Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bir başka "yeni motor" çıkmazı...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    cuneytovuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer (kırmızı)
    Öncelikle bu başlığı daha önce açılmış kıyaslama başlıklarından biri gibi değil sadece aklımı kaçırmamak için zihnimdeki binlerce fikri paylaşıp rahatlamak için açtığımı belirteyim. :D

    Daha öncedende motosiklet deneyimim olmasına rağmen,kendime ait bir motorla 2 tekerli yaşama alışmak için,başlangıç motoru olarak CBF150 yi seçmiştim.

    Beklediğimden fazlasını bulduğum bu makina,düşük yakıt tüketimi,küçük motorundan beklenmeyecek torku,gösterişli kasası ve hafif kasasından kaynaklanan çevikliğiyle yüksek cc ye terfi planımı epey geciktirdi.

    Ancak sonunda borçlarımında tükenmesiyle,nihayet terfi planımı uygulamaya soktum ve motorumu sahibinden.com da satılığa çıkardım.
    http://www.sahibinden.com/displayitem.php?a=4121048

    Planım kabaca;
    1-Birkaç ay para biriktir,
    2-Cbf150 yi sat (elim titresede),
    3-6 milyar nakit ve kalanı 24 ay vadeli banka kredisi ile bir motor al şeklindeydi.

    Aklımdaki yeni motor ise CBF600S idi.Fakat daha sonra bu şartlar altında sıfır cbf600s in 24 ay boyunca 500 ytl lik taksitlerle beni gereksiz yere sıkıştıracağını farkettim.36 lık seçenekte ise kredi taksitleri sadece 350 ye düşmesine rağmen vade farkı ve taksit sayısı katlanılmaz şekilde (benim için) artıyordu.
    Bu hesap kitapların akabinde insanın gözü farklı seçeneklerede kaçınılmaz olarak kayıyordu.O ödeme seçeneklerini göze alırsam,sıfır KM şu seçeneklerde vardı;
    HONDA CBF600S ABS

    KAWASAKİ Z750,

    YAMAHA FZ6 FAZER

    YAMAHA FZ6

    HONDA CBR600F

    HONDA TRANSALP

    HONDA CBF500


    Sonuçta bu alıcağım motor son motorum olmayacağı,yanlızca birkaç sene kullanılacağı için farklı sınıf motorlardan birini seçme lüksüm var.600CC de kısa bir müddet piştikten sonra,orta yaşa kadar kullanacağım motor zaten belli CBF1000.

    Fiyatlar üç aşşağı beş yukarı aynı olunca kendime göre olan motoru belirlerken,rahatlık,performans ve görüntü kriterleri kalıyor geriye.
    -CBR600F, görüntü,fiyat ve performans konusunda mükemmel.Ne diyebilirim,ilk gördüğümde niye 600cc de iki racing var demiştim ama biraz araştırıp deneme fırsatı da bulunca 600rr ile çok farklı karakterde olduklarını anladım.Racing den ziyade,gerçekten sport touringe yakın bir motor,oturuş daha rahat,motoru CBF serisinden daha torklu. ancak şehiriçi kullanımda motor yerine otomobili tercih ettiricek kadar sıkıntı verirse diye gözüm korkmuyor değil.Gerçi denediğim kadarıyla diğer racingler kadar rahatsız değil.En kötü ihtimalle biraz daha kısa sürede,1000cc ye terfi ederim.

    -Z750, çok garip bir makina.Racing makinalardan aşşağı kalmayan performansının yanında,yüksek torku rahat oturuş pozisyonunda sunması,ayrıca karakteristik uçakvari sesi ile insanı baştan çıkarıyor.Ancak en büyük eksisi HONDA olmaması.İkinci elde sıkıntı çıkarabilir,servis sorunları olası... Aslında en büyük soru işareti Honda olmaması ne yalan söyliyim.Performans yükseldikçe motor ömrü ne olur ?

    -FZ6 FAZER, oldukça hoş bir görüntünün yanında,agresif burun grenajı,enjeksiyon ve son hızda az da olsa avantajlı Hondadaki rakiplerine nazaran.Dezavantajları ise hemen hemen her kullanıcı farklı şey söyledi,"gaz ayarı kötü,enjeksiyon sorun çıkarıyor,artçı pozisyonu rahatsız" v.b.,bunun yanında çok da önemli olmamakla beraber her köşede bi tane var,2.ele düşen çok fazla var neden bilmiyorum ama al sana bir soru işareti daha.

    -FZ6, grenajlı kardeşine göre çok daha kalıplı durması ilginç.Ne yalan söyliyim çok hoşuma giden bir makine.Hondanın henüz çıplaklarda yuvarlak fardan vazgeçmemesi tartışılır iyi ya da kötü ama bu motora o far çok yakışmış.Tam anlamıyla motosiklet denince akla gelen imge.Ortalıkta grenajlısına nazaran daha az FZ6 olması bence büyük avantaj,özel bir motora binmek gibi.Ayrıca grenajlı modelden daha uygun bir fiyatı var.Gelelim olumsuzluklara,tam çıplak motor 110-120 den sonra can sıkıcı derecede rüzgar alıyor,FAZER da şikayet edilen şeyler muhtemelen grenaj dışında tamamiyle aynı olduğu için FZ6da da var.

    -Transalp, hep derim traktör gibi makina,karbüratörü sayesinde arıza nedir bilmeyen,tekerlek yapısıyla gerçek bir enduro,titreşimi az,yolculuğu rahat,neredeyse mükemmel diycem ama onu en uzak ihtimal yapan eksileri de büyük.Görüntü,özelli kle antika ön grenaj ve telli enduro lastikler motora büyük darbe vuruyor,son hız ise tatmin edici olmaktan çok uzak ama amacım çok yüksek hız yapmak değil,son hızı düşük olan bir motorda 90-100km nin üstüne çıkınca yakıt sarfiyatı katlanıyo malesef.600RR ile 140 yapmak depoya zarar vermiyo ama Transalp de sünger etkisi yapıyor.

    -CBF500, gerçek bir çıplak,aslında ara motor olarak son derece mantıklı,55 beygir ve ona yakın torkuyla sınıfında lider,nikelajlı ön far dışında herşeyi iyi,abilerinde de olan aşık olunası kuyruğa sahip.Eksilerinin en önemlisi,yine 110-120 den sonra rahatsız edici derecede rüzgar yemesi.Gerçi orjinal ön cam etkili olabilir.Yakıt sarfiyatı da az sayılmaz,hemen hemen 600 lük abisi kadar.

    Fazla sıkışmamak için 2008 in ilk aylarına kadar biraz daha nakit biriktirmek bi çare fakat sabırsızlığımı tahmin edersiniz.
    Bir başka çare,2.el almak.Bu konuda da sorunlar var.Mesela kredi bulmak zor 2.el motor için,tüketici kredisi faizleri yüksek,halledilir tabi ama piyasada CBF600 ün ikinci eli yok,alan satmıyor.Diğer modellerin 2. ellerine ne kadar güvenebilirm bilmiyorum.Ama 3-4 milyar fark da az sayılmaz "0" ve 2.el arasında.
    Son olarak incelediğim 600 ve diğer büyüklerden sonra içime sindirmem zor olsada 2.el temiz bir CBF500 alıp biran önce ödemelerini bitirip,ertesi sene,en geç 2009 a CBF1000 ya da benzeri bir motora geçmek.

    Benzer konulardaki deneyimlerimden ve arkadaşlarımın aynı durumda verdiği kararlardan,en mantıklısının sabretmek olduğunu bilsemde beklemiycem sanırım.Yeni motor seçmek zor,yeni motor seçmek zevkli.Allah hepimize en kötü,böyle dert versin.Benzer durumda kalanlar,sıkıntıyı göze alıp yüklü taksitler altına girenler,küçükten,büyüğe adım adım tırmananlar ya da başka şekillerde motorlarına kavuşanlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    SENİ BÜTÜN DERTLERİNDEN KURTARAYIM

    elindeki motoru satma

    tabiki açıklama bekliyorsun lafı uzatmayayım

    satarak kazanacaklarına odaklanmışsın bence kaybedeceklerinide hesaplamalısın

    1.si elindeki motor yeni olmasına karşın o paraya gitmez o parayı veren üstünü verip sıfırını alır senın o motoru satabileceğin en iyi fiyat 2700-2800 o da garanti değil. bu durumda 1000 ytl gibi bir zararın var.
    2.si elindeki motorun işletme maliyeti yeni alacağına oranla daha ekonomik dolayısı ıle motor butceni artırman gerekiyor
    3.sü yeni alacağın motorun ilk ve rodaj donemi bakımlarını yaptıracaksın ki bunları elindeki motora zaten yaptırdın +masraf demek
    4.sü o kadar para verip kaskosuz gezecek değilsin muhakkak kasko yaptırırmalısın bu da +maliyet demek
    5.si bakım ve işletme maliyetine ek olarak ne alırsan al onuda satacağın zaman en çok tutulanda olsa satarken baya bi zararın olacak odediğin vadefarkı faiz alımsatım masrafları da cabası
    6.sı anladığım kadarı ıle yeni bir motorcusun ve yuksek performans isteğinde yok
    yeni motor isteğin biraz lükse kaçıyor gibi

  3. #3
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Cbf500 12.500 ytl..En güzel geçiş motoru bu bence....Uzun süre de bineceğine eminim...

    Cbf cbr yalan olduğunu hala kabul etmeyenlere kanıttır bu topicler....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  4. #4
    myheart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2006
    Şehir
    Bolu Merkez
    Motosikleti
    Honda CRF 250 L
    bence de cbf 500 cok ideal bi motor... Ama sehir içi için cbf 150 yide satma bence...
    Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...

  5. #5
    MNY46 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Multistrada1200 , xt 660x
    ben sana yamaha xt 660 r al derım
    cunku bı sure enduro kullandıktan sonra SS e bıle gecsen
    kıvraklık ve pratıklık kazanmıs olursun.
    ayrıca fıyat konusunda dıgerlerınden daha hesaplı
    ve performans olarakta örnek verdiğin makınalarla aynı (cbf 500&transalp) cok rahat kullanıslı ve guzel tavsıye edılcek bı makına kullananlar soylesın!!!!
    ι ωαѕ вσяη ωιтн ωяσηgℓу ωαу вυт ι мυѕт ℓινє

  6. #6
    bbaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir - Bodrum
    mantıklı olan bir süre daha beklemen bence elindeki nakit miktarını arttırarak krediye fazlada bulaşman motosikletini alman daha mantıklı sezon sonuna doğru fiyatlar belli bir inişe yada ödemelerde daha cazip imkanlar başlar ayrıca geçiş motoru olarakda bahsi geçenlerden en mantıklısı cbf500 nakit değerini arttırarak belki 2.el bir cbf500 alabilirsin

  7. #7
    Predator[23rd] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2006
    Şehir
    Viyana
    Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    eger paran yetiyorsa: KAWASAKI Z750 !!!! en azindan HONDA kadar iyi markadir bu arada ...



    yok, "ben ilk önce 1-2 yil orta büyüklükte motor kullanayim" diyorsan CBF500 baya eglenceli ...

  8. #8
    cuneytovuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer (kırmızı)
    Alıntı ArgaT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SENİ BÜTÜN DERTLERİNDEN KURTARAYIM

    elindeki motoru satma

    tabiki açıklama bekliyorsun lafı uzatmayayım

    satarak kazanacaklarına odaklanmışsın bence kaybedeceklerinide hesaplamalısın

    1.si elindeki motor yeni olmasına karşın o paraya gitmez o parayı veren üstünü verip sıfırını alır senın o motoru satabileceğin en iyi fiyat 2700-2800 o da garanti değil. bu durumda 1000 ytl gibi bir zararın var.
    2.si elindeki motorun işletme maliyeti yeni alacağına oranla daha ekonomik dolayısı ıle motor butceni artırman gerekiyor
    3.sü yeni alacağın motorun ilk ve rodaj donemi bakımlarını yaptıracaksın ki bunları elindeki motora zaten yaptırdın +masraf demek
    4.sü o kadar para verip kaskosuz gezecek değilsin muhakkak kasko yaptırırmalısın bu da +maliyet demek
    5.si bakım ve işletme maliyetine ek olarak ne alırsan al onuda satacağın zaman en çok tutulanda olsa satarken baya bi zararın olacak odediğin vadefarkı faiz alımsatım masrafları da cabası
    6.sı anladığım kadarı ıle yeni bir motorcusun ve yuksek performans isteğinde yok
    yeni motor isteğin biraz lükse kaçıyor gibi
    Arkadaşım CBF150 son derece iyi bir motor olsa da sadece bir başlangıç motoru,(şehiriçinden çıkmayanlar hariç) bir uzun yol motoru değil.Ayda en az 2 kere Muğla-İstanbul git gel yapabilecek kriterlerde motorlara bakıyorum.Bunun dışında,artçılı ve 30-40 kilo eşya yüklü olarak 2000-3000km lik haftalık gezilere gitmeli,140-150KM/S lik grup sürüşlerine olanak tanımalı,muğlanın sıcağına karşı mutlaka su soğutmalı olmalı,çoğunlukla artçılı kullanırım en kötü ihtimalle 40-50 beygirden (ve tork) aşşağı olmamalı yani.Yeterli deneyimin ardından ihtiyacım olan motor Varedero,cbf1000 ya da 1200gs zaten,sen tam olarak anlayamamışsın durumumu.Yükseltmiş olmak için yükseltmiyorum.İhtiyaçlarımı karşılayacağı için yükseltiyorum.

  9. #9
    Predator[23rd] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2006
    Şehir
    Viyana
    Motosikleti
    Honda CBF 500 ABS
    Alıntı cuneytovuc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım CBF150 son derece iyi bir motor olsa da sadece bir başlangıç motoru,(şehiriçinden çıkmayanlar hariç) bir uzun yol motoru değil.Ayda en az 2 kere Muğla-İstanbul git gel yapabilecek kriterlerde motorlara bakıyorum.Bunun dışında,artçılı ve 30-40 kilo eşya yüklü olarak 2000-3000km lik haftalık gezilere gitmeli,140-150KM/S lik grup sürüşlerine olanak tanımalı,muğlanın sıcağına karşı mutlaka su soğutmalı olmalı,çoğunlukla artçılı kullanırım en kötü ihtimalle 40-50 beygirden (ve tork) aşşağı olmamalı yani.Yeterli deneyimin ardından ihtiyacım olan motor Varedero,cbf1000 ya da 1200gs zaten,sen tam olarak anlayamamışsın durumumu.Yükseltmiş olmak için yükseltmiyorum.İhtiyaçlarımı karşılayacağı için yükseltiyorum.
    simdi is netlesti: TRANSALP (yada VARADERO)

  10. #10
    patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Gurbet
    Motosikleti
    Var
    Son yazdığın mesaja göre Transalp'ten başka seçeneğin yok hocam.
    Diğer resimleri boşu boşuna koymuşsun.
    Sadece geçiş motoru deseydin.
    Kawa ya da fazer derdim.
    Ama senin kullanım amacına en uygun motor budur....

  11. #11
    ErTech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    vaRRdı
    Beninde motorumu değiştirme düşüncesi strese sokuyor... Bir an önce büyütmek istiyorum ama uygun motoru belirlemekte zorlanıyorum... Saydığın motorların hepsini araştırdım hepsinide beğeniyorum (TA hariç) bunlara ek olarak Kawasaki er6-n ve er6-f, bmw f 650 GS, suzuki GSR 600 modelleri var aklımda... Birde benim sorunum şu hepsini beğeniyorum hepsi hoşuma gidiyor

    Sanırım bir süre daha sabredip 12'den vurmak için fırsat kollayacak ve biraz daha km yapıp tecrübemi arttıracağım...

    Umarım kendin için en hayırlı seçimi yaparsın... Kolay gelsin...
    ... yaşlı bir devrimci düşürmez hiç ağzından özgürlük kelimesini
    ve yatmadan önce bir bardak su yerine denize bırakır takma dişlerini ...
    ''Four wheels move the body. Two wheels move the Soul.''

  12. #12
    Muxa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2007
    Şehir
    İstanbul/Beylikdüzü
    Motosikleti
    YBR 125
    İyide transalpında tipi güzel değil

  13. #13
    egelim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda kınetıc zoom zx 110
    Alıntı Muxa adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İyide transalpında tipi güzel değil
    niye evlencenmi tipi güzel olsatipini ne yapcan tam yol motoru koy benzinini yağını devam et dünya turuna çık transalp le kendini kanıtlamış bir motor ne de olsa ha tip dersen karizma dersen de racing alcan ama kambur olursan uzun yolda şaşma gezme motoru değil racingler çünkü hız motoru sağı solu rahat seyredememek var
    ne sağcıyım ne solcu motorcuyum motorcu kalayım:cat:

  14. #14
    Muxa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2007
    Şehir
    İstanbul/Beylikdüzü
    Motosikleti
    YBR 125
    Alıntı egelim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    niye evlencenmi tipi güzel olsatipini ne yapcan

    Bir transaplım olsa evlenirim

  15. #15
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    madem patirote transalp dedi ben de direk ona alternatif söyleyeyim
    kavasaki vesys:



    2 silindir, 650cc, 64 hp.
    yüksek performans, ekonomik, dayanıklı, yeni teknoloji

  16. #16
    cuneytovuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer (kırmızı)
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    madem patirote transalp dedi ben de direk ona alternatif söyleyeyim
    kavasaki vesys:



    2 silindir, 650cc, 64 hp.
    yüksek performans, ekonomik, dayanıklı, yeni teknoloji
    versys i incelemiştim arkadaşım ama o ön panel diğer renklerde çok itici gelmişti,bu gri renk ise oldukça alımlı görünüyor.Aklıma bi model ve yüzlerce soru işareti daha !

    Benim için biçilmiş kaftan diyebileceğim motor şu an için 650cc V-STORM.Zira abs var,asfalt lastikleri,yüksek tork-beygir,enduro kasa-süspansiyon,güzel görüntü,enjeksiyonlu çok çok ekonomik motor,rüzgar derdi yok,heryere girer,son hızı fena değil,oldukça rahat sürüş pozisyonu,kendisine baktırıyor.... Ancak arkadaşlarından 3000 ytl kadar daha pahalı ! En azından şuara için planlarımı alt üst ediyor.

    Yani arkadaşlar aklımın karışık olmasının başlıca sebebi,en rahat,en güzel görünen,en ekonomik,en çok fonksiyonlu gibi özelliklerin ayrı ayrı ve tek başlarına yeterli olmaması.Bu özelliklerin bazılarından kısmen fedakarlık yapmak mümkün olsada,insan onca parayı verince haklı olarak herşeyi bulmak istiyor.Sırf hız ve görüntü için racing almıyacağım gibi sırf rahatlığı için Transalp de almam gibi geliyor.Naked motorlar isteklerimin çoğuna cevap versede,son karara giden yol yinede alternatiflerle tıkanıyor zaman zaman.Yarın ne getirir bilemem ama şuan için kabaca nakedler öne çıkıyor.Ya kısa süreli 500cc deneyiminin ardından büyük abilere atlıycam ya da biraz sıkışıp,600cc de uzun ve keyifli bir dönem geçiricem.

  17. #17
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    hahahahahah lafa bak yaa ( Yeterli deneyimin ardından ihtiyacım olan motor Varedero,cbf1000 ya da 1200gs )

    bu nasıl bir ihtiyaçtır boyle yaaa
    dünya turunamı çıkacaksın sahradamı yarışacaksın

    alt tarafı muğlaya gideceksin

    sanki uzaya gideceksin töbe töööbee yaaa

  18. #18
    patriote - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ekim 2006
    Şehir
    Gurbet
    Motosikleti
    Var
    Sevgili Cüneyt,

    Ben herhalde yanlış anlamışım.

    Yukarıda fotoğraflarını koyduğun motosikletlerden birini tercih etmek istediğini düşünüp,
    amacını da okuyunca,
    ona göre cevap yazdım.

    Şimdi bakıyorum daha da kafan karışmış.

    Kullanım amacına uygun bir motor almanı öneririm.

    İstersen,
    örneğin,
    önümüzdeki yıl,
    motosikleti nerelerde ve nasıl kullanacağını yaz.

    Sanırım daha net bir sonuç elde edersin.

    Benim kafam fazla çalışmasa da forumda çok kaliteli arkadaşlar var.

    Mutlaka seni doğru bir şekilde yönlendireceklerdir.

  19. #19
    cuneytovuc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul / Kadıköy
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer (kırmızı)
    Alıntı ArgaT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hahahahahah lafa bak yaa ( Yeterli deneyimin ardından ihtiyacım olan motor Varedero,cbf1000 ya da 1200gs )

    bu nasıl bir ihtiyaçtır boyle yaaa
    dünya turunamı çıkacaksın sahradamı yarışacaksın

    alt tarafı muğlaya gideceksin

    sanki uzaya gideceksin töbe töööbee yaaa

    Sevgili arkadaşım önümüzdeki seneden itibaren haftanın sadece pazar günlerini kendime ayırabilecek,yıl içindeyse 1 aylık iznimle yetinmek zorunda kalacak,ama bu sürelerde arkamda eşim-dostum ve tüm yol eşyalarımla uzun mesafeler devirecek bir insanım.Belli bir yaşam şekline adapte olacağım için motosikleti şehiriçinde ulaşım için istemiycem,gerçekten belli bir deneyim ve dönemin ardından hepimiz biliyoruz ki insan herşeyden çok konfor ve güven arıyor ve bu konforu veren belli başlı motorlar var.Senin düşündüğün gibi,varedero,v-storm (1000),cbf1000,bmw1200gs,goldwing,burgman600 gibi motorlar çöl yarışları,performans şovları ya da uzay yolculukları için değil,belirli kriterlerdeki ihtiyacı karşılamak,sürücüsüne heyecandan ziyade konfor ve güvenlik sağlamak için üretilmektedir.ABS,yol bilgisayarı,kalın lastikler,rahat oturma pozisyonları hep bu amaçla tasarlanır.Tek başına insana 250cc dahi yetebilir ama arkanda eşinin olduğunu düşün,200km nin ardından sıkıntı çekmesini,yolculuğun ardından ayakta duramayacak kadar yorulmasını istemezsin.Anladığım kadarıyla sen Muğla dışında bir yere gitmeme izin vermesende,"Muğla-İstanbul",güzergahlarımdan biri olarak hangi mesafelerden bahsettiğimi örneklemek içindi sadece.Yeri gelicek toroslarda da kullanıcam,yeri gelicek,2000-3000km lik gezilerde yapıcam elbet.Şuanda toz pembe bakış açınla 250-500cc ile heryere,her zaman rahat rahat gideceğini düşünebilirsin ama malesef gerçek dünyada motosiklet böyle bir kavram değil,çeşitli ihtiyaçlar olmasaydı,herkese,her kullanıma yeticek tek tip motor olsaydı,bunca marka,sınıf ve model olmazdı.

    Gerçekten 70kg yolcu,75kg sürücü,30-40kg eşya,200kg gövde ağırlığı ile 500-600cc bir motorun, 2000-3000 km lik yolculuklarında,yurtdışı gezilerinde sana ve artçına sağlıklı ve dinç bir sürüş sağlayabileceğine inanıyorsan,büyüklerine danışmalı,deneyimlerinden ders çıkarmalısın.İnternette uzun yolculuklara çıkan insanların gezilerini hangi motorlarla yaptıklarına bak,hatta yaz aylarında kıyı bölgelerimizdeki motorlu turistlerle görüş,makinalarını incele.Türkiyede dahi bunca 600cc üzeri motorun hiçbiri sahrada yarışmak için satılmıyor.

    Lütfen konuşmuş olmak için konuşmayalım.Diğer arkadaşlardanda özür dilerim başlıktan sapıldığı için.Umarım arkadaşımız,racing dışında 1000cc ve üzeri klasmanların amacını idrak edebilmiştir.

    Alıntı patriote adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sevgili Cüneyt,

    Ben herhalde yanlış anlamışım.

    Yukarıda fotoğraflarını koyduğun motosikletlerden birini tercih etmek istediğini düşünüp,
    amacını da okuyunca,
    ona göre cevap yazdım.

    Şimdi bakıyorum daha da kafan karışmış.

    Kullanım amacına uygun bir motor almanı öneririm.

    İstersen,
    örneğin,
    önümüzdeki yıl,
    motosikleti nerelerde ve nasıl kullanacağını yaz.

    Sanırım daha net bir sonuç elde edersin.

    Benim kafam fazla çalışmasa da forumda çok kaliteli arkadaşlar var.

    Mutlaka seni doğru bir şekilde yönlendireceklerdir.
    Estafurullah,o nasıl söz.Aslında ben ihtiyacımı "çıplak" tabir ettiğimiz modellerden birinin ya da V-STORM 650 gibi benzer özellikte bir yarı enduronun çözeceğinin farkındayım.Ancak saydığım modellerde bu tür motorların farklı seçenekleri olmakla beraber,uzun yıllar kullanacağım asıl motora geçmeden farklı türdeki motorları da bu bahane ile deneme fırsatı yakalayabilirim diye düşünmüştüm.Zira belli bir yaşa ve hayat şekline ulaşıldıktan sonra racing ve ya diğer yüksek performanslı (z750 gibi) makinaları denemek nisbeten uzak bir ihtimal halini alıyor.Şuan için CBF500 de fazlasıyla işimi görebilir ancak en verimli sonuca varabilmek için her yardım kırıntısını toplamak istiyorum sizlerden.Yoksa elbette hepimiz bayiye gidip herbirinin üzerine oturup içimize sineni alıp çıkabiliriz.Şimdiden kafamda sağlıklı bir fikir oluşmaya başladı.Şuana kadar yardımcı olan ve olacak herkese teşekkür ederim.

  20. #20
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    naked motorlardan bahsediyorsak biraz daha kafanı karıştıralım :
    kawasaki er6-n



    versys ile aynı motoru kullanıyor. binmedim ama araştırdığım kadarıyla her manada çok iyi bir motor. imkanım olursa almaya niyetim var.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)