Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet Kıyafetleri Hakkında Her Şey

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    06 Temmuz 2006
    Şehir
    Alsancak / Izmir
    EgeKNN
    Nedir o o kadar beğendiğin mont (MArka ve model)TR fiyatı nedir?(Uçuk fiyatı merak ettim)
    Bir kaç örnek iyi malzeme söylenirse aslında iyi olur
    Nerdeyse her mont söyle korur böyle korur surayı da kour vs. diyor mesela o yuzden.
    Hem karşılaştırma şansı buluruz hem de nelerin olması gerektiği daha iyi ortaya çıkar diye düşünüyorum.
    Satın almaya sıra geldiğinde bilgisiz olarak satıcıların karşısına çıkmak hem para kaybı hem yüksek risk oluşturuyor. Güvenilir satıcıyı bir kaç dakaika içersinde anlamak da şans işi. O yüzden kararı satıcı bırakmaktan çok kullnıcıdan fikir alıp öğrenmek daha iyi ;)
    Bir de Bu bele takılan nesne (bellik sanırım adı)her durumda mecburi midir? Yoksa iyi korumalı bir montla gerek yok mudur?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    EgeKnn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Eylül 2005
    Şehir
    izmir/Karşıyaka
    Motosikleti
    YAMAHA FZR 1000 EXUP
    Daines marka bir monttu tam olarak ürünün modeli nedir bilmiyorum sadece mağazada baktım korumalıkları ve montun kumaşı dikimi stili çok hoşuma gitmişti ama modelini öğrenip internetten bulup resmini koyabilirim

    Bellik bence her durumda giyilmeli sadece kaza anında beli korumaz böbrekleri de rüzgardan korur...

  3. #43

    Üyelik
    18 Eylül 2006
    Belki bi faydası olur die hatırlatiim dedim.Kıyafetlerin hareket özgürlüğünü kısıtlamaması çok çok önemli.Darbe emici üniteler devreye girdikçe mont ve pantalton yorucu oalmaya başlıyor,buda zamanla dikkat zayıflığı yaratıyor.Kullandığımız giysinin "özellikle motorda otururkenki pozisyonda" bizi rahat bırakması ve tamda bu pozisyondayke hiç bolluk taşımaması gerekiyor.Giysi alırken prova yapmayı öneririm.ve rahatlığı ayakta dururken veya yürüken deyilde ,sürüş pozisyonunda aramak gerek.Montun özellikle omuz ve kollarda bol olması durumunda , süratli giderken tüm vucutta öyle bir vibrasyon ortaya çıkıyoki ciddi şekilde görüntü bulanıklığı ve hakimiyet kaybı yaşanıyor..

  4. #44
    kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Şehir
    BAKIRKÖY
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    slm arkadaşlar 200 cc lik bi motor için düşünürsek ii bi mont dirsek omuz sırt korumalı ii bi kask eldiven dizlik ve bellik bunlar ortalama nekadara mal olur 500 geçermi ben motor alacam inşlh yakında koruma olaylarına önem veriorum pantolonu fazla düşünmüorum sadece dizlik düşünüorum bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim

  5. #45

    Üyelik
    06 Temmuz 2006
    Şehir
    Alsancak / Izmir
    EgeKNN
    Modelini eğer bulabilirsen (çok zorluk çıkarmıak ise) yazarsan iyi olur bir özelliklerine bakarız. Nerde nesi var ona öre de daha sorular da sorabilirim.
    Bakıyorum şu an montların sitelerine acayip acayip şeyler yazıyor anlamsız geliyor açıkcası. Fiyatlar çok değişiyor ve maalesef be neden değiştiğini anlayamıyorum.

    Dulger senin de tavsiylerini alabiliriz mesela
    En azından rahatlık bakımından yaklaşabilirsin tavsiyelerinde.

    Kertenkele
    Senin soruna gelince
    Bence korumaların bence cc. ile bir ilgisi yok Tamamen senin ne kadarlık riski göze aldığın ile ilgili. Geçenlerde bir arkadaşım kaza geçirmiş ben de yeni duydum. Adama sarhoş bir söför araba ile kafadan çarpmış. Arkadaş bayağı bile dağılmış. O kazada 50cc nin de üstünde olsan 1300cc. nin de hiç farketmez.
    Sen gireceğin riske göre kıyafet tipine karar verip onun çıktığı fiyatlara göre kendini zorlayacak sonuçta ona e yakın paranın yettiği şeyi alacaksın.
    Motoru almadan baştan kararını ver. Motor alırken alaileceğin en iyisini almak için zorlayıp sonra ucuzdan bir şeyler de alma bence. Ben en azından öyle planlıyorum.

  6. #46
    kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Şehir
    BAKIRKÖY
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    ya tabi cc le alakası yok dediinde olabilir ama sonuçta çok sağlam bi motor diil ve aşağı yukarı yazdıım güvenlik ekipmanları beni koruyacak şekilde istiorum yani 1000 cclik motor almıcam optimum ne olur senin bilgin var yardımcı olabilirmisin bana fiyat olarak.yani bende alabileceimin en iisni almak istiorum ama tabi sınırlı yani toplam 500 geçmemesi lazım

  7. #47

    Üyelik
    06 Temmuz 2006
    Şehir
    Alsancak / Izmir
    Açıkcası benim çok bilgim yok.
    Hein Gericke' in Türkiye piyasasına iyi indirimlerle girdiğini duydum sadece. Marka olarak iyi bir marka deniliyor. Yukarıda da bunu destekleyen mesajlar var. Ben de sorarak motor alana kadar bu konularda bilgi sahibi olmayı ve ona göre satın almayı düşünüyorum. İnsanlar burada çok yardımcılar. Sende gelen cevaplara göre sorularını sorup olmazsa olmazlara karar verirken öğrendikce çıkacak alternatifler arasından secim yapar ve yardım istersin. burayı takip edip sorularını sormaya devam et diyebilrim sadece.

    En azından 500YTL.ye ne alabilirim demektense bu var şu var. Bunda bu, bu , bu şunda ise şu, şu, şu var. Hangisi daha mantıklı gibi bir sorunun cevabı seni daha çok tatmin edecektir. Tabii bu arada ana 500YTLye alınabilecek şeyler tavsiye edeceklerdir. Onlara da bakarsın ama bakarken de körü körüne bir secim yapmamış olursun.
    Bu arada bu topik de gelişir ve arkadan gelenlere öğretici bir yazı haline de gelir.
    Tabii bu benim fikrim.

    Bu ara kask olarak HJC iyi bir markaymış. Diğer markalara göre de fiyatları daha uygun deniliyor.
    Bu arada kaskın rengi, hangi yılın modeli oldugu üzerindeki replikası da fiyatı etkileyen unsurlar.
    Böyle afilli renkler, alev deseneri, ya da beğendiğin bir yarışcının kaskının replikası düz opak renklere göre daha pahalı oluyor.
    Ayrı kaskın yeni modeli çıktığında bir sene önceki model ucuzluğa giriyor. En azından amerikada durum böyle. Buarada da biraz fyat farkediyordur. Gerçi sagolasunlar bizde hemen her sektörde bir eşyanın yeni modeli çıktığında eski modeli ucuzlatacaklarına yeni modeli fiyatını arttırıyorlar ama arada indirim de görebiliyoruz.

  8. #48
    Dartmaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM GTS-250 Simsiyahh...
    Açıkçası 500ytl ye çıkartmak biraz zor. Ucuz iyi bir mont 200-250 euro, kask 150-175, eldiven 30-50, dizlik ise 20 euro civarında. Bence adam gibi orumalı, ruzgara yağmura dayanıklı kıyafetler için 700ytl nin gözden çıkartılması lazım.
    Ne yazıkki Türkiye de ürünler daha pahalıya satılıyor, yurdışından alma imkanı olana 2/3 daha ucuza gelir. Ben bütün malzemelerimi burdan aldım, eşimin kask ve montunu italyadan aldım. Spidi yazlık mont (iç rüzgarlık korumalı) 160 euro, givi kask 130 euro ya aldım diye hatırlıyorum. Montun burda benzeri 200euro, kaskın benzeri ise 180 euro civarındaydı.
    Think Darkside

  9. #49
    shi_bumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Aprilia Caponord
    arkadaşlar, ben 20-25 gün önce ilk motorumu aldım. aylarca forumlarda dolaştım durdum manyak gibin. hangi motor hangi kask, hangi mont felan felan....sonuç :

    motor : Honda NX4 Falcon (hafiften güçlü gibi ama şimdilik aramız iyi)

    mont : Bering .omuz ve dirsek koruması var. Su ve rüzgar geçirmez. (150 Euro)

    Kask : Nolan N61 fena diil. Biraz ses var galiba. Başka bir kask kullanmadığım için sağlıklı bir kıyaslama yapamıyorum. Ama kulaklıkla kullanılınca bi problem yok. (110 Euro)

    Eldiven : Pakistan yapımı deri bir eldiven..Kevlar malzeme. Memnununm.(50 YTL)

    Dizlik : ekonomikticaret.com'dan aldım..gayet memnunum. Galiba 30 YTL civarındaydı.

    Bot : gördüğünüz üzere param kalmadı Allahtan subay olduğum için daha hiç kullanmadığım bi botum vardı. Şu anda onu deniyorum. Gayet güzel. Sıfır soğuk...gayet rahat...ama sakın normal ayakkabı ile kullanmayın derim. (beleş).

    kaskımın içime balaklava takıyorum...soğuktan ve sesten yana problem kalmıyo.

    Arkadaşlar lütfen korumasız yollara çıkmayın. Ben yeni bir motorcuyum ama yollarda kasksız ve korumasız olarak sürüş yapan ikitekercilere rastlayınca valla ürperiyorum yaaaaa...

  10. #50
    kertenkele200 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Şehir
    BAKIRKÖY
    Motosikleti
    yeniden cbf 150
    Evet Senin Aldiklarini Optimum Olarak Görüorum Motoru Alinca Heralde Bende Bu Fiyata Bişeyler Alcam Gibi Gelio Bendede Balaklava Var Ralli Eğtimi Aldiimda Vermişlerdi Onu Kullanirim Bende Işe Yarar

  11. #51
    ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Ben de önümüzdeki kış alacağım kıyafetlerimi belirledim sayılır...

    Lazer Vertigo Lx kask desensiz düz renk olanı 100euro siyah-mat siyah-gri renk seçenekleri mevcut bide sanırım peşinde 90euro alınabiliyormuş...

    Mont bir deri mont terzisinde diktirmeyi planlıyorum.300ytl civarı tutacak sanırım.Yalnız korumalıklarık silikon olması gerekiyormuş.Ona göre yaptırmayı planlıyorum.modelde kendi zevkime uygun olacak.

    Eldiven ve dizlik içinde 100ytl gibi bir rakam ayırmayı planlıyorum.40ytl dizlik 60-70ytl eldiven tutar tahminimce.

    600-700ytl civarı bir bütçe ayırmam gerekecek şimdiden para ayırmaya başladım kenara...
    AKIN FİDAN

  12. #52
    rdrqz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    Ankara İzmir/Tire
    Motosikleti
    Honda CBF 250

    Ankarada kılık kıyafet satan yerler

    Arkadaşlar Ankara'da uygun fiyatta giyim mağzası var mı?(Varsa adresi) Kask alacağım ve hangi markayı önerirsiniz? (Öğrenci işi) Bir de var ise internet adreslerini verir misiniz?

  13. #53
    yuzak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ağustos 2006
    Şehir
    Bursa / Keles
    Motosikleti
    pıoneer 200 cc
    IXS kaban şeklinde 190 euro sıfır
    skorpıo pantalon 2 el 150 ytl
    kask çin işi açılır cinsten 65 ytl
    eldiven emanet kar yagınca geri veririm diye düşünüyorum
    boyunluk 15 ytl
    botlar yarım zaten vardı

    Ancak arkadaşlar inanın uzun yollar artık keyif verir oldu
    ne sırt ne bel agrısı

  14. #54
    showboy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Keeway SL150
    hondana göre çook temiz 2 kez kullanılmış tertemiz nolan marka L beden 299 euroya aldım.yanında clover marka montta veriyorum fiyatı 199 euro toplamda ikisi 650ye bırakıyorumkorumalı ve garantili. email pehlivanmehmet@ hotmail.com 05384616561

  15. #55
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    heheeeh alemsin showboy adam ne sordu sen ne sikistirdin araya birde not dusmus ogrenci isi, Cocukta o kadar para olsa sorarmiydi sence.

    Ne ise dostum ankara mt ile kontak kur onlara sana yol gosterir. Yoksa kazik yersin.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  16. #56
    calipso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2006
    Ankara da ulusta yıba çarşısının içindeki yerlere bir bak.. ayrıca Kral taner var.. kazım karabekir cadesinde.. bir de esatta motoart vardır.. YAmaha bayii. hesaplı bir şeyler istiyorsan yıba ya bak derim.. ama göreceksin çok hesaplı olmayacak..

    ayrıca itfaiye meydanının içinde girince ikinci sağdan dönüyorsun ilerde solda...adını hatırlamıyorum..köşede .. bazen oraya hesaplı ve 2. el montlar düşüyor.. olur da bulursan iyi pazarlık yap...

  17. #57
    normalkerem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Eylül 2005
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    cbr125r
    deri alacaksan kesinlikle itfaiye meydanı. gir bir dolaş, başka yerden 300 liraya alacağın montun aynısını 150 liraya fln bulabilirsin. kumaş diyorsan; ne kadar ekmek o kadar köfte.. ya da tam tersi. ama kaskta laser'in de altına inme derim. giyside çok çeşit var ama kaliteli kask için yıba'yı tavsiye etmem. motoartta uygun laser ve nolanlar var. peşin ödeme yapacaksan indirim yaparlar.
    ayrıca motoruna bakılırsa çok da öğrenci işi sayılmazsın sen de. hondaya o kadar para vermişsin, korumada ucuzluk olsun diye kalitesizlik yoluna gitme bence.

  18. #58
    emaguner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ekim 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Kanuni Classic 125
    Ankara'da lazer veya HJC marka kask satan yereleri bilen var mı?

  19. #59
    qrar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    Suzuki DL 650 A K07

    kışlık kıyafet

    merhabalar. deneyimli arkadaşların fikirlerini paylaşmasını rica ederim...

    kışlık kıyafet almak için belli bir dönemi beklemek gerekirmi, yaza doğru mont ve pantolon fiyatları düşermi acaba. motosiklet kıyafetlerinde sezon sonu olayı söz konusumudur.

    ayrıca marka konusunda da fikir paylaşırsanız sevinirim. fiyat-kalite orantısında en cazip olan ürün sizce nedir acaba?? held toplam 380 ytl civarı iken revit'in tek montu alıp başını gidiyor.

    ayrıca piyasada bir çok marka var? orta kalite uygun birşeyler olarak ne önerirsiniz??

    şimdiden teşekkürler...

  20. #60
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Alıntı qrar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhabalar. deneyimli arkadaşların fikirlerini paylaşmasını rica ederim...

    kışlık kıyafet almak için belli bir dönemi beklemek gerekirmi, yaza doğru mont ve pantolon fiyatları düşermi acaba. motosiklet kıyafetlerinde sezon sonu olayı söz konusumudur.

    ayrıca marka konusunda da fikir paylaşırsanız sevinirim. fiyat-kalite orantısında en cazip olan ürün sizce nedir acaba?? held toplam 380 ytl civarı iken revit'in tek montu alıp başını gidiyor.

    ayrıca piyasada bir çok marka var? orta kalite uygun birşeyler olarak ne önerirsiniz??

    şimdiden teşekkürler...
    Türkiye'de piyasayı yakından takip edemediğim için motorcyclesuperstore.com tarzı yerleri ise genellikle takip ettiğim içi şunları söyleyebilirim.Evet, sezon sonu indirimi var.Hem de yılda iki kez.Şöyle açıklayayım.2006 model kışlık bir mont'un fiyatı kış biterken bir kere indirime giriyor.Daha sonra ise stokta kalmışsa eğer 2007 yılının sonlarına doğru bir kere daha indirime giriyor.Yani, hem model yılı itibariyle, hem de kullanılabileceği mevsim itibariyle iki kez indirime giriyor.Benim $99'a satın aldığım yazlık mont, 2006 yılı sonunda $40 gibi bir fiyata düşmüştü, ama dediğim gibi bu indirimler Türkiye piyasasına ne kadar yansıyor hiçbir fikrim yok.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)