Team Active geleceğin pilot ve co-pilotlarını yetiştiriyor

--------------------------------------------------------------------------------

Bahar AKGÜN

Pistlerin hızlı şoförleri olan ralli ustaları gibi pilot ya da co-pilot olma hayaliyle yanıp tutuşanlara müjde. Ertan Nacaroğlu'nun başlattığı ralli eğitimlerine, doktorundan avukatına, öğretmeninden bankacısına her meslekten 600 kişi katılıyor. İlk 60'a girenler de İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası'nda yarışacak.

Ertan Nacaroğlu, ralli dünyasının en başarılı isimlerinden biri. 13 yıldır bu işin içinde ve sayısız ödülü var. Türkiye Pist Şampiyonası F3 Kategorisi'nde iki yıl üst üste şampiyon oldu. 26 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında Antalya-Kemer'de gerçekleşecek olan Dünya Ralli Şampiyonası'na da katılacak. Grup N Kategorisi'nde Subaru ile yarışacak olan Nacaroğlu, Team Active ekibi olarak çok iddialı olduklarını ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söylüyor. Sponsorluk konusundaki problemleri de hallederlerse kendi kategorilerinde birinci olmaları an meselesi. Usta pilot, ralliye başladığında nerelere başvurulacağı hakkında bilgi sahibi olmadığı için oldukça zorlanmış. Başkalarının da aynı güçlüklerle karşılaşmasını istemediği için "Team Active Yarış Okulu" projesini hayata geçirmiş. "Otomobil sporlarına olan ilgi gün geçtikçe daha da artıyor. Bir çok insan yarış otomobili kullanmayı ya da bir yarışa girmeyi hayal ediyor. Biz de bu hayalleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Yanlış yerlere başvurmak, boşu boşuna emek sarfetmenize ya da para harcamanıza neden oluyor. Otomobil sporları ile ilgilenen amatörleri doğru yerlere kanalize etmeyi hedefliyoruz."

Üç ilde birden

Türkiye'nin en başarılı pilot ve co-pilotları bu okulda ders veriyor. İskender Atakan, Emre Yerlici, Serkan Yazıcı, Ercan Kazaz, İbrahim Okyay, Yener Gülünay ve Ertan Nacaroğlu gibi tecrübeli pilotlarla, Erkan Bodur, Cem Bakançocukları ve Özden Yılmaz'dan oluşan başarılı co-pilotların da desteğiyle bomba gibi bir program hazırlandı. İstanbul, Ankara ve Bursa'dan gelen talepler doğrultusunda 600 kişi seçildi. Ankara ve Bursa'da da 120 kişi eğitim görüyor. İstanbul'daki eğitimler 21 Ocak'ta başladı. Ertan Nacaroğlu Maslak'taki "Team Active" adlı garajında 480 kişi eğitim görüyor. Geriye kalan 120 kişinin 60'ı Ankara'da diğer yarısı da Bursa'daki okullarda ralli eğitimi alacak. Ankara'daki eğitimler 1 Şubat'ta başladı. Bursa'da eğitimler de 8 Şubat'ta başlayacak. Eğitimin ilk bölümünde teorik derslere ağırlık verilecek. Eğitimlerde ralli ve pist yarış kuralları, yarış otomobilleri ve sınıflandırılması, asfalt, ıslak asfalt, toprak, çamur ve kar gibi farklı zeminlerde doğru sürüş teknikleri, yarış kategorileri, viraj alma teknikleri, sürücü-otomobil limitleri, yol notu çıkarma-okuma, pilot/co-pilot psikolojisi ve yarış ekipmanları gibi konular işlenecek.

Yarışmaya katılacaklar

Teorik dersler bittikten sonra İstanbul, Ankara ve Bursa'daki öğrenciler mart ayında başlayacak olan pratik eğitimler için İzmit Körfez pistinde toplanacak. 600 öğrenci Fiat Tipo 2.0 16V ile Fiat Palio 1.6 GR.N otomobillerinde rallinin püf noktalarını öğrenecekler. Ertan Nacaroğlu, teorik ve pratik eğitimlerden sonra sınav yapılacağını belirtiyor. "Sınavların ortalaması alınacak. En başarılı 60 kişi seçilecek. Seçilenler, İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası'nda pilot ve co-pilot olarak yarışmaya hak kazanacak. Bu program ekim ayında yeniden başlayacak. Sponsor bulabilirsek daha farklı projeler üreteceğiz. Pratik eğitimlere ağırlık vereceğimiz yeni bir eğitim programı üstünde çalışıyoruz."




--------------------------------------------------------------------------------

AKŞAM GAZETESİ HABERİ

internette dolaşırken geçmişteki bu haberi tesadüfen buldum
bu 600 kişi içinde bende vardım ancak sponsor bulunamadığı ve özel veya herneyse kurum ve kuruluşların hiç ilgi göstermediği için ülkemizdede motor sporları kültürü hiç olmadığı için bu ve buna benzer iyi niyetli girişimler başarısızlık la sonuçlanıyor
yeni yetenek lerinde ortaya çıkması engelleniyo
acaba merak ediyorum biz nezaman moto gp f1 veya wrc de yarışan plotlarımızı seyredeceğiz doğru dürüs pistimiz bile yokken yoksa bunlar hayalmi okadar özel sektörde firmalar ,hodingler vs var televizyon reklamlarına rağbet edeceğine mesela motor sporlarında boygöstererek reklamlarını yapsalar daha iyi olmazmı

<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< <<<<<<<<<<<<<<<
buda başka bir haber ...
Team Active Yarış Okulu
22.12.2002 - 00:00
Team Active Yarış Okulu, 21 Ocak’tan itibaren yeni Pilot ve Co-pilot adayları yetiştirmek üzere ralli eğitimleri vermeye başlıyor. Ertan Nacaroğlu direktörlüğünde başlatılan şu ana kadar yapılmış en geniş kapsamlı Ralli Eğitimi sonunda, seçilecek en başarılı 60 kişi, 2003 sezonunda İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası’nda yarışacak.



Senelerce rallilerde etap koşan ve bu spora emek vererek Türkiye’de otomobil sporuna yeni sporcular kazandırmayı amaç edinmiş Türkiye’nin şampiyon pilot ve co-pilotları, bu işe tutkuyla bakan yeni yeteneklere bilgi ve tecrübelerini aktarmak adına Team Active bünyesinde düzenlenen ‘Ralli Eğitimi’nde görev alıyor.
İskender Atakan, Emre Yerlici, Serkan Yazıcı, Ercan Kazaz, İbrahim Okyay, Yener Gülünay ve Ertan Nacaroğlu gibi tecrübeli pilotlarla, Erkan Bodur, Cem Bakançocukları ve Özden Yılmaz’dan oluşan tecrübeli co-pilotların vereceği eğitim ve seminerlere katılım için son başvuru tarihi 15 Ocak...Teorik derslerin yanı sıra İzmit Körfez pistinde verilecek pratik eğitimi de içeren Team Active Yarış Okulu Ralli Eğitimi’nde Fiat Tipo 2.0 16V ile Fiat Palio 1.6 GR.N otomobilleri kullanılacak.

Otomobil sporunun sadece hızlı otomobil kullanmak anlamına gelmediğinin altının çizileceği eğitimde, ralli ve pist yarış kuralları, yarış otomobilleri ve sınıflandırılması, asfalt, ıslak asfalt, toprak, çamur ve kar gibi farklı zeminlerde doğru sürüş teknikleri, yarış kategorileri, viraj alma teknikleri, sürücünün ve otomobilin limitleri, yol notu çıkarma ve okuma, pilot/co-pilot psikolojisi ve yarış ekipmanları gibi konular işlenecek.

600 kişinin hedeflendiği eğitimde, başarılı bulunan 60 kişi, 2003 sezonunda İstanbul Mahalli Ralli Şampiyonası’nda yarışma hakkını kazanacak. Belki de aralarından bazıları fabrika pilotluğuna yükselerek, geleceğin şampiyonları olacak..

neeerdeeeee
buda motorspor.com dan alınmış bir haberi aradan kaç sene geçmiş temennilere bakınca insan gülüyor fabrika plotluğu falan yookyaa vaaybee wrc wrc ilerdede f1
aslında dalgaya alıyorum ama okuduğunuz zaman sıkılmayın diye aslında ciddi bi konu yani

ammada zor soru sormuşum be