Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

motorculardan korkuyorum kardesim bu ne rezalet

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    tiger 250
    uslup çok ama çok yanlış dostum ne olursa olsun bu sözleri kullanman yerine demeliydin ki bilinçsizleri uyaralım onlara doğruyu anlatalım vs vs böle olmaz kanımca
    [CENTER][B][I][COLOR="Navy"]only god will judge me...[/COLOR][/I][/B] ::pala:: [COLOR="DarkRed"][B][I]06 BB 6703 [/I][/B] [/COLOR] [COLOR="Black"][B][I]BlacK_HawK[/I][/B][/COLOR][/CENTER]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    gitarci1453 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2006
    Şehir
    ANKARA
    Alıntı ümmet perkitan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bence sen o motoru sat kurtul.kafanda motor olayını bitirmişsin yazdıklarından o anlaşılıyor.al bir araba rahat et.motor kullanan arkadaşlar senin gördüklerinden farklı bişey yaşamıyor.aynı sendromları bizlerde yaşıyoruz.fakat iki tekeri çok seviyoruz ve katlanıyoruz.sen iyi taraftan bakmaya çalış iyi gör .yada nasıl görmek istiyorsan öyle bak.


    25 ümmet abi

  3. #43
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı parker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnanın şehir içinde motorculardan korkuyorum. ha şimdi yanlış anlamayın ben de motosiklet kullanıcısıyım ama kendime motorcu diyemem. ama kendine motorcu diyen ve akrobasi yapmayı amaç edinmiş hayvanlar dolu trafikte. kendimi onlarla aynı kategoriye koyamam. ne zaman eğitileceğiz merak ediyorum. arabalardan çok onları kontrol ediyorum. arabaların arasına giriyorlar, kask takmıyorlar, beni bile şeridimden çıkartmaya çalışıyor adamlar. korkunçlar. bunlardan sakın kuryeci pizzacı arkadaşlar çıkarılmasın. her türden insandan hayvan var. motosiklet demek herşeyi yapabileceğinizin vizesi değildir. iki tekerlekli kardeşim sonuçta. motorlar motorlara giriyor bu ülkede, inanılır gibi değil. şeridinizde gidiyorsunuz bir bakıyorsunuz ters yönden bir motosikletli geliyor. ters yönde trafik sıkışmış adam terse girmiş 80 le geliyor yara yara. valla kaç kaza atlattım böyle anlatamam. kaskımdan dizliğime kadar tam çıkarım her zaman. ama artık ne kazalara şaşırıyorum ne zihniyetlere. lütfen dikkatli olun düzgün mantaliteye sahip arkadaşlar. çok hayvan var. kendinize hiçbir zaman güvenmeyin hele motorcu denen arkadaşlara hiç güvenmeyin. tersten de çıkarlar havadan da. böyle giderse gerçekten satacağım motosikletimi.
    Bravo, bravo.. Ağır falan olmamış, cuk oturmuş yani ! Bu kadar olur, ay nasıl içim rahatladı, aynen bende senin o korktuğun yaratıklardan korkuyorum ! Caddeleri pist sanıp, sıkışık trafikte arabalara makas atıp, konvoy şeklinde tek teker çeken, diğer taşıtları tehlikeye atan o minik beyinli mahluklardan korkuyorum ! Çünkü ben motosikleti yaşam haline getirdim, yaşadığım sürece iki teker üzerinde olacağım.. Ama onlar; iki üç günlük heves alıp, sonra sıkılacaklar.. Ve ben bu embesil kılıklılar yüzünden,saçma sapan bir kaza da kolumu, bacağımı kaybedebilirim.. Arkadaşlar çıkarın at gözlüğünüzü ! Motosiklet kardeşliğinden falan da bahsetmeyin, bilinçlenin, izin vermeyin böyle saçmalıklara.. Artist olan, buyursun pistlere kardeşim !!!!! Evet arkadaşım, müsaade edersen alnından öpüyorum seni...
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  4. #44
    emocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Temmuz 2006
    Size şu an itibariyle bir istatistik vermek istiyorum . (15 yaş üstü )

    Türkiye de okuma yazma bilmeme oranı : %13 civarı
    Sadece İlkokul mezunu insan sayısı : %60

    Bende dahil eğitim şart diyoruz .
    Kim kimi eğitecek peki ?
    Veya eğitilmeye müsait olmayan daha temel eğimiti yarım kalmış insanlar bu eğitimden birşey anlayabilecek mi ?

    Eğitimi verecek yeterli eğitmen kadrosu var mı ? .

    Araba olsun motor olsun bu eğitimi verecek ve sınayacak tek kurum Ehliyet kursları ve ehliyet sınavıdır

    Ama ehliyet kursları ve sınav sistemimiz ortada .
    Herkonuda olduğu gibi bu konuda da amaçtan sapılmış nihayi hedef:
    plastik ehliyet parçasına ulaşmak haline gelmiş .
    Eğitim ve sınav ise araç .

    Her konuda öyleyiz ne yazık ki .
    Lise mi bitireceksin amaç kağıt diplomaya ulaşmak .
    Lise eğitimi düşük , kalite çok kötü , ezberci eğitim , sınıflarda 100 kişi , bunun bir önemi yok .
    Amaç diplomayı almak .

    Her konuda zihniyet bu .
    Konu dağılıyor ama bazı şeyler için geç kalınmış .
    Zaman geçtikce de düzeltmek daha zorlaşıyor .

    Sonuç :
    Eğitim düzeyi düşük olan toplumlarda:
    Trafik kurallarına riayet edilmesi

    Temel mantık kurallarının anlaşılabilmesi,

    Bomboş yolda size kırmızı yanıyorsa geçilmemesi,
    yani kuralları hiçbirşekilde çiğnememenin sonunda size düzen , denge ve istikrar olarak geri döneceğinin idrak edilmesi .

    Mümkün değildir .

  5. #45
    mabel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x9 250 - Suzuki İntruder M800
    Bu konuda eğitimsizlik kadar önemli bir şey daha var bence. Tecrübemiz arttıkça kendimize olan güvenimiz yerine geldikçe kuralları kendimizçe yorumlamaya başlıyoruz. Mesela her şerit değiştirilişinde kaçımız sinyal verdiğini iddia edebilir? Ben her sabah, - iki ya da dört teker fark etmez, istanbul trafiğinde insanların beklememek için ne tür çözümler bulduklarını görüyorum. Suçlu az çok hepimiziz. Sitedeki vefat haberlerini okuduğumda hep bir noktaya takılıyorum. Her seferinde deniyor ki, yakınlarının hassasiyetinden dolayı motosiklet ya da motosiklet aksesuarıyla gelinmemesi rica olunur. Bence bu dip not hala motosiklete olan, bize olan "motosiklet tehlikelidir" bakış açısının yansımasıdır. Kafalarda bu algıyı değiştirmek de bizim görevimizdir. Bunu da kaldırımlardan giderek, emniyet şeridine girerek yapamayacağımız bir gerçek.

  6. #46
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Minibus soforu farklimi , yada gespot kamyon soforu , deli taksiciye ne dersin . Aracin cinsi ne olursda olsun yada gucu her sey onu kullanan kisinin karakterine bakar. Bir insan bisiklet ile bile teror estirebilir yollarda. Olay motosiklet degil olay soforun agresivligi. Turkiyede daha oturmamis egitim ve kurallar yuzunden daha uzun zaman bu agresiv soforleri yollarda gorecez , kah motor uzerinde kah kamyon uzerinde.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  7. #47

    Üyelik
    03 Nisan 2007
    Şehir
    Antalya/Alanya
    sen bize hayvan diyorsan ne diyebilirim sat o motoru ya senden motorcu olmaz alla alla ya sinirlendiriyonuz adamı.tmm ben kask takıyom mont giyiyom ama tabiki trafikte seri olacaz hayvanmıyız biz çok hakaret içeriyor bence.

  8. #48
    SuSpect - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys KLE 650
    Çok doğru yazmışsın sonuna kadar katılıyorum, trafikte Kendini birşey sanıp salak salak motor kullanan gerizekalılar yüzünden insanların bakış açıları değişiyor ve ben bile korkuyorum o motorculardan. Al işte 2 gün once izmirde ölen herifin başındaki kaskı arkasındaki kız arkadaşına vermesi ve kaza sonucunda kafasına darbe almasıyla hayatını kaybetmiş.

    Ne kask var ne koruma, ama allah ne verdiyse o biçim trafikte salak salak motor kullanmaya devam ediyorlar, bu insanların çoğunun ehliyeti bile yoktur.

    Hakaretlerinde cok haklısın, aynen destekliyorum kimsede hakaretlerin dozu aşmış demesin, yarası olan gocunur.
    Soda Ayran Cool

  9. #49
    MrSandman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2005
    Şehir
    Girne/KKTC
    Motosikleti
    Sattı
    Kimse kusura bakmasın ama her motorcu kardeşim değildir benim!
    Ben bir "insanım" dolayısı ile benim kardeşim de bir "insan" olmalı! Motor kullanan her "insan" benim kardeşimdir tabii ki! Lakin sırf motor kullanıyor diye bir "hayvan" a kardeşim diyemeyeceğim.. Üzgünüm..

    Arkadaşlar hani bir motorlu taşıt kullanabilmek için aldığınız üstünde resminiz olan minik kağıt parçası var ya(Hoş bazıları onu almaktan bile aciz ya neyse..) "Ehliyet" dediğimiz; adı nereden geliyor bilen var mı? Ehliyet "Ehil olmak" tan gelir.. Yani Ehliyet birşeyi yapmaya/kullanmaya yeterli görüldüğünüzü bildiren bir belgedir.. Peki sayın devlet mis gibi harç parası alıyorum diye adam gibi sınav etmeden önüne gelene ehliyet verirse ne olur? Ehil olan da olmayan da ehliyet sahibi olur ve trafiğe çıkar.. Sonuç ne olur biliyor musunuz? Ehil olmayan araç sürücüleri yüzünden ehil olanlar hayatını kaybetmeye başlar..

    "Eğitim Şart" deyip duruyoruz lakin bunu diyenler zaten ucundanda olsa eğitilmiş kişiler.. Asıl eğitimsizlerin "Öğrenme Aşkı" ile yanıp tutuşması gerekir ki olanak sağlansın elinden tutulsun.. Biz istediğimiz kadar çırpınalım bir insan cehaletinden memnun ise o insana hiçbir şekilde yardım edilemez..

    Lafın özü "insan" olmayı başarın eninde sonunda eğitilirsiniz, hatta birgün ehil bile olursunuz yeter ki isteyin ama istemiyorsanız lütfen ama lütfen sadece kendinize zarar veriniz.. Cahil ya da yeterince gelişmemiş beyinli insanlar yüzünden sevdiklerimi kaybetmek, vatanımdan nefret etmek istemiyorum çünkü..

    Sözlerim ve fikirlerim bende saklıdır; kabul etmeyenler, beğenmeyenler olabilir.. Hepinizin CANI sağolsun..
    Herşey yeniden yollarda olabilmek için...

  10. #50
    Gnusher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    06 Fz6 Fazer 98hp
    Suspect bence sen olayları durumu ve kişileri birbirine karıştırıyorsun.O arkadaşımızın o gün nasıl bir durumla karşı karşıya kaldığını bilmiyoruz hiçbirimiz.Belki kız arkadaşıyla yeni tanışmıştı ve biraz hız yapmak istedi.Rahatsız olmasın diye kaskını arkadaşına verdi.Ama yolun virajını bilmediği için çizgiyi kaçırdı.Yaptığı tabiki hatalı tabiki yanlış, içimizde üzüntüyle karışık bir sinir oluşuyor.Sen hiç kasksız artçı almak zorunda kaldın mı?

    Salak salak motor kullanan gerizekalı herif dediğin arkadaşımız hayatını kaybetmiş sen ne biçim konuşuyorsun.Biraz saygı göster.

  11. #51
    kaptaniderya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2006
    Şehir
    Sakarya
    Motosikleti
    Motorsuz
    Yazılabilecek çok şey var ve yazılmış ama ben son dönemdeki yaşadıklarımdan sonra MrSandman'in şu cümlesine katılmayı tercih ediyorum ;

    "Kimse kusura bakmasın ama her motorcu kardeşim değildir benim!
    Ben bir "insanım" dolayısı ile benim kardeşim de bir "insan" olmalı! Motor kullanan her "insan" benim kardeşimdir tabii ki! "
    Özgürlüğüm Rüzgarında Saklı

  12. #52
    taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2006
    Şehir
    İ Z M İ R
    Motosikleti
    satıldı :)
    birçok arkadaşın belirttiği gibi sadece uslup hatan var sevgili parker..yaşamış olduğun bazıl olayların sıkça meydana gelmesi psikolojini bozmuş sana hak vermemek elde değil.. defalarca söyleniyor söylenmeyede devam edicekkk eğitim konusundaki paylaşımlarımız.


    Alıntı SuSpect adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Al işte 2 gün once izmirde ölen herifin başındaki kaskı arkasındaki kız arkadaşına vermesi ve kaza sonucunda kafasına darbe almasıyla hayatını kaybetmiş.

    Hakaretlerinde cok haklısın, aynen destekliyorum kimsede hakaretlerin dozu aşmış demesin, yarası olan gocunur.
    hakaret etmek hoşuna gidiyor ki vefat etmiş bi kardeşimiz için biz yas tutarken sen herif diye bahsedebiliyorsun.. hakaretlerinde haklısın demen çok doğal..yazık ! ! !
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

  13. #53
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Salak salak motor kullanan gerizekalı herif dediğin arkadaşımız hayatını kaybetmiş sen ne biçim konuşuyorsun.Biraz saygı göster
    Evet kaybetmiştir, ne bekliyorsun, yaşamasını mı? Korumanın önemini belirtmiyor muyuz her seferinde? Madem kaza anında bişey olmayacak ben neden robocop gibi geziyorum?
    Şimdi onun ailesi perişan, arkadaşları perişan.. Upuzun bir ömür sağlıkla motor kullanmak varken bir hata sonucu hayatını mı kaybetmeli sence?

    Hiç bir hata insan hayatına mal olmamalı arkadaşlar !
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  14. #54
    ümmet perkitan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Türkiyenin ılık yerleri neresi olursa
    Motosikleti
    bajaj boxer 150
    ama bütün bunlar durduramaz motor sevgisini isteyen istediğini yazabilir ben devamlı fedakarlık yapıyorum .yapmayada devam edeceğim mesajları okudumda herkes bişeylerden şikayetçi.
    -geç gitmek HİÇ GİTMEMEKTEN iyidir-
    www.perkitan.com
    BİRKISIM İNSANLARA KIZIP TÜM İNSANLARA DÜŞMAN OLMAYA DEĞMEZ BUHAYAT

  15. #55
    JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    parker onLar pastane motorcusu.aLırLar motoru ya motorla kasksız gezer kendilerini gösterirler yada pastanenin önüne çeker şekil yaparlar
    Born To Be wild,Live to Ride...

  16. #56
    taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2006
    Şehir
    İ Z M İ R
    Motosikleti
    satıldı :)
    Kelimelerin gucunu bilmiyorsanız ; insanlarin kuvvetini asla tahmin bile edemezsiniz....
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

  17. #57

    Üyelik
    04 Mayıs 2007
    Şehir
    kadıköy istanbul
    Motosikleti
    Piaggio x8 200
    arabalı yada motorlu olmuş bence hiç farketmiyor yani trafikte sırf motorcuları suçlamak çok yanlış. ben hergün ne badireler atlatıyorum arabayla, kamyonlar minibüsler insanı çileden çıkarıyorlar ve büyük araç olduklarından kimseden de korkuları yok. motor sürücüsü ise öyle değil sonuçta kendi canı gider bi arabaya vurur arabanın 300 milyon hasarı olur kendi canından olur insan kendi canını düşünmüyorsa yapacak fazla bişe yok allahtan rahmet dilemekten başka. burda her gün şu arkadaşı kaybettik bu arkadaşı kaybettik diye haberler var. birbirimize yükleneceğimize herkes doğrusunu biliyor ona göre davransın zaten bir problem olmaz biz de forumlara yine kim öldü diye diil yeni modellerin resimlerini görme adına gireriz.

  18. #58

    Üyelik
    03 Nisan 2007
    Şehir
    Antalya/Alanya
    Alıntı dishy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet kaybetmiştir, ne bekliyorsun, yaşamasını mı? Korumanın önemini belirtmiyor muyuz her seferinde? Madem kaza anında bişey olmayacak ben neden robocop gibi geziyorum?
    Şimdi onun ailesi perişan, arkadaşları perişan.. Upuzun bir ömür sağlıkla motor kullanmak varken bir hata sonucu hayatını mı kaybetmeli sence?

    Hiç bir hata insan hayatına mal olmamalı arkadaşlar !
    ya kaskını takmasada kullanmışya ona bakın siz.kız arkadaşına vermiş ben motorumu aldığımda kız kardeşimi bindirdim.ve kaskımı iyice onun kafasına taktım onun canı bnmkinden önemli ecel geliyorum demez merhuma herf denmez dengesiz herif dish sana diil.

  19. #59
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Eğer birilerinin canını çok düşünüyorsan artçı kaskı bulunduracaksın yanında.. Hiç bir mazeret seni hayata geri döndürmeyecektir, unutma..
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  20. #60

    Üyelik
    03 Nisan 2007
    Şehir
    Antalya/Alanya
    eeeeee sen taşıyomusun bunu peki ya arkadaşlar saçmalamayın kendi kaskımızı zor taşıyoz 2 kask taşıycakmışız ya bırakın ya


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 1234513 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)