Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Ruhsat ve Noter İşlemleri Hakkında Her Şey

Motovento
    REKLAM ALANI
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ARAÇ TESCİL BELGELERİ

BELGE YENİLEME (YIPRANMA)

1. Yıpranan Tescil ve Trafik Belgelerinin yenisi alınacak (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

3. Dilekçe

4. Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.

5. Yıpranan belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

DEVİR İŞLEMLERİNDE İSTENİLEN BELGELER

1. Noter Satış senedi

2. Vergi İlişik Kesme Belgesi

3. Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)

4. Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri

5. Vatandaşlık numarası

6. Yeni Tescil Belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

7. Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.

8. 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

NOT:Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır. Araç şirket adına alınmış ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

a) Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti,

b) İmza sirküleri ibraz edilecektir.

AD VE/VEYA SOYAD VEYA TİCARİ UNVANLI PLAKA TESCİL İŞLEMLERİ

1. Araç faturalı ise, faturalı araçlar için uygulanan tescil işlemi uygulanır.

2. Araç tescilli ise dilekçe ile müracaat edilir.

3. Araç başka bir tescil kuruluşundan nakil geliyor ise, nakil araçlar için yapılan tescil işlemi uygulanır.

4. Ad, soyad veya ticari unvanlı plakanın harcının ödendiğine dair makbuz.

5. Yıllık vergisi tescil tarihinden itibaren yıllık sürenin sona erdiği günden başlamak üzere (30) gün içinde plaka vergisini ödemeyenler hakkında 6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsili Hakkında Kanun hükümleri uygulanır.

YENİ KAYIT (FATURALI) ARAÇLARDAN İSTENEN BELGELER

1. Fatura ve faturayı düzenleyen bayiinin yetki belgesi.

2. Uygunluk Belgesi

3. Zorunlu mali mesuliyet sigortası

4. ÖTV ödeme belgesi aslı

5. Vatandaşlık numarası

6. Tescil ve Trafik belgesi ((Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

7. Şoförler Odasından yeni kayıt dosyası

NOT: Fatura kesim tarihiden itibaren 3 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır. Araç şirket adına alınmış ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

YENİ KAYIT (GÜMRÜK TRAFİK ŞAHADETNAMELİ) ARAÇLARDAN İSTENİLEN BELGELER

1. Gümrük Trafik Şahadetnamesi

2. Uygunluk belgesi

3. Zorunlu mali mesuliyet sigortası

4. ÖTV Ödeme Belgesi aslı

5. Vatandaşlık numarası

6. Tescil ve Trafik Belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

7. Şoförler Odasından yeni kayıt dosyası

NOT: Şahadetname tarihiden itibaren 3 ay içerisinde tescil ettirme zorunluluğu bulunmaktadır. Araç şirket adına alınmış ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

NAKİL OLAN ARAÇLARDA İSTENEN BELGELER

1. Noter satış senedi

2. Vergi ilişik kesme belgesi

3. Tescilli olduğu il veya ilçeden sakınca yoktur yazısı (e-posta ile yazışma yapılmaktadır.)

4. Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)

5. Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri ile plakalar

6. Vatandaşlık numarası

7. Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

NOT: Araç sahibi değişmeden aynı kişi adına bir başka tescil kuruluşunda tescil edilecek araçlardan noter satış senedi aranmamakta olup, önceki kayıtlı olduğu yerin vergi dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı getirilecektir. Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır.

VERASET İNTİKALİ YOLUYLA YAPILACAK İŞLEMLERDE İSTENEN BELGELER

1. Veraset İlamı (ilgili mahkemeden)

2. Veraset intikali yönünden borcu yoktur belgesi (ilgili vergi dairesinden)

3. Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi

4. Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Varis/Varisler adına)

5. Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri

6. Vatandaşlık numarası

7. Yeni Tescil Belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

8. Muayene süresi dolmuş ise muayenesi yaptırılacaktır.

9. 2 adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

10. Varislerin kendisi veya kanuni vekilleri müracaat edeceklerdir.

TESCİL BELGESİ VE TRAFİK BELGESİ İLE PLAKA ZAYİİ

1. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

2. Bir adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

3. Dilekçe

4. Karayolları Muayene İstasyonundan motor şase tespiti (Muayene)

5. Zayi edilen belge ve plakaların yenisinin çıkartılabilmesi için, aracın kayıtlı olduğu tescil kuruluşuna müracaat edilebileceği gibi, herhangi bir tescil kuruluşuna da müracaat edilebilir.

TRAFİKTEN ÇEKME İŞLEMİ

1. Yeni tescil belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

2. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

3. Dilekçe

4. Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi

5. Plakalar getirilecek

6. Eski tescil ve trafik belgeleri getirilecek.

HURDAYA AYIRMA İŞLEMİ

3. Dilekçe

4. Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi

5. Plakalar getirilecek

6. Eski tescil ve trafik belgeleri getirilecek

7. Hurdaya ayrılan araçlar onarımla yenilenseler bile yeniden tescil edilemezler.

ARAÇLARDA RENK DEĞİŞİKLİĞİ

1. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

3. Dilekçe

4. Karayolları Muayene İstasyonundan renk tespiti (Muayene bitmiş ise yaptırılacak).

ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ - AD , SOYAD DEĞİŞİKLİĞİ

3. Dilekçe

4. Kayıtlı olduğu nüfus idaresinden vukuatlı nüfus örneği

5. Mahkeme kararı veya evlenme cüzdanı (Şahıslar için)

6. Ticaret Sicil Kayıt Sureti ve imza sirküleri (Şirketler için)

ARAÇLARDA LPG DÖNÜŞÜMÜ

1. Fatura

2. Montaj Tespit Raporu

3. İmalat Yeterlilik belgesi

4. Karayolu Uygunluk Belgesi

5. Karayolları Muayene İstasyonundan tespit yaptırılacak

6. Dilekçe

7. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

8. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

9. Eski tescil ve trafik belgeleri getirilecek

10. Aracın tescilli olduğu trafik kuruluşunda yapılır.

İCRA KANALI İLE SATILAN ARAÇLAR

1. İcra Müdürlüğü, vergi dairesi gibi kuruluşlarca düzenlenen satış yazısı

2. Vergi Dairesinden borcu yoktur yazısı

3. Trafik sigortası

4. Trafik belgesi (Muayenesi bitenler için)

5. Yeni tescil belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

6. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

NOT:Bir ay içerisinde ilgili trafik kuruluşuna tescil edilme zorunluluğu vardır. Araç şirket adına alınmış ise, yukarıda belirtilen belgelere ilaveten;

a)Ticaret Odası Sicil Kayıt Sureti,

b)İmza sirküleri ibraz edilecektir.

MOTOR VEYA ŞASE DEĞİŞİMİ

1. Motor satış senedi, gümrük Şahadetnamesi veya fatura ile satın alınan motor bloğunun girişi ile ilgili son sahibi arasındaki satışa esas belgeler.

2. Garanti kapsamında değiştirilen motor bloğu için fatura ve bu motor bloğunun garanti kapsamında değiştirildiğine dair firmanın yazısı.

3. Teknik belge-plan proje

4. İki adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

5. Yeni tescil ve trafik belgesi (Trafik Tescil Şube veya Bürosundan)

6. Eski trafik tescil ve trafik belgeleri

7. Karayolları fenni muayene istasyonunca tespit yaptırılır.

ÇALINAN ARAÇLAR İLE İLGİLİ İŞLEMLER

1. Karakol tarafından tutulan tutanak ile Oto Hırsızlık Büro Amirliğinden çalıntı olduğuna dair belge getirilir.

2. Çalındığı tarihten itibaren 1 ay geçmiş olması şartıyla, araç sahibinin istemesi halinde, savcılık veya mahalli zabıtadan alınan, çalınma olayına ait belgenin eklendiği dilekçe alınır ve trafik kuruluşunca tescil kaydı silinerek vergi dairesine bilgi verilir.

3. Araçla birlikte araca ait belgelerde çalınmış ise sahibine isteği halinde aracın kayıtlarına çalınmıştır şerhi konulduğuna dair yazı verilir.

ÇALINTI ARAÇ BULUNDUĞU ZAMAN

1. Karakoldan alınacak teslim tutanağı birlikte, Oto Hırsızlık Büro Amirliğinden aracın bulunduğuna dair belge

2. Dilekçe

TİCARİDEN GAYRİ TİCARİYE VEYA GAYRİ TİCARİDEN TİCARİYE ÇEVİRME

3. Dilekçe

4. Ticariye çevirmek için bağlı olduğu vergi dairesinden kayıt örneği

5. Gayri Ticariye çevirmek için bağlı olduğu vergi dairesinden kayıt örneği

YABANCI UYRUKLU KİŞİLER ADINA TESCİLLİ ARAÇLARIN YURDUMUZU TERK İŞLEMİ

1. MA-MZ grubu plakalar ile diplomatlara ve NATO'ya tahsis edilen araçlara işlem yapılır.

2. Beş adet Araç Trafik Tescil ve Müracaat İşlem Formu (Ek-1)

3. Araca ait plakalar

4. Araca ait tescil ve trafik belgeleri

5. Dilekçe

6. Vergi Dairesinden borcu yoktur belgesi (NATO personeli ve diplomatlar hariç)

(A) GEÇİCİ TRAFİK BELGE VE PLAKALARI

"A" Geçici Trafik Belgesi, prototip veya yol testi ve gösterisi yapılacak araçlar ile fabrika, depo, gümrük satış yeri, teşhir yeri ve benzeri gibi yerler arasında sürülecek araçlar için imalatçı ve ithalatçı firmalar ile bu firmaların yetki verdiği araç satıcılığı yapan bayilere verilir. Bir yıl için geçerlidir. Bayiinin faaliyet gösterdiği yerin trafik kuruluşunca verilir.

1. Her türlü hukuki ve mali sorumluluğu kabul ettiklerini beyan eden dilekçe

2. İki adet geçici trafik belgesi

3. Şirketin oda sicil kaydı, imza sirküleri, ticaret sicil gazetesi

4. Harç makbuzu

5. Garanti belgesi

6. Trafik sigortası

(B) GEÇİCİ TRAFİK BELGESİ

Tescili yapılmamış veya tescil ve trafik belgesi işlemleri tamamlanmamış araçlara verilir. 30 gün süre ile geçerlidir.

1. Dilekçe

2. Trafik sigortası

3. ÖTV Ödeme Belgesi aslı

4. Harç makbuzu

5. Aracın faturası-trafik şahadetnamesi-noter satış senedi

(C) GEÇİCİ TRAFİK BELGESİ

Satıldığı veya bulunduğu yerden tescil edileceği ve bulundurulacağı veya onarımının yapılacağı yere kadar götürülecek araçlara verilir. En fazla 6 gün süre ile verilir.Bu araçlar belirtilen güzergah dışına çıkamaz

1. Dilekçe

2. Trafik sigortası

3. Aracın satın alındığı belge

4. Harç makbuzu

YABANCI UYRUKLU KİŞİLER ADINA ARAÇ TESCİLİ

1. Araç tescil işlemleri sırasında Türk Vatandaşlarından istenilen belgeler yabancılardan da istenir.

2. Yabancı uyrukluların araçları MA-MZ grubu plakaya tescil edilir.

YABANCI GERÇEK VE TÜZEL KİŞİLERİN ÜLKEMİZDEN İKİNCİ EL ARAÇ ALIMI

1-Yabancı gerçek veya tüzel kişilik adına tescilli bir aracın yurt dışına çıkarılmak istenmesi halinde;

a)Dilekçe

b)Vergi ilişiğinin kesildiğine dair ilişik kesme belgesi

c)Tescil ve Trafik belgeleri

d)Plakalar

Belge ve plakaları geri alınan araca yurt dışında da geçerli mali sorumluluk sigortası ibraz edilmesi kaydıyla (D) Geçici Trafik Belge ve Plakaları verilir.

2-Yabancı gerçek veya tüzel kişilere noterlerce satışı yapılan 2. el bir aracın yabancı gerçek veya tüzel kişiler tarafından Ülkemizde tescil ettirilmeden yut dışına çıkarılmak istenmesi halinde;

a)Dilekçe

b)Noter satış senedi

c)Tescil ve trafik belgeleri

d)Plakalar

e)İlişik kesme belgesi (vergi dairesinden)

f)Yurt dışında geçerli mali sorumluluk sigortası

http://www.egm.gov.tr/tuddb/trafik_u...0islemleri.htm
    Neden bunu üst konu olarak sabitlemiyorsunuz...illa birilerimi desin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    mete_han abi şimdiye kadar üzerime herhangi bir araç almadım onu bırak alanı da görmedim.O yazdığın maddeleri okudum da pek birşey de anlamadım.Bu konulara çok çok yabancıyım.Sadece motor aldığımda hangi işlemleri yapmam gerektiğini veya yapmamam gerektiğini bilenlerden rica ettim.Örneğin satıcıya parasını verip noterden kağıt mı alıyoruz ona göre ya da sigorta vs mi yaptırıyoruz?Şöyle herkesin anlayacağı bir dilde adım adım bunu yazan olursa eminim benim durumumda olan birkaç kişi de faydalanacaktır.Teşekkürler...

Motosikleti
    Alıntı mhyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    mete_han abi şimdiye kadar üzerime herhangi bir araç almadım onu bırak alanı da görmedim.O yazdığın maddeleri okudum da pek birşey de anlamadım.Bu konulara çok çok yabancıyım.Sadece motor aldığımda hangi işlemleri yapmam gerektiğini veya yapmamam gerektiğini bilenlerden rica ettim.Örneğin satıcıya parasını verip noterden kağıt mı alıyoruz ona göre ya da sigorta vs mi yaptırıyoruz?Şöyle herkesin anlayacağı bir dilde adım adım bunu yazan olursa eminim benim durumumda olan birkaç kişi de faydalanacaktır.Teşekkürler...
    sevgili kardeşim olay şöle...özet anlatayım...sen alıcıysan yapman gereken tek şey paranı hazır tutmak...motoru beğendin birine baktırdın tamam dedin fiyatta anlaştın...alıcıyla birlikte ilk işin NOTER e gitmek olucak...ama SATICI kişinin sana motora ait borcunun olmadığında dair vergi dairesinden alacağı TEMİZ KAĞIDI denen evrağı vermesi lazım...daha doğrusu bu evrağı noter isteyecektir...NOTER alım satım işlemlerinde şahit olarak devleti temsilen vardır...devlet adına tüm alım satım vergilerini tahsil eder...

motosiklet parasının yanısıra alım satım masraflarıda ALICI ya aiittir...Noterlerde bir kitap bulunur...o kitapda A dan Z ye her malın vergisi vardır...150-500 arasında motosiklet cc sine göre değişen bir vergiyi ödedikten sona motoru üzerine devrakmış olursun...orada nüfüs cüzdanlarınızı ilgili noter memuruna veriyorsunuz oda işlemi yapıyor siz sadece imza atıyorsunuz...motor resmi olarak senin sayılıyor...sonra ilgili yasa gereği motora 1 ay içinde ruhsat çıkarman gerekecek...olay çok basit yani...aracıya gerek yok...kendin yapabilirsin...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT

mhyen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili kardeşim olay şöle...özet anlatayım...sen alıcıysan yapman gereken tek şey paranı hazır tutmak...motoru beğendin birine baktırdın tamam dedin fiyatta anlaştın...alıcıyla birlikte ilk işin NOTER e gitmek olucak...ama SATICI kişinin sana motora ait borcunun olmadığında dair vergi dairesinden alacağı TEMİZ KAĞIDI denen evrağı vermesi lazım...daha doğrusu bu evrağı noter isteyecektir...NOTER alım satım işlemlerinde şahit olarak devleti temsilen vardır...devlet adına tüm alım satım vergilerini tahsil eder...

motosiklet parasının yanısıra alım satım masraflarıda ALICI ya aiittir...Noterlerde bir kitap bulunur...o kitapda A dan Z ye her malın vergisi vardır...150-500 arasında motosiklet cc sine göre değişen bir vergiyi ödedikten sona motoru üzerine devrakmış olursun...orada nüfüs cüzdanlarınızı ilgili noter memuruna veriyorsunuz oda işlemi yapıyor siz sadece imza atıyorsunuz...motor resmi olarak senin sayılıyor...sonra ilgili yasa gereği motora 1 ay içinde ruhsat çıkarman gerekecek...olay çok basit yani...aracıya gerek yok...kendin yapabilirsin...
    Çok sağol abi şimdi tamamen anladım.O zaman motor alırken buna göre pazarlık yapmak lazım.Noterle üzerimize geçirdikten sonra ruhsat işi de kolay olur sanırım.Gerçi o da emniyette uğraştırır ama

Motosikleti
    Alıntı mhyen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çok sağol abi şimdi tamamen anladım.O zaman motor alırken buna göre pazarlık yapmak lazım.Noterle üzerimize geçirdikten sonra ruhsat işi de kolay olur sanırım.Gerçi o da emniyette uğraştırır ama
    evet en yakın değilde moturun kayıtlı olduğu Trafik Tescil Müdürlüğüne gideceksin..belkide bu kural değişmiştir bilemiyorum ama işin aslı bu...ordaki tek dalga ek1 midir ek 3 müdür bi zımbırtı var...onu doldurman...oda mübarek Arapça bişey gibi anlamayacağın için 10 ytl ye muameleciye doldurup istenen evrakları polis mamuruna vermen...

Ben yıllardır Kağıthane Trafik Tescilden kendi plakalarımı çıkartırım...basit işler...bu zamanda zaten plaka çıkarma kalmadı...motoru aldığında plakaya 200 lira daha bayılıyon...halbuküm 2 tane ruhsat yaprağı ve diğer işlemler 80 lirayı geçmez...ama vergi dairesine git vergisini öde ruhsat çıkart uraşcağına 200 ytl bayılıyon alan memnun satan memnun...benim peder trafikcide ben onda rahat takılıyom oralarda...

2.elde ise yönetmelik değişti diye duyuyorum... artık eski plakaylada gezebiliyorsun...yanlış yönlendirmeyim seni...1 ay içinde yeni ruhsat çıkarıyon mecburen ama yeni plakamı isterler eski plakayıda kullanabilirmisin bilmiyorum...galiba eski plakayla takılabiliyosun...eğer başka bir ile moturu götürmüyorsan...

Kağıthane Trafik tezcil müdürünün odasına bi dalıyom...müdürümm bean özel plaka istiyomm diye bi mızmızlanıyom...al lan dosyayı ordan kendine plaka bak diyo odadan kovuyo...hadi bakalım bi bağış alalım meslekdaşımın oğlundan falan diiyo takılıyo bana...müdürüm valla sana baklava ısmarlarım ama bişeye bağış yapamam diyom...

kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    la mete oğlan ben sana bişi demiyom allah bilir senin elektrik idaresinde de tanıdığın vardır.

bu arada geçen gün lpg taktırdım arabaya trafik masrafı sadece 58 ytl falan tutuyo muayene falan haric tabi herşey çok kolay
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

Motosikleti
    Alıntı kıllıtarkan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    la mete oğlan ben sana bişi demiyom allah bilir senin elektrik idaresinde de tanıdığın vardır.

bu arada geçen gün lpg taktırdım arabaya trafik masrafı sadece 58 ytl falan tutuyo muayene falan haric tabi herşey çok kolay

O Elektrikciler ara ara voltaja tosladığı için kafalar gidip geliyor...paralarıda çok...neme lazım çakma ss falan alıyolar...e Elektrikcidir ne yapsa yeridir...

http://www.motosiklet.net/forum/moto...hersey-30.html

şu linkten itibaren takip et kanka...benim mesajdan sonrası seni bağlar...

Motosikleti
    Honda Click 125i 2012
    Ruhsat almaya giderken motosikleti de getirmek gerekiyor mu acaba? Teşekkürler.

Motosikleti
    gerekmiyor galiba...motorlu araca sadece MUAYENE işlemi esnasında görevlinin şasi nosu ve ıvır zıvırına bakmak için gerekir...bu yüzden sahtecilik çalıntı mal satma işleri he kolay olur...

ruhsat alma işini Polis Memuru yapar motoru görmesine falan gerek yok...

Motosikleti
    Honda Click 125i 2012
    teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için

Motosikleti
    Hyosung GV250
    Merhabalar yeni ruhsat devri yapmış biri olarak yapılması gerekenleri bir kez daha özetliyeyim. Diyelim 2. el araç alıyorsunuz. Noterden satışı yapılıyor ben Hyosung GV250 aldım noter satışı 140 ytl tuttu. Bu işlemden sonra 1 ay vaktiniz var ruhsatı yenilemek için. Ruhsat 2 parçadan oluşuyor birinde sahibinin kimlik bilgileri yazar, diğerinde muayene bilgileri. Sadece kimlik bilgileri olan yaprak değiştirilecek. Eğer aynı ildeyseniz aracın kayılı olduğu trafik tescil bürosuna (emniyet müdürlüğüne) gitmeniz gerekmektedir, aynı plakayı kullanabilirsiniz. Eğer farklı ilde ise plaka değişeceği için istediğiniz trafik tescil bürosuna gidebilirsiniz.
    Her adımda alınan belgeyi bi sonraki adımda kullanacağınız için sıra önemlidir. Sırası ile yapılması gerekenler:
    1- Zorunlu Trafik sigortanızı yaptırın 24 ytl
    2- Ek-1 kağıdı alıp doldurtun (ben beşiktaş emniyetinin arkasındaki bankolardan 1 ytlye 2 adet alıp 5 ytlye doldurttum, bu formun daktilo ile doldurulması mecburi, genelde trafik tescil bürosu yakınlarında dolduranlar mevcut)
    3- Bazı şubeler noter satış kağıdının ilk yüzünün 2 adet fotokopisini istiyor onu çektirin, bir de kimlik fotokopisi alın ne olur ne olmaz
    4- ilgili emniyet müdürlüğü trafik tescil bürosuna gidin ama 14:30 dan önce ben eminönüne gittim önce plakayı söylüyorsunuz sonra aracın dosyası arşivden geliyor ve evraklarınızı teslim alıyorlar bir de değişecek olan değerli kağıt (ruhsatta kimlik bilgileri yazılı olan sayfa) için 26 ytl. Ben yaklaşık 40 dakika bekledim. Ertesi gün 16dan sonra gel al dediler
    5- Ertesi gün söyledikleri saatte gidip 2 dakkada yeni ruhsatınızı alıyorsunuz.

Yaklaşık yoplam maliyet 60 ytl, harcanan zaman 2 yarım gün(gitmesi gelmesi yarım günü buluyor). Muameleci 150 ytl istemese ona yaptırırdım ama çok geldi.

Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW F650FB

Nakil Olan Araçlarda Istenen Belgeler

NAKİL OLAN ARAÇLARDA İSTENEN BELGELER

1. Noter satış senedi
    2. Vergi ilişik kesme belgesi
    3. Tescilli olduğu il veya ilçeden sakınca yoktur yazısı (_e-posta ile yazışma yapılmaktadır.)
    4. Zorunlu Mali Mesuliyet Sigortası (Alıcı adına)
    5. Araca ait eski Tescil ve Trafik Belgeleri ile plakalar
    6. Vatandaşlık numarası
    7. Yeni Tescil ve Trafik Belgesi (Trf.Tescil Şube veya Bürosundan)

NOT: Araç sahibi değişmeden aynı kişi adına bir başka tescil kuruluşunda tescil edilecek araçlardan noter satış senedi aranmamakta olup, önceki kayıtlı olduğu yerin vergi dairesinden alınacak borcu yoktur yazısı getirilecektir.

Noter satış senedi tarihiden itibaren 1 ay içerisinde tescil zorunluluğu bulunmaktadır.

http://www.trafik.gov.tr/trafik_isle...slemleri.asp#1

_____________________ UYGULAMASI ______________________________

Başka bir ilden aldığınız motosiklet veya otomobilin, ruhsat ve plakalarını değiştirmek için, noter satışından itibaren 1 ay süreniz bulunmaktadır.

Tüm işlemleri kendiniz yapmak isterseniz, bu 1 aylık süre içerisinde, Noter satış sözleşmesi ve ruhsat fotokopileriyle, noterde belirttiğiniz ikametgah adresinizin bağlı bulunduğu Trafik tescil şubesine gidip, durumu anlatıyorsunuz.
    Görevli memur, fotokopileri alıp, aracın kayıtlı olduğu ilin tescil şubesine e-posta göndererek, "Satışta mahzur yoktur" yazısını bekliyor.

2-3 gün sonra, tekrar şubeye gidip, yazının gelip gelmediğini öğreniyorsunuz. gelmişse;
    küçük bir kağıda yeni bir plaka numarası yazıp veriyorlar, bu numarayla şöförler odasına gidip, yeni plakalarınızı bastırıyorsunuz. mühür de vuruyorlar. (16 YTL.)
    bir sigortacı bulup, kendi adınıza ve yeni plaka numaranıza göre, yeni trafik sigortası yaptırıyorsunuz, (oto 170 YTL, moto 34 YTL)
    trafik müşavirliği bürosu bulup, 2 adet EK-1, 3 adet EK-9 belgesi doldurtuyorsunuz. (15 YTL)

tüm belgeleri toparlayıp, tekrar trafik tescil şubenizin yolunu tutuyorsunuz.

Bunlar;
    1- "aracın satışında mahzur yoktur" yazısı
    2- yeni basılan plakalar, plaka numarası yazan küçük kağıt ve 16 liralık makbuz.
    3- doldurulan 2 adet EK-1 ve 3 adet EK-9 belgeleri
    4- yeni zorunlu trafik sigortası
    5- eski plakalar
    6- eski ruhsatlar
    7- nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
    8- Noter satış senedi

bunları teslim edip, 2-3 saat sonra gelmeniz söyleniyor. kimliğinizi geri alıp, 65 YTL, yeni ruhsat kartonları için bayılıyorsunuz.

zaman dolunca tekrar şubeye gidiyorsunuz.

trafik sigortanızı,
    yeni plakalarınızı mühürlenmiş,
    yeni ruhsatlarınızı doldurulmuş, mühürlenmiş ve imzalanmış olarak alıyorsunuz.
    eski plakalarınız da, teneke makasıyla kesilip, çöpe atılıyor.

hepsi bu kadar.

Bursadan geçen yaz aldığım otomobilimi, dün 34 plakaya çevirebildim.
    yazdıklarım, 26 Ocak 2008 itibariyle taze bilgilerdir, umarım işinize yarar.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

buraxdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda VFR 800 / Honda Msx 125
    Arkadaşlar...

Aylardır aradığım motosikleti buldum ve kısmetse pazartesi günü Bursa ya gidip alacağım...

Sorularım şunlar ...

1- İstanbul da oturuyorum ve Bursa dan 2.el 125cc bir motor alacağım.Adam süresiz vekalet veririm dert etme diyor. Motorun ruhsatları falan varmış .
    Neler almam gerekiyor.

2- Motosiklet Bursa plakalı. İstanbulda kullanmak için sanırım plakasını değiştirmek gerekiyor. Bu işlemleri İstanbul da mı yapmam/yaptırmam gerekiyor.

3-Eğer ruhsat işini orda yaptırmam gerekiyorsa bu nasıl olur ?

4- Eğer ruhsat işlemlerini geçiştirmek isterseler ne yapmam gerekir ?

Sonuçta alacağım kişi bana güvenilir gibi geldi , bir motor bayii ... Fakat malum burası Türkiye . Yinede bilgim olsun istiyorum.

Daha önceki yazıları okudum fakat benimkine benzer bir soru göremedim.

Kalın sağlıcakla
    Youtube : Burax Yolda
    Mototaş Aş. çalışanı

planet58 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    sattı...
    07.02.2008 de yeni ruhsat ve plaka çıkardım ödediğim ücretler aşağıdadır.
    ruhsat harcı : 63.00 ytl
    plaka : 13.50 ytl
    şöförler odası : 20.00 ytl
    zorunlu sigorta: 22.00 ytl
    toplam : 118,50 ytl

Motosikleti
    BMW F650FB

Nakil Olan Araçlarda Istenen Belgeler-2

Bugün, yeni motorumun ruhsat ve plaka işlemlerini yaptım.
    İşlemler ve ücretler, 3 mesaj üstte yazdıklarım gibi gerçekleşti.

İlave olarak;
    tek plaka ücreti 8 YTL ödeniyor,
    ruhsat belgeleri yenilenmiş, ve bu yeni ruhsatlara 17 haneli şase numarası tam olarak giriliyor.
    Şayet eski ruhsatta belirtilen şase numarası 17 haneden daha kısaysa, 2 adet olan Ek-1 belgelerini alıp muayene istasyonuna gidiyorsunuz.
    istasyon kenarında, arabaların içindeki "daktiloculara 1 YTL karşılığında, "Şase numarası ***************** olarak görülmüştür, muayene süresi **/**/****'dir. " yazdırıp, Tescil kuyruğuna giriyorsunuz. (DİKKAT: muayene kuyruğuna girmeyin. Tescil'e girin. hatta aralardan sıvışın, kuyruğa da girmeyin. kafadan dalın. )

orada paraf attırıp, tescil kayıta gidiyor, ve kayıt yaptırıp soğuk damga vurduruyorsunuz.
    son olarak şef'ten imza alıp, muayene istasyonundan ayrılıyorsunuz.
    DİKKAT: "Makbuz aldın mı?" diye zarf atan memura, Şase tescil işleminde buna gerek olmadığını kendinizden emin bir edayla söyleyin, boşuna keklenmeyin.

Trafik tescil şubesine gidip, işlemleri devam ettiriyorsunuz.

bu tescil geyiğinin güzel yanı, yeni ruhsattaki muayene süreniz de otomatikman 2 yıl sonraya erteleniyor. (beleşe muayene yaptırmış gibi oluyorsunuz)

kolay gelsin.

Motosikleti
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün, yeni motorumun ruhsat ve plaka işlemlerini yaptım.
    İşlemler ve ücretler, 3 mesaj üstte yazdıklarım gibi gerçekleşti.

İlave olarak;
    tek plaka ücreti 8 YTL ödeniyor,
    ruhsat belgeleri yenilenmiş, ve bu yeni ruhsatlara 17 haneli şase numarası tam olarak giriliyor.
    Şayet eski ruhsatta belirtilen şase numarası 17 haneden daha kısaysa, 2 adet olan Ek-1 belgelerini alıp muayene istasyonuna gidiyorsunuz.
    istasyon kenarında, arabaların içindeki "daktiloculara 1 YTL karşılığında, "Şase numarası ***************** olarak görülmüştür, muayene süresi **/**/****'dir. " yazdırıp, Tescil kuyruğuna giriyorsunuz. (DİKKAT: muayene kuyruğuna girmeyin. Tescil'e girin. hatta aralardan sıvışın, kuyruğa da girmeyin. kafadan dalın. )

orada paraf attırıp, tescil kayıta gidiyor, ve kayıt yaptırıp soğuk damga vurduruyorsunuz.
    son olarak şef'ten imza alıp, muayene istasyonundan ayrılıyorsunuz.
    DİKKAT: "Makbuz aldın mı?" diye zarf atan memura, Şase tescil işleminde buna gerek olmadığını kendinizden emin bir edayla söyleyin, boşuna keklenmeyin.

Trafik tescil şubesine gidip, işlemleri devam ettiriyorsunuz.

bu tescil geyiğinin güzel yanı, yeni ruhsattaki muayene süreniz de otomatikman 2 yıl sonraya erteleniyor. (beleşe muayene yaptırmış gibi oluyorsunuz)

kolay gelsin.
    Kıltek hayırlı olsun...ruhsatı ne zaman ıslatıyoruz...

Motosikleti
    BMW F650FB
    Alıntı mete_han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kıltek hayırlı olsun...ruhsatı ne zaman ıslatıyoruz...
    istediğin zaman.

Motosikleti
    GSXR1000RR1
    Alıntı Gültekin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    istediğin zaman.

gültekin abi 10 dk. dır kahkaha atıyorum hiç insaf yokmu sende yaa

VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    huahuauhahuahuahuhuahuauhauhauhuhahu
    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi

Motosikleti
    O ŞİMDİ ANILARDA YAŞIYOR...
    Alıntı VaScO1925 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    huahuauhahuahuahuhuahuauhauhauhuhahu

sana yok ıslatma vasko ben gidecem siz söyleyin abi mete abi ben gelecem ıslatmaya
    derdimi dinledim, derdimden iğrendim onun derdini gördüm, derdime imrendim Ömür Dediğin Üç Gündür,
    Dün Geldi Geçti, Yarın Meçhuldür,

REKLAM ALANI
14. sayfa BirinciBirinci ... 4121314151624 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler