Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motor Almayi Düşünenler Mutlaka Okusun

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Mart 2006
    Arkadaşlar, benim için çok önemli ve kıymetli olan bir sözle başlamak istiyorum.

    BAŞKALARININ TECRÜBELERİNİ YAŞAYARAK TASDİK ETMEK KADAR BÜYÜK AHMAKLIK YOKTUR

    Ülkemize sokulan ÇİN malı motosikletlerinin bizleri nekadar büyük tehlikelere soktuğunu yaşayarak öğrendim.Ben makine mühendisiyim.Eğitim süresince öğrendiğim birşey vardı.STANDARDİZASYON.
    Kendi iç dünyamda yaptığım muhasebede şu sonuca varıyordum hep.

    Çok kalitesizde olsa neticede ÇİNden gelen motosikletler belli standartlarda üretiliyor.Kullanıcılar bu standartları zorlamadığı sürece bu motosikletlere güvenle binilebilir.

    Evet bu düşüncelerimin nekadar yanlış olduğunu 4000km bakımında motor sökülünce görerek öğrendim.Servis yetkilisi şaşkın ifadelerle bana bakarak (hocam seni allah korumuş,bu amortisör kollarının vidaları,eksoz vidaları,çamurluk vidaları... hepsi düşmüş) deyince şok geçirdim.Motorun hayati önem taşıyan vidaları sebepsiz yere düşüyor.Başımıza gelebilecekleri bir düşünürsek ne büyük risklerle bu aletlerin üzerinde duruyoruz.

    Motosiklet almadan önce fuara katıldım.Çin malı motosikletler ile japon,italyan ve kore malı motosikletleri görerek kıyasladım.Hepinizin bildiği gibi aynı sınıfta bir çin motosikleti ile diğerleri arasında en az 2 kat fiyat farkı var.

    Ekonomik imkanları kısıtlı olan benim gibi hem hobi hemde ulaşım maliyetini düşürmek isteyen kullanıcılar satış sonrasınada güvenerek aldı bu motosikletleri.

    Ülkemizde yıllardır faaliyet gösteren UĞUR DERİN DONDURUCU markasına güvenerek MONDİAL 150ZAT marka motosikletimi 2005 yazında aldım.Aldığım ilk haftaları arkadan sızan yağ sorunu ile uğraştım.Şimdi burada diğer sorunlardan bahsetmek yerine sizleri GERÇEKLERİ görmeniz için şu siteye davet ediyorum.

    www.sikayetvar.com

    Bu siteye kimler uğrar arkadaşlar ; tabikide başına gelen sorunu muhatabıyla çözemeyen insanlar bu siteyi kullanır.YANİ MOTORU ARIZALANAN BU SİTEYİ ZİYARET ETMEZ.

    Şimdi bu sitede bulunan OTOMOTİV kısmına tıklayarak , buradanda MOTOSİKLET kısmına tıkladığınızda karşınıza ülkemizde satılan motosiklet markalarını ve yanlarında aldıkları şikayet miktarlarını görebilirisiniz.
    Şunu söylemeyi kendime bir borç bilirim , site son derece profesyonel olarak hazırlanmış.İnceleyen arkadaşlar görebilirler.

    Evet buradaki şikayetleri herkesin okumasını tavsiye ederim.
    Özellikle henüz motosiklet almamış ve almayı düşünen arkadaşlar bu siteyi mutlaka ziyaret etsinler.BAŞKALARININ TECRÜBELERİNİ YAŞAYARAK TASDİK ETMEYİN.

    UĞUR MONDİAL de bulunan bir yetkiliye (Sitede en fazla size şikayet yazılmış dediğimde bana şu komik cevabı verdi.GEÇEN YIL EN FAZLA MOTORU BİZ SATTIK;BUKADAR ŞİKAYET OLMASI NORMAL.) Bu nasıl bir hizmet,bu nasıl bir mantık.Ben kendimi bildim bileli honda türkiyede motor satarken bu insanlar hiç düşünmezlermi acaba honda,yamaha,suzuki gibi firmalarda neden bukadar şikayet yok.Bu firmalar yıllarca ne sattılar bu ülkede kamyon mu???

    ARKADAŞLAR BİNDİKLERİMİZ MOTOSİKLET DEĞİL.
    UYANIN ARKADAŞLAR UYANINNNNNNNNNNNNNN
    BİNDİKLERİMİZ TABUTUMUZ OLABİLİR HER AN.

    Benim gibi kaska,monta,eldivene,dizliğe 900ytl para vermişte olsanız, karşıdan gelen bir kamyonun,otobüsün altına girince bunlar da kurtaramaz bizleri.
    Ben altımdaki motorun kalitesini bildiğim için 80km hızın üstüne çıkmamaya özen gösterdim.Gösterişe,artisliğe meraklı birisi değilim.Kullanma kılavuzunu 2 defa okudum.Gerçekten rodajını çok iyi yaptığım motosikletimin motorunu paramparça görünce neler hissettiğimi bir düşünün.

    ARKADAŞLAR CANINIZI,SEVDİKLERİNİZİ DÜŞÜNÜYORSANIZ BİRAZ DAHA FAZLA VERİN,BİRAZ DAHA BİRİKTİRİN,BİRAZ DAHA SABREDİN AMA ÇİN MALI MOTOSİKLETLERE BİNMEYİN....


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    musta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha xmax 250i
    Gerçekten kutluyorum sizi çok haklısınız...

  3. #3
    belo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2006
    Şehir
    İZMİR/Karşıyaka
    Motosikleti
    MONDİAL DRİFT L
    hocam bende bir makine teknikeriyim ve inan motorları gördüm ve dedimki bunlar anca mobilette peugetonu bitirir gerisi hikaye dediğim gibide çıkti aralarında eski anadol misali iyi olanda çıktı ama % 99 u maalesef sakıncalı ve sadece mobillette peugeta rakip olur honda kawa suzi ye değil galiba biz burada yanılıyoruz kategorileri karıştırıyoruz saygılar sevgiler

  4. #4

    Üyelik
    24 Ekim 2006
    merhaba meslekdas arkadasim. iyi demissin guzel ama anlattıklarının hepsi aleni seylerdi zaten. motor alacaksin bayiye gidiyorsun onunde iki tane motor var motor hacimlari olarak 2 si de aynı 2 si de guzel gorunuyorlar. ama biri atıyorum 5 milyar digeri 3 milyar. neden?? iste bence neden sorusunu insanlar kendilerine sormadan tercihlerini yapıyorlarsa sonradan da iyi ya da kotu sonuclarına katlanmayı goze alıyorlar demektir. ulkemizde insanlarımızın maddi olanakları belli tercih yaparken buyuk oranda bu onemli oluyor ama yine de 3 milyar mondial 150zat a verilen bi paranın yerine yamaha(cgnus) ya da honda (kinetic) bir motor alınabilir. diyecegim sudur. marka her zaman kalitedir ve sirketler markalarına her zaman yatırım yaparlar(reklam,ar-ge) ve bu yatırımı cope atmak istemiyecekleri icin kaliteli mallar uretirler.. bu arada bende de su an kanuni bobcat var 2 defa krank milini kırdım servis motoru dagittiginda gordum ki krank milinin yanaklarinin dibinde keskin kose birakmislar yani radyus vermemisler (sen anlarsin) o yuzden kırılıyor. son olarak sunu derim ki ulkemizde ne zaman insan hayatı on planda degerlendirilir. ne zaman tuketici hakları tuketiciyi korur. iste o zaman bu problemlerin hic biri olmaz. cunki firmalar ciddi cezalarla karsi karsiya kalacagini bilirler. tıpkı avrupada oldugu gibi. sevgilerimle..

  5. #5

    Üyelik
    31 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    :)
    ''zengİn Mİyİm Ucuz Mal Alayim'' SÖzÜnÜde Ben Eklİyeyİm Barİ... ArkadaŞim Sana Katiliyorum...

  6. #6
    musta - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha xmax 250i
    sıfır çin malı alacağına ikinci el marka al derim herzaman...

  7. #7

    Üyelik
    18 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Ramzey QM125T-10V
    Çin Mallarınıda küçümsemeyin arkadaşım birazda sorun sende sadece bakıma götürmekle motor sahibi olunmuyor Honda da sökülebilir o vidalar suzuki de de motor farketmez sen sadece aha bu honda bunda bişey olmaz diyorsan yanılıyorsun haftada 20dk nı harcayım motorun vidaları ile uğrsaşsan ne o vidalar düşer nede canına bişey olur motor kullanmak motorcuyum demek değildirbunu unutmayın

    Ekmek istiyorsanız emek gösterin!

  8. #8

    Üyelik
    24 Ekim 2006
    Alıntı Keane adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin Mallarınıda küçümsemeyin arkadaşım birazda sorun sende sadece bakıma götürmekle motor sahibi olunmuyor Honda da sökülebilir o vidalar suzuki de de motor farketmez sen sadece aha bu honda bunda bişey olmaz diyorsan yanılıyorsun haftada 20dk nı harcayım motorun vidaları ile uğrsaşsan ne o vidalar düşer nede canına bişey olur motor kullanmak motorcuyum demek değildirbunu unutmayın

    Ekmek istiyorsanız emek gösterin!
    evet aslinda her 10 km yol yaptıktan sonra orasına burasına bakıp dusen civata ya da kırılan bir parcası var mı diye bakarsan dogru bir mantık.. kücumsememek lazım:

  9. #9
    translap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2006
    şu anda bir motorum var ama askerden sonra daha kuvvetli birmotor almak istiyorum ama askerlihime daha var

  10. #10
    vedatarpacı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    koşuyolu
    Motosikleti
    suzuki burgman an400
    keane kardeş,,zat 150 de aynı sorunları yaşadım.. burgman aldım.. hiçbir sorun görmedim..yani demem o ki, suzuki de vidalar gevşemiyor kardeşş

  11. #11

    Üyelik
    13 Haziran 2006
    Motosikleti
    Keeway SL150
    Olay biraz abartılmış. Bunların kalitesi ve fiyatı ortada. Bunu bilerek alıp ona göre kullanırsan problem yok. Ama honda beklentisine girersen olmaz. Fiyat/performans oranına ve benzeri bir çok parametreye bakarsan verdiğin paranın karşılığını verdikleri şüpheli ancak dikkatli kullanır, bakımlarını daha sık yaparsan sorun çıkmayacaktır.
    Ticari kullanıcılar çin mallarını genelde tercih etmiyorlar ama benim gibi yılda 2-3 bin km gideceksen ve acemi olup ona göre süreceksen çinmalı kötü bir tercih değil. Kaldı ki 30.000 km gittiğini söyleyen insanlar var.
    Keşke diğerleri de uygun fiyatlı olsa da herkes honda v.s. alsa. İnsanlara çin malı alma derken alternetif ne sunuluyor. Piyasadaki çin malı sayısı kadar ikinci ele talep olsa zaten fiyatlar fırlar gider. 2,5 milyara choper var. Yerine 1 milyar fazla verip ikinci el honda scooter kullan diyemezsin. Zevk ve istek denen bir şey var. Şahsen ben (yanlış anlaşılmasın ama) honda today bineceğime motora binmem daha iyi. Neticede herkesin zevkleri farklıdır.
    Sözün özü: Çin malı kalitesiz olabilir ancak bakımını yapıp dikkatli ve yavaş kullanırsan durduk yere kamyon altına girmen için neden yok.

  12. #12

    Üyelik
    08 Ağustos 2006
    Şehir
    Bursa
    Alıntı musta adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sıfır çin malı alacağına ikinci el marka al derim herzaman...
    Yapıcağım olay budur.

  13. #13
    scarface - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2006
    acımasızca eleştirdiğin çin malı motorlar olmasaydı 50cclik Honda Today 5 milyara satılıyor olacaktı şimdi...

    çinliler gelene kadar insanlar keriz yerine konulup yıllarca fahiş fiyatla motor satıldı bu ülkede...

    bugün japonu olsun italyanı olsun biraz ulaşılabilir olduysa fiyat savaşçısı çinliler sayesinde oldu bunu bil...

    her motorcu acemiliğini atana kadar ilk motorunu hırpalar...

    acemiysen alırsın bi çinli 2 sezon kullanır, acemiliğini atarsın, sonra gider kaliteli bir mal alırsın yazık değil mi 10-15 milyarlık motorla acemiliğini atmaya...

    adam gibi bakımı yapılan çinli de durup dururken otobüsün altına girmez...
    dünya ve içindeki tüm motorlar senindir...

  14. #14
    yucika - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Manavgat
    Motosikleti
    BMW R26 "56 model
    Her malın olduğu gibi Çin malınında iyisi kötüsü var. Sonuçta ekonomik nedenlerden dolayı bu motorlar alınıyor ve alınmayada devam edecek.
    O zaman yapmamız gereken herkes burada yaşadığı sorunları motorunun marka ve modeliyle belirtsin ki ak koyun kara koyun belli olsun.
    arifarabul arkadaşımızın bahsettiği sitede bu konuda referans teşkil eder.
    Satıcının sorunlara yaklaşımı nasıl bunuda görebilirsiniz.

  15. #15
    mabel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    piaggio x9 250 - Suzuki İntruder M800
    ilk motosikletim as 125 t'ydi. (asyamotor)
    daha once hic tecrubem olmadigi icin boyle bir modelle baslamayi uygun gormustum. hem fiyati cok uygundu, hem de her zaman hayallerimi susleyen vespa'lara hazirlik yapma imkanim olacakti. ustelik as 125 t'nin tasarimi ufak ayrintilar disinda aprilia'nın mojito custom'inkine cok benziyordu. aldiktan sonra 3 ayda 4 bin km yaptim ve gordum ki:
    motorsikletin isciligi fiyatiyla dogru orantili olarak cok dusuk. yolda giderken ayna asagi kayabiliyor, fari tutan vida yerinden cikabiliyor. daha onemlisi durup dururken bozulup yolda kaldiginda benimle kimsenin ilgilenmemesiydi.
    asyamotor'u aradığımda bir kamyon ayarlayip servise getirebileceğim söylendi.
    biz ürünümüzü satana kadar sizinleyiz, sattiktan sonra yasayacağınız sorunlar bizi ilgilendirmez türü bir yaklasimla e5'te guvenlik seridinde kalakaldim.
    boyle bir durumda insanlara e, paran kadar hizmet alırsın diyemezsiniz. eğer bir ürün ya da hizmet satiyorsanız satış sonrası hizmetinizle de ve avrupa birliğinde zorunlu olan yol yardım servisinizle tuketicinin yanında olmanız gerekir. nihayetinde as125 t ye sahip olabilmek icin aksesuarlariyla birlikte 2.000 ytl nin biraz ustunde bir rakam harcamistim. simdi dusunuyorum da keske ikinci el daha kaliteli bir motosiklet tercih etseymisim.
    kissadan hisse insanlar bilincsizlikleri yuzunden yanlis tercihler yapabilirler ancak bu, markalarin tuketici haklarini hice saymalarını gerektirmez.

  16. #16
    Mel-a-ku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Nisan 2005
    Alıntı mabel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    daha onemlisi durup dururken bozulup yolda kaldiginda benimle kimsenin ilgilenmemesiydi.
    asyamotor'u aradığımda bir kamyon ayarlayip servise getirebileceğim söylendi.
    aynı sey basıma geldı , hatırladıkça mondial e kaşrı nefretım buyuyor..

  17. #17
    Kartal23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul/Esenyurt
    Motosikleti
    Motorumu Sattım
    ben de AS150T1 kullandım..
    ben hiç şikayetçi değildim. param kadar motora bindim.. 1 sezon acemiliğimi attım şimdi sağlam bir makine bakıyorum... tamam servis olayı çok berbat.. parayı verince müşteri oluyosun yani... garandi hava civa yani... ama bir sonuç varki ortada.. scarface arkadaşın dediği gibi türkiyede fiyat rekabeti o kadar kızıştı ki.. akılalmaz boyutlara geldi diyebiliyim.. 125 lik makineleri 5-6 milyara satan büyük firmalar şu anda 3,500 ytl den satıyo.. çinli alacaksanız acemilik atmaya alın derim ben...
    Motorumu Sattım Kendimi Garip ve Yanlız Hissediyorum
    ( A RH + ) Türkçe' ye Sahip Çık, Yok Olmasına İzin Verme...
    Aşkın Bir Sabun İse Köpürt Beni Pakize

  18. #18
    ARBETUS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2006
    Şehir
    Gebze\Kocaeli
    Motosikleti
    '93 Kawasaki EN 500 Vulcan
    Alıntı Keane adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin Mallarınıda küçümsemeyin arkadaşım birazda sorun sende sadece bakıma götürmekle motor sahibi olunmuyor Honda da sökülebilir o vidalar suzuki de de motor farketmez sen sadece aha bu honda bunda bişey olmaz diyorsan yanılıyorsun haftada 20dk nı harcayım motorun vidaları ile uğrsaşsan ne o vidalar düşer nede canına bişey olur motor kullanmak motorcuyum demek değildirbunu unutmayın

    Ekmek istiyorsanız emek gösterin!

    keane@

    bilal kerdeşim sana katılıyorum. ehliyet sınavında beraberdik. barış ben hatırlamışsındır sanırım.




    ben mutlaka binmeden önce kontrol ederim her hafta cumartesi günü motorumu yıkarım yıkama ve kurulamadan sonra gevşek yerlerini sıkarım zinciri yağlarım. geçen gün CC barın demirini tutan bir vida gevşemiş ama öyle bir ses çıkarıyor ki sanki çantalar demirleri arka çamurluk komple gevşekmiş gibi. onu sıkmak için çamurluğu komple sökmek zorunda kaldım şikayetci değilim çünkü motorumu daha iyi tanıyorum şu anda hiçbir problem yok. ben ne kalitede bir motor aldığımı biliyorum o yüzden bu tür durumlarda şok olmuyorum. altımdaki motorun bana ne vereceğini de biliyorum dolayısıyla bir sorunum yok. hatta geçen hafta motorumu yıkadıktan sonra çalıştırdım çıplak ayağımda terlik olduğu için ayağıma başka yerden hava geldiğini farkkattim. bir de baktım ki. alttaki egsozt ilk boğumun biraz ilerisinden delinmiş. sanırım nikelajlar bazı yerinden sivilce gibi topak topak duruyordu. ya onlardan biri delindi ya da geçen arkadaşım kaza yaptığında burası da delindi neyse çok sorun etmiyorum eğer kendiliğinden delinmişse ki uzun zamandır seste farkılık vardı ben de rodaj ve değişilen yağa bağlıyordum. garanti için bir araştırma yapıcam. eğer çarpadan dolayı olduysa biraz sabredip 3000 de oradan kesmek sureti ile egzostu açıcam. aynı kabarcıklardan eski yamaha nuovo motorumda da vardı ama delinmemişti. çok da zorlamadım ama neyse sesi biraz daha iyi çıkıyor.
    herkese kazasız sürüşler.
    periyodik kontrollerinizi yola çıkmadan önce mutlaka yapmayı unutmayın
    '04 Yamaha Nuovo - '56 BMW R25 - '06 Mondial 250 MCT - '94 BMW F650 - '99 Kawasaki ER 5 - '06 Bisan Roadstar 250 - '97 Kawasaki VN800 - '08 Suzuki VL 800 Intruder - '04 Suzuki VL 800 Voluisa - '01 Honda XL 650 V Transalp -'00 BMW F 650 GS

  19. #19
    motoman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda XL650V Transalp
    Çin malı motorların kalitesini tartışmaya gerek yok bu ne kadar ekmek o kadar köfte hesabıdır arkadaşlar karşınıza 2 alternatif konuluyo ve "bu 3 lira bu, 5 lira" deniyo ve siz 3 liralık malı KALTESİNİ KABULLENEREK ALIYORSUNUZ ve hala aynı konu üzerine konuşuluyor. Şimdi ben bu soruyu topiği açan arkadaşa sormaya kesinlikle bir görev biliyorum
    Arkadaşım senki üstelik makina mühendisisin, 4000km boyunca insan japon motoru bile olsa bi sağını solunu kontrol etmezmi? pes diyorum valla.
    Tamam çin malının kalitesi ortada ama bizim birazda çuvaldızı kendimize batırmamız gerekmiyormu sizce? İki bakım aralığında bu makina hiçmi kontrol edilmemeli? Motordaki vibrasyon acaba bu vidaları gevşetirmi diye hiçmi düşünülmez? Zinciri yağlatmak için bile servise giden arkadaşlar var.
    GÖZLERDE YAŞ YOKSA RUH GÖKKUŞAĞINA SAHİP OLAMAZ

  20. #20
    mkirdal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Altunizade / İstanbul
    Motosikleti
    HONDA INTEGRA NC700D
    Alıntı motoman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Çin malı motorların kalitesini tartışmaya gerek yok bu ne kadar ekmek o kadar köfte hesabıdır arkadaşlar karşınıza 2 alternatif konuluyo ve "bu 3 lira bu, 5 lira" deniyo ve siz 3 liralık malı KALTESİNİ KABULLENEREK ALIYORSUNUZ ve hala aynı konu üzerine konuşuluyor. Şimdi ben bu soruyu topiği açan arkadaşa sormaya kesinlikle bir görev biliyorum
    Arkadaşım senki üstelik makina mühendisisin, 4000km boyunca insan japon motoru bile olsa bi sağını solunu kontrol etmezmi? pes diyorum valla.
    Tamam çin malının kalitesi ortada ama bizim birazda çuvaldızı kendimize batırmamız gerekmiyormu sizce? İki bakım aralığında bu makina hiçmi kontrol edilmemeli? Motordaki vibrasyon acaba bu vidaları gevşetirmi diye hiçmi düşünülmez? Zinciri yağlatmak için bile servise giden arkadaşlar var.
    Bu kafayla hiçbirzaman AB ye giremeyeceğiz. Kalitesiz malı, geçersiz garantiyi, bilgisiz ve görgüsüz ayrıca da küstah servisleri sırf ucuz mal alıcaz diye kabul mü edicez yani... Kimse tamirci olmak zorunda değil. Herkes layık olduğu şekilde yönetilir. Bu kafayla bu motorlara ve servislere katlanmaktan başka çareniz yok o zaman .


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler