Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Dur ihtarına uymayan motosikletli genç polisin açtığı ateş sonunda vurularak öldü

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Polis dur diyorsa duracaksın...Gece mi polisten şüphelendiniz mi üniforması üstünde olsa bile kimliğini isteyeceksin senden nüfus cüzdanını istediği zaman.Eğer bu şekilde yaklaşırsak polislerimize hiç bir yarara varamayız.Sora ortalıkta azılılar dolaşmaya başlar istediği gibi.Kimse yüzünden okuyamaz kimin ne olduğunu.O yüsden polis dur diyorsa duracaksınız.Ehliyetiniz yok mu yiyeceksiniz cezayı plakanız mı yok alacak motoru altınızda.O kadar basittir.İngiltere'de keskin nişancı sadece şüphelendiği için adamı tek kurşunla vurdu kimse gıkını çıkaramadı.Çünkü gerekli olan oydu.Tamam hata olabilir ama çok sayıda insan için yapılması gereken oydu...Lütfen bizler için çalışan polislerimizi yadırgamayalım.Herkes kanunların koyduğu sınıra göre yaşamalı.Eğer o polis ona uyarı ateşi açmasaydı herhangi bir katil motosikletle kaçıyorken polis onu durdurmak istediğinde yine durmazdı ve canı yananlar bu sefer polisi suçlardı nasıl elinden kaçırdı die...HErkes görevini yapıyor.
    AKIN FİDAN


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    N_O_S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    Gruop ETİLER
    polis dur dedimi durucan polis kınıyom
    YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
    HONDA FAN ..!

  3. #63

    Üyelik
    11 Haziran 2006

    makul şüphe

    arkadaşlar polisin önleme aramaları dışında keyfi olarak sizi durdurma ve arama yetkisi yoktur. eğer sizi durduruyorsa ki bahsettiğimiz polis asayiş polisidir bu durdurma ve aramanın olağan veya makul şüpheye dayanması gerekmektedir. aksi halde o arama haksız bir arama olur ve polis ile bağlı olduğu idari yönetim açısından tazminat yükümlülüğünü doğurabilir.
    olayımızda ise haber alıntısından anlaşıldığı kadarıyla makul bir şüphe söz konusudur çünkü motosiklet plakasızdır ve bu en basit haliyle KTK'na muhalefet teşkil eder.
    durdurma hadisesinden sonraki aşamada ise kaçmak artık TCK'da da suç olarak tarif edilmiş polise mukavemet suçunu oluştur ve bir tutuklanma sebebidir.
    polisin silah kullanma yetkisi şüpheliye yapılan sözlü uyarıya kulak asılmaması sonucu takibeden doksan derece açıyla havaya yapılan uyarı atışından da sonuç alınmamasının ardından doğar ki burada da ateş etme yetkisi polise sınırsızca verilmiş değildir. buradaki ölçü yapılan müdahalenin şüphelinin eylemini etkisiz kılmaya yeter derecede olmasıdır. Örneğin kaçan bir şüphelinin bacağından vurularak durdurulması gibi..
    sonuç olarak ilgili polis kanunun kendisine tanıdığı yetkiyi kullanırken sınırın aşılmasından yargılanabilir ancak. belki bir derece daha ileri gidilirse kastı aşan adam öldürme fiilinden de yargılanması olasılığı olabilir.

  4. #64
    FutureShock - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Mart 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    XT660Z Ténéré
    Abi yok böyle bişey yazık ya.Burda direkt polis suçlu.
    BUndan 1 ay önce jandarmanın baktığı bi bölgede arabayla çevirmeye girdik,durduk evraklarıma bakıyolar o sırada beyaz 5.20 geldi ona da dur dediler tam adam durur gibi yaptı ve gaza basıp gitti.Yanımda duran komunata e dedim hadi adam kaçtı düşün peşine yakalayın belki bomba taşıyo belki terörist bari plakası alın bi sorgulayın !! Bana verdiği cevap şu oldu ne uğraşıcam adamın belki ehliyeti yok kaçtı onun peşine mi düşücem giden gitsin kalan sağlar ( ben ) bizimdir,bi de arkadasından kurşun mu sıkıcam askerliğim bitmez valla dedi.Yav tamam kurşun sık diyen yok zaten en azından bi plakası al.İşte ne diyim hiç suçu olmayan bi insan ölüyor ne olduğu belirsiz bir araba ( ki bence bmw olmasında büyük pay var ) basıp gidiyor.Yazık...

  5. #65
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı BIYIKLI adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay be! Uyarı için açılan ateş sonucu iki kurşun sekiyor motosikletliyi vuruyor, ne sekmeymiş be. Tamam kaçanda suçlu ama her kaçana kurşun mu sıkılmalı?
    Valla haklısın, yıllar önce çok sık olurdu hatırlarsanız, camdan atladı, kendini astı karakolda falan hikayeleri. Bizim halkımızı eğitmemiz şart ama galiba öncelikle o halka hizmet eden kamu görevlilerini eğitmemiz şart. Halkına hizmet için varolan ve onların vergileriyle maaş alan kamu görevlileri kendini halkın üstünde görmeyecek, insana insan gibi muamele yapacak, eline silahı geçirdi diye ateş etmek için suçlu aramayacak. Bir filmde bir silah görülürse o silah filmin bir sahnesinde mutlaka patlar ama hayat bir film değildir, silahlar bu kadar kolay patlamamalı.
    Ha bu arada işine dört elle sarılıp namusuyla yapan Polis'e ya da memura asla sözümüz yoktur.
    Keşke o genç polisten kaçmasaymış keşke polis hiç ateş etmeseymiş, belki bi anlık gençlik heyecanı ve korku ama sonu ölüm olmuş yazık!

    Eğitim reformu diye diye dilimizde tüy bitse de her geçen gün daha mı kötüye gidiyoruz ne?
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  6. #66
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    madalyona her iki tarafından bakılması gereken tatsız bir olay bir yerde kaçmasını gerektirmeyecek bir şey için kaçan bir genç diğer tarafta 2 kurşunu sektirerek zanlıya isabet ettirecek kadar şansız bir memur..

    Ya bence bırakın bu masalları eline silah alan herkes bir merminin sekerek hareket helinde birini vurması ihtimalinin konya ovasında bir fil tarafından ezilmekten fazla olmadığını bilir ...kaldıki burda iki mermi isabet etmiş. bence emniyet bu masalları bırakıp halkı kandırmak yerine açıkça kaçtı bizde vurduk demeli..


    Senelerce sorgu sırasında intihar etti, kendini astı gibi masallarla uyutulduğu sanılan halk artık bu masalları yemediğini söyleyebilecek durumdadır..
    [B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]

  7. #67
    ultraukala - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Honda CBR600RR06
    Yapılması gerekeni sölüyorum Adana Emniyet Müdürü çıkacak.Olayı anlatacak ki motor durmuş sürücü deil arkasındaki kaçmış kısaca suçu vardı ki polisi görünce kaçtı..Kaçtı dur ihtarına uyulmadı ve cesur polisimiz tarafından vuruldu.Memurumuza hiç bir ceza gelmeyecektir.Tabiiki kafasına göre sallayıp vurmadıysa gerçek basından olduğu için net birşey sölememek gerekir.

    Arkadaslar sizler böle baktığınız için daha bayramda 7can aldılar pompalı tüfekle adamları zevk için öldürdüler.Ne olacak bunlar 20-30yıl sora çıkacak belki okadar bile değil.Eğer bu ülkede idam olsaydı bir daha dışarı çıkabilecek miydi bu sahıslar.Dışarı çıkıp bir daha can yakabilecek miydi?Çoğumuz biliyoruz ki bu ülkede oy toplama derdinde olan bazı politikacılar zamanındaki aflar sayesinde ortalıkta bir dünya suçlu elini kolunu sallaya sallaya dolaşıyor.Hiç birinin polisten korktuğuda yok hapisten korktuğu da yok.Çünkü şerefsizin biri ülkeme küfreder ama polis ona vuramaz yetkileri alınnmıştır elinde çünkü polisin.İstediği gibi joplayamaz.Pkk eylemlerinde molotof kokteylleri atarlar panzerlere polislerin üstüne polis sadece basınclı su ve gaz bombaları ile karşılık verebilir.Taş çatlasın plastik mermi.Nedir bu ya sokaklarda atış konusunda gerçekten iyi polisler olmalı ve bu şekildeki eylemlerde çatır çatır her birini vurmalı bacağından.Sıkıyosa bir daha çıkıpta yapsınlar eylem.Bide içerde yatmalı ülkeye karşı gelmekten.İşte bu kafalar yüzünden dışarıda artık rahatça gezemeyecek duruma geldik.Ne yane kötü polisler var die iileride mi arada kaynatmak gerekir.Onlar kanun uyguluyacıları kaba kuvvete gerekirse başvurmalıdırlar.Gerekirse dur ihtarına uymayan adama bariz şekilde ateş de etmelidirler.Biz bu şekilde onları yargılarsak onlarda rahat şekilde görevlerini yapamazlar.Kaçan bir katil bile olsa ilerde yargılanacağını düşünerek o polis ateş etmez o adama.Belkide katil kaçar gider...Gerçekler acıdır...
    AKIN FİDAN

  8. #68
    ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Kasım 2005
    Şehir
    GEBZE
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    bu konu çok uzamış kaçabilen kurtulur kaçamayan ızgara olur durmassan sonucuna katlanırsın vesselam
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 234

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler