Çalıştığım işyeri Motora biniyorsun diyip Tehlikeli iş yaptırmaya çalıştı :D
Reklamlar
-
tazminatınla kovulmak basıt bu kadar yıpranmaya gerek yok. 3 hafta duş almadan işe gidiyorsun hop kovuldun . (^_^)
Reklamlar
-
biraz daha kendini mimlesene , bir gün bir bakmışsın aklını almaya gelmiş vergi dairesinden amcalar. Bu işi çocuk oyuncağı sanmayın. Benim aklımı 13 yıl önce aldılar , hala aklıma geldikçe içim ürperiyor.
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:16 ----------
sampsonte adlı üyeden alıntı
ben kuryelik yapıyoruum pembe şirkette çalışıyorum hergün nakit aldığım için vergi ödemiyorum çünkü gelirim gözükmüyor sadece muhasebe ve kağıt ücreti ödüyorum o da aylık en fazla 2000 tl günlük 200 tl yakıt ödüyorum 50 60 bin tl kazanıyorum gerçekten şubattan beri de zam gelmedi ona rağmen
biraz daha kendini mimlesene , bir gün bir bakmışsın aklını almaya gelmiş vergi dairesinden amcalar. Bu işi çocuk oyuncağı sanmayın. Benim aklımı 13 yıl önce aldılar , hala aklıma geldikçe içim ürperiyor.
-
ben kuryelik yapıyoruum pembe şirkette çalışıyorum hergün nakit aldığım için vergi ödemiyorum çünkü gelirim gözükmüyor sadece muhasebe ve kağıt ücreti ödüyorum o da aylık en fazla 2000 tl günlük 200 tl yakıt ödüyorum 50 60 bin tl kazanıyorum gerçekten şubattan beri de zam gelmedi ona rağmen
Kendini burda çok belli etme :D 1-2 izinle bu sayfa bilgilerini siber suçla paylaşır ve bir bakmışsın şuana kadar ödemediğin cezaların üstüne para veya hapis cezası yemişsin :D üstüne üstlük terörist gibi evden bile alınabilirsin.
-
İşin zorlugu yapılabilirliği tartışılır ancak burada her fabrika işçi arıyor, montaj işçileri bile yan haklarla ayda 25 civarı maaş alıyor.
Ki sanayi bölgelerinde eleman açığı var.
Kücük şehirleri bilemem tabi. yani bu nedenle 17bine calısmak bana mantıklı gelmıyor.
-
arndiol adlı üyeden alıntı
İşin zorlugu yapılabilirliği tartışılır ancak burada her fabrika işçi arıyor, montaj işçileri bile yan haklarla ayda 25 civarı maaş alıyor.
Kücük şehirleri bilemem tabi. yani bu nedenle 17bine calısmak bana mantıklı gelmıyor.
Kesinlikle öyle 1-2 ay fabrikada çalışıp işi öğrendikten sonra başka fabrikaya daha yüksek maaşlarla işi biliyorum diye girebiliyosun 17bin TL maaşla geçinmek imkansız gibi birşey şuan. Tabi ama asgari ücret için günde 1 saat yoğun çalışıp geri kalanında yatıyorsan sıkıntı yok , benzinlikte pompacı bir arkadaşım 24:00-12:00 çalışıyor ve gecenin çoğunda benzinliğin arka kısmında yatıyor 22bin TL alıyor :D üstüne sabah uyandığında ek gelir olarak 2-3 saat kuryelik yapıyor saati 120TLden.
-
uurrdmrr adlı üyeden alıntı
Kesinlikle öyle 1-2 ay fabrikada çalışıp işi öğrendikten sonra başka fabrikaya daha yüksek maaşlarla işi biliyorum diye girebiliyosun 17bin TL maaşla geçinmek imkansız gibi birşey şuan. Tabi ama asgari ücret için günde 1 saat yoğun çalışıp geri kalanında yatıyorsan sıkıntı yok , benzinlikte pompacı bir arkadaşım 24:00-12:00 çalışıyor ve gecenin çoğunda benzinliğin arka kısmında yatıyor 22bin TL alıyor :D üstüne sabah uyandığında ek gelir olarak 2-3 saat kuryelik yapıyor saati 120TLden.
uyuyorsan evet süper bir durum.
ama bu imkanın yoksa acıkcası ben bir yere saatlerimi veriyorsam hiç iş yapmadan 17 bin lira almak yerine iş yapıp 30 almayı tercih ederim :D
Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.
-
CRF adlı üyeden alıntı
tazminatınla kovulmak basıt bu kadar yıpranmaya gerek yok. 3 hafta duş almadan işe gidiyorsun hop kovuldun . (^_^)
3 hafta duş almadan nasıl durayım, onun yerine cebime fare ölüsü koyayım iş çıkışı atarım çöpe
boş yere hijyenimi neden tehlikeye sokayım
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:40 ----------
bende zaten 17'ye geçinemiyorum evliyim çocukta var ev kira değil öyle kıt kanaat
geçiniyoruz kirada olsam zaten 17 bin kiraya bile yetmez, sen hiç iş olmasa bile 17 ye çalışmazmısın?
-
hiç iş olmasa calısırım zaten farkındaysanız yaşadıgın şehri bilmediğimden 2 farklı yorum yaptım bu konuya.
Sanayi bölgesi olan büyükşehirlerden birisinde yaşıyorsan iş bulamamak cok düşük ihtimal.
yaşamıyorsan mecbur zaten.
-
17 bin tl maaşla geçinmek hakkında detaylı yorumunu rica ediyorum ben şuan kendimi yaşayan bir ölü
gibi hissediyorum, sencede öylemiyim ? benim tazminatımı verseler ben zaten 1 dakika bile durmak istemiyorum
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:46 ----------
uyuyorsan evet süper bir durum.
ama bu imkanın yoksa acıkcası ben bir yere saatlerimi veriyorsam hiç iş yapmadan 17 bin lira almak yerine iş yapıp 30 almayı tercih ederim :D
tabi cano kesinlikle öyle, uyumak güzel ama dediğin gibi sonuçta misal 10 saatin gidiyor ömründen
uyusanda, vaktin gidiyorsada birşeye değsin, yoksa zaten günde 10 saat uyuyana 30 bin tl diğer yandada harıl harıl çalışanada 30 bin verseler gider uyumalı işi seçerim uyuyarak 30 bin alırım, hatta uyumayı
sevdiğim için 3-5 lira eksikte olabilir 3-5 lirayı dert etmem ama uçurum farklarda gerekirse çalışayım harıl harıl, parasız hayat zor
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:55 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:50 ----------
hiç iş olmasa calısırım zaten farkındaysanız yaşadıgın şehri bilmediğimden 2 farklı yorum yaptım bu konuya.
Sanayi bölgesi olan büyükşehirlerden birisinde yaşıyorsan iş bulamamak cok düşük ihtimal.
yaşamıyorsan mecbur zaten.
istanbulda yaşıyorum, ya takıldık sözde kurumsal bi firmanın kurt sofrasına düştük
tazminat derdine düştük, onlar üç kuruşuma göz dikti bende inat ettim böyle zaman geçti burda
adamlar asgari ücrete eleman çalıştırmak için yaşı büyük insan bile almıyorlar
30 yaşındayım kendimi en yaşlı hissediyorum, çünkü iş yerindekilerin çoğu 18-19-20 yaşlarında
son 2 senedir personelleri kaçırdılar,yerlerinede çoluk çocuk aldılar ucuza iş öğretiyoruz ayağı
çalıştırıyorlar stajyerlerle ve çocuk işçilerle iş döndürüyorlar, firmayıda burda 100 kişi varsa 95'i mutlaka bilir, sözde kurumsal ALLAH YUKARDA hakkımı tazminatımı yerlerse helal etmeyecem
-
yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı
Önce mesajım sana değildi. Arkadaş git bel fıtığı raporu al diyerek akıl vermiş, sanki usta kes şurdan yağlı yerinden bir bel fıtığı raporu der gibi.
Tabii sende trol olduğun sana iyi niyetle yaklaşanları işletmeyi marifet saydığın için hemen mevzuya uyanıp döşenmişsin doktora gittim de falan da filanda diye.
Benim sana mesajım: İyi niyetle sana yardımcı olanları işleterek tatmin mi oluyorsun? Unutma bir gün gerçekten ihtiyacı olup ta konu açanların bu da troll diyerek etiketlenmesine sebep olacaksın.
Troll lüğü bırak
Osm@n adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar 5 yıl bilinen bi firmada çalıştım. depocuydum.
1 yıl önce asgari ücret artık herkesin canına tak dedi.
binlerce personel buna bende dahilim maltepe meslek hastalıklarına gittik
ve hepimiz kolayca belfıtığı raporuyla beraber çalışamaz raporu aldık hastaneden.
Ardından raporu şirkete ilettik 15 gün boyunca idari izin aldık.
Birsonraki ay tazminatla beraber hakedişimiz yattı. Hepimiz muradımıza erdik.
Arkadaşta belini çalıştıran bir işte çalışıyor ise belfıtığı başlangıcı %100 olmak zorunda.
Ve bunu kendi lehine kullanıp kolayca tazminatını alabilir.
-
murattatoğlu adlı üyeden alıntı
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:16 ----------
Kendini burda çok belli etme :D 1-2 izinle bu sayfa bilgilerini siber suçla paylaşır ve bir bakmışsın şuana kadar ödemediğin cezaların üstüne para veya hapis cezası yemişsin :D üstüne üstlük terörist gibi evden bile alınabilirsin.
benim yaptığım bir şey değil bu yemeksepeti kuryelerinin hepsi böyle benim yapabileceğim değiştirebileceğim bir şey yok ortada yemeksepeti böyle fatura gönderiyor
-
benim yaptığım bir şey değil bu yemeksepeti kuryelerinin hepsi böyle benim yapabileceğim değiştirebileceğim bir şey yok ortada yemeksepeti böyle fatura gönderiyor
Yemeksepeti bende artık kabak tadı vermeye başladı, ne zamandır ve nerede çalışıyorsunuz bilmiyorum fakat yeni sistem dedikleri olay daha kötü oldu. Ne paket arttı nede ücretler. Eski sistemde depoya gittiğimde minimum 3 lü paket çıkardım şimdi 2 çıkarsak şükür ediyorum, aynı restoran dibinde varken 5-6 kilometre ötedekinden atmasıda çok uyuz bir durum.
-
Tam bilmiyorum esnaf kuryeliği ama böyle çok dillendirmek senin için kötü olur diye söyledim , kesin olucak diye birşey yok. Sadece uyarı olarak alman için söyledim.
-
Tam bilmiyorum esnaf kuryeliği ama böyle çok dillendirmek senin için kötü olur diye söyledim , kesin olucak diye birşey yok. Sadece uyarı olarak alman için söyledim.
Devlet emin ol bunu biliyordur, nispeten büyük şirket olduğu içinde dokunmuyordur. Burada büyük şirketin kârı olduğu için dokunmazlar fakat normal bir insan bunu yapsa içinden geçerler.
-
to1ga adlı üyeden alıntı
ve hepimiz kolayca belfıtığı raporuyla beraber çalışamaz raporu aldık hastaneden.
Arkadaşta belini çalıştıran bir işte çalışıyor ise belfıtığı başlangıcı %100 olmak zorunda.
Çok büyük firmalarda çalışmış bir mühendis olarak tecrübelerime dayanarak yazıyorum.
İnsanlar hep büyük, daha büyük firmalarda çalışmak ister. O firma ile kendini özdeşleştirerek kendini de ben büyüdüm büyük adam oldum psikolojisine girer uluslar arası bir firma ise yürüyüşü bile değişir.
Evden de iyi çalış göze gir falan diye gaz verilir elemanda ben çok çalışayım göze gireyim onlarda beni görür der. Bir yıl, iki yıl geçer hafif hafif beklentiye girer. Beşinci sene artık umudunu kaybetmeye performansta da düşme başlar. Tazminatı da birikmeye başlar artık o firmada ondan kurtulmanın yolunu arar çünkü asgari ücret maksimum verim almıştır. Kapısında umutlu gayretli binlerce genç beklemektedir kadro açılsa da girsek diye.
Bu firmalar bunu çok iyi bilir.
Kısacası ister vasıflı, ister vasıfsız büyük firmalar bir elemanı beş seneden fazla tutmaz. Bak büyük firmalara beş seneden fazla çalışan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Sen sevin rapor aldık ta tazminatı kurtardık diye, firmalar dünden razı beş senesi dolduranı tazminatını verip çıkarmaya.
-
Çok büyük firmalarda çalışmış bir mühendis olarak tecrübelerime dayanarak yazıyorum.
İnsanlar hep büyük, daha büyük firmalarda çalışmak ister. O firma ile kendini özdeşleştirerek kendini de ben büyüdüm büyük adam oldum psikolojisine girer uluslar arası bir firma ise yürüyüşü bile değişir.
Evden de iyi çalış göze gir falan diye gaz verilir elemanda ben çok çalışayım göze gireyim onlarda beni görür der. Bir yıl, iki yıl geçer hafif hafif beklentiye girer. Beşinci sene artık umudunu kaybetmeye performansta da düşme başlar. Tazminatı da birikmeye başlar artık o firmada ondan kurtulmanın yolunu arar çünkü asgari ücret maksimum verim almıştır. Kapısında umutlu gayretli binlerce genç beklemektedir kadro açılsa da girsek diye.
Kısacası ister vasıflı, ister vasıfsız büyük firmalar bir elemanı beş seneden fazla tutmaz. Bak büyük firmalara beş seneden fazla çalışan sayısı bir elin parmağını geçmez.
Sen sevin rapor aldık ta tazminatı kurtardık diye, firmalar dünden razı beş senesi dolduranı tazminatını verip çıkarmaya.
vaooooovvv yılların bug ını çözmüşsün reis tebrik ederim. Ama unuttuğun bişey var.
Aynı yerde 2 yıldan fazla çalışırsan sen firmaya yük olursun. 2.5 3 yıldır neredeyse çok az çalıştım.
Dediğin gibi sürekli yeni kan / stajerler geliyor.
Çalışın evladım göze girerseniz müdürlüğe terfi edebilirsiniz diyerek 0 dan başlayanları çalıştırdım.
Canım sıkıldıkça raporumu alır evimde yatar,
Canım sıkıldıkça senelik izne çıkıp ardından raporla birleştirip uzun süre kafa tatili yapma lüksü pahabiçilemez.
Yeri geldiğinde bölge müdürüne postayı koyar, Kovabiliyorsanız buyrun kovun der keyfime bakarım.
Tutanaklık hiç bi durumum olmadığı içinde hepsi kafayı yer açığımı kollar dururlardı.
-
Şu konuya yazılanları okudukça şaşırıyorum. Forumda "enteresan konu bir bakayım", "aa ben de yaşamıştım lan bunu" diyip girdiğim çoğu konu 2 3 girdi sonra laçkalaşmaya başlıyor. Allah'tan bu durum çoğunlukta değil.
Diyelim arkadaş trol... Bu ülkede çalışanların yüzde 70 civarı asgari ücretle çalışmakta; mobinge uğrayıp, tacize uğrayıp bunu farkında olmayan bir dünya insan bulunmakta; cesaret edip bunu dile getiremeyen, ne yapacağını bilemeyen, haklarını bilmeyen bir dünya insan var. Şurada 2 faydalı bir şey yazılsa 15 girdi ile konu kapanır, birileri okur belki farkındalık kazanır belki de ne yapacağını öğrenir. Kargaya derman sende demişler misali...
Neden hemen linç ekmek istiyoruz herkesi? Öğrenci soru soramaz, işçi çekinir, ezilen kadın ailesine ses çıkaramaz vb.
Bir insanın asgari ücretle bu şartlarda çalışamayacağını savunan arkadaşlar, biraz bakın Türkiye'de insanlar hangi şartlarda yaşıyor, çalışıyor. Kimin ne derdi var? Ne sorunu var? Bilmeden vurun abalıya...
Kusura bakmayın ama Yol Gösterici 5 6 girdinin dışında bütün girdiler boş ve yukarıdan cevaplardır. benimki de dahildir bu arada gereksiz cevaplara...
-
to1ga adlı üyeden alıntı
Bakın bu söyledikleriniz benim için çok önemli şeyler, eğer gerçekse ben ona göre bir yol çizecem o yüzden doğruluğu çok önemli,bana şunu söyleyin; bende bel fıtığı başlangıcı var öyle aham şaham bir fıtığım yok,doktor önceden ilaç vermişti şu egzersizleri yap diyip beni odadan postalamıştı,benim ocak ayına tazminatı alıp çıkmam lazım,şimdi ben bu meslek hastalığından raporu alıp tazminatı alabilirmiyim? Şansım nedir? Ve bu sürece ne zaman başlamalıyım? Ne kadar sürüyor? İşyerindende kolay kolay izin alamıyorum,yıllık iznim 3 gün var,birde sgk ya mı gideceğim ilk? Hazırlamam gereken evraklar varmı? Boş yere gidip dönersem ertesi gün izin alamam çünkü buda çok önemli
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:03 ----------
Yaşlıveacemi dostum iyi güzelde benim çalıştığım firma ultra cimri,kimseyi çıkarmam başta umut veririm sonrada para vermem baskı yaparım çıkıyorsa kendi çıksın zaten sabrı tükenecek çıkacak kafasındalar,yeterki ceplerinden toplu para çıkmasın derdindeler,5 sene üzeri çıkarır diyorsun ama hiç uzun çalışanları çıkarmıyorlar, hatta 2 senelik 1 senelik elemana bile 1-2 brüt verecek diye onları bile çıkarmıyorlar,2 sene önce 7-8 senelik çalışan bir arkadaş artık dayanamayıp kendi istifa etmişti hatta şaşırmıştım o kadar tazminatını bıraktı diye,şirketin çıkardığı tek eleman 3 aylık 5 aylık 10 aylık,veya 3-5 günlük... tazminatlı adamı çıkarmıyorlar ve şuan aldıkları personeller hep yaşı küçük çocuklar, niye çünkü az paraya çalışıyorlar, yaşı olan tecrübesi olanı o paralarla tutamazlar, şimdi sonuç ben ne yapacam benim kendimi kurtarmam lazım
-
akrapovich adlı üyeden alıntı
Bakın bu söyledikleriniz benim için çok önemli şeyler, eğer gerçekse ben ona göre bir yol çizecem o yüzden doğruluğu çok önemli,bana şunu söyleyin; bende bel fıtığı başlangıcı var öyle aham şaham bir fıtığım yok,doktor önceden ilaç vermişti şu egzersizleri yap diyip beni odadan postalamıştı,benim ocak ayına tazminatı alıp çıkmam lazım,şimdi ben bu meslek hastalığından raporu alıp tazminatı alabilirmiyim? Şansım nedir? Ve bu sürece ne zaman başlamalıyım? Ne kadar sürüyor? İşyerindende kolay kolay izin alamıyorum,yıllık iznim 3 gün var,birde sgk ya mı gideceğim ilk? Hazırlamam gereken evraklar varmı? Boş yere gidip dönersem ertesi gün izin alamam çünkü buda çok önemli[COLOR="Silver"]
Özel hastaneye gidiyorsun. Bel fıtığı başlangıncın varsa belinde tutulmuştur.
ağrısı sol ayağa illaki vurmuştur. Acısını biliyorsundur. Beyin ve sinirden randevu alıcaksın.
Doktorun karşısında çalıştığım yerde kötü şartlar altında acımasızca çalıştırıyorlar.
Uzun süredir belim ağrıyor artık katlanamıyorum vs yalandan sıkıyosun.
Doktor dizlerini kırmadan ayak parmak uçlarına değmeni isticek(belki)
yalandan değmiceksin. diskler sıkıştırıyor bilmem ne yalanı uydurcan artık.
Sana yüksek ihtimalle 15 20 gün fizik tedavi yazıcak. onlara gidiceksin.
sonra ağır işte çalışması sakıncalıdır, çalışamaz raporu vericek.
Bazı işyerleri bu raporu kabul edip tazminatını veriyor.
Bazılarıda vermiyor meslek hastalıklarına git diyor.
Orası en garantisi devlet onaylı çalışamaz raporun oluyor.
Seve seve tazminatını vermek zorunda kalıyor.
En önemli detay seni MR a sokacaklar. bel fıtığı gözükmesi gerekiyor.
Ki söylediğine göre sende de daha önce gözükmüş ve tanı konulmuş. Kafan rahat olsun.
Senelik izin falan kafana takma. Aile hekiminden randevu al.
İshal oldum dışarı çıkmaya korkuyorum çok kötüyüm de. 2 Gün kafadan rapor veriyor zaten.
Haftalık iznin hafta içine denk geliyorsa haftalık izninle birleştir 3 gün koşturursun hastanede.
-
to1ga adlı üyeden alıntı
ağrısı sol ayağa illaki vurmuştur. Acısını biliyorsundur. Beyin ve sinirden randevu alıcaksın.
Doktorun karşısında çalıştığım yerde kötü şartlar altında acımasızca çalıştırıyorlar.
Ki söylediğine göre sende de daha önce gözükmüş ve tanı konulmuş. Kafan rahat olsun.
İshal oldum dışarı çıkmaya korkuyorum çok kötüyüm de. 2 Gün kafadan rapor veriyor zaten.
Haftalık iznin hafta içine denk geliyorsa haftalık izninle birleştir 3 gün koşturursun hastanede.
Merhaba tolga kardeşim,özel hastane işi yaş oralara para versem iyice aç kalırım,meslek hastalığı hastanesine gitmeden sgk ya mı başvuruyoruz sanki öyle birşey duydum? Mr girdim kaç defa hemde toplam çeşitli sebeplerden 2 normal 1 ilaçlı girmiştim,ilk sene 2022'de girmiştim ama ne hikmetse mr raporlayan teknisyen rapora fıtıkla ilgili birşey yazmamışlar ben fizik tedaviye gittiğimde fizikçi doktor görüntülere bakarak çok ufak başlangıç var demişti,diğer iki mr biri geçen sene biride bu sene yazın çekilmiştim,yok bilmem nerede sivrileşme daralma falan yazıyordu,bel fıtığı diye yazmıyordu,peki devlet onaylı çalışamaz raporu alırsam ehliyetime ne bileyim yarın birgün bir iş için sağlık raporu alırken sorun olurmu? Bu sorularımın cevabı çok önemli, teşekkür ederim
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:28 ----------
to1ga adlı üyeden alıntı
Bak şimdi enabıza girdim raporların resmini çektim yüklüyorum şimdi 3'üde ayrı tarihler ayrı hastanede çekilen mr, sen anlıyorsan nedir durumum,meslek hastalığından bu işi halledebilirmiyim? [IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)