Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

çin malı cvt yi zorlamak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Şubat 2024
    Öncelikle Selamünaleyküm kuba vn 50 scooterım var kendisi 80cc ve ibrede 90km civarı gördüm daha gidecek gibiydi ancak korktuğum için yavaşladım sorum şu bir kereliğine motoru sonuna kadar zorlarsam cvt şanzımanda falan bir problem yaşar mıyım?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    En fazla kayış kopar diye düşünüyorum , o hızlarda kasnaklar ufak kalırsa arka varyatörde kayış orta mile sürtebilir..bizde 80 lik Blueberry var 70 yaptım bir kere ama motorun heryeri ayrı oynadı , amortisörü , jantı , şasisi vs 90 km için çok çok yetersiz , yani önüne ufak bir asfalt deformasyonu falan denk gelse ciddi hasar alabilir o hızda cvt den önce kendini düşün dikkat et..
    espresso bunu beğendi.

  3. #3
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Aleykümselam, hem cvt sistemi hem de blok aksamını yaralar açabilirsiniz. Burada malınızı küçümsemek gibi istemem ama Çin malı motosikletlerin maalesef (büyük üreticiler hariç) belli bir kalite düzeyi yok, yani denersiniz bir şey olmayabilirde komple motoruda indirebilirde. Unutmayın bu motosikletler saatte 45 kilometre hızlar için üretilmiş modellerdir haddini aşacak derecede kullanırsanız elbette bunun bedeli bir gün olacaktır.

  4. #4
    Symurg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2023
    Motosikleti
    Rks Wildcat
    Bende de Çin malı 125lik var. Sürekli zorlayarak sürmüyorum ama bazen işe geç kalmamak adına 15 km yolu dipgaz gittiğim oluyor ki bunun 1-2 kmsi epey dik. 6000km yi geçtim şu ana kadar herhangi bir problem yaşamadım. Umarım bundan sonra da yaşamam. Maşallah diyelim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)