Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Motora binmenin akilli insan işi olmadiği gerceği

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Kesinlikle akilli insan isi degil, hepimizin birer tahtasi eksik.

    https://eksisozluk1923.com/entry/156318885

    Arkadaslar dün ekside bunu gördüm,yorumlar cok fenaydi ama video acilmamisti.
    Bugun baslik yine karsima cikti,video acildi ama vurduktan sonra izlemeye cesaret edemedim.

    Video bu https://files.catbox.moe/xwj262.mp4

    Bence ilk kani gordukten sonra sizde kapatin,.

    Link paylasiyorum cunku riskli suren arkadaslari belki engellerim diye.
    Beto87, 1996furkan ve mertowski bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    05 Ekim 2017
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    sym jet x 125,altai pro max 50
    Hangi ülke olursa olsun bu tarz yollarda karşıdan gelen araba direksiyonu hafif sağa veya sola kırmıyor üzerine doğru gelmeye devam ediyor belki farketmiyorlar. ben hep direksiyonu hafif oynatırım araba kullanırken karsıdan gelen kisi rahat geçsin diyerekten.
    mgokhan57 bunu beğendi.

  3. #3
    AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2013
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Neyse yeterince güldük...

    Ben bu tür olaylarda o sollamaya çık(a)mıyorum... Sollamak için şeridin soluna yanaşıp ileriye baktığımda bi ucu ucuna durum var ise ben hata olur mu olmaz mı toleransını hep hata olur tarafından yana kullanıp risk almıyorum. İnşallah böyle de devam ederim. Yanımda süren yada bu mesajı okuyan sen "ben buradan geçerim" diyip de gerçekten geçebileceğin, yani başarılı bir şekilde sollayabileceğin o yerden ben sollamaya çık(a)mıyorum. Bu sebeple de arkadaşlarla grup sürüşlerinde falan hep en arkada konumlarım kendimi ki arkamdan gelen olmasın, böyle bi durum olursa arkamdaki arkadaşın baskısıyla yada baskı yapmasada baskı hissetmemle diyeyim sollamaya cesaretlenmeyeyim. Bu yüzden zaman zaman bu tip sürüşlerde gruptan 100 - 200 metre geride kaldığım (belki daha fazla) periyotlar da oluyor. Ama müsait gördüğümde de hemen aradaki mesafeyi kapatırım. En nihayetinde aynı cc sınıfında motosiklete sahip kişilerle beraber sürüyor ve hep tapa gaz yol almıyoruz, bir şekilde kapanıyor o mesafe...

    Yazımın başındaki gülmeme gelecek olursak. Kazayı yapan kişiye geçmiş olsun denildi. Geçmiş te olsun tabi. Kazadır ne zaman nereden geleceği belli olmaz. Sonra dönülüp yukarıda anlattığım gibi belki de korkak diyebileceğiniz tarzda motosiklet kullanan bana, sadece o motosikleti kullandığım için akılsız denildi, şeytan denildi, deli denildi vs. vs. Sadece burada değil başlıkta da (ekşideki) denilmiş. Arkadaş bu hayata geldik ve öleceğiz. Öleceğiz diye hiç gelmeseydik? Motosiklet değil ki mevzu. Otomobille de o sollamalar yapılıyor, yapamadıklarında, beceremediklerinde neler oluyor? Belediye otobüsüne biniyor sakin sakin gidiyorsun. Aaaa o da ne bi demir profil girmiş bedenine, öteki taraftan da çıkmış ucu... Kaza bu, alete edevata bakmıyor ki. Mızrakla hayvan avