Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sorumlu kim !!!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    Sahipsiz ülkenin sahipsiz motorcuları.. Gün geçmiyorki yeni bir arkadaşımızın ölüm haberini başlıklarda görelim, Allah"tan rahmet dileyelim..Ama bunun bir sorumlusu olmalı..

    Trafik polisinin görevi nedir bu ülkede? Trafik kanunlarını uygulamak değilmi ? Bakıyorum bir gün 2 Polis ekip arabası 4-5 memur çatır çatır uygulama yapıyorlar .Kask ,ehliyet soruyolar ve olmayanlara ceza veriyorlar .uygulama 2-3 saat kadar devam ediyor. Daha sonra bu memur arkadaşlar gidiyorlar köşeye trafiği takip ediyorlar bu esnada biraz önce 52 ytl ceza kestiği suçu işleyen en az 100 motor geçiyor önlerinden ama uygulama bitmiş. Harç bitti yapı paydos. Amaç 3 saat içinde hataları cezalandırmak olmamalı baktın geçiyo önünden kassız çek kenara yaz cezayı. Beni korkut ben biliyimki her an yakalanabilirim ve yakalandığım an yandı gülüm keten helva ..

    Geçen bir arkadaşı gördüm kasksız dolaşıyo olm dedim yakalanırsan 52 ytl verecen .. Hadi canının kıymeti yok paranında mı kıymeti yok ?? ne dese beğenirsiniz .
    -Abi dedi cezası 52 ytl bu sıcakta kask takacağıma haftada bir yakalanır veririm parayı püfür püfür gezerim .

    Bunu diyen üniversite mezunu maddi durumu iyi akıllı biri ..Siz düşünün kara cahilini

    Şu anki durum
    Genelde yakın çevremde ki arkadaşlarım hep ehliyetli vede ehliyetsizlere asla motor vermiyorlar bunun sebebi 1000 ytl ye yaklaşan ehliyetsiz motor kullanma cezası ..Diyelim ehliyetin var ama o anda kaskın yok .. Verir sana motoru nedenmi?? kasksız kullanma cezası sadece ve sadece 52 ytl ve ruhsat sahibine ceza yok .

    Hata nerede?
    İlk olarak yasal düzenlemeler yapılmalı bu düzenlemeler yapılırken bu işten anlayan kişi ve kuruluşlardan fikir alınırken yurt dışındaki hazır örneklerden de faydalanılmalı.Kasksız yakaladınmı ver 800-900 ytl cezayı bir 200-300 de kes ruhsat sahibine ve kasklı biri gelip alana kadar bağla motoru. Uygulamayı sadece 3-4 saat içinde yapma her an yap baktın ilerde gidiyo aç sireni çek sağa nerede senin kaskın de. Acıma bas cezayı..

    Herkes bilsinki demoklasin kılıcı yukarıda sallanıyor.

    Kafasında kask yokken ölen herkesin vebali bu uygulamaları yapamayan devlete aittir. Ve bu çok ağır bir vebaldir. Kolay kolay altından kalkılmaz.

    Sorumlu Motosikletçiler arkadaşlarımız ölmesin istiyoruz değilmi.. Onlara kaskkafalı veya diğer benzetmeler yapacağımıza açalım maillerimizi.. trafik@trafik.gov.tr adresine bu durumu anlatan bir mail atalım herkes dilinin döndüğünce anlatsın derdini.

    Ben mailimi atıyorum . Bunu yapmadığım süre içinde bu vebalin benim üstümdede olduğuna inanıyorum.. Bu işe gönül verenler biz değilmiyiz Devlet konuya el atmıyomu oluşturalım kamuoyunu. El atalım napabiliriz başka.

    Kaç arkadaşımıza daha Allah rahmet eylesin diyeceğiz?

    trafik@trafik.gov.tr
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Bende bunu anlayamıyorum, kask ceza yememek için değil, korunmak için takılmalı....

    Mailde ne yazacağız ? Hep beraber yüklenelim...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  3. #3
    TÜRETKEN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2006
    Şehir
    ankara - ümitköy
    Motosikleti
    MONDIAL 150 ZAT
    abicim insanları bilinçlendirirsin anlatırsın edersin ama adam ne yapmak istiyorsa onu yapar bunu kimse engelleyemez ben 2 gün önce trafikte giderken bi paketçi arkadaş gördüm dedim niye kask yok ne dese begenirsiniz? Dedi ki "Ne gerek var scooterdayken zaten sıcak" başka bi şey demiycem

    sağlıcakla kalın...
    [COLOR="Blue"][I][B]FENER[/B][/I][/COLOR][COLOR="Yellow"][I][B]BAHÇE[/B][/I][/COLOR] [COLOR="Red"][B][U]TÜRK'E KEFEN DİKENİN ÖLÜMÜ KORKUNÇ OLUR!!![/U][/B][/COLOR] [COLOR="Blue"][I][B]FENER[/B][/I][/COLOR][COLOR="Yellow"][I][B]BAHÇE[/B][/I][/COLOR]

  4. #4
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Trafiğin düzeltilmesi aslında çok büyük bir zihniyet değişimini gerektiriyor. Gerek otomobil, gerekse motosiklet kullanıcılıarı trafik kurallarını adeta insanların can güvenliği için değil de şeytani güçlerin dayattığı kurallar olarak görüp delmeye çalışıyor. İnsanlar kırmızı ışıkta 2 dakika bekleyip adam gibi geçmek yerine bir kulpunu bulup aradan sıyrılınca çok büyük iş başarmış olduklarını, bekleyenlerin enayi olduğunu, kendilerinin ise sivri akıllı olduğunu sanıyorlar. Oysa o adamın görüş ananında olmayan ve yeşil yanıyor diye hızını düşürmeyen bir otomobilin gelmekte olabileceğini düşünemiyorlar. Bir motosiklete kızıp sıkıştıran adam, bir otomobili sıkıştırdığınıda taş çatlasa far veya kaportanın hasar görebileceğini, ama motosiklet düştüğünde can kaybı olabileceğini düşünmüyor. Amaç o motosikleti sıkıştırıp kimin büyük olduğunu göstermek. Kendisinin büyük olduğunu öğrensin de varsın ölsün, hiç umrunda değil. Arabaların yanlarından değil, önlerinden arkalarından yola dik olarak giden motosiklet kullanıcıları da aynı.
    Sonuçta, trafik eğitimi ciddi bir şekilde çocukluktan başlatılmalı ve bu eğitim tüm halka yayılana kadar trafik kurallarının ne için olduğunu anlamayanların da sisteme uyup küçüklerin eğitimini zedelememeleri için en ağır cezalar uygulanmalı.
    May the Force be with McLaren Mercedes


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)