Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk Motor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    copycat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul(maltepe-agva)
    Motosikleti
    2014 mt-07 - 2016 xmax 250 abs
    Arkadaşlar ilk motoru alırken sadece dış görünüşüne önem verme eğilimi bir çoğumuzda olduğu için ben belki faydalı olur diye zaelsun 200 gs topicine yazdığım görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim. Umarım forumda gereksiz kirlilik yaratmamışımdır.
    .............................

    Arkadaşlar lütfen yazacaklarımı kimse yanlış anlayıp polemik üretmesin. Amaç asla kimsenin motorunu kötülemek değil. Zaten motora konfor amaçlı binmiyoruz hepimizin amacı keyif almak. Birisi 600 rr dan keyif alamazken başkası mobileti gece rüyalarında görür. Yani olay iyi motor kötü motor olayı değil. Mesele yeni motor alacak insanlara yardımcı olmak.

    Ben bu motoru almayı ciddi olarak düşündüm hatta bayii ile pazarlık dahi yaptım. Ümraniye güçlü motor (daha önce isim vermemiştim) a gittim orada ki şirket sahibi olduğunu düşündüğüm biri bana motorun 180 yaptığını ve abs li olduğunu söyledi. (yersen tabii) Fakat oradaki sohbetimiz sırasında bir çalışan bana aman abi sakın alma diyerek beni uyardı. Malı satanın bile bana kötülemesi çok ilgimi çekti ve bunu bu forumun çok önceki sayfalarında yazdım. sen misin yazan burada bazı arkadaşlar ( o yetkiyi kimden buldularsa ) beni forum topicinden kovmaya çalıştılar. (Ama nedense şimdi onları bu sayfalarda göremiyorum).

    Bende abimin şekle önem ver telkinine rağmen tipini pekte beğenmediğim bir motor olan ybr yi 0 km olarak aldım.

    -UCUZ DEĞİL-

    Yeni motor alacak arkadaşlar dikkat etsin bu tarz motorlar kesinlikle ucuz değil. Ben aldığımda 200gs 3.650 ytl idi. ve dehşet bir vade farkı koyuyorlardı.
    Bense ybr yi 3000 ytl ye bonus karta 3 ay ödemesiz 8 taksite 0 vade farkıyla aldım. 1 yıl boyunca motoruma periyodik bakım ve keyfi yan ayak taktırmak dışında tek kuruş masraf etmedim. Öyle motorumu kendim söküp takacak kadar usta olmama da gerek olmadı hiç. Ve sonuçta küçük cc ve güçsüz motorlar herkes gibi ben de büyütmek istediğimde 2500 ytle takasladım. Yani 1 yıl motora binmenin bedeli 500 ytl. Eğer zaelsunu alsam Kaç lira masraf edip kaça satacaktım yorum sizin. Şu anda hyosung gtr aldım ve çok memnunum buna da verdiğim parayı düşünürsek bir de eskisinden zarar etmeyi hiç göze alamazdım. (eğer satabilirsem).

    Birde distribütör ithalatçı meselesi var. Bana sorarsanız Türkiye de suzuki yamaha gibi markalar bile adına yakışır kalite de hizmet veremiyor (otomobil dist. ile kıyaslayın). Hele çin malı motorların türedi ithalatçılarıyla uğraşmak tehlikeli bir kumar.

    -BEN ALDIM MEMNUNUM-

    Bir de bu durum var. Bir malı alanların %70 i memnunsa o mal iyi mi olur sizce? Düşünsenize honda suzuki opel ibm alanların %30 unun çok dandik çıktı dediğini. O zaman bu kalitesizliğin tescillenmesidir.

    -MALIMI KÖTÜLEME-

    Bu da enteresan bir yaklaşım. Eğer malı siz evinizde kendi çabanızla ürettiyseniz bunu anlamaya çalışırım. Ama elalemin yaptığı mal ben aldım diye niye benim olsun benle özdeşleşsin. Hem amaç paylaşarak doğruyu bulmak değil mi? Başkalarına fikir vermek değil mi?

    Emin olun bende şu anda sahip olduğum veya ileride sahip olabilebileceğim tüm motorlarımın eksi yanlarını cesurca yazacağım.

    Önemli olan dürüstlüğe kaliteye ve iyi hizmete layık olduğumuzu herkese anlatabilmek.
    how can you know what the things are worth?
    ıf your hands won't move to do a days work.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    alico96 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Ağustos 2007
    Şehir
    İZMİR / Şu an Malatya
    Motosikleti
    YBR 125 SİYAH,Keeway Superlight 150,BMW F650

    iyi yapmışın arkadaşım.

    Arkadaşım en güzelini yapmışsın.gerek araba olsun gerek motorsiklet olsun kusursuz mal yoktur.kusursuz olması imkansızdır.Bence insan neyle mutlu oluyorsa onun için en mükemmeli odur.Şu an benim bilgisayarımda duvar resmi olarak hyosung 250 gtr duruyor eger finans bulabilirsem çok yakında park yerindede duracak.Ama önemli olan benim motoru beğenmem,iyi yada kötü yanları vardır.Bu yüzdende önemli olan o motoru almam kötü iyi beraber yaşayacağız herkesin gönlünce olsun ama hiç bir zaman hiç bir şeyi küçük ve gereginden büyük görmemek lazım.sevgiler.

  3. #3
    Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2007
    hislerini gayet iyi anlıyorum en güzelini yapmışsın...hayırlı uğurlu olsun tekerine taş gelmesin...
    SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)