Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yeni yol arkadaşım - Kymco DTX360

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    09 Nisan 2023
    2023 yılı benim için bir hayli zor geçiyor. Yaşanılan deprem sonrası evinizin çürük çıkması, iş değişikliği vs derken ailemize katılacak bebek haberi yüzümüzü güldürdü. Şu anda gece yarısı 4:00 de onu uyutmaya çalışırken ihmal ettiğim forum aklıma geldi ve duygularımı paylaşayım dedim.

    2022 Mart ayında başladığım motosiklet serüvenine forza250 ile girdim. Kendisinden çok memnundum ama bir değişiklik ve güç istedim. Bir buçuk senede 14.500 km yol yapmışım. Ondan ayrılmak hüzünlü oldu, yeni sahibinin kıymetini bilir ümidiyle ayrıldım.

    Aklımda ilk sırada ADV350 vardı. Ancak karaborsadan yüksek fiyat vermek istemedim. Yoksa tam aradığım scooterdı. Oturuşu, gidişi, duruşu tam biçilmiş kaftandı. Sonrasında yine çok beğendiğim XP400 e yöneldim. Ancak ağırlığı ve düşük devirdeki güçsüzlüğü şehir içindeki ihtiyacımı karşılamayacağı ve sele altı bagajı yetersiz olduğu için vazgeçmek durumunda kaldım. Üçüncü sırada ise beverly 400 geldi. Aslında adımı yazdırmış ve kararımı vermiştim ama o esnafa forzamı satamadığım için olmadı. Aslında en mantıklı scooterdı ama tasarımı benim için hep soru işareti olarak kalacaktı. Ve kendimi bir anda DTX360 için araştırma yaparken buldum.

    Onca video izleyip, yazılar okudum. Hiç olumsuz bir yorum ile karşılaşmadım. Arkadında Doğan trend olması, 5 yıl garanti vermeleri, kredi kartına taksit koşulları olması satın almamda büyük etkisi oldu.

    Teslim alıp ilk marşa bastığımda ilk önce sesinden etkilendim. Forzaya göre çok gür ve tok bir sesi var. Oturuş pozisyonu yukarıda, gidon yüksek ve geniş. Ayak koyma yerlerinde de bayağı cömert. Ayağınızı bayağı bir uzağa atarak pizzacı oturuşu yapabiliyorsunuz. Uzun boylular için büyük avantaj. Şehir içinde dedikleri kadar kıvrak. Gidon açısı geniş olduğu için dar manevralarda gidon göbeğe gelmiyor. Forzada geliyordu. Aynalara alışmak zaman alacak gibi. Benim forzanın en sevdiğim yanı aynalarıydı. Kafayı hiç çevirmeden göz ucuyla çok güzel arkamı görebiliyordum. Sele altı ise biraz daha uzun ama bagajın ön tarafı biraz daha dar. Bu sebeple bir kaskı alır. Ancak iş görür. Dün rodaj için 100 km lik kuzey Anadolu otobanına çıktım. Rüzgar göğüse çok ciddi vuruyor. Tur camı mı alsam yoksa içime windstopper alarak mı çözsem bilemedim. Çünkü şu anda önceliğim lastikleri değiştirmek olacak.

    Lastiğe de ayrı paragraf açmak gerekirse, CST markasını araştırdım, büyük bir Çin lastik üreticisi. Genelde off road uyumlu lastik üretiyorlar. Bende bıraktığı iz ise çok konforsuz oluşu. Yolu bana ciddi bir şekilde hissettiriyor. Islak zeminde de kötü yorumlar aldım. Bu sebeple tur camından evvel bana lastik lazım.

    Konfor konusuna gelecek olursak, forzaya göre daha konforlu sürüş yaptığımı söyleyebilirim. Kasislerden ve bozuk yollardan daha rahat geçtim. Ayrıca sitemizde bir kaldırımın üzerine parkettiğim için, kaldırımdan iniş ve çıkışım ciddi derecede farklı.

    Honda’nın en çok eleştirdiğim yanlarından birisi de sele altında ışık olmaması ve amortisörlü kapağı olmamasıydı. Çok şükür kymco bunu yapmış.

    Gidon üzerindeki kumandalar yerli yerinde. Özellikle selektör tuşu ve kornanın yerlerini çok sevdim. Kaliteli ve sade bir yapısı var. Kalite olarak belki forzadan bir tık aşağıdadır. Bu kadar sade bir gidon yapısı varken motoru çalıştırma düğmesinin bu kadar karışık olması garip geldi. Düğmenin üzerinde bir dünya işaret var. Nereye nasıl çevirirsem ne oluru öğrenmek 4 5 pratikten sonra oldu.

    Bir diğer konu ağırlığı. Öyle motordan çok anlayan biri değilim, çok gazla çeşit motor da kullanmadım ama bu motor ile birlikte ağırlık merkezi nedir ve neden önemlidir çok iyi anladım. Gerçekten ağırlığını hiç hissettirmiyor. Öyle ki orta sehpaya almak öyle kolay ki anlatamam.

    Özetle, kafamdaki soru işaretlerinden birisi “forzadan buna geçmeye değer mi” nin cevabı evet oldu. Nedeni ise gücü, oturuş pozisyonu, pratikliği. İkinci soru işareti “malzeme kalitesi” nin cevabı yine evet oldu.






    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:01 ----------

    Eklediğim fotoğraflar çıkmamış. Aşağıda paylaşıyorum tekrardan.




    Motoseverrr ve mertowski bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Hayırlı uğurlu olsun.
    Keyifle kullanmanızı dilerim.
    El Dorado bunu beğendi.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Hayırlı olsun, kazasız belasız sürmeniz dileğiyle.
    El Dorado bunu beğendi.

  4. #4
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15" -- Rks Spontini 110 23"
    Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
    El Dorado bunu beğendi.

  5. #5

    Üyelik
    09 Nisan 2023
    Telefondan fotoğraf yüklenemedi bir türlü.


    [IMG][/IMG]


    [IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:28 ----------

    Çok teşekkür ediyorum.

    [IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 08:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:34 ----------

    Çok teşekkür ediyorum

  6. #6
    mertowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Karşıyaka
    Motosikleti
    X-MAX 300 ABS , TVS Jupiter 125
    Fotoğraflar yine yüklenemedi yada benim bilgisayar ve telefonda bir sorun var. Fotoğraflar görünmüyor. Ben foruma fotoğraf yüklemek için https:// resimlink .com adresini kullanıyorum.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)