Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Yurt Dışı Turunda Başıma Gelen Talihsiz Olay

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Motosiklet ile Yunanistan bayram tatili dönüşüm nasıl işkenceye dönüştü sizlere bunu anlatmak istiyorum... Okumayı sevenler çayını kahvesini alsın..


    - Sene 2016 -

    Kurban bayramı tatili için kız arkadaşımla birlikte Yunanistan yapalım dedik. Her şey güzel başladık turumuza. Sınırı geçtik, yolda gidiyoruz, arkamdan sürekli bir selektör, Alexandrapoli tarafındayız, durdum baktım, İstanbul'dan bir arkadaş, O da erkek arkadaşı ile 2 motosiklet plan yapmışlar, ama sınıra gelmeden tartışmışlar, cocuk Bulgaristan'a geçmiş, kiz ise Ipsala'dan cıkmış, denk geldik.. Neyse sohbet muhabbet tura beraber devam etme kararı aldık ve 2 motor Kavala-Selanik-Meteora-Halkidiki derken keyifli bi tatil yaptık 7-8 gün.. Her şey gayet güzel, tatilin son gününe geldik, Halkidiki'den İstanbul'a dönücez, günlerden cumartesi.. Pazar dinlenir, pazartesi işe başlarız kafası ile cıktık yola.

    Motorların depoları %50 seviyelerinde, Yunanda her yerde kaliteli benzin yok, özellikle köylerde fln.. Neyse ben dedim bitene kadar devam edelim, yolda gördüğümüz bildik bir yerden de alırız.

    Neyse devam ediyoruz, depolar iyice bitti bitiyor, Kavala - Selanik arası bir köyde; BP gördüm, ve direk daldım içeri, neyse durduk, korkunç derecede sıkışmışım, kizlara dedim ki, ben WC gidiyorum, siz benzinleri alın. Tamam mı? Tamam..

    Neyse,

    Girdim tuvalete,her iki depo da benzin %1-2 seviyelerinde, lambalar yanıyor. Kizlar 2 motora da benzin almışlar.. Benim motor 2015 Versys 1000, arkadaşın motosiklet te 2016 Tracer 700.. Daha rodaj bakımı yeni bitmiş, 2-3 bin km civarlarında.

    Çay, kahve sigara vs. derken giyindik tekrar, ben motora oturdum, kiz arkadaşım interkom'dan ; burada benzin baya ucuzmuş, daha önce depo 38 öro'ya doluyorsa, 30 tutmuş, ben de yol yorgunluğu ile, ulan köyde daha ucuz demekki diye geçiştirdim. Sonucta 3-5 euro fark ediyor, çok umursamamışım.

    2 Motorunda marşına bastık, hiç bir problem yok, aksam da saat 18.00 - 19.00 dolayları. Hava kararmasına 1 saat var yok, köylerdeyiz. Neyse benzinciden cıktık, yol da yokuş aşağı, ben önden gidiyorum, arkadaş arkadan takip ediyor, hızda 60-70 dolaylarında etrafa bakınıyoruz.

    Tripmetre sıfırlamak gibi bir huyum vardır uzun turlarda, her aldığım benzin ile ne yol yapatım bilmek isterim, trip metre tam 1. km'yi gösterdi, benim aynada deli gibi selektör var arkadaşdan, tam dedim bi terslik var, TAAAAAKKKK diye bi ses geldi ve benim motor stop etti. Meğer onun motoru da stop etmiş..

    Neyse çektim sağa, süzüle süzüle geldi yanıma, N'oldu dedim?

    -Motor stop etti çalışmıyor dedi?

    Allah Allah dedim, marşa bastım benim motor da çalışmıyor. Tata... bulduk mu papazı.. Şimdi gülerek anlatıyorum ama ağlanacak durumdayız, etrafta en ufak bir yapı bile yok..

    Kendi kız arkadaşıma döndüm, dedim benzin ne kadar ucuzdu?

    - Şu kdr..

    Peki dedim emin misiniz benzin aldığınıza?

    -Benzinci adam uyuyormuş, (Siesta muhabbeti) benzini Karısı doldurmuş, ve pompa da depo'ya girmemiş üstten doldurmuş. (Dizel pompalar benzinli araçların deposuna girmiyor)

    Bunu şimdi mi söylüyorsun dedim? ve depo kapağını açıp, ağzına kadar dolu olan depoya parmağımı soktum ve evet,, Benzim yağlı, yani mazot..

    Neyse, biraz sivri zekali birisi olduğum için, yurt dışı turlarıma cikmadan takım çantası yaparken ıvır zıvır ihtimal düşünen bir tipim ve evdeki aletlerin içerisinde bulunan eski Akvaryum'dan kalma hava hortumu koymuştum çantaya, neyi düşünerek koydum hatırlamıyorum ama var öyle bir şey yani..

    Neyse;

    Bi traktör geçiyordu, yaşlı bir teyze kullanıyor, el ettik, kizları benzinciye gönderdim, dedim gidin benzin alın, adama da söyleyin 2 motora da benzin yerine mazot koymuşsunuz, sizi BP'ye şikayet edicez, ayrıca dava açacağız diye..

    Kizlar gittiler, ne adam, ne karısı ingilizce bilmiyorlar.. Neyse bizimkiler bi şekilde anlatmışlar, adam 20 litrelik bir bidona benzin koyup, bizim kizlarla beraber yanıma geldi.

    Tabi ben bunlar gelene kadar akvaryum hortumu ile 20 küsür litre depoyu çimenlere boşaltmaya başlamıştım.. Yapacak hiç bir şey yoktu.. Depoyu akvaryum hortumu ile mümkün olduğu kadar boşalttım, ve getirdikleri benzini koydum.

    Tam tamına akü bitine kadar marş yaptım. Tık yok.. Akü bitti tabi, adam halat getirmiş yanında, motorları adamın arabaya bağlayarak benzin istasyonuna kadar çektik, ama aksam oldu tabi, bir de çevrede insan yok, birak motosiklet tamircisini.


    Aklıma kasko'yu aramak geldi, her iki motorda da kasko var, her iki kasko şirketinden de aldığımız cevap şu oldu; Motosikletleri ipsala sınır kapısına getirin, biz oradan çekiciye alacağız..

    Ya dedim ipsalaya gelebilsek, sizden medet umacak halim yok zaten diyip sinir içinde kapattım telefonu.. Neyse, adama dedim bana alet çantası bul getir, lokma, vs. ben de bir kaç malzeme var ama yetersiz.

    Neyse herif buldu.. Sağolsun bir ustam vardı vakti zamanında, Menderes usta. RSV Motor. Butik bi ustaydı, çok da severdim kendisini, tur öncesi de motoru a-z bakımdan geçirmişti..

    Aradım dedim Menderes, babayı tuttuk, böyle böyle..

    Yapacak bir şey yok ise, sen tamir edeceksin dedi, ve buji bulup bulamayacağımı sordu, yok dedim burası dağ başı.. Herife sorduk, Pazartesi buluruz diyor, ulan pazartesi istanbul'da işte olmamız lazim üçümüzünde.

    Menderes dedi, depoyu sök, bujileri de sök, zımpara ve benzinle temizle. %60-70 çalışır dedi. Daha önce de motorun deposunu ve bujisini sökmüşlüğüm yok, 2015 model alet, daha 5-10 binde.


    Giriştim abi motora ufak ufak sökmeye.. Ne alet var ne edevat doğru dürüst.. Bir şekilde söktüm.. Bu arada henüz tracer'a dokunmaya fırsat bile bulamadim.






    Bi şekilde motoru söktüm, ama bujileri sökemiyorum, elimdeki takimlar girmiyor, adami gönderdim git dedim nereden buluyorsan bul gel, eşine dostuna gitti vs.vs. bi şekilde getirdi bir şeyler ve ben bujileri de söktüm, lanet olsun bir de dört silindir motor, 4 buji var....

    Sıra geldi benzin ile temizlemeye ama bu arada saat gece 02.00 oldu.. Bujileri benzin doldurduğum bir kovaya attım, ve bi süre beklettim...

    Sonra kuruladım, zımpara yaptım, tekrar benzine soktum temizledim iyice ve zor bela motora taktim. Depoyu da söktüğüm için hortumlarını fln çıkarttım, bir güzel depoyu da son damlasına kadar boşalttım, içine tekrar benzin doldurup, çalkaladım ve yine boşalttım.. Benzinciye hiç acımıyorum, pompa orada git doldur diyo herif.



    Neyse bujilerden sonra depoyu doldurdum ve bağlantılarını yaptım.. Tam marşa basıcam.. Hayde... Akü bitmişti dimi? Zaten kan beynime sıçramış durumda, sürekli herif yükleniyorum, dedim git akü bul bana.. Neyse gitti kendi arabasının aküsünü sökmüş, getirdi.

    Ama dedi takviye yok, bende var lanet olası herif dedim aldım aküyü.



    1 Marş kimse yok,
    2-3-4-5 Marş hala kimse yok,.. Bir de başka akü yok, akü de zayıflamaya başladı, neyse, marş motorunu yakana kadar marş yapmaktan başka çarem yok derken akünün son gücü ile marş yaptım, motor calisti ve 2 saniye sonra durdu..

    Oh dedim, enjektörlere benzin gelmeye başladı ama AKÜ YİNE BİTTİ...

    Kafayı yiyeceğim.

    Neyse depoyu motora bi şekilde takmadan tutturdum, ve motoru vurdurayım dedim, yine yemedi.. Neyseki aklima diğer motor geldi, o motorun aküsü sağlam hiç zorlamamıştık.. Acaba amper yeter mi fln kafasına hiç girmeden diğer motordan takviye aldım ve 2-3 marş sonra motor resmen çalıştı... Ama nasıl çalıştı, ETRAF Toz duman.. Her yer bembeyaz oldu, mazot yağlı olduğu için kalan mazot yandıkça beyaz duman yaptı..

    Neyse yarım saat motoru çalıştırdım, toplamadan çıktım tepesine sele yok, depoyu elimle tutuyorum, 7-8 bin devire kadar 80-100 km hızla gazladım, geri geldim benzinciye, bu arada akü biraz şarj oldu yüksek devir çevirince.

    Sonrasında oturdum topladım motoru, saat sabah 06.00 oldu ve benim motor hazır.. Tabi ekran da ne kadar lamba var ise yanıyor. Bütün arıza ışıkları faal Motor lambasından, yağ lambasına kadar.. Aradım Menderes'i dedim böyle böyle, hiç bişi olmaz atla gel sen hallederiz dedi..

    Dedi ama, daha bi motor daha var tamir edilecek, gözümden uyku akıyo, yorgunluktan ölmüşüm, bir de daha 2 bin km 'de olan Tracer i sökmeye başladım.

    Bu arada kızlar benzincide birer ikişer saat kestirdiler uykusuzluktan, köle iş başında.

    Neyse tracer'i da parçaldım.






    Lanet olası tracer'in da bujileri şasinin 2 parmak altında, sökene kadar imanım gevredi (Ekipmansızlıktan) Zor bela onu da aynı sistem ile çalıştırdım ve sabah saat 09.00 gibi iki motor da eski haline geldi... (Arıza lambaları hariç)





    Sonuç;

    Velhasıl yola koyulduk, depolar boşaldı tekrar, benzincide 100 Oktan benzin ibaresini gördüm, ulan dedim 100 oktan alayım, daha iyi yanar kafası ile..

    100 Oktan benzini doldurdum, 140-160 gidiyorum, bir den bütün arıza lambaları söndü, şaşırdım, Esine sordum, lambalar söndü seninki de düzeldi mi diye?

    - Hayır dedi..


    O istanbul'a dönünce serviste diagnostice soktu ve hataları sildirdi, ama benim motoru servise bile götürmedim... İşin sonunda da ulan dedim Ustanmısın be...!





    Tabi şimdi böyle anlatıyorum komik komik ama kimsenin başına gelmesin, siz siz olun aldığınız benzine de aldırdığınız kişilere de dikkat edin
    espresso, sey_47, Koray-Milan ve 24 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Okurken kendi başıma gelmiş gibi irkildim. Büyük geçmiş olsun.
    Levent bunu beğendi.

  3. #3
    Mamba09 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2013
    Şehir
    Kusadasi
    Motosikleti
    Ducati Scrambler & Suzuki Vanvan
    Adam boşuna admin değil. ;))

    Kahkaha attım. Gerçekten.

    Halkidiki taraflarindaki esnafin hic bisey umrunda degil. Benim otelde klima calismiyordu, “ha bozulmustur olur oyle” falan diyorlardi.
    Levent bunu beğendi.

  4. #4
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Mamba09 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Halkidiki taraflarindaki esnafin hic bisey umrunda degil. Benim otelde klima calismiyordu, “ha bozulmustur olur oyle” falan diyorlardi.
    Karşı kıyı da olsa farklı bir ulus da olsa adamlar bazı yönlerden bizim halkın kopyası.
    espresso ve bursalıali bunu beğendiler.

  5. #5
    Lunatique - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2023
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Dominar 400UG
    Gerilim romanı tadında okudum resmen.
    Muhtemelen artık gözünüz benzinlikte hep pompacının elini takip ediyordur ve "Heh tamam" demeden ödemeye gitmiyorsunuzdur.
    Levent bunu beğendi.

  6. #6
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistan
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Karşı kıyı da olsa farklı bir ulus da olsa adamlar bazı yönlerden bizim halkın kopyası.
    adamlar sınırın ötesindeki Türkler, biz sınırın berisindeki Yunanlarız abi.

    levent abi o zaman için kötü olsa da güzel bir anı olarak kalmış.

    hep çevremde otomobil yada motorlarda böyle karışıklıklar duyduğum için, her yakıt alışımda hangi pompayı eline aldı diye mutlaka bakar, beklerim her zaman.
    Levent ve espresso bunu beğendiler.

  7. #7
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı maximusti, adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hep çevremde otomobil yada motorlarda böyle karışıklıklar duyduğum için, her yakıt alışımda hangi pompayı eline aldı diye mutlaka bakar, beklerim her zaman.
    İlginçtir, ben de farkında olmadan aynı şeyi yapıyorum. Hangi pompayı çıkartıyor gözlemliyorum, bir de pompayı depodan çıkarırken depo üstüne benzin gelmesin diye mutlaka eldivenle ya da bezle deponun dışında koruma sağlıyorum.

  8. #8
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Yorgunlukla ama yine de ucuz atlatılmış bir macera olmuş Levent'çim. Geçmiş gitmiş neyse ki.

    Zamanında (30 yıl kadar önce) arabada başıma gelmişti. Benzin yerine mazot koymuşlardı. Neyse ki depo dolmadan ben farkedip pompacıyı durdurmuştum. Sonrası, Pazar günüm hiç olmuştu.

    O gün bu gündür depo dolup kapak kapatılmadan aracımın başından ayrılmam.

    Soluksuz okudum maceranı.
    Aktardığın için teşekkürler.
    espresso ve Levent bunu beğendiler.

  9. #9
    otopsici - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2009
    Şehir
    van
    Motosikleti
    Yamaha tracer 900 - Yamaha tracer 700
    Erkeklik böyle bişey it gibi çalışırsın kızlar ne oldu daha bitmedimi diye bi sorar içinden küfredersin sonra gülümseyerek dönüp az kaldı dersin
    ALp_Bayram, Levent, mertowski ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  10. #10
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    Okurken sıcaktan bunalmış halde motosiklet montunun sırtımdan çıkarıp atasım geldi.
    (ofiste tişörtle oturuyorum bu arada)
    Levent bunu beğendi.

  11. #11
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Acaba Leven te multistrada,arkadasinda ktm 1290 olsaydi mesela
    yine yollarina devam ederler miydi ?

    Hic sanmiyorummm.japon iste abi.
    haluk23 ve espresso bunu beğendiler.

  12. #12
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Acaba Leven te multistrada,arkadasinda ktm 1290 olsaydi mesela
    yine yollarina devam ederler miydi ?

    Hic sanmiyorummm.japon iste abi.
    İlla Japonu övecen Hırbocum adamların kültürüne birbirlerine saygısına hayranım avatarımda da Japon bayrağı var ben senin kadar övmüyorum , elbette bende bir Suzuki aşığıyım , ha bu arada o motorlar GS olsaydı Levent in harcadığı tüm süre 20 dk bilemedin yarım saatti :D
    Levent ve espresso bunu beğendiler.

  13. #13

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Biz boşuna cub motosiklet kullanmıyoruz. Gözünü seveyim bir benzin hortumu, bir elektrik kablosu.

    Şakası bir yana geçmiş olsun insanın konfor alanının dışında başına bir şey gelince sıkıntı kat kat artıyor.
    haluk23, Levent ve espresso bunu beğendiler.

  14. #14
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlla Japonu övecen Hırbocum adamların kültürüne birbirlerine saygısına hayranım avatarımda da Japon bayrağı var ben senin kadar övmüyorum , elbette bende bir Suzuki aşığıyım , ha bu arada o motorlar GS olsaydı Levent in harcadığı tüm süre 20 dk bilemedin yarım saatti :D

    Yavvv ne kadar gs fanboysunn yaaa niki :d
    İlla sozu gs e getirecen yani.ben multi,ktm aprilia falan dedim.

    Gecen Okican in gs e su motoru demesi(dadsfsfs) senin de, la kisa donlarla geziyodun daha dune kadar demen komikti.
    Gs e asla laf soyletmiyosun bakiyorum ehege.

  15. #15
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yavvv ne kadar gs fanboysunn yaaa niki :d
    İlla sozu gs e getirecen yani.ben multi,ktm aprilia falan dedim.

    Gecen Okican in gs e su motoru demesi(dadsfsfs) senin de, la kisa donlarla geziyodun daha dune kadar demen komikti.
    Gs e asla laf soyletmiyosun bakiyorum ehege.
    Estağfurullah Okican' a kısa donla geziyordun demedim öyle veya böyle insanlara doğru yolu gösteren bir eğitmendir , öğretmendir şu an saygımız sonsuz , Hırbo bir gün GS kullanacaksın ve frenine , sürüşüne , suspansiyonuna hayran olacaksın ;) Suzuki bunu yapsa Bmw nin yanından geçmezdim lakin Japonlar basit dolayısıyla sorunsuz üretim felsefesine sahip bunda hemfikiriz :D

  16. #16
    Okan Sinan Ocan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2009
    Şehir
    Hamburg
    Motosikleti
    BMW K1200GT (Helga) BMW S1000XR M Sport
    Alıntı Guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yorgunlukla ama yine de ucuz atlatılmış bir macera olmuş Levent'çim. Geçmiş gitmiş neyse ki.

    Zamanında (30 yıl kadar önce) arabada başıma gelmişti. Benzin yerine mazot koymuşlardı. Neyse ki depo dolmadan ben farkedip pompacıyı durdurmuştum. Sonrası, Pazar günüm hiç olmuştu.

    O gün bu gündür depo dolup kapak kapatılmadan aracımın başından ayrılmam.

    Soluksuz okudum maceranı.
    Aktardığın için teşekkürler.
    Sitki abicim Adiyamanda basimiza gelen bozuk benzin hadisesi gelmisti benim de aklima ...

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:34 ----------

    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yavvv ne kadar gs fanboysunn yaaa niki :d
    İlla sozu gs e getirecen yani.ben multi,ktm aprilia falan dedim.

    Gecen Okican in gs e su motoru demesi(dadsfsfs) senin de, la kisa donlarla geziyodun daha dune kadar demen komikti.
    Gs e asla laf soyletmiyosun bakiyorum ehege.
    Su GS cilerin fanatikligi beni hep sasirtiyor Hirbocum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:38 ----------

    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İlla Japonu övecen Hırbocum adamların kültürüne birbirlerine saygısına hayranım avatarımda da Japon bayrağı var ben senin kadar övmüyorum , elbette bende bir Suzuki aşığıyım , ha bu arada o motorlar GS olsaydı Levent in harcadığı tüm süre 20 dk bilemedin yarım saatti :D
    Yanlissin güzel kardesim. Eger motor GS olsaydi yakitin mazot oldugunu bile farketmezdi yürümeye devam ederdi. Özünde traktör var o motorun

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 15:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:40 ----------

    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Estağfurullah Okican' a kısa donla geziyordun demedim öyle veya böyle insanlara doğru yolu gösteren bir eğitmendir , öğretmendir şu an saygımız sonsuz , Hırbo bir gün GS kullanacaksın ve frenine , sürüşüne , suspansiyonuna hayran olacaksın ;) Suzuki bunu yapsa Bmw nin yanından geçmezdim lakin Japonlar basit dolayısıyla sorunsuz üretim felsefesine sahip bunda hemfikiriz :D
    Takdirin icin tesekkür ederim. Elimden geldigince insanlarin güvenliginden ödün vermeden motosikletlerinden keyif almalarini saglamaya calisiyorum.

    Sevgilerimle
    Guven bunu beğendi.
    DAHA GİDİLECEK ÇOK YOL ,ÖĞRENECEK ÇOK ŞEY VAR

  17. #17
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sitki abicim Adiyamanda basimiza gelen bozuk benzin hadisesi gelmisti benim de aklima
    İnanmazsın Okan'cım, senin aklına gelen solventli benzin olayını, mesaj daha fazla uzamasın diye anlatmamıştım. Ve mesajımı yazarken benim de aklıma aynen o olay gelmişti.

    Sene 2010 muydu neydi. Ugur Hoca ile eğitim sürüşündeydik.
    Hatta Cbf 1000'in egzozundan çıkan dumanı ve alevi arkadan gelirken sen görüp haber vermiştin.
    Akşamüstü idi. Adıyaman Besni'ye ulaşmaya çalışıyorduk.

    Ertesi sabah verdiğimiz uğraşı hatırlıyorum da...
    Depo söküldü, temiz benzin kondu, bujiler değişti, öncesinde sen uzun rampadan aşağı salıp vurdurarak çalıştırmayı denemiştin falan...
    Sonunda bulduk diye sevindiğimiz bujiler de 30 km. sonra eriyip iş görmez olunca, motosikletimi bir araba kiralayıp öyle getirmiştim Antakya'ya.

    Benzin fişinden istasyonun numarasını bulduğumda arayıp mahkemeye vereceğimi söylediğim zaman adamın aşırı yalvarması yumuşattı beni ve "allahından bulsun" deyip vazgeçmiştim.
    Bu da böyle bir olaydı işte...
    tommygun, Okan Sinan Ocan ve espresso bunu beğendiler.

  18. #18
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Guven adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İnanmazsın Okan'cım, senin aklına gelen solventli benzin olayını, mesaj daha fazla uzamasın diye anlatmamıştım. Ve mesajımı yazarken benim de aklıma aynen o olay gelmişti.

    Sene 2010 muydu neydi.
    Hatta Cbf 1000'in egzozundan çıkan dumanı ve alevi arkadan gelirken sen görüp haber vermiştin.
    Akşamüstü idi. Adıyaman Besni'ye ulaşmaya çalışıyorduk.

    Ertesi sabah verdiğimiz uğraşı hatırlıyorum da...
    Depo söküldü, temiz benzin kondu, bujiler değişti, öncesinde sen uzun rampadan aşağı salıp vurdurarak çalıştırmayı denemiştin falan...
    Sonunda bulduk diye sevindiğimiz bujiler de 30 km. sonra eriyip iş görmez olunca, motosikletimi bir araba kiralayıp öyle getirmiştim Antakya'ya. Uğur Hoca ile eğitim sürüşü yalan olmuştu.

    Benzin fişinden istasyonun numarasını bulduğumda arayıp mahkemeye vereceğimi söylediğim zaman adamın aşırı yalvarması yumuşattı beni ve "allahından bulsun" deyip vazgeçmiştim.
    Bu da böyle bir olaydı işte...
    Sıtkı Abi şu anılarınızı ayrı bir başlıkta ara ara anlatsanız ne güzel olurdu.
    espresso ve Guven bunu beğendiler.

  19. #19
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sıtkı Abi şu anılarınızı ayrı bir başlıkta ara ara anlatsanız ne güzel olurdu.
    Ara ara başlıklarda denk geldiğimizde bazı anılarımızı anlattığımız oluyor Kaan'cım.
    Fuarda inşallah rastlaşırsak bu konuyu masaya yatırırız.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.
    EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.

  20. #20
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Okan Sinan Ocan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    .....Özünde traktör var o motorun.....
    Hocam eğitmendir dedik saygı duyarız ama hiç teknikten anlamıyorsun kusura kalma , böyle boksör tipte silindirleri birbirine uzak hava soğutma motor traktörde kullanılırmı allasen , 30 km hız yapan bir taşıt icabında 45 derecenin altında tarlada güneşin altında çalışacak , ha mecazi yazdım dersen bu sınıftaki bütün motorlar lastik yapısıyla , suspansiyonuyla traktörün gittiği yollarda da sürülmek için dizayn edilmiştir , ayrıca bir GS ful çanta , çadır , kamp malzemesi koca götlü iki kişi yüklendiğinde senin Kawasaki'den çalıntı K1200 den otoyolda daha iyi yol tutar emin ol , sadece GS değil Süper Tenere , Crosstourer gibi motorların süspansiyon geometrisi böyle yükler altında daha rahat çalışır , illa 4 silindir asfalt motoru alacaksam BMW de S1000XR diye bir mühendislik harikası var tavsiye ederim bir test sürüşü yap sonra gel K serisi hakkında tekrar yaz ;)
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)