Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Bir Motosiklet Kanalında Olması Gereken Nedir?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Hocamlarım ve arkadaşlarım, hepinize iyi haftabaşları dilerim. Orhan Hocamızın açtığı bir konu üzerine kafayı taktım: Barkın Bayoğlu'nun ve Altın Elbiseli Adam kanalının neden diğer kanallardan daha fazla sevildiğini, belirli parametrelerle açıklayarak bulmaya çalışacağım. Motosiklet incelemeleri yapan tüm kanalları inceleyeceğim.

    Firmamda 2 yıldır pazarlama ve yatırım konularında çalışırken rakip analizi yapma konusunda deneyim kazandım. Bu deneyimin bu çalışmada işe yarayacağını düşünüyorum. Ancak burada benim yaşlarımdan daha fazla motosiklet deneyimi olan kişiler bulunuyor. Bazıları motosikletle aya gidip gelmişler bile.

    Sizden isteğim, motosiklet kanallarında olması gereken özellikler nelerdir, bu posta yazar mısınız? Kendi aranızda didişmenize henüz gerek yok. Sadece düşüncelerinizi paylaşır mısınız? Bunun hakkında, sizin de yardımlarınızla, bir çalışma yürüttükten sonra topluca didişir ve bir sonuç elde ederiz.

    Çanakkale'de olanlar veya katılmak isteyenlerle arada bir oturup bu konuyu daha fazla tartışmayı da çok isterim.

    Hepinize şimdiden teşekkür ederim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    El Cevap: (alın teri değil çalıntı)
    Kağıt mendile ihtiyacınız olduğunda "Bana bir Selpak verir misin?" diyorsanız, herhangi bir kafeye gittiğinizde kahve sipariş ederken sütlü Nescafe olarak ısmarlıyorsanız ve menülerde de böyle yazıldığını görüyorsanız yalnız değilsiniz.

    Zira bazı markalar kullanıcının ilgisi ve kullanım oranı, ürünün başarısıyla doğru orantılı olarak zaman içinde ürettikleri ürünlerin ismiyle anılmaya başlıyorlar. Jenerik markalar da deniliyor onlara. Yani başka bir markanın aynı işleve sahip ürününe de o markanın ismiyle hitap etmeye başlıyorsunuz ve bu zamanla toplumsal alanda normal hale geliyor, yadırganmıyor.

    Dünyada olduğu gibi Türkiye'de de bu çeşit kullanımlar çok yaygın. Bakalım, hafızalarımızı, kullanıcı alışkanlıklarımızı sorgulayalım, neleri hatırlayacaksınız?

    Not: Jenerik markalar çoğaltılabilir ama biz en çok yiyecek&içecek, temizlik ve mutfakla alakalı olanları seçmeye çalıştık.

    01- Borcam: Isıya dayanıklı fırın kabı



    Yeni eve taşınan birine hediye almanız gerektiğinde gidip ilk aldığımız ürünlerden biri Borcam. Ama aslında Borcam bir ürün değil, marka adı. Ama hiç kimse gidip "Isıya dayanıklı fırın kabı alabilir miyim?" demiyor değil mi?

    1968 yılında kurulan Teknik Cam San. A.Ş'nin ısıya dayanıklı fırın kabı ve benzeri pres ürünlere BORCAM adını vermesi ve tescil etmesi sonucu ürün tüm evlere, tüm mutfaklara girdi ve zamanla piyasadaki tüm benzeri ürünler Borcam adıyla anılmaya başladı.

    02- Oralet: Meyve aromalı içecek tozu



    Evde annenin sıcak sıcak yaptığı, babanın beraber gidilen kahvehanelerde "Bana bir çay, küçüğe bir oralet" diye ısmarladığı çocukluğumuzun içeceği Oralet. Portakal, elma, mandalina gibi birçok meyve aromasına ait içecek tozu olarak satılan Oralet, aslında Eczacıbaşı'nın bir markası. Ama benzer tüm ürünler hem geçmiş yıllarda, hem de günümüzde Oralet olarak anılıyor.

