Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motomax'ın garanti kapsamı Anlayışı.. Bıktırdılar Valla..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    29 Mart 2005
    Motosikleti
    Daelim S2 250
    ben bu yazıyı sadece sizler bilgilenin ve bende yaşadıklarımı anlatayım diye yazıyorum..


    Gelelim konumuza..

    bundan 3 ay önce motomax ın yetkili servisine uğradım servisin ismini falan vermek istemiyorum sonuçta bana göre onlar bu konuda aracı.. Yapabileceklerini yaptılar.. bilmiyorum daha fazlasını yapabilirmiydiler ama.. neyse konumuza devam edelim..

    servise motoru götürdüm .. şikayetim ise egzosumun fazla ses çıkarması kısacası paslanma ve çürüme..

    şöyle söyleyeyim honda dylan kullanan bi arkadaşım garanti süresi içinde motorunun egzosunu 2 kere deiştirdi.. aynı şey mondial kullanan bi tanıdığımın başına geldi oda değiştirdi..

    motomax servisine gidiyorum geliyorum soruna çözüm bulmak için arkadaşlarda ilgi alaka süper mail atıyorum cevap yok arıyorum karşıma kimse çıkmıyor.. e tabi bende sinir sitres hat safada.. karşımda muhattap bulamıyorum bu şekilde 1.5 aya yakın geçiyor hiç bir şekilde cevap yok neys ebi gün gözüm dönüyor.. gidiyorum maslak taraflaırndaki ana binalarına.. tabi burdada karşıma hiç bir yetkili çıkmıyor .. ozan bey isimli şahıs çıkıyor ve ben ilgilenmiyorum bu konu ile uğur bey ilgileniyor yok onlarda diyor.. yaw sen bu firmada çalışmıyormusun bu soruna çözüm bulmama yardımcı olsana.. yokkk nerdee avucum boş dönüyorum..

    gene aradan bi zaman giçiyor arıyorum mail atmıştım cevap gelmedi diyorum sekretere tabii.. çunki bu şahıslar müşteri ile irtibata girme gibi bi lüksleri yok sanırım.. mal satana kadar sadece.. neyse .. mailima hemen 1 saat sonra cevap geliyor ben arayıp yakınınca.. cevap şu..

    lütfen .......... isimli servisimize başvurunuz.. gereken yapılacaktır.. ya kardeşim.. ben bu servise 10 kere gittim bu servis size 2 kere egzos değişmesi için form gönderdi hala ne servisine gitmekten bahsediyorsunuz diyorum ve gidiyorum gene servise.. diyorum böle böle.. işte hal bu.. diyorlar tamam egzosun değişimi için bi form daha yazalım.. isteyen olursa formun fotokopisi elimde.. aynen şöle yazıyor servis formunda..

    çürümeden dolayı değişimi gerekli..

    neyse hala inandıramıyoruz egzosu söküp bize gönderin diyorlar falan..

    bende sinirlenip açıyorum forumlara topic i diyorum böyleyken böyle hemen arkasından uğur bey beni arıyor bir yanlış anlaşılma oldugunu sölüyor .. yok efenim servisle aralarında kopukluk olmuş egzosu bize gönderin ilgilenelim.. diyorum gerek yok ben yarın öğlen hemen sizin oraya gelim motorun üstünde görün daha iyi dğeilmi hem çalışırken sesini duyma şansınız olur diyorum ok diyor..

    forumlara yazı yazmak lazımmış demekki diyorum kendi kendime cevap alabilmek için..

    gidiyorum ertesi gün merkeze bakıyorlar egzosa.. servisinb değişmesi lazım demesine rağmen.. bana hala bu ses normal sayılır çokta rahatsız etmemesi lazım seni diyor ama motor parpar bağrıyor.. yani aklınca beni ikna edecekler yine.. hatta bi ara kaynaklan tamir bile teklif ettiler.. neyse.. ama sorarsanız onlar hayatta böle bişey yapmazlar.. bakıyor ediyor tamam bu egzosu ben deişirim diyor yetkili..

    tekrar form ve garanti belgesinin fotokopisini istiyor benden..

    ben motoru yine 2. el olarak ........bayii motomaxtan aldım.. alırkende bana garanti belgesi vermediler.. garantisi biziz herhangi bi problem oldugunda biz hallederiz dediler.. peki dedim bende.. motor 2005 6. ayu trafiğe çoıkışlı.. yani ruhsata bakarsanız 2 sene dolmamış durumda.. ki zaten garanti işlemleri için ruhsat yeterli.. orda belli ne zaman trafiğe çıktığı motorun..

    bu seferde garanti belgesi kavgası çıkıyor.. zaten değiştirmek istemiyorlar ya zoraki değişiyorlar.. hazır açık bulduk vuralım misali.. yok garanbti belgesi olmadan değişim olmaz diyorlar.. motoru aldıgım bayii çok yakın bi tanıdıgım ona sölüyorum tamam ben halledicem diyor.. ortada bişey yok.. gene haftalarca bekliyorum gene ses yok.. egzosu değiştirmek ölüm oluyor..

    ya ne garanti belgesi arkadaş egzosun yağı suyu var benmi kontrol etmedim? anlamadım.. motorumu aldıgım zaman belli serviste motorumun bakımları muntazaman yapılmış işte servis raporlarında belli.. ama yok değişmicekler ya..

    neyse öle böle derken deiştirmiyorlar egzosu.. bana şöle bi telifle geliyolar.. egzosun sıfırı şu kadar siz şukadarını verin..

    ya ben niye para veriyorum ya anlamadım ? egzosu benmi çürüttüm.. sen bu motoru getiriyorsun.. baktıgım butun daelim s2 250 lerin egzosları çürük.. e darbe yok bişey yok egzosta demekki benim hatam deil.. nasıl deiştirmessin..

    yok deişmiyorlar para istiyolar.. bende açıkçası illlallah dedim uğraşamicam dedim verdim parayı.. yani aklınızda olsun.. bu firmanın garanti anlayışı bu ..

    bu arada birde daelim s2 nin motoru kymco grand dink ile aynı parçaları kullanıyor %80. yani parçaların bir çoğunu kymcodan temin etmekte mümkün.. motorda arıza yapan bi parça var.. metal bi parça çatladı neyse.. bu parçaya kymco 105 dolar isterken motomax 175 dolar istiyor.. buda diğer bi nokta.. bende kymcoya sipariş verdim bekliyorum.. 70 dolar uçurum olurmmu. hemde kymco ile kıyaslanınca... ben kymco yu tercih ederim açıkçası.

    durum böleyken böle.. işte egzosun resmi.. işaretlediğim yer çürümekten kaynaktan yırtıldı.. içide vızıldamaya başladı.. yeni egzosumu para verip aldım ama.. sonuçta garanti kapsamındaki bi ürüne para verdim .. bumudur ?

    bu sadece dıştan görünen bide sesini duysanız..



    Bu bir tutku... yıllar geçsede... o motor hayatından belki bi çok şeyi alıp götürsede ondan vazgeçmek imkansız.. o bir kadın gibi ..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    hayaletfilo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    GW250 İNAZUMA YAMAHA YBR 125
    son günlerde herkes motomax dan ve servis ağından şikayetçi; sen hakkını arayarak herkese örnek olmuşsun bence. Böle bi olayıda bizlerle paylaştığın için teşekkür ederim bundan sonra motomax dan ürün alacak arkadaşlar ona göre hareket eder herhalde

  3. #3
    eroldayı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2006
    Şehir
    Turgutlu/Ama Malatyalı
    Motosikleti
    Yoktur
    bu bilgileri bizle paylaştığın için saol
    SADAKAT NEDİR BİLMEM KİMSENİN GÖLGESİNDEN GEÇİNMEM HİÇ KİMSEYEDE EYVALLAHIM YOKTUR BU CANI ALLAH VERDİ ANCAK ALLAH ALIR EMİR OLUNDUĞUNDA VAKTİ GELDİĞİNDE KOŞA KOŞA GİTMEK NASİP OLUR İNŞAALLAH

  4. #4
    Shrieker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mart 2006
    Motosikleti
    var bi şeyler
    Böyle problemler diğer firmalarda da yaşanıyor, anca malı satana kadar.Adamların kafa yapısı böyle malesef.Ama en çok motomax'de yaşanıyor böyle olaylar.

    Ben imzama kara liste yapıp bu firmaların adlarını yazdım, ismi lazım olmayan birkaç arkadaş tepki gösterdi "naaptın sen yaa" diye.Çünkü kara listeye yazdığım firmalar sektörün en büyükleri ve en bilinenleriydi.Haliyle içerlediler bana, "bi bu firmalar var zaten, onları da kara listeye almışsın" diye.Bir arkadaş da motoru götürdüğü serviste çok iyi muamele gördüğü için o firmanın adını kara listeme yazmamı yediremedi kendisine.Sonunda imzamdaki kara listeyi kaldırmak zorunda bırakıldım, bir nevi sivriydim yonttular.

    Daha önce başka başlıkta da yazdım tekrarlıyorum:Bir firmanın her on müşterisinden dokuzuna insan,geri kalan bir kişiye afedersiniz inek muamelesi yapmaya hakkı yok.Ben sitede resmi olarak kara liste açılması ve müşteriye gereken hizmeti göstermeyen firmaların bu listeye alınması taraftarıyım.Daha önce bu önde - az sayıda da olsa - bir talep oldu ama yönetim pek hoş karşılamadı malesef.
    "Geçmişini hatırlamayanlar onu tekrardan yaşamaya mahkumdurlar". -Santayana

  5. #5
    aydinsen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mv Agusta Turismo Veloca Lusso
    Nedense hiiiiçç şaşırmıyorum. Allah sana sabır versin dostum. Türkiyede malesef ticaret ahlakı bu şekilde. Yasalarımızın yaptırımıda olmayınca anca sinir küpü oluyorsun. Sağlık ve sıhhatine dikkat et. gerisi önemsiz...
    :(
    Hyosung gt250 düşünüyorum.

  6. #6

    Üyelik
    29 Mart 2005
    Motosikleti
    Daelim S2 250
    belkide herkez böle bir kara liste yapmalı bilmiyorumki..

    herkez bilmeli kim ak kim kara.. motor alırken bunları göz önün de bulundurarak almalı..
    Bu bir tutku... yıllar geçsede... o motor hayatından belki bi çok şeyi alıp götürsede ondan vazgeçmek imkansız.. o bir kadın gibi ..

  7. #7
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    konu ile ilgili daha öncede motomax aranmış ve yetkili ile konuşulmuştu..konu çözüme ulaştırılacak dendi..demekki ulaştırılmamış ...çoğu zaman üyelerin garantideki motorlarının sorunlarını hemen çözsekte bu sefer malesef yardımcı olamamışız demekki..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  8. #8

    Üyelik
    21 Nisan 2007
    Şehir
    Muğla/Ortaca
    Motosikleti
    beklemede
    vay beee helal olsun... peki kardeş bişi diycem de cevap beklemıyorum...
    bu firmanın asıl yetkılılerıne mail atma olasılıgın yok mu? zaten gıden gıtmıs de hıc degılse bı cevap beklersın...
    yok arkadaslar bu tıcaret bu degıldır... turkıye de satıcının ıcı rahatlık alıcının içinde nice dert var... bunu bizlerle paylastıgın için saol dostum Allah sana yardım etsin...
    kara liste yapmak lazım arkadaslar, katılıyorum...
    BiRi TeKNoLoJiYi DuRDuRSuN..!

  9. #9

    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Keeway SuperLight 150 CC
    bende motomax mağduruyum ama artıkın uğraşmaktan yoruldum ve motomax diye bi firme tanımıyorum böyle bi kurum yok benim listemde bi kaç servisi var gerçekten emek veriyolar uğraşıyolar yoksa motoru satıcam yada perte çıkarıcam yazıklar olsun diyorum motomax firmasının bu yönetim anlayışına...

  10. #10
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    aSi_ç0cuq

    firmaya mail atıldı ..firma hem bana hem müşteriye geri döndü..bir kopukluk olmuş gereken yapılacak diye ... ama sonuç bu
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  11. #11
    alialince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2005
    Şehir
    BURSA
    eğer garanti belgesi yoksa veya bu belgede yapılan bakımlar imzalanıp kaşelenmediyse garantiden parça kimse değiştirmez kusura bakmayın ama o motor garanti dışı kalmış durumda motomaxın hiç suçu yok bana göre. biz otomobil yetkili servisiyiz eğer aracın bakımları yapılmadıysa iki yıl dolsun veya dolmasın garanti dışıdır gayet açık bir kuraldır herkes de bunu bilir.

  12. #12

    Üyelik
    20 Aralık 2005
    Şehir
    samsun
    Motosikleti
    xt660x
    vall ben birsürü parça değiştirdem garantiden kimse bana garanti belgesi sormadı hatta ruhsat bile sormadı sadece motor ve şasi nosu yetiyo bence bu niyetle alakalı bişeydir garantiye sokmak istedikten sonra her türlü hallediyolar

    valla ben senın dediğin gibi bi kural bilmiyorumm yok garanti belgesi olmayınca garanti kamsamı dışında kalıyomuş oldu gözlerim dolduuu 12000 ytl para vercem ondan sonra yok belgen yok diye benden para isteyecekler

  13. #13

    Üyelik
    29 Mart 2005
    Motosikleti
    Daelim S2 250
    aSi_ç0cuq

    valla dediiğin heralde zor asıl yetkili dediğin sahibinden önceki adama kadar cıktım ama bişi olmadı..


    BBRR

    ilgine yinede teşekkür ederim ama motomax yinede bunu yaptı işte..


    alialince

    asıl senin konuna gelelim ..
    şimdi motorun garanti belgesi yok ama tüm bakımları motomaxın servisinde yapıldı gene hangisi olssugunu sölemicem.. ellerinde de servis formları var.. yani garanti belgesi yok diye gidip hurdacıda tamir ettirmedim her bakımını yine motomaxta yaptırdım.. herkezde tanır beni orda zaten.. aldıgım yer bile motomax. 2. el olarak almama ragmen aldıgım yerde tanıdık düşün işte..

    bunun yanında arızalı parça egzos. yani piston sekman değilki yağını koymamışın bilmemne yapmamışın suyunu değişmemişin desin..

    egzos bu ne bakımından bahsediyoruz...

    elimde ruhsat var çıkış tarihi var garanti kapsamında oldugu belli.. ki ben kaybetmedim yine bana garanti belgesini motomax vermedi bana deil ilk sahibine vermeyen yine motomax.. ilk sahibide tüm bakımlarını aldıgı motomax servisinde yaptırmış bende ordan aldım ve bakımlarını orada yaptırdım..


    daha ne diyebilirimki sana..

    garanti belgesi die bişi yok.
    Bu bir tutku... yıllar geçsede... o motor hayatından belki bi çok şeyi alıp götürsede ondan vazgeçmek imkansız.. o bir kadın gibi ..

  14. #14
    alialince - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2005
    Şehir
    BURSA
    bakımlarını yetkili serviste gününde yaptığını kanıtlayabiliyorsan garanti belgesinin bir hükmü kalmaz ama kanıtlayamıyorsan

    "bunun yanında arızalı parça egzos. yani piston sekman değilki yağını koymamışın bilmemne yapmamışın suyunu değişmemişin desin..

    egzos bu ne bakımından bahsediyoruz..."

    demen garanti kapsamı dışında kalmana engel değil. bütün garanti belgelerinin arkalarında yazar periyodik bakımlarının zamanında yapılmaması veya yetkili servis dışında yapılması aracınızı garanti dışı bırakır. yağ ile ilgili parçalar garanti dışı kalır diye bir mevhum söz konusu değil araç tamamen garanti dışıdır. verdiğiniz paranın ne kadar çok olduğunun da bir önemi yok ben 20-25 milyarlık otomobiller satıyorum aynı durum otomobiller için de geçerli eğer bakımları düzenli olarak yetkili serviste yapılmamışsa isterse araba yolda giderken ikiye ayrılsın garanti dışıdır ve yasal olarak da hiçbir hak talep edemezsiniz.

  15. #15

    Üyelik
    08 Nisan 2007
    Şehir
    ist
    Motosikleti
    shanary 110 cup
    arkadaşım tükodere(tükedici koruma derneği) şikayet et valla motomax uyuz oluyom zaten internet sitesine bakıyom taa 2006 nın fiyatları kanpanyaları var yalandan geçilmiyo siteleride milleti enayi yerine koyuyolar ya paranla rezil oluyon derler yaa aynen öle şikayet et bence tükoder telefonları:0216-3498510_0212-2590707

  16. #16

    Üyelik
    29 Mart 2005
    Motosikleti
    Daelim S2 250
    ewren24 denicem yiende dediğini bilmiyorum ne kadar başarılı olurum ama bu saatten sonra..
    Bu bir tutku... yıllar geçsede... o motor hayatından belki bi çok şeyi alıp götürsede ondan vazgeçmek imkansız.. o bir kadın gibi ..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler