SYM Jet X vs Voge SR1 ADV
Reklamlar
-
Taksit ile scooter alacağım; PCX'e vade farksız taksit yapmıyorlar bu yüzden eledim. SR1 ADV'nin tipi çok güzel, teknik olarak da dolu bir motor ama servis ve parça konusu şüpheli. Jet X'in de deposu sele altında, bir de servis ve parça maliyetleri yüksek deniyor. Ayrıca bunların ikinci el piyasası düşük.
Çok kararsızım. Hangisini önerirsiniz ya da önerdiğiniz farklı bir model var mı?
Reklamlar
-
piaggio medley 150 veriyorlardı çanta hediyeli taksitle devam ediyorsa kampanya değerlendir bence.
-
sr1 benim de radarımda olan bir motor fakat seçenekler arasında sym varsa hiç düşünmeden sym derim.
-
2 motoruda alma.şu an evet çok çekici gözüküyor ama taksitle satıştan ötürü malın bir kıymeti yok.ben satmak istiyorum ama bakan dahi yok 30 bin ucuza veriyorum alan dahi yok.neden alsın 10 taksitle 0km almak varken benimle uğraşsın.ben nmax yada pcx almanı şiddetle tavsiye ederim.pcx de taksit olanakları var ama hepsine yok sanırım onu bir sor.al sat beni ilgilendirmez ben 2 3 sene binerim diyorsan tabiki sym alman gerekiyor.parçası piyasası kalitesi servisi belli olan bir motor.ben memnunum jetx den bagaj hariç güzel çok dengeli şekli falan çok çok iyi
-
Referans olması adına yazıyorum,
1500 kmdeki jetx e 110 k teklif ediyorlar. 1000 bakımına 1400 TL(ağustosta) ödedim,2000 bakımına 1900 TL istendi (Eylül'de). Servis kalitesi kötü bence böyle olmamalı diye düşünüyorum.
-
Kymcoda bakabilirsin hocam bende yeni geçtim. Belirttiğin sınıftada motorları olması lazim dink r filan. 5 yıl 50000 km garantide var. Direk 12 taksit satiliyor. Ilk izlenimlerim memnun kalıcam gibi ama bende daha yeni başladım tabi kullanmaya.
-
tarzan rıfkı adlı üyeden alıntı
2 motoruda alma.şu an evet çok çekici gözüküyor ama taksitle satıştan ötürü malın bir kıymeti yok.ben satmak istiyorum ama bakan dahi yok 30 bin ucuza veriyorum alan dahi yok.neden alsın 10 taksitle 0km almak varken benimle uğraşsın.ben nmax yada pcx almanı şiddetle tavsiye ederim.pcx de taksit olanakları var ama hepsine yok sanırım onu bir sor.al sat beni ilgilendirmez ben 2 3 sene binerim diyorsan tabiki sym alman gerekiyor.parçası piyasası kalitesi servisi belli olan bir motor.ben memnunum jetx den bagaj hariç güzel çok dengeli şekli falan çok çok iyi
Servis ücretleri SYM'de çok pahalı diyorlar, birkaç sene kullandıktan sonra satarım diye düşünüyorum.
wiredrock adlı üyeden alıntı
Referans olması adına yazıyorum,
1500 kmdeki jetx e 110 k teklif ediyorlar. 1000 bakımına 1400 TL(ağustosta) ödedim,2000 bakımına 1900 TL istendi (Eylül'de). Servis kalitesi kötü bence böyle olmamalı diye düşünüyorum.
PCX veya NMAX için para biriktireyim desem, o para birikene kadar kim bilir kaç kez zam gelir. Bu yüzden karta taksitle almak istiyorum. Çok kararsızım.
Hope77 adlı üyeden alıntı
Kymcoda bakabilirsin hocam bende yeni geçtim. Belirttiğin sınıftada motorları olması lazim dink r filan. 5 yıl 50000 km garantide var. Direk 12 taksit satiliyor. Ilk izlenimlerim memnun kalıcam gibi ama bende daha yeni başladım tabi kullanmaya.
Ona da baktım ama ABS'li modeli 180 bin lira, bütçemi aşıyor.
-
Pcx için 50 bin peşin 120 bin/12 taksit gibi birşeyler vardı,bir arastirin isterseniz. Sırf taksitli diye bizlerin yaptığı hatayı yapmayın bence.
-
Benim symphony200 3 bin bakimina 850 tl odedim. Hava sogutmali basit motor.