    03- Selpak: Kağıt mendil



    Tüm kağıt mendiller üzerinde başka markanın adı da yazsa bizim gözümüzde o Selpak'tır.
    Ama aslında Selpak, selülozun "sel", temizlik anlamına gelen "pak" kelimelerinin birleşiminden oluşan ve Eczacıbaşı Holding’in bir parçası olarak İpek Kağıt tarafından kurulan bir kişisel hijyen markası.

    04- Gilette: Jilet/ Permatik: Kullan-at tıraş bıçağı



    Fransız King Camp Gillette'in kurduğu Gilette bir tıraş bıçağı imalatçısı olarak kuruldu ancak Türkçe'de "jilet" olarak okunan bu marka zamanla tüm tıraş bıçakları için kullanılır oldu.

    Benzer şekilde Gillette'in alt ürünlerinden olan Permatik de tüm kullan-at tıraş bıçaklarının genel adı olarak dilimize yerleşti.

    05- Nescafe: Suda çözünebilir hazır kahve



    Dünyaya hazır kahveyi sunan ilk marka olmasının avantajını yaşayan Nescafe, aslında Nestle'ye ait olan bir suda çözülebilir hazır kahve markası. Hem tüketicinin tanıştığı ilk hazır kahve markası olması, hem de her eve girebilmesi sebebiyle artık tüm benzer hazır kahveler Nescafe adı altında anılıyor.

    06- Nesquik: Süte katılan çikolata tozu



    Nestle'nin süt içmeyi sevmeyen çocukları hedefleyerek neredeyse 60 yıl önce çıkardığı Nesquik markası amacına ulaşınca ve annelerin çocuklarına süt içirebilmek için çikolata tozu yani Nesquik'i evlerine sokmasıyla tüm benzer ürünler ülkemizde Nesquik olarak anılmaya başladı.

    07- Fanta: Portakallı gazlı içecek



    Fanta, aslında Coca-Cola'nın meyveli meşrubat markası. Birçok aroma çeşidi olsa da daha çok turuncu rengiyle ve portakal aromasıyla özdeşleşen Fanta artık markası Fanta olmayan tüm meyveli gazlı içecekler için kullanılıyor.

    08- Jelibon: Jelli şeker



    Yurt dışında tüm jelli şekerlere Haribo olarak yaklaşılsa da Türkiye'de durum farklı. Türkiye’nin ilk ve tek jelli şekeri olarak üretilen Jelibon o günden bu güne küçük, içi ve dışı jel kıvamında olan tüm şekerler için kullanılıyor.
    Bonus:
    https://vimeo.com/863181432" width=320 height=288 type=application/x-mplayer2 controller="true" loop="0" transparentstart="1" autostart="false">

    09- Sarelle: Sürülebilir fındık kreması



    Nutella, Türkiye piyasasına girmeden ve bu kadar popülerleşmeden önce kahvaltı sofralarına konuk olan tüm sürülebilir fındık kremaları bizim için Sarelle idi. Ancak Sarelle aslında ilk kez Sagra'nın ürettiği, sonra Sagra'nın satışından sonra Toksöz Grup bünyesindeki Sanset'e geçen bir sürülebilir fındık kreması markası.

    10- Sana: Margarin



    Üretildiği zamanlarda pazarda rakibinin olmaması ve ekonomik olması sebebiyle tüm evlere girmesi onu kullanıcının gözünde değerli yaptı. Bu yüzden aslen bir margarin markası olan Sana zaman içinde tüm margarinlerin genel ismi gibi kullanılmaya başladı.

    11- Teflon: Yanmaz tava



    Dupont markasının yanmaz tava markası olan Teflon artık günümüzde tüm yapışmayan zemine sahip tavaların adı olmuş durumda. Öyle ki "Şu markanın teflon tavası var mı?" diye bile sorabiliyoruz.

