Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Rölanti dalgalanması hk.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    sedattemiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Aralık 2021
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    Benelli TNT249-S
    Merhaba,

    Benelli TNT249-S kullanıcısıyım. Yaşadığım sorun ile alakalı fikir alışverişi için bu konuyu açıyorum. Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    Geçen senelerde de bu rölanti dalgalanması problemim mevcuttu fakat genelde yıkadıktan sonra oluyordu bir süre sonra geçiyordu.

    4k devir aralığına kadar gaz sabit değil genel olarak. Hatta bazen gaz verdiğim halde hiç almıyor boğuluyormuş gibi bir davranış sergiliyor. Ama 4k civarını geçtikten sonra gidişinde bir sorun olmuyor.

    Geçtiğimiz haftalarda yıkamadığım halde yine baş gösterdi(tabi yağmurun altında biraz kalmıştı). Geçtiğimiz pazar günü parça parça kontrol etmek amacıyla birçok parçayı açtım temizledim ve geri yerleştirdim. Hortum bağlantılarını ve soket uçlarını kontrol ettim.

    Sorun gördüğüm yerler şu şekildeydi;
    Gaz kelebeği bir miktar pisti balata spreyi ile temizledim.
    Rölanti motoru pisti temizledim.
    Buji pipolarından birisi sabit değildi olduğu yerde sağa sola çok rahat hareket ediyordu çevresine bir tur bant geçtim ve yerine tekrar yerleştirdim.

    Toparlayıp tekrar çalıştırdığımda birkaç saniye düzenli çalıştı sonra dalgalanma tekrar başladı. Sorunun pipolardan mı kaynaklandığını değerlendirmek amacıyla pipo başlarının yerini değiştirdim ama çalışma ses düzeni yine aynı şekildeydi. Buji anahtarım olmadığından ve yedek bujim olmadığından bujileri kontrol etmedim. Buji siparişi verdim geldiğinde bujileri değiştireceğim.

    Tekrar o kadar parçayı sökeceğimden dolayı kontrol etsen iyi olur dediğiniz bir yer var mı?

    Teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15" -- Rks Spontini 110 23"
    Tps sensörünü kontrol etmeniz sağlıklı olurdu, ince bir temizlik ve kalibrasyon ayarı mevcutsa onuda kontrol ederseniz problem çözülebilir.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)