Gecen mayista 100 bin tl ye 9 taksit olarak almistim. 6 ayi kasimda dolacak 70 bine satmayi dusunuyorum satarim insallah
-
sym servisleri sıkıntılı ama bol.yani hangi servise gideceğini bilmen lazım.her serviste farklı fiyat ve marka yağ kullanıyorlar.mesela benim gittiğim servis sallamasyondu gördüğüm kadarıyla ama rodaj bakımı her hangi bir değişim vs olmadığı için bir sorun olmadı.daha 2 ay önce falan rodaj bakımına 700tl ödedim.bedava dan bi tık pahalı yani her servis sokacak diye bir kaide yok.2. gittiğimde aynı yere gitmicem çünkü açılan kapanan yerler olucaktır daha güzel yerler vardı oraya bakıcam tabi o zamana kalırsa.
-
PCX'i artık tamamen eledim çünkü hem vade farksız taksit gelmeyecek gibi hem de (6 bin lira zam geldi) 155 bin lira oldu. ADV tasarımı, yakıt deposunun önde olması ve kamera gibi artı özellikleri cezbediyor. SYM kendini kanıtlamış bir marka ama aynası, lastikleri ve deponun konumu kötü. Diğer yandan bunları aldığım gibi 50 bin lira değer kaybedecek, ikinci eli zayıf. Çok kararsızım... Sanırım en son Jet X alacağım.
-
Allah aşkına daha almadan satmayı düşünüp gundiler gibi kar/zarar hesabı yapmayı bırakın. En piyasa motoru da alsanız satacağınız an zarar edeceksiniz, Pcx de size zarar ettirecek R25 de. Siz alım kolaylığı ve sürüşünüzden alacağınız keyfe odaklanın.
Al-satçı değil, sürücü/binici olun.
-
Elektronik özellik olarak tam muadilleri olmasa da kalıp ve performans olarak rks reale 125(orjinal ismi qjmotor atr125) önerebilirim. Hem karta 12 taksit var hem de diğer saydığınız motorlardan çok da eksik kalan bişeyi yok.
İkinci el kaygınız varsa kısa sürede satacaksanız zaten pcx ve nmaxtan başka seçeneğiniz yok. Bunlar harici ne alırsanız alın piyasa konusunda feragat etmeniz gerekecek.
-
tommygun adlı üyeden alıntı
Allah aşkına daha almadan satmayı düşünüp gundiler gibi kar/zarar hesabı yapmayı bırakın. En piyasa motoru da alsanız satacağınız an zarar edeceksiniz, Pcx de size zarar ettirecek R25 de. Siz alım kolaylığı ve sürüşünüzden alacağınız keyfe odaklanın.
Al-satçı değil, sürücü/binici olun.
Haklısınız.
impetum adlı üyeden alıntı
Elektronik özellik olarak tam muadilleri olmasa da kalıp ve performans olarak rks reale 125(orjinal ismi qjmotor atr125) önerebilirim. Hem karta 12 taksit var hem de diğer saydığınız motorlardan çok da eksik kalan bişeyi yok.
İkinci el kaygınız varsa kısa sürede satacaksanız zaten pcx ve nmaxtan başka seçeneğiniz yok. Bunlar harici ne alırsanız alın piyasa konusunda feragat etmeniz gerekecek.
Kararsız olduğum model sayısı gittikçe artıyor. Artık daha kararsızım. 😅
Al-satçı değilim, biniciyim.
-
Esunshine adlı üyeden alıntı
Haklısınız.
Kararsız olduğum model sayısı gittikçe artıyor. Artık daha kararsızım.
Al-satçı değilim, biniciyim.
ikinci eli bence hiç düşünmeyin, her türlü kötü, pcx ya da xmax falan bile alsanız kötü.
ikinci elde xmax bile zor satılıyor, anca fiyatı öldürürseniz satılabiliyor. bindiğinize sayın.
-
Kymco sym ikinci eli ölüyor diyorlarda ben buna katılmıyorum. Günümüz kredi maliyetlerine baktiginizda 12 taksit pesinatsız 150 bin tlye aldiginiz ürünü 120 ye satmak zarar etmek değildir. Nakit alacaksaniz zaten direk o fiyatlara bulabiliyorsunuz.
Ben downtown alırken ikinci el muhabbeti yaptılar bana. 256000 tlye 12 taksit aldığım motoru örneğin 210 a satınca ikinci elde ölü demek için japonlarında 12 taksit fiyatıyla kıyaslamak lazım. Bugun xmax 250 yi 12 taksit alınca 350 civarı bir rakama geliyor. 350 ye alıp 290 nakit fiyatına satınca zarar ettim diye ağlayan görmüyorum. Değişik bir algı var ortada yada insanların finansal okur yazarlığında sorun var.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)