    12- Karper: Eritme, üçgen peynir



    Özellikle simitin yanında sık sık tükettiğimiz karper peynirin bir marka adı olduğunu söylesek? Bel Grup'un ürettiği ve kullanıma kazandırdığı eritme, üçgen peynir Karper aslında bir marka ancak artık neredeyse geleneksel bir Türk peyniri haline gelen Karper bize göre tüm üçgen peynirler.

    13- Topkek: Tek lokmalık, küçük kek



    Topkek aslında bizim çok yakından tanıdığımız ancak Türkiye'de çok fazla yaygınlaşmayan cupcake kültürünü marketlere yayan bir ETİ markası. Şehirler arası yolculuklarda ikram edilen her keke Topkek diyecek kadar da sevilen ve benimsenmiş bir marka ismi aslında.

    14- Cif: Leke temizleyicisi



    50'li yıllarda "Kir ve lekeleri yok eder" ismiyle evlere giren Vim markası zamanla nasıl tüm toz deterjanları kapsamış ve vimlemek diye kendi fiilini oluşturduysa Unilever'in 1985 yılında bizimle tanıştırdığı CİF de zamanla tüm leke temizleyicilerin adı oldu tüketicinin gözünde. Yine benzer şekilde ciflemek fiili de bir anda hayatlarımızın bir parçası oldu.

    15- Vileda: Saplı paspas ve kova seti



    "Ay şu yerleri bir viledalayayım" diyerek cümle içinde bile sık sık kullandığımız Vileda aslında paspas, süpürge, eldiven, örtü, ütü masası ve bulaşık teli gibi dayanıklı, mekanik temizlik ürünleri üreten 1948 yılında kurulmuş bir şirket. Ancak o kırmızı kovası ve paspasıyla o kadar aklımıza kazınmış ve hayatımıza girmiş ki tüm benzer ürünlerin ortak adı kullanıcı nezdinde Vileda olarak biliniyor.

    16- Orkid: Kadınlar için hijyenik ped



    Pazardaki ilk ped markası olmasıyla Orkid, sonradan piyasadaki tüm hijyenik pedler için kullanılır oldu. Aslında Orkid, Procter & Gamble şirketine ait global bir marka.

    17- Kalebodur: Yer seramiği



    Kale şirketler grubuyla İbrahim Bodur'un ortaklığından doğan Kalebodur birçok evin yer kaplamasında büyük paya sahip. Bu da her türlü karo yer kaplamasına zaman içinde marka adı olan Kalebodur diye hitap edilmesine yol açmış durumda.
    18- AEA (Altın Elbiseli Adam):



    Metehan07-70, abyasar, mertowski ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Ben "komple bir motosiklet kanalı" olarak Adventure İstanbul kanalını konsept olarak başarılı buluyorum. Bu kanalda aşağıda saydıklarımı görmek mümkün.

    *Motosiklet incelemeleri
    *Canlı yayınlar
    *2. el kullanıcı yorumları
    *Sürüşe dair bilgiler
    *Geziler
    *Sektöre dair eleştirel videolar
    *Sponsorlu içerikler ve ürün tanıtımları
    *Goygoy

    Adamlar motosiklete dair farklı konu ve alanda içerik üretiyorlar. Yani sadece sponsorlu içerik yok ya da sadece motor tanıtma yok. Yine de Aea bambaşkaydı, ben hala Fuat ve Devrim Abi.li Altınlı Geceler'i ara ara izlerim. Oradaki sohbeti insan çok özlüyor.

    Yine kendi alanında Zafer Akçay'ın kanalı çok başarılı. Zafer Hoca da kendi oyun sahasının dışına çıkmıyor ve şu an sanırım en çok izlenen kanallardan biri.

    Burada bence temel konu; bildiğin, hakim olduğun konu dışına çıkmayacaksın. Kimseyi yadırgamıyorum, hedef göstermiyorum ama eblek gibi motosiklet süren adam da bir zahmet sportif bir motoru dağda bayırda, virajda sürerek tanıtmaya çalışmasın. Sen daha dönemiyorsun mübarek.
    fazil, abyasar, Cyan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Jelibon Bonus
    abyasar bunu beğendi.

  5. #5
    Metehan07-70 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2016
    Şehir
    Antalya
    Bana göre rahmetliyi diğerlerinden ayıran en belirgin özellik, iyiye iyi, kötüye kötü demesiydi. (Hero incelemeleri hariç). Zaten bu yüzden Tv de kendisine yer bulamadı.
    İkincisi ise, anlatımlarda kendisini kasmaması, doğal davranması, hemen hemen her kesime ulaşabilen bir dil kullanması. Ve bonus olarak ta araya sıkıştırdığı esprileri. Ulan özledim be babuşu, 3 saat video yapsa izlerdim.

    He işin bir de şu kısmı var, adam hem teori hem pratik manada işi biliyor ve yapıyordu. Şimdi görüyoruz mesela, tamam adam iyi sürüyor ama diğer tüm bilgi kağıttan okuma ezber. Lafını ediyor ama sorsan üstten çift egzantrik ne diye cevap veremez.
    abyasar bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    En önemli soruyu sorayım: Amaç nedir? Hedef kitle nedir?

    Amaç belirlendikten sonra bile herkese hitap eden bir kanal yapmak mümkün değil; önce hedef kitle belirlenmeli.

    Ayrıca aynı kanalın içinde farklı farklı "program | oynatma listeleri" olabilir ve bunların bile farklı farklı "müşterileri" olabilir: Mesela Altın Elbiseli Adam kanalına takip ediyordum ama tek bir "Altınlı Geceler" yayınını izlemedim. Keza "100 Oktan TV" takip ediyorum ama tek bir canlı yayınını izlemedim. İzlemem de. Çünkü Netflix'te dizi takip etmeyi bile beceremeyen cins bir adamım; durum böyle iken bir Youtube kanalının canlı yayınını takip edebilmem mümkün değil.

    Oldukça hızlı okuyan biri olarak bilgi almak için video seyretmek zorunda kalmak bana son derece yavaş ve sıkıcı geliyor. 2-3 paragraf 10-15 satır yazı okuyarak alabileceğim bir bilgi için 5dk'lık bir videoyu seyretmek zorunda kalmak bildiğin eziyet. Katlanamıyorum.
    abyasar, DickName, tommygun ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7
    Gaahl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2019
    Şehir
    yalova
    Motosikleti
    250 nk 2018
    Teknik bilgi. Motosikletteki bir mühendislik örneği, ne amaçlandığı ve ne kadar başarılı olunduğunun açıklanması.

    Fortnine kanalının şu videosu müthiş bir örnek. https://www.youtube.com/watch?v=cG8Z6RAaHb8

    Önce R1250GS modelinin neden çok sevilip tercih edildiğini anlatıyor. Sonra üzerinde yapılan güncellemeyi anlatıyor (VVT). Sonra yapmaya çalıştıklarının neden bu motosiklete uygun olmadığını anlatıyor. Suzuki gibi daha bütçe dostu markaların neden daha başarılı bi şekilde bu teknolojiyi kullandığını anlatıyor.

    (Bir de tabi Barkın Bayoğlu'nda da olan mizah kabiliyeti. Navigasyon cihazı yüzünden kadranı göremediğinde yaptığı quantum fiziği şakası insanı mest ediyor.)
    espresso, abyasar, Cyan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  8. #8
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Bana oyle geliyor ki bir kanalin basarili olmasi icin ille de her seyi icermesi gerekmiyor. Farkli seylere odaklanan, farkli stilleri olan bir cok basarili kanal mevcut. Onun icin neler olması degil de, neler olmaması gerektigine de odaklanabiliriz. Mesela:

    - Durust olmama. Para icin gercegi carpitarak urun ovme.
    - Zamani gereksiz harcama. Icerigin zayif olmasi. Sacmasapan geyikler, gereksiz aranjmanlar vs.
    - Genele gidememe, asiri sahsi fikirlerde takili kalma.
    - vasat produksiyon (tek kamera ile cekim, kotu editing, vs.)
    - Sevilen, karizmatik olmayan kisilik.

    ...gibi.

    Rahmetli acaip iyiydi. Sanirim Tayland'ta bir motosiklet tanitiminda grup surusu vardi. Tek basina konusup duruyor. Bir maymun goruyor, fil moku goruyor, fakirlik goruyor; hepsine yaptigi yorumlara insanin duyarsiz kalmasi mumkun degil. Acaip icten ve sevilesi bir karakteri var adamin. Bu tabii ki tek basina yeterli degil. Bunun yaninda bilgisi, becerisi, gayreti, produksiyon kalitesi vs. de cok iyiydi. Vefatini duydugumda yazmistim, ulke icin ciddi bir kayip, ve yeri kolay doldurulabilir biri degil... Malesef oyle de oldu.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:28 ----------

    Su Tayland videosunu bilen varsa linkini atabilir mi? Bulamadim bir turlu. Ozledim bi izleyeyim yeniden...
    abyasar bunu beğendi.

  9. #9
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    [/COLOR]Su Tayland videosunu bilen varsa linkini atabilir mi? Bulamadim bir turlu. Ozledim bi izleyeyim yeniden...
    tayland vidyosu
    fazil, hasmet ve haluk23 bunu beğendiler.

  10. #10
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Fortnine kanalı gerçekten başarılı. AEA'dan sonra izledigim tek kanal oldu diyebilirim.
    İşini tutkuyla yapan meraklı ve zeki insanlar aradan sıyrılabiliyor.
    Yani cevap tutku, merak ve zeka sanırım.
    abyasar bunu beğendi.

  11. #11
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı DickName adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Cok cok tesekkurler...

  12. #12

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Motosiklet kanalı nedir?

    AVM'de egzoz açtım bakalım ne zaman dayak yiyeceğim videosu ile fren yapma tekniğini anlatan videoyu aynı kategoriye mi sokacağız?

    AEA'nın farklı olmasının sosyolojik ve dönemselliğe dayalı nedenleri hepsinden daha fazla. Kendisinin yaptıklarını değersizleştirmekle uzaktan yakından alakası yok söylediğimin, o yöne çekilmesin. Ancak kimsenin yapmadığı bir dönemde yapması, ülkede motosiklet kültürünün oluşmaya çalıştığı bir dönemde yapması, samimi olması en önemli etkenlerden.
    fazil, DickName ve abyasar bunu beğendiler.

  13. #13
    fazil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2014
    Şehir
    kadıkoy
    Motosikleti
    xv250 / fz6
    Simdi tekrar seyrediyorum da, cok ince detaylar var.
    Bir de evet samimiyet. En önemlisi bu sanırım.
    Yanlışlıkla konuğun suyunu içiyor

    https://youtu.be/u6FRVoRJav4?list=PL...yqeMMSL&t=1474
    abyasar bunu beğendi.

  14. #14

    Üyelik
    28 Şubat 2023
    Motosikleti
    Dominar D250
    Altın Elbiseli Adam'ın en büyük farkı, teorik ve pratik bilgisini kalitesiyle birlikte çok basit ve en kolay yoldan anlaşılabilir bir şekilde aktarmasıydı. Ayrıca yetiştiği çevre, aldığı eğitim ve bunlarla birleştirdiği nevi şahsına münhasır bir dünya görüşü vardı. Bütün bunları onu birebir tanımaya gerek kalmadan videolarından hissedebiliyorduk.

    Yeni başlayan ya da şu an mevcutta maruz kaldığımız(!)bol sponsor soslu Youtube kanalları(1-2 istisna kanal var elbette) her ne kadar teorik ve pratik bilgide ona yaklaşmaya çalışsalar da birey olarak AEA'nın yanından geçemeyecekleri için o tadı vermiyor bir türlü

    Benim tavsiyem iyi bir etki için ezber değil kendi içtenliğini kattığın doğaçlama yolunda gitmendir. Bilginin ne olduğu kadar nasıl aktarıldığı da önemlidir. Senden bir parça katarak bunu aktarman farkını ortaya koyan şey olacaktır.

  15. #15
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Barkın'da motosiklet harici konularda da çok geniş ciddi bir genel kültür vardı. Anlattığı konularda detay denebilecek alakasız yerlerde bile bu farkediliyordu.
    DickName ve killingroad bunu beğendiler.

  16. #16

    Üyelik
    20 Ağustos 2014
    Geçende bi arkadaş grubu n250/f250 sürüp güzel bir video çekmişti.
    4-5 kişi, herkes farklı motosiklet kullanıyor normalde.

    Sırayla eleştiriyotlardı, o tip bir video tarzı iyi olabilir.

    Bir de aynı bütçede motorları alıp sırayla denemeler yapılsa, eşit koşullarda sürülse vr üzerine yorum yapılsa iyi bi tarz olabilir.

    Mesela günlük kullanım amacıyla,
    cb250r
    Cl250
    Mt25
    R25
    Duke
    Svartpilen

    Neyse bir arada video çekilebilir ki bir ara izlemiştim, bunu başlangıç motorları için yapmak iyi olabilir.

    Cf moto
    Bajaj
    Hero
    Ve hondanın grom

    Fiyatlar birbirine yakın, izleyicisi çok olur

    Hem servis, hem üzerindeki lastikler, hem şehir içi kullanım vs.
    -Black- ve abyasar bunu beğendiler.

  17. #17
    zileliorhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ocak 2015
    Şehir
    Çanakkale
    Bir motosikleti kullanan, inceleyen ve yorumlayan kişide "bana göre" olması gereken, olmazsa olmaz özellik "tarafsız, adil ve dürüst" olmasıdır.

    Bu kişi, makine üstünde yapacağı incelemede ve yorumlarda doğruları, sadece doğruları söylemelidir.

    Yorumlarını yaparken, "Bu makineyi alın/almayın" ya da "Ben bu makineyi kesin satın alırım/almam, size de tavsiye ederim/etmem" şeklinde hükümler ve tavsiyelerde bulunmamalıdır. Kararı motosiklet severlere bırakmalıdır.

    Örneğin Japonları seviyorsa, bir Japon makineyi incelediği zaman gerçeklerden sapmamalı, makinenin hatalarını ve noksanlıklarını çekinmeden söyleyebilmeli, olmayan özellikleri methetmemeli ve beğenide aşırıya kaçmamalıdır.

    Aynı durum Çin makineleri için de geçerlidir. Çinlilere alerjisi varsa bir Çin makinesini incelediği zaman da sadece doğruları söylemelidir.

    Motosikletleri kullanan, inceleyen ve yorumlayan bazı kişiler hakkında, "falanca firma ile sponsorluk anlaşması var, bu yüzden övüyor, hatalarını söylemiyor" gibi suçlamalar var.

    Bir kişi motosiklet ile ilgili bir firma ile sponsorluk bağlantısı yapabilir ama makineyi incelediği zaman tarafsız kalabilmelidir.

    Kalamıyorsa, ya sponsorluk almasın, alıyorsa da o işi yapmasın. Millet salak değil, az çok neyin ne olduğunu anlıyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 09:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:09 ----------

    Alıntı jackknife adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçende bi arkadaş grubu n250/f250 sürüp güzel bir video çekmişti.
    4-5 kişi, herkes farklı motosiklet kullanıyor normalde.

