Yeni Motosiklet ile uzun yol
-
Ya cocuk bir soru sormus her kafadan cesitli sesler cikmis, neredeyse genc kardesimizi bu hevesinden vazgecireceksiniz,git kardesim sen git,otobandan gitme (ariza halinde yardim alman cok zor olur) koruyucu kiyafetlerini giy, fosforlu yelegini ihmal etme,yolda kalirsan ya bir köylü amca, ya Anadollu bir arkadas, yada tirci abin seni yolda birakmaz,aksilik her yolda her kosulda olur,gönlünü ferah tut TEDBIRI ELDEN BIRAKMA iyi yolculuklar kazasi belasiz.
Reklamlar
-
Rodajı tamamla, rodaj bakımını yap. Sonrasında da 100km kadar daha kullan motoru.
Ekipmanın tam bir şekilde, gerekli alet edevatını da temin ettikten sonra yola çıkabilirsin.
Bunları yapmadan yola çıkarsan aşağıdaki riskleri göze alman gerekir,
1) Rodajı tamamlanmamış motor henüz tam randımanlı çalışmaz. Daha fazla ısınır. Dik bir rampada yüksek devirlere çıkarsan motorun zarar görebilir. Isınıp aminaye tabirle şişebilir.
2) Rodaj bakımından sonra yakınlarda biraz yol yapmazsan, olası servis hatalarını, performans problemlerini uzun yolda yaşarsın. Bir sorun çıkacaksada eve yakın bir yerlerde çıksın.
3) Ekipmanının tam olması gerek bunla bir extra açıklamaya gerek yok. Diğer alet edevat ise, her motorcunun yolda başına gelebilecek sorunlara karşı yanında olmalı. Lastiğin patlayabilir, arı sokar, köpek havlar, kuş sıçar vs....
Şimdiden iyi yolculuklar.
-
10bin km yol yapmış biri olarak. Önce rodajını bitir. ben raider ile çorlu eskişehir ve çorlu izmir iki kişi yüklü 90kms hıza oturarak gittim. kabaca 100kmde bir dinlendim. konfor sele almayı unutma. fırsat bulup burada paylaşamıyorum akşama konu açıp paylaşacağım ihşallah.
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:45 ----------
ugrcnd adlı üyeden alıntı
10bin km yol yapmış biri olarak. Önce rodajını bitir. ben raider ile çorlu eskişehir ve çorlu izmir iki kişi yüklü 90kms hıza oturarak gittim. kabaca 100kmde bir dinlendim. konfor sele almayı unutma. fırsat bulup burada paylaşamıyorum akşama konu açıp paylaşacağım ihşallah.
HHAAAA birde tek kişi yükledim motoru bastım enes tarafına kurdum kampımı
hiç bir sorun yaşamadım. sıcak asvaltta lastik on numara tutuyor(ucmakderede asvaltta güzel)bu motordan beklemediğim performanstı. Ama insan ister istemez güç arıyor
-
hocam oncelikle boyle bir konuyu goygoy olsun diye acmadiysan yola cikmakta tedirgin oldugunu soyleyebilirim. kafanda en ufak bir soru isareti var ise degil 300 km, 10 km bile gitmemelisin. scooter ve vitesli motor birbirinden farkli iki dunya. bence rodaj bitmeye yakin iken kafandaki sorular netlesir. motorun karakterini anlaman, motoru taniman ve onunla butunlesmen gerek. dolayisi ile bu sorunun cevabini 1000 km sonra anlarsin. ama tekrar soyleyeyim kafada soru isareti ile yola cikilmaz, ayrica kenardan yavas yavas gitmek daha tehlikeli. herzaman trafikten bir tik hizli gitmekte gorunurluk acisindan benim tercih ettigim hizlardir. ayrica yolun durumuda kenardan gitmeye elverisli olmayabilir, genelde toz toprak, kamyonlarin olusturdugu cukurlar, parcalanmis lastikler, atilan copler , kalin serit cizgisi bile risktir.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)