Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Direksiyon Sınavı demeye bin şahit ister:)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    GuRu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Arkadaslar bugun sabah direksiyon sınavım vardı.Sınava girecegimiz alan kagıthanede nurtepe bölgesiydi..

    Evden cikarken acaba motorla gitmesemmi simdi belki ehliyetsiz bir sekilde geldim gıcık yaparlar gecirmezler sinavdan diye dusunmustum; Allahtan motorumla gitmisim.Zira sinav alanina herkes kendi motoruyla gelmiş

    Ama baslikta da bahsettigim gibi sınav demeye bin sahit isterilk basta durum sıkı gibi gozuktu; Nufus cuzdani ve sınava giris belgelerimizi gosterip kagidi imzaladiktan sonra" soyle biraz git sonra geri don gel buraya " mantigiyla motorcular sınav! oldular.
    Sıra bana geldiginde durum daha da komik oldu..yanimda orda tanıstigim bir arkadas vardi motoru yoktu benimkinden sinava giricekti.ılk once ben Belgemi gosterip onaylattiktan sonra bana "tamam gidebilirsin sen hatta arkana arkadasini da al gidin "dedi yasli sınav gorevlisi amca
    sasirdik nasıl yani dedik? tamam basin gidin dedi gulumseyerek..
    Sonra uzadik gittik..

    Sonuc olarak ben sınava tabi tutulmadigim gibi arkamdaki arkadas motor bile kullanmadi sadece imzalayarak sınavı gecti.Tamam bildigini ben biliyorum ama ya gercekten motor kullanmayi bilen biri olmasaydi?
    Aslinda oraya motoruyla gelene tamam kafana gore takıl git don gel mantıgı belki dogru olabilir ama motorsuz gelene hic degilse bi bak biliyormu gercekten.

    Iste ehliyet sınavı dedikleri sey malesef bundan ibaretmis..Icler acısı bir halde denetimin durumu..Acikcasi cok sasirdim ve uzuldum..Bu yuzden hergun haberlerde motor kazalarini okuyoruz..Ehliyet aliminin hele de A2 aliminin bu kadar kolay oldugu ve trafik kontrollerinin vurdumduymazlıkla yapildigi bir ulkede daha biz bu kazalari cok duyariz..

    Sevgiyle , kazasiz belasiz kalın..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Moderatör (forrap) Tuncer Sezen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2005
    Şehir
    İzmir
    ehliyetin olmazsa ceza yersin ama motor kullanmayı doğru dürüst bilmesen bile ehliyetin varsa sorun yok...ilginç demekten başka ne denir ki...

  3. #3
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    GuRu, gecmis olsun.
    kaç zamandir -iyi bir kursa gidin, -kaliteli bir sürüs egitimi alin diye bosuna yirtinmiyoruz herhalde burada.
    is tamamen bize düsüyor anlasilan.
    biz kendimizi egitecegiz. kimseden fayda yok.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  4. #4
    profi66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    ıstanbul
    Motosikleti
    DR800 / 990ADV
    arkadaşlar çok yönlü düşünün sadece görmek istediğiniz yada o an bulunduğunuz pozisyondan dar açılı olarak irdelemeyelim olayları.
    şu doğru; sınav sırasında aday arkadaşları çok fazla zorlamıyorlar. ancak kullanmayı bilmeyene de ehliyet vermiyorlar, orada sizin gözlemlediğiniz şekilde arkadaş fiili olarak sınava tabi tutulmamış olabilir ancak siz komisyonda görüşülen kriterlere şahit değilsiniz. İnsanlar motor kullanmadığını bile bile kimseye ehliyet veremezler bırakın ahlaki sorumluluğu bunun çok büyük hukuki sorumlulukları var, bu durumda kimse bile bile lades demez.
    sevgili GURU beraberinde sınav alanını terkettiğn arkadaşla sohbet etme imkanınız oldumu? belki o sana bunun nedenini (tabi açıklamak isterse) açıklardı.
    birde şunu belirtmek isterim ki eğer gerçek standartlarda bir sınav arzularsanız bu gün birçoğunuzun motosiklet kullanma becerisinin bu sınav standartlarını karşılayamayacağını, bu standartlara ulaşabilmek için en az altı ay değişik doğa ve yol koşullarında eğitim almanız gerekebileceğini unutmayın.
    YAŞAMAYI SEVİYORUM!!!!!!!
    mpank

  5. #5
    powerbyaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ağustos 2004
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    suzuki gsr600 2009
    motoru var biliyodur mantığı
    bende B sınıfı ehliyetimi alırken çok kastım ama baktılar bende hata yok sen fazla gezinme dön burdan dediler
    ERASER WİLL COME BACK

  6. #6

    Üyelik
    30 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer 2005
    Ewet durum içler acısı ama burda önemli olan insan hayatı sen motor kullanmayı bilmeyip adam gibi eğitimini almadan bu aletin üstüne binersen kendi hayatını riske atarsın.Ehliyet var veya yok önemli değil bence.sadece olaya meşruluk kazandıran bir belge o kadar..İnsan önce kendine saygı gösterecek, kendini bilecek.Ben uzun bir süredir ehliyet alacağım günü bekliyorum.Bu süreç içinde eğitimimi aldım.Uzun süre trafiğe çıkmadan pratik yaptım ve başlangıç seviyesi olrak bi tecrübe edindim, ve ehliyetsiz olarak şu an yamaha fazer kullanıyorum ehliyet alınca bi günde 10 yıılık motosikletçi olacak halim yok.Ben ce devlete de bu konuda fazla yüklenmemek lazım.Herşey kişide bitiyor.Hayat bizim hayatımız..

  7. #7
    alplion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2005
    Şehir
    kütahya/merkez
    Motosikleti
    buell 1125R
    devletin gelir kaynagı açıklarını ehliyetten cezalar la felan kapatıyorlar başka açıklaması var mı?

  8. #8
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    profi66
    +1
    Dediklerin çok doğru, kullanmayı bilmeyen ve kullanmayacak olan adam ehliyet almaya gelmez ki! Ne yapacak ki ehliyeti eğer motoru yoksa, zaten motosiklet denen alet genelde küçük yaşlarda kullanılmaya başlar. Araba gibi değildir yani, ehliyeti olupta araba kullanamayan binlerce insan var. Ama motorda tam tersi geçerli.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  9. #9
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB
    alplion, ehliyet, temelde bir yükümlülüktür.
    sen üzerine düsen görevi yap, ehliyet için ceza ödeme.
    ehliyetin varsa hiçbir deliyürek ''ehliyetten'' ceza kesemez.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  10. #10
    GuRu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Prosecutor sana katiliyorum ehliyet , devletin bize "tamam kardesim sen benim yollarimda motor kullanma becerisine ve yetisine sahipsin "dedigi bir belgeden ibaret..
    ılk once kendimizi kontrol etmeli, bilincli ,trafik kurallarina duyarli, en onemlisi tam techizat giyim kusamimiza onem vermeliyiz.Ornegin ben motoruma kasksiz ve dirsekliksiz öldürseler binmem.Butun motorcular bu sekilde bilinclenirlerse kazalarin onune gecebiliriz ve motora olan onyargı ortadan kalkar.

    Profi66 " kullanmayı bilmeyene de ehliyet vermiyorlar" demissin.Sana o zaman bugun gozlerimle sahit oldugum baska bir ornek verim: Cocuk motor kullanmayi bilmiyordu (cunku bana gazın yerini sordu) hatta bizim surucu kursunun hocalarindan biri bana sen arkadasina motorunu verirmisin dedi ben de kusura bakmayin veremem cunku arkadas bilmiyor tehlikeli olabilir dedim..Peki dedi hoca.Cocuk imza atti belgelerini gosterdi;hoca mufettisle iki uc kelam etti ve ahbap cavus ilişkisi icinde cocuk ta motor kullanmadan sınavı gecmis oldu.Hemen oracikta baglanan spontan gelisen bir olaydi..zaten motordan giren topu topu 3 kisiydik bir ben bir arkamda tasıdıgım cocuk bir de bu bilmeyen.
    Anladigim kadariyla surucu kurslarinin mantigi aman kimse kalmasin cunku kalma olursa bize kimse basvurmaz mantigi.En azindan bu benim yorumum.

    Bir onceki ornegim de arkamda tasıdım cocugun torpili olmadıgına eminim konustuk cunku "abi tanımam etmem bu mufettisleri niye boyle yaptılar anlamadım tam bir skandal"diye niteledi.Cocuk zaten biliyor neden sınava girmeye cekinsinki hatta benim motorla denem surusu bile yapti orda.
    Diger konu da ise hakli olabilirsin cogumuz bu standartlarin altinda kalabiliriz ama keske dedigin gibi 6 aylık degisik doga ve yol kosullarinda egitime tabi tutulsam.Keske bizi daha cok zorlasalar..

    Yine de basta bahsettigim bilinclenme olmadigi surece istersen git Jupiterde ehliyet al kazadan kurtulamazsin..

  11. #11
    profi66 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    ıstanbul
    Motosikleti
    DR800 / 990ADV
    sevgili GURU ne diyeyim valla durum çok ilginç, masal gibi inan şu an olduğum yerde gülüyorum, yani adam gazın nerde olduğunu bilmiyor ve en az 250 milyon vermiş orada sınava giriyor, sakın yanlış anlama benim mantığım bu döngüyü kabul etmiyor yada edemiyor.
    YAŞAMAYI SEVİYORUM!!!!!!!
    mpank

  12. #12
    northern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Rks Titanic 150 S
    walla arkadaşlar benimki öle diğildi vitesli motorla sılalom yaptırdılar bize walla tek tek ama geçtik yinede bundan sonra bende varım yollardaaa
    annem beni öldürecek

  13. #13
    GuRu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha X-Max 250
    Alıntı profi66 adlı üyeden alıntı
    sevgili GURU ne diyeyim valla durum çok ilginç, masal gibi inan şu an olduğum yerde gülüyorum, yani adam gazın nerde olduğunu bilmiyor ve en az 250 milyon vermiş orada sınava giriyor, sakın yanlış anlama benim mantığım bu döngüyü kabul etmiyor yada edemiyor.
    evet aynen oyle adam gazın yerini soruyor bana , freni kornayi sinyali hepsini sordu bana..
    cocukta bir suc yok gayet normal insan bilemeyebilir ama burda suc ona ehliyet alabilir onayini veren de..
    neyse arkadaslar simdiki islem nedir?surucu kursu bir sertifika hazirliyormus galiba biz onla trafige mi basvurucaz?
    bir de B ve A2 yi tek bir ehliyette mi topluyorlar yoksa ayri ayri 2 tane ehliyetmi olucak cuzdanda?

  14. #14
    BuRgMaN_400_cc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2005
    Motosikleti
    suzuki burgman 400 cc
    beyler bende bugün sınavdaydım her kez kendi motoruyla girdi.Scuturla girende ehliyeti aldı 600 lük yamahayla girende ehliyetini aldı.Garip olan bize ehliyet verenlerin ikiside motoru kullanmayı bilmiyorlardı.Düzen maalesef bozuk.herkeze hayırlı olsun.
    İmPoSiBlE_İn_NoThİnG...
    eğer motosikletiniz yoksa
    yaşamayınnn

  15. #15
    alikara - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Nisan 2005
    Şehir
    istanbul/Göztepe
    Motosikleti
    Honda CBF500 vardı bir zamanlar...
    Ben de girdim bugün sınava İstanbul- Anadolu yakasında. Bir okulun bahçesiydi ve B sınıfı ehliyet almak isteyenlerle aynı yerde

    Önümüze çıkan acemi otomobil sürücüleri mi isterniz, sen kukaların arasından geçerken karşı yönden başka bir motorlunun da kukaların arasından (sadece zevk için, sınav olmuyordu) geçmesini mi istersiniz, önümüze çıkan yayalar mı? Herşey vardı, yani tam istanbul trafiği

    Neyse sonuçta geçtim sınavı Artık ehliyetim vaaaaarrr!!!
    Küçük insanların büyük gölgelerinin olduğu bir ülkede güneş batmak üzeredir. (Çin atasözü)

  16. #16
    lubimaya54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2005
    Şehir
    SAKARYA/adapazarı
    arkadaslar ehliyeti cıkarmak için vergi dairesine ne kadar ödeniyor..???a2 harcı yani???bide emniyete ne kadar ödeniyor???

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2005
    Şehir
    MT - Eskişehir
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    herkese gecmıs lsun.ehlıyetler hayırlı olsun.sallah 2 donem sonra bende alıcam ehlıyetımı.bısey sorsam hazır burdayken. B sınıfı sahıplerı yazılı sınava gırmıyolar dımı.dırek motor ustunde sınava gırıyolar????

  18. #18
    SlowMotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Trek 3900
    Ben ekimde gireceğim ama kendi motorumla gidebilirmiyim bilmiyorum.Korkum birinin malına canına zarar vermemek.Sınava girene kadar (ki çoğunda yer yok)eğitimlerin hepsini almam gerektiğine inanıyorum.Hondanın 4.seviyesine kadar katılacağım.

    tam anlamıyla öğrenmeden kendimden % 100 emim olmadan da trafiğe çıkmayı düşünmüyorum.Sistemdeki herşey(bürokratik işlemler) gibi ehliyet sınavları da komikkkk.......sağlık kontrolleri filan da komikkk......

    iki tekerlekli 80-90 beygirlik bir canavara binebilmem için sistemin bana vereceği ehliyetten fazlası gerekli.

    neyse ben camdan kurye arkadaşları seyrediyorum.....görüşmek üzere

  19. #19
    Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2005
    Şehir
    MT - Eskişehir
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    ooofffff SlowMotion, kardes.oyle dukkan camlarından kuryelerın her sene yenılenen motorlarını ızlemek manyak zewklı oluyo.her motorda ıc gecırıyo ınsan.kendı kendıne hayıflanıyo benım nıye yok bunlardan bıtane dıye.

  20. #20
    agabey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2005
    Motosikleti
    Mondial KT125
    Bende kendi A2 ehliyet alışımı anlatayım 7 seneden beri motorsiklet sürüyorum ehliyetsiz olmasın diye araba ehliyetinden hemen sonra onuda aradan çıkarayım dedim.Neyse sürücü kursundaki adamla parasını konuştuk şu gün motor sınavına şu gün direksiyon sınavına girersin dedi.Tamam dedim ama hiç vitesli motor kullanmadım dedim adam -Yaw sen erkek adam değilmisin sınavdan yarım saat önce sana öğretiriz dedi.Ben hiç vitesli sürmedim geçemezsen sınav parası falan vermem bak dedim adam kafanı yorm yaparsın diye yeniledi.Neyse motor sınavını geçtik direksiyon sınavı gittim tabiki motoru kaldıramadım bile yapıştım adamın yakasına.Sen korkma hallederiz dedi sıra bana gelidiğinde yok dedirtti.Sonra bana yarım saat içinde kullanmayı öğretti.Sınava girdim şurdan dön gel dedi neyse motoru kaldırdım döneceğim yerden çok geniş açıyla döndüm.Adam bidaha dön gel dedi bu sefer acemilikle 3.vitesle dönmeye kalkınca motor silkelendi stop ettirdim neyse tekrar kaldırıp götürdüm.Tabiki kaldım sen biraz daha çalış bakiym dedi.Bede hemen sürücü kursu sahibinin yakasına sarılmaya gittim.Adama hışımla hani geçerdim dedim adam gene sakin hallederiz dedi sınav görevlisini yanına gidip bi çay ısmarlayıp bide motorla bi tur attırdı ben de öyle aldım ehliyetimi.

    3 gün önce mondial kt125 ide aldım acemiliğimi büyük ölçüde attım.Yıllarca moblet kullandıktan sonra çok büyük geliyor hala virajlarda iyce yavaşlamadan güzel dönemiyorum ama alışacaz.
    Bu arada sabah bizim yadigara(moblet) biniym dedim elimde oyuncak gibi kaldı hey gidi günler hey



    SAYGILAR


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler