla kazanılamaz ama güven olduğu sürece para kazanılabilir''

    Süper Boğaçhan!

    İş hayatında sıklıkla gelir ya başımıza yada görürüz; kişi güvenilmezdir batar bidaha zor çıkara ama bir kişi güvenilirdir kaderdir batar ama toparlanması kolay olur...

    konuyla alakası yok tu önceki cümlemin ama böyle büyük bir firmanın (!) durumu buralara hiç getirmemesi gerekirdi. En başından bu mevzuuyu müşteriyi en tatmin edecek şekilde halledebilmeliydi.

    Deli gibi para kazanıyorlar ama yinede eski tas eski hamam!!!

    inşallah en iyi sonuçla kazanırsın dostum

  18. #18

    Üyelik
    24 Şubat 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    R' lı bişiler düşünüyom
    YAAA arkadasım cok uzuldum sıkıntılarının en kısa zaman da gecmesını dılerım bende hyo hastasıyım o markayı kullanan arkadaslarım var bana hem servıs hem yedek parca hemde saglamlık olarak ıı bı fırma oldunu soylerlerdı artık bende sogur gıbı yım o motordan valla kafam cok karısık
    ::winkwink[B]zeki çevik ve ahlaksızım beni böle seven manitanın hastasıyım::winkwink[/B]

  19. #19
    Mert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    YAMAHA R1 ;)
    umarım davanı kazanırsın sonuna kadar haklısın herkes sattığı malın arkasında durmalı bence..
    çok geçmiş olsun
    RACING TEAM ÜYESİ :GAZCI ÜYE

  20. #20

    Üyelik
    10 Şubat 2008
    Şehir
    mersın
    bu yasadıklarına sadece aman allahım dıyebılıyorumm cok gecmıs olsun
    bence sana yenı bır motor vermelerı lazım bu yetkılılerın
    :pr:içimdekı sokaklardayım yanlız gezer hayallerım gelde bıtsın bu özlemın soyle sevdıgını yar ben öleyım:cat:


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)