    Sırayla eleştiriyotlardı, o tip bir video tarzı iyi olabilir.

    Bir de aynı bütçede motorları alıp sırayla denemeler yapılsa, eşit koşullarda sürülse vr üzerine yorum yapılsa iyi bi tarz olabilir.

    Mesela günlük kullanım amacıyla,
    cb250r
    Cl250
    Mt25
    R25
    Duke
    Svartpilen

    Neyse bir arada video çekilebilir ki bir ara izlemiştim, bunu başlangıç motorları için yapmak iyi olabilir.

    Cf moto
    Bajaj
    Hero
    Ve hondanın grom

    Fiyatlar birbirine yakın, izleyicisi çok olur

    Hem servis, hem üzerindeki lastikler, hem şehir içi kullanım vs.
    Pulsar N 250 makinesinin incelendiği o videonun sunumunu yapan kişi, burada da zaman zaman yazan "-black-" nikli kullanıcıdır. İnceleyen ve yorumlayanlar ise Burak (Olgun), Cumhur, Burak (Kutlay) ve Anıl dörtlüsüdür.

    https://www.youtube.com/watch?v=nfWySicFFYM
    -Black- ve abyasar bunu beğendiler.
    A bove ante, ab asino retro, a stulto undique caveto - Latince Atasözü
    (Öküzün önünde, eşeğin arkasında, aptalın hiç bir tarafında durma)

  18. #18
    abyasar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Bajaj Discover 125 ST
    Burada yazdıklarınız için çok teşekkür ederim hepinize. Amacım kanal açmaktan ziyade, kendimin de hissettiği "Altın Elbiseli Adam farklıydı abi..." duygusunu anlamak. Hem de belki bu çalışma sonucunda varılan yargılarla oluşacak veya oluşmuş kanallara da faydamız dokunur.
    Geçen gün Kolaçan Mevlüt yazınca "Heee burayı okuyorlar demek ki" dedim. O yorumu gördükten sonra da böyle bir fikrim geldi.

  19. #19
    -Black- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2005
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Suzuki DL650 2014
    Alıntı abyasar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burada yazdıklarınız için çok teşekkür ederim hepinize. Amacım kanal açmaktan ziyade, kendimin de hissettiği "Altın Elbiseli Adam farklıydı abi..." duygusunu anlamak. Hem de belki bu çalışma sonucunda varılan yargılarla oluşacak veya oluşmuş kanallara da faydamız dokunur.
    Geçen gün Kolaçan Mevlüt yazınca "Heee burayı okuyorlar demek ki" dedim. O yorumu gördükten sonra da böyle bir fikrim geldi.
    Ukalalığa kaçacak derecede uzun anlatırım aslında ama, okumaktan yorulursun. Hem izleyici kısmında yıllardır mesaim var, hem de üretici kısmında her aşamasını biliyorum demeyeyim ama deneyimledim.
    Spesifik olarak merak ettiğin bir konu varsa, bildiğim kadarıyla da yanıtlamaya çalışırım ama konu çok geniş kapsamlı olduğu için, uzun uzadıya yazacak kadar vakit ayıramam maalesef.
    abyasar bunu beğendi.
    Sentis ad medullis!
    Dengeliyorum.com
    youtube.com/we2strom

  20. #20
    Psyduck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2022
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Bajaj Dominar 400
    Öncelikle çok sayıda hem düşük bütçede hem de yüksek bütçede motor incelemesi yapmak lazım.
    2. Tarafsız olmak lazım kötüye kötü demesini bilmek gerek. Sponsor alıp marka övdüğünde seyirci kaybedersin.
    3. Eğlendirici ve eğitici içerikler olması lazım.
    4. Canlı yayınlar, konuklar, buluşmalar.
    5. İnsanlara yüksekten bakmayıp, onlardan biriymişsin gibi davranman gerek. Mesela Kolaçan Mevlüt.
    abyasar bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)