Sorum su merak ettigimden soruyorum diyelim 50 cc motor var 80cc yaptirdik ruhsata isletmedik sigorta yok. Kaza yaptik ve hata yuzde yuz karsida. Hasar sadece sizde. Para alabilir misiniz sigortadan. Ve 80 cc 50 cc anlasilir mi
Sorum su merak ettigimden soruyorum diyelim 50 cc motor var 80cc yaptirdik ruhsata isletmedik sigorta yok. Kaza yaptik ve hata yuzde yuz karsida. Hasar sadece sizde. Para alabilir misiniz sigortadan. Ve 80 cc 50 cc anlasilir mi
80cc blok sökülmeden anlaşılmaz, gerisini bilmiyorum.
Kaza da yüzde yüz siz veya karşı taraf haklı olsun motosikletin 50 cc olması veya 80 cc ye çevrilmesi kimseyi ilgilendirmez.
Tabi motor da oynama olduğu fark edilirse kazadan bağımsız başka ceza yazılır o ayrı konu.
Hukuki olarak sürücüyü ve tescil sahibini ilgilendirir. Bu tip motorlar 50cc olduğu için (aslında 49cc) ehliyetten ve sigortadan muaf tutuluyor. Sigorta şirketlerinin ödedikleri tazminatı sigortalıya rücu ettirebilmeleri için iki basit yol var. Sürücünün ehliyetsiz veya alkollü olması doğrudan rücu sebebi. Karşı tarafın avukatı uyanık çıkar ve motorun 50cc üstü olduğunu iddia ve ispat ederse ve eğer en az A1 sınıfı ehliyeti yoksa yetersiz ehliyetten tazminatı ve cezayı kilitlerler. Kazalı takip eden "müvekkilim öldürdüğü adamın katili değildir" diyerek savunma yapabilen akbaba avukatlar, eğer akıllılarsa -ki akıllılardır- bu açığı keşfetmişlerdir.
Dolayısıyla bu iş can güvenliği için şöyle bir tabanca taşımaya benziyor. Eee, uyanıklığın da bir bedeli olacak tabi.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)