Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

FC Moto'dan 30 EURO Gümrük Yasasından Sonra Alışveriş Yapmak

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CF Moto 450 NK
    Merhabalar, FC Motodan eldiven satın almak istiyorum kargo bedeli dahil 110 Euro gibi bir ücret tutuyor gümrüğe takılma olur mu? Takılırsa gümrük vergileri ve işlemleri ortalama ne kadar ücret ve zamanımı alacaktır bilgi verebilir misiniz?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Metehan48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Triumph Rocket 3 GT 221 Edition
    Alıntı garip.mv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar, FC Motodan eldiven satın almak istiyorum kargo bedeli dahil 110 Euro gibi bir ücret tutuyor gümrüğe takılma olur mu? Takılırsa gümrük vergileri ve işlemleri ortalama ne kadar ücret ve zamanımı alacaktır bilgi verebilir misiniz?
    Geçmez hocam, daha doğrusu şöyle ürün geçer ama size bi 150-200 euro daha gümrük vergisi çıkabilir. Tanıdığınız varsa ona getirtmeniz daha iyi olur.
    garip.mv bunu beğendi.

Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Tek önerim, alma...
    loshh3619 bunu beğendi.

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alma; çünkü faturayı şişirmek için ugrasacaklardır.

Alırsan da söyle, biz de ögrenmiş olalım

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Forumdaki mevcut gümrük / yurtdışı alışveriş konularına bi göz gezdirebilirsin.
    garip.mv bunu beğendi.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Ben n11 den bir ürün almıştım 30 euro üzeri hiç bir işlem ve ekstrada bir ödeme yapmadım. Her işlemi n11 halletti kapıma kadar geldi.

Almak istediğiniz ürün n11 de varsa buradan almanızı tavsiye ederim. Satış fiyatı neyse onu ödüyorsunuz kapınıza kadar getiriyorlar.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı yaşlıveacemi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben n11 den bir ürün almıştım 30 euro üzeri hiç bir işlem ve ekstrada bir ödeme yapmadım. Her işlemi n11 halletti kapıma kadar geldi.

Almak istediğiniz ürün n11 de varsa buradan almanızı tavsiye ederim. Satış fiyatı neyse onu ödüyorsunuz kapınıza kadar getiriyorlar.
    Ürünün linki var mıdır? €30 üstü her halukarda basit ithalat rejimi dışında tutuluyor, n11 veya başka birinin uzaktan aracılıkla böyle bir ithalatı yapması mümkün olmamalı. Kargo bedeli yüksek koyulmuştur aliexpress'te çokça satıcının yaptığı gibi, o şekilde geçmiştir.
    youtube.com/@bisuruyorum

arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ürünün linki var mıdır? €30 üstü her halukarda basit ithalat rejimi dışında tutuluyor, n11 veya başka birinin uzaktan aracılıkla böyle bir ithalatı yapması mümkün olmamalı. Kargo bedeli yüksek koyulmuştur aliexpress'te çokça satıcının yaptığı gibi, o şekilde geçmiştir.

bu konuda benım amazon tarafında kafa karışıklıgım var. amazon gümrük bedelini ödeme sırasında koyuyor. üstelik 30euro üstü ürünlerde de öyle bir fark yansıtmıyor.

gecen sene alışveriş yaptıgımda gümrük bedeli sözleşmesinde "alınandan fazla bir vergi cıkma durumunda amazon karşılar" diyordu; yani ben 100 euro amazon sipariş versem amazon benden x euro kadar vergi alsa , gümrükcüler kıllatıp 5x vergi istese limiti geçtiği için; bununla amazon mu ugrasacak bilemedim.

Alıntı garip.mv adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye'de olan fiyatından daha fazla veya eşit bir paraya gelicek üstüne 1-2 ay bekleyeceksiniz ve evrak işleriyle uğraşacaksın. %100 geçiyor diye birşeyde yok ama duyduğum ve arkadaşlarımın siparişinin hepsi geçti tabi 150Euro mevzuatı varken. Sadece istediğiniz beden veya renk olmadıkça almanız daha mantıklı olur. Büyük bir kargo veya gümrük şirketinde tanıdığınız yoksa sıkıntı yok büyük meblağlarda bu gümrük vergileri %18'e kadar düşüyor . Kısaca alınmaz

Motosikleti
    falcon flash 100
    https://www.n11.com/urun/acik-soba-b...?magaza=hallow

Ürün bu, ekranda gözüken den başka ödeme yapmadım. Kapıma kadar getirdiler hiç bir işlemle falan uğraşmadım.

Bu 30 euro mevzusu çıkar çıkmaz Aliexpress ten 3.114 lira ya sipariş verdim. Önce siparişi kabul etti, bir kaç gün sonra iptal edip paramı geri vermişti aliexpress.

Kısacası iki ay sonra daha ucuza bile almış oldum.

fvzbln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Açılın açılın ben gümrükcüyüm . Mevzuata göre 30 eur ve aşağı kıymetli ürünlerin vergisini ödeyip (avrupa %30 çin %60 ) ithalini bireysel olarak gerçekleştiriyorsunuz . Eğer ki 30 eur ve üstü bir siparişiniz varsa bu ürün veya ürünler adresinizdeki mevcut posta gümrüğünde takılır . Ardından sizi konuyla ilgili arayıp bilgilendirirler . Bu durumda izlenilmesi gereken 3 yol var

1-Bağlı Bakanlıktan bireysel kullanıcı adı ve şifresi alıyorsunuz gümrük beyannamesi hazırlamak için ardından beyannamesini yapıp sistem üzerinden tescilini alıp posta gümrüğündeki ilgili memur ile malzemeleri kontrol edip vergilerini vs ödeyip malzemeyi teslim alıyorsunuz ki bu durum kimsenin hakim olmadığı ve baş ağrısı bir durum .

2-Vekaletinizin olduğu bir gümrük müşavirliği firmasına gidiyorsunuz . Diyorsunuz ki benim böyle böyle bi malzemem geldi buda faturası bunu alalım . Onlarda sizin adınızı beyanname işlemlerini hallediyorlar vergilerini vs ödüyorlar ardından yapılan tüm masraflar ve gümrük müşavirliğinin de hizmet bedelini ödeyip malzemenizi alıyorsunuz.

3- Hiçnişey yapmıyorsunuz malzeme 20 gün sonra kendi kendine geri gidiyor ve iade oluyor .
    garip.mv bunu beğendi.

Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Heh ben de o yüzden bu yukarıdaki piknik sobası nasıl geldi anlamadım. Arayüzde müşteriye kargo bedava deyip resmi faturada 30eur + nakliye ile o fiyata tamamlıyor olabilirler.

Motosikleti
    falcon flash 100
    Heh ben de o yüzden bu yukarıdaki piknik sobası nasıl geldi anlamadım. Arayüzde müşteriye kargo bedava deyip resmi faturada 30eur + nakliye ile o fiyata tamamlıyor olabilirler.
    Zaten açıklama kısmında ........

Bu ürün yurt dışından gönderilecektir. Herhangi bir ücret ödemenize gerek kalmadan tüm lojistik ve gümrük işlemleri n11 tarafından yapılır. Tüm alışverişlerinizde kargo ücretsizdir.

......... yazıyor.

Not: ücretsiz kargo yazan yerin alt köşesinde: Tüm Detayları Gör diye yazıyor orayı tıklayın.

TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı fvzbln adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Açılın açılın ben gümrükcüyüm . Mevzuata göre 30 eur ve aşağı kıymetli ürünlerin vergisini ödeyip (avrupa %30 çin %60 ) ithalini bireysel olarak gerçekleştiriyorsunuz . Eğer ki 30 eur ve üstü bir siparişiniz varsa bu ürün veya ürünler adresinizdeki mevcut posta gümrüğünde takılır . Ardından sizi konuyla ilgili arayıp bilgilendirirler . Bu durumda izlenilmesi gereken 3 yol var

1-Bağlı Bakanlıktan bireysel kullanıcı adı ve şifresi alıyorsunuz gümrük beyannamesi hazırlamak için ardından beyannamesini yapıp sistem üzerinden tescilini alıp posta gümrüğündeki ilgili memur ile malzemeleri kontrol edip vergilerini vs ödeyip malzemeyi teslim alıyorsunuz ki bu durum kimsenin hakim olmadığı ve baş ağrısı bir durum .

2-Vekaletinizin olduğu bir gümrük müşavirliği firmasına gidiyorsunuz . Diyorsunuz ki benim böyle böyle bi malzemem geldi buda faturası bunu alalım . Onlarda sizin adınızı beyanname işlemlerini hallediyorlar vergilerini vs ödüyorlar ardından yapılan tüm masraflar ve gümrük müşavirliğinin de hizmet bedelini ödeyip malzemenizi alıyorsunuz.

3- Hiçnişey yapmıyorsunuz malzeme 20 gün sonra kendi kendine geri gidiyor ve iade oluyor .
    Hazır gümrükçü bulmuşken ben de sorayım

Bir arkadaşım hollanda dan şahsi kullanımı için birkaç metal parçayı kromlatmak için bana göndermek istiyor. Satış yapmıyor, Faturasız, Bana gönderecek ben de geri göndereceğim. Normal iç hatlarda ki gibi nakliye firması ile olur mu? ya da o bana malzemeleri gümrüğe takılmadan gönderebilir mi ?
    fazil bunu beğendi.
    Dört Silindirin Gücü Adınaaaa ......!

Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı arndiol adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konuda benım amazon tarafında kafa karışıklıgım var. amazon gümrük bedelini ödeme sırasında koyuyor. üstelik 30euro üstü ürünlerde de öyle bir fark yansıtmıyor.

gecen sene alışveriş yaptıgımda gümrük bedeli sözleşmesinde "alınandan fazla bir vergi cıkma durumunda amazon karşılar" diyordu; yani ben 100 euro amazon sipariş versem amazon benden x euro kadar vergi alsa , gümrükcüler kıllatıp 5x vergi istese limiti geçtiği için; bununla amazon mu ugrasacak bilemedim.
    Geçen hafta arkadaşım amazondan yurtdışından 600 liralık çanta almıştı.
    Satıcı amazon değildi, postacı 230 lira vergi aldı.
    Amazon satıcıyla iletişime geçip vergiyi arkadaşa geri ödedi.

LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    2 ürün bedeli masraf çıkabilir.
    loshh3619 bunu beğendi.

loshh3619 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj Dominar D250
    Ne yazık ki fc moto gibi bir alternatifimiz yok artık, Türkiye'den ekipman almaya devam.

lordmayros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki Z500SE 2024 - Honda Activa 125 2024
    Ben bugün Aliexpressten 11.11 kampanyasından ürün aldım her bir ürünün fiyatı 30€ altında
    toplam 3.500 artı 1700 tl vergi 5200 tl ödedim umarım gelir

fvzbln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Bir arkadaşım hollanda dan şahsi kullanımı için birkaç metal parçayı kromlatmak için bana göndermek istiyor. Satış yapmıyor, Faturasız, Bana gönderecek ben de geri göndereceğim. Normal iç hatlarda ki gibi nakliye firması ile olur mu? ya da o bana malzemeleri gümrüğe takılmadan gönderebilir mi ?
    Valla güzel soru sormuşsun . Tam emin olmamakla birlikte ticari bir faaliyet olmadığı için posta yoluyla beyanname vs gerekmeden gönderilebilir . Ancak daha detaylı bilgiyi posta gümrüğünü arayarak öğrenebilirsin . ptt yi yani

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:14 ----------

Alıntı lordmayros adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bugün Aliexpressten 11.11 kampanyasından ürün aldım her bir ürünün fiyatı 30€ altında
    toplam 3.500 artı 1700 tl vergi 5200 tl ödedim umarım gelir
    her bir ürün olarak bakılmıyor . Toplam sepet tutarınız vergiler hariç 30 eur nun üstündeyse gümrükte kalır .

Alıntı TIGERSHARK adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Hava kargo işi yapan firmalar ile gönderirse %95 gümrükte takılır.
    Tanıdık tırcı falan bulup yük dışı eşya olarak gönderebilir, tırın takım sandığında falan gelir ancak.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)