Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Lastik değişimi sonrası fren tutmuyor...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Yasin D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    22" Bajaj NS 200
    Herkese iyi aksamlar;

    İki motosikletin bugün lastik değişimlerini yaptırdık. Lastik değişimi sonrası iki motorunda arka fren pedalları yumuşadı.. Freni dipte kavrayıp direkt lastik kitliyor. Değişim yapan yeri aradım gel bakalım dedi. İş sebebi ile gidemedim. Sizce ne gibi bir sorun olmuştur? Basit bir şey ise tekrar izin almadan kendim halletmek istiyorum.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Yobaaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ocak 2023
    Motosikleti
    TRK 502X
    valla ben her servisten çıktığımda benimde arka frenler tutmuyor neredeyse sonra zamanla düzeliyor. anlayamadım, zannımca arka diske zincir yağı sıçratıyor olabilirler

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Lastikte de rodaj diye bir konu olduğundan muhtemelen lastiklerinizin yeni olmasından kaynaklı bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. 200-300 km içinde sorununuzun kendiliğinden çözüleceğini düşünüyorum. Yeni bir takım lastik aldığımızda ilk 200-300 km frenlemede de virajlarda da daha dikkatli, daha yumuşak olmalıyız.
    Thracian ve espresso bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Lastikleri sökebilmek için balataları geri itmişlerdir. tommy'nin bahsettiği lastiğin tutmaması kaynaklı durum benim de aklıma geldi ama fren pedalı yumuşadı dendiği için balata itilmesi kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Motoru teslim etmeden önce bunu düzeltmeleri lazımdı. Ki basit bir şey, sen de sonuna kadar bir kaç kere basıp çektiğinde kendine gelirdi.

    Fren hidroliğini en son ne zaman değiştirdin?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:14 ----------

    Alıntı Yobaaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    valla ben her servisten çıktığımda benimde arka frenler tutmuyor neredeyse sonra zamanla düzeliyor. anlayamadım, zannımca arka diske zincir yağı sıçratıyor olabilirler
    Balata spreyi daha yüksek ihtimal. Hangi akla hizmet diske sıkarlar veya nasıl o kadar sıçratırlar bilmiyorum ama, balata spreyi temelde balata tozu dediğimiz şeyi temizliyor. Balata tozu diskin üzerinde olmasını istediğimiz bir malzeme zira sanılanın aksine balata diske sürterek frenlemiyor, balatanın diskin yüzeyindeki balata tozuna sürtünmesi gerekiyor. Fren rodajı denilen şey de bu tozun fren diskli yüzeyine düzgünce oturtulması.


    *

    Lafı geçmişken lastik rodajının da fren rodajının da "doğal yollardan" 150-200km'lere varan şekilde yapılmasını ben biraz sakıncalı buluyorum. Bu esnada yok yere lastiği de freni de iyi tutmayan bir araçla yol alıyor oluyoruz. Elbette dikkatli sürülerek bu işin bir kısmı halledilebilir, ama uygun ortam varsa çok daha kısa km'lerde de bu iş halledilebilir ve ekipman tam performansıyla bir an önce kullanılabilir hale getirilebilir.

    Ben yeni lastik taktığımda Kuzey Marmara'ya çıkıp* 180-200 gidip lastiğin her tarafının iyice ısınmasını sağlıyorum. Sonra motor dümdüzken önüm arkam bomboşken sert frenler yaparak hem lastiğin daha da ısınmasını hem de balatanın rodajını yapıyorum. Tek istisna en son yeni lastik taktığımda böyle bir imkanım olmadı, direk piste gittim.

    * Kimsenin olmayacağı saatlerde olması önemli. Lastikler optimumda değilken bunun süresini kısaltıcam diye kamyonun tırın yanında 200 200 gitmekten bahsetmiyorum.

  5. #5

    Üyelik
    23 Temmuz 2023
    balata ayarından, basit konu düzeltirler hemen


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)