Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Motosikletimi Garanti Dışı Bıraktılar - Avukat var mı ? Aprilia

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    murattatoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2018
    Şehir
    Gebze
    Motosikleti
    Aprilla RS660
    Merhabalar,

    2022 model trafiğe çıkışlı 10.000km de olan rs660 motorum izmit otobanında arızalandığı için beni yolda bıraktı. Çekiciyle bursa servisine çektim ve 20 gün süreç sonrasında aprilia tarafından motorumun garanti dışı bırakıldığı bilgisi geldi .

    Motoruma 1.000km önce egzoz takmıştım. Egzoz taktığım için garanti dışı kaldığını söylediler. Motorumda ki sorunun Silindir sıyırması olduğunu belirttiler. Ben egzoz takmanın motoru garanti dışı bırakacak seviyede hasar vereceğine hatta ve hatta egzozlu '' 1.000 km kullandıktan sonra '' bozulacağına inanmıyorum . Egzoz takarak silindirleri nasıl sıyırmış olabilirim ?

    Neyse konu bundan ibaret. Hemen bu haberden sonra aprilia doğan trend firmasından resmi raporları istedim. Bu raporlar sonrasında motorumu bilir kişiye vereceğim . Rapor sonrasında egzoz takmanın silindir sıyırmasına sebep olamayacağına kanaat verirse resmi süreci hızlıca başlatacağım.

    Tanıdık avukat var mı ? Motor kullanıcısı olursa sevinirim.
    ilker a., Teq10 ve spacenet bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Alpbatur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2015
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    BMW F800GS, Tracer 9 GT, Triumph Tiger 1200 GT Pro
    Firmaların hukuk sistemimize olan güvenleri tam. Yarın topcase takmışın garantiden çıktı da diyebilirler. Motosikleti kullanış şekliniz nasıl 10000 km de silindir nasıl sıyırmış yağsız mı kalmış?

  3. #3
    lehibeny - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2023
    Motosikleti
    KTM 250 Duke
    Geçmiş olsun. Aprilia neden böyle saçma sapan bir süreç yürütüyor anlam veremedim. Birkaç defa daha rastladım böyle yaptıklarına. Halbuki motoru yaptırsa daha az başı ağrıyacak. Macera seviyorlar galiba.

  4. #4

    Üyelik
    21 Ekim 2022
    Tahammül sınırlarını zorlayan bir durum, Türkiye'deki birçok şirket nedensiz bir şekilde bu tür arızalanan araçlara mantıksız bir şekilde geri dönüş yapıyorlar. Farkındalar ki Türkiye bu konuda yetersiz ve davanın yıllarca sürmesi muhtemel. Size çok geçmiş olsun, sizin adınıza üzüldüm umarım yakın zamanda olumlu haberler alırsınız.

  5. #5

    Üyelik
    08 Ağustos 2022
    Motosikleti
    Kymco AK550
    konuyla doğrudan bağlantılı değil ama benzer yanları var. zamanında LG cep telefonun G serisiyle bir çıkış yakalamıştı. G2, G3 derken G4 çıkmıştı. ben de G4 aldım. o seride bir üretim hatasından dolayı tüm telefonlarda, istisnasız hepsinde bir müddet kullanımdan sonra anakart sorunu oluyordu ve telefon açılmıyordu. tüm kullanıcılar aynı sorunu yaşadığı halde herkesi iki aydan uzun süre telefonsuz bırakıp bu sürenin sonunda da telefonun parasını geri ödediler. noldu, sonra G5 çıktı ama kimse almadı. LG'nin telefon macerası da son buldu galiba öylece. şimdi LG'nin o dönemki geri zekalı yöneticilerine sorsan muhtemelen parayı iki ay geç ödeyerek kar ettiklerini düşünürler ama markanın imajını yerle bir ettiler.

    benzer bir şekilde bir bahane bularak aprilla gibi zaten az güvenilen markanın motorunu garanti dışı bırakmak markanın kendi ayağına sıkmaktan başka bir şey değil. inşallah bu aptallıklarından vazgeçerler.
    Mr.wind ve zihnigonen bunu beğendiler.

  6. #6
    sallami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kymco Downtown350i/Dominar 400
    Geçen gün bir video dönüyordu, Suzuki ile ilgili. Adamlar siz 3. dünya ülkesisiniz hukuk sisteminiz yavaş, ver mahkemeye alırsın demişler. Opel'i mahkemeye veren biriside 8 yıl sonra haklı bulunuyor, fakat opel elimizde artık bu model yok deyip süreci uzatmak için yeniden mahkeme açılmasını sağlamış.
    espresso, birbilent ve Alman_ bunu beğendiler.
    ''Bir adam hangi yolda gidiyorsa, o yol onun kendi seçimidir.'' İp Man

  7. #7

    Üyelik
    04 Mayıs 2022
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Mondial Drift L CBS
    Bağımsız olaylar. Egzoz takmanız motoru garanti dışı eder doğru. Bunun silindir sıyırması ile alakası olup olmadığına bakmazlar. Bana kalırsa siz haklısınız ama hukuki süreç böyle ilerlemez. Geçmiş olsun umarım sorun çözülür.
    Gemileri yak kaptan. Sana da motor alalım.

  8. #8

    Üyelik
    24 Aralık 2019
    Motosikleti
    Yamaha MT09 2021+yadea g5
    hocam egzozdan yüzünden garanti dışı kalmamış egzosu bahane göstererek bu olaya zemin hazırlamışlar.apriilia nın arızları malumunuz baya meşhurdur kaçıncı oluyor bu artık sayamıyorum.ama anladığım kadarıyla işiniz çok ama çok zor.motorda yapılan izinsiz değişim vs artık adı ney ise konuyu buraya yönlendiricekler.eğer varsa böyle bir bilirkişi 'egzosun silindir sıyırmasına zararı vardır yada yoktur' diyebilicek bir görüş var ise ne ala.ama ben pek sanmıyorum yapar yada yapmaz denebiliceğini.tek denicek orjinal olmayan ürün kullanarak motora zarar vermiştir olucak gibi duruyor.allah kolaylık versin bu ayrıntıyı ben anlatabildimmi bilemicem ama gerçekten işten anlayan bir avukat ve bilirkişiye ihtiyacınız var.

  9. #9
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Durumun doğruluğu tartışılır ancak bildiğim kadarıyla yetkili servis harici ürüne fabrika çıkışı hariç bu tür parçalar takmak garanti dışı bırakır.

    Yetkili servis de zaten böyle bir durum olusturacak parça varsa uyarır.

    Buradaki esas problem şu; taktırdığınız egzoz cidden bu arızaya neden olur mu? Bunun cevabı ile uğraşmamak için net olarak takarsan garanti dışı kalır, orayı etkileyip etkilmeyeceği bizi ilgilendirmez diyorlar.

  10. #10
    izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Geri tepme basıncı doğru ayarlanmamış bir egzoz veya egzoza göre ayarı yapılmamış sübaplar bir süre sonra düzensiz çalışmaya sebep olabilir. Ama bu söylediğiniz gibi 1000km içinde silindir sıyırması şeklinde olacağını sanmam, sübaplarla ilgili sıkıntı yaratabilir.
    İlgili marka, farklı egzoz takmayı garanti dışı bırakıyorsa diğer bütün sorunları buna bağlayarak sizi epey uğraştıracaktır.

    İnşallah çok uzun sürmeden sonuca ulaşırsınız.
    infernus ve khaledome bunu beğendiler.
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

  11. #11
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Geçmiş olsun , silindir sıyırması nasıl bir arıza oluyor , silindir çizilmiş mi ? motorun stop etmesine sebep olan arıza tam olarak nedir anlayamadım.

  12. #12
    Punctum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2023
    Şehir
    Giritli
    Motosikleti
    Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
    Tam @hırbonen'lik konu
    berk_cglr, mertowski, Cyan ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  13. #13

    Üyelik
    19 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Bakırköy
    Motosikleti
    BMW F650 GS (2006 Model)
    Öncelikle çok geçmiş olsun.

    Egzoz takman/değiştirmen, böyle bir sonuç yaratmaz aslında.
    Ama bütün endüstriyel ürünlerde, üretici firmanın onayı olmadan hiçbir değişiklik yapmamak gerekir.
    Olumsuz bir sonuç yaşanırsa ve üretici firma, ürün üzerinde değişiklik yapıldığını anlarsa, bu değişikliği öne sürerek, ürünün garanti kapsamından çıktığı söyler.

    Bu durumu çok iyi biliyorum çünkü biz de böyle yapıyoruz.
    Ürettiğimiz ürünü satın alan firmanın/kişinin, ürünümüz üzerinde değişiklik yapacağını hissedersem (görüşme sırasında şurasını şöyle değiştirsek ne olur vs gibi konuşmalar oluyorsa) bizden onay alın, mümkünse de ürünü fabrikamıza gönderin, değişimi biz yapalım yoksa sorumluluk sizde olur derim hep. (Bu tabii ki uzun yıllardır iş hayatında olmanın getirdiği tecrübeden kaynaklı bir durum.)

    Yıllarca mahkemeyle, avukatlarla uğraşabilirsin ama maalesef senin lehine bir sonuç çıkacağını sanmam.
    Yukarıda yazdığım "bizden izinsiz değişiklik yapma" bahanesini öne sürerek her şeyden sıyrılacaklardır.

  14. #14
    shruikan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2015
    Motosikleti
    turuncu
    taktığın egzoz resmi aksesuarsa ve sen de yetkili serviste taktırdıysan, sen haklısın; yok değilse firma haklı.
    ilker a., Beto87, espresso ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  15. #15

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Gecmis olsun, bir avukat ile gorusup konu hakkinda bilgi alin ve isin takipcisi olun.

    Spormoto ve korlas al birini vur otekine. hayirli isler. Dingonun ahiri ulkemizde tuketici hakki icin savas vermek gerekiyor.

    Hele bu patron sirketi distributorler kafasina gore is yapiyor. Az bisey takipcisi olan bi vlogger olsaydiniz, olayin yasandigi anda kamera kayitta olsaydi, video internette dolasmaya baslasaydi, isiniz sorunsuz hallolurdu.

  16. #16
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Alıntı Punctum adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tam @hırbonen'lik konu
    Ben yazacaktım sen yazmasan.

    Şaka bir yana çok geçmiş olsun. İnşallah haklı çıkarsın ama kanuni açıdan zor gibi görünüyor. Arkadaşların da dediği gibi egzoz, firmanın mekanik sorunları inkar etmesi için büyük koz. Elektrik aksamına parça eklenince de motorun elektrik aksamını garanti dışı bırakıyorlar. Tekrar diyorum inşallah haklı çıkarsın.

  17. #17
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Büyük geçmiş olsun. Umarım sorununuzu en külfetsiz şekilde çözersiniz. Egzozunuz neydi?

  18. #18
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun , silindir sıyırması nasıl bir arıza oluyor , silindir çizilmiş mi ? motorun stop etmesine sebep olan arıza tam olarak nedir anlayamadım.
    Vay arkadaş herkes yorum yapıyor bir ben mi anlamadım nedir bu silindir sıyırdı denilen arıza , segmanlar mı ters döndü , silindir mi yerinden sıyrıldı , arızayı anlayan biri yazsın vallahi merak ettim , konu sahibi de açıklama getirmedi :(
    yulis bunu beğendi.

  19. #19

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay arkadaş herkes yorum yapıyor bir ben mi anlamadım nedir bu silindir sıyırdı denilen arıza , segmanlar mı ters döndü , silindir mi yerinden sıyrıldı , arızayı anlayan biri yazsın vallahi merak ettim , konu sahibi de açıklama getirmedi :(
    Aşınma, ikinci silindirde fazladan aşınma var.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif

  20. #20
    infernus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2016
    Şehir
    İzmir
    Geçmiş olsun öncelikle. Varsa Egsoz sisteminin ara boru son susturucu foto vb. atabilirmisin bilgi amaçlı dursun bakalım hem. o2 sensörü ile ilgili bir değişim yaptın mı ayrıca ?


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)