Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

125CC Motor Tavsiyesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    04 Kasım 2023
    Herkese merhaba öncelikle forumunuza yeni katılmış bulunmaktayım. 22 yaşındayım ve uzun bir süredir motosiklet sürme hayali kuran bir gencim. Forumun da özellikle bilgin insanlarla donanımlı olduğunu hissederek ben de tavsiye isteme niteliğinde bir konu açmaya karar verdim.

    Öncelikle kendi özelliklerimden bahsedeyim 1.95 boyundayım ve daha önce scooter tarzı motorları biraz deneyebilmiş olsam da herhangi bir tecrübem yok. Daha öncesinde bisiklet çok sürerdim ancak bunun iyi bir etkisi olur mu pek zannetmiyorum. Önümüzdeki aylarda doğum günüm yaklaşıyor ve bir motosiklet alsam mı kendime diye hayalini kuruyorum ancak boyumun çok uzun olmasından dolayı forumda daha öncesinde açılan bazı konularda boyu uzun olanların pek bir şansının olmayacağı gibisinden mesajları okumuştum ve bu beni üzdü. Ancak yine de güncel bir konu açarak yeniden bilgilerinizden istifade edebilirim belki.
    Motosikletlerden fazla anlayan birisi değilim kesinlikle ama almışken de scooter tarzında bir şey istemiyorum genelde ona yönlendiriyorlar birazcık havalı bir şey olsun istiyorum. Youtubeda özellikle cruiser tarzında Regal Raptor'un 125CC'lik modeli çok ilgimi çekti bir arkadaşıma sorduğumda 250'lik almamı tavsiye etti ancak ben o kadar tecrübeli olmadığım için 125'lik olanı yeter diye düşündüm. Cruiserlar ilgimi çekiyor ancak enduro, racing türündeki motorlar da gerçekten çok güzel ve hoş duruyor ancak sanırım boydan onlar birazcık eleniyor.
    Tavsiyelerinizi bekliyorum 125cc olsun olmasın şimdiden çok teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Merhaba, o motosikletin 250cc olanı bile ancak 17 beygir, 125'lik çok zayıf kalır sanki. 17 beygir bir acemi için bile fazla güçlü sayılmaz. Benim oyum 250'lik olana.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    250 cc bir motor ile de gayet rahat bir başlangıç yaparsınız. Motorunuzla da bir kapalı alan hakimiyet eğitimi alırsanız adaptasyon süreciniz kısalır.

  4. #4

    Üyelik
    04 Kasım 2023
    Peki önerebileceğiniz bir motor var mıdır ?

  5. #5
    Türko40 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2023
    Motosikleti
    TVS RAIDER 125
    tvs raider 125

  6. #6
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistan
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    saçma bir öneri vereyim, Hero Xpulse 200
    cross/enduro motor olmasına rağmen ne hikmettir bir dönem trafikte sık denk geliyordum.
    125 cc kadar güçsüz değil, nispeten hafif kontrolü kolay, yerden yüksek, ön arka disk abs fren (arkada abs varmı emin değilim),lcd ekran,
    fiyatı uygun.
    regal raptor, cf , vb. markalara göre daha iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum.
    iptaluyelik02 bunu beğendi.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    1.95 boy ile naked 125 ler yerine 200 cc endurolara bakmanızı öneririm.Hero Xpulse 200 seçenek olabilir.
    abyasar ve maximusti, bunu beğendiler.

  8. #8
    abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Regal Raptorler güzel gözükseler de, tamircinizle yakın ilişkiler kurmanıza sebep olabilirler. Yukarıda gelen 2 Hero XPulse önerisine ben de katılıyorum.
    Eğer Cruiser alacaksanız zaten CC'den çok korkmayın, onlar hacimdeşlerine göre daha ağırbaşlı "Hadi gidek bari" diyen motorlar. 1. vitese atıyorsunuz, motor elini dizine atıp "Geç oldu hadi biz kalkalım" diyor. Totonuz rahat eder ama...
    maximusti, bunu beğendi.

  9. #9

    Üyelik
    21 Nisan 2021
    Her ne kadar 125'le başlamak en güvenli seçenek gibi dursa da uzun boylu/kalıplı insanlar için öyle değil maalesef. 125'lik herhangi bir motorla doğru sürüş pozisyonu yakalamanız neredeyse imkansız gibi birşey. Bu da hakimiyetinizi ve konforunuzu kısıtlayacağından sürüşünüzü tehlikeye atacaktır. Hero Xpulse önerisine ben de katılıyorum. Aman aman bir güce sahip değil, 125'lik süpersportlarla hemen hemen aynı top speede sahip. Tork bakımında daha güçlü olsa da (boyunuza oranla en az 85-90 kilo olduğunuzu varsayıyorum) yanlışlıkla kafanıza geçiribileceğiniz kadar güçlü değil. Ufaktan bir gidon yükseltme üstüne bir de konfor seleyle (enduro tarzı olduğundan koltuğu biraz ince yapıda) çok iyi bir başlangıç motoru olacağı kanaatindeyim.
    iptaluyelik02 ve maximusti, bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler