istanbulda durum biraz farklı anladıgım kadarıyla .eskişehirde trafik polisleri motosiklet sürücülerine göz açtırmıyolar.hergün motosikletlere çevirme yapılır burada her köşede ama bi farkla burada yalnızca kask takanları çevirirler.motosiklet sürücüsü kasksızsa,nasılsa bunun kesin belgeleri tamamdırda onun için böyle rahat geziyor diye düşünüyolar heralde
3 ay önce eski motorumla çevrildim. Full koruma .
B ehliyetimi gösterdim... Üstelik B yazan kısmı kırıktı... Yani a2 olarakta anlayabilirler diye bi ihtimal dedim.
Ehliyet numarasını sorguladı,B sınıfı olduğunu anladı, çekti kenara çıkardı makbuzu yazmaya başladı,ben çaresizlikten aklıma gelen herşeyi söyledim.
Adam ikna olmuyordu,en sonunda cezayı sordum , yaklaşık 800 dedi ve kendine taksi tut o arada dedi
Bende el insaf dedim senin hiç çoluğun çocuğun yokmu,ben öğrenciyim,motor zaten o kadar.Al motor senin olsun cezayı da ödemiyorum diye söylendim.
Sonra insafa gelip yaya geçidini yaya olarak kullanmadı diye not düştü ve standart bir yaya cezası olarak değiştirdi cezayı.
55 ytl ye atlattık yani...
Yazıldım , bekliyorum , az kaldı , alıcam , B ehliyetim var falan dinlemiyorlar. Olur u yok mu dersen olur u artık yok,ona maliye bakıyor diyorlar. Tabii polis ine göre değişsede şansa bırakmamak gerek.
Youtube : Burax Yolda
Mototaş Aş. çalışanı
Motosiklet İle Gezerken Hiç Durdurmadılar.. 22 Yıldır Biniyorum Ehliyetim Yok
O eskidendi diye biliyorum, yeni kurallarda yok A2 tipi araç kullanan B tipi gösterecek ilginç doğrusu araba kullanmak daha mı zor diye B yi üstün mü görüyorlar A2 ye? başka anlam veremedim ben
2-3 sene önce heralde. Bostancı gösteri merkezinden e-5'e doğru çıkarken polis durdurdu. Kask falan herşey tamdı ama saat 00:30 civarıydı. Belgelerinizi görebilir miyim dedi polis, çıkardım ruhsatı verdim, ehliyetim de elimde duruyor, istese uzatacam. plakaya baktı sonra da ruhsata, telefon açtı birilerine plakayı verdi, konuştu bişeyler sonra kapattı telefonu. Senin mi bu motor dedi, evet dedim. Verdi ruhsatı bende rahat bir oh çektim atladığım gibi doğru eve ))
Yalan hayat doğru yaşanmaz...
Eğitim şart..............................
O KASKI Hemen Kafana Geçir.......
Bir ara evde unutmuştum...Polisler durdurdu...B ehliyet verdim...Memurum diye bişey demediler
bi ara bi söylenti çıkmıştı artık b ehliyeti olanlar motorsiklette kullanbilecek falan diyolardı.. noldu?
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:
2 yıldır kullanırım sadece bi kere benzin alıyodum scooter a. jandarma ehliyetin varmı diye sordu..bende olmazmı var tabi diye güldüm.döndü gitti.12 yıllık ağır vasıta ehliyeti var onu sordu dimi???
bu arada yazılı sınavı geçmişim 85 puan ...utandım şimdi 3 soruyu yanlış cevapladık demekki
bende ehlıyet yokken 1-2 kullnadım acayıp tırsıyo ınsan hele polısle trafıkte goz goze gelınce acayıp olmustum sımdı ehlıyet var sureklı onlerınden gecıyom cevırmıyolar gecen gun kask yoktu kırmızı ısıkta tıp tıp baktı ben aldırıs etmedım yesıl yandı bastım gıttım bazen kaza fılan oluyo polısın onunden 3-4 defa gecıyom yok cevırmıyo
10 Yıl öce Mobiletle Yakalandım
Polis:ehliyet
Ben:yok
Polis:sigorta
Ben: Yok
Polis:ruhsat
Polis:plaka
Polis:neyin Var Ulan Senin
Ben:kask
Polis:hele şükür Bir Kask Var
Polis:niye Tersten Geliyon La
Ben:kıvırmaya Gerek Yok Dolaşmamak Için
Polis:peki Motorun Bağlandı Goçum
Ben:iyi Alın Bağlayın Canınız Sağolsun
Polis:takip Et
Ben:heycanlandım Süremem çekici çağırın
Poliskimliğimi Verdi Ve
DEFOL Git ULa Ahşam Ahşam Manyahmıdır Nedir Yauw
Yürü Devrem Dedi YANINDAKİ MEMURA Ve Ben Wın Turizm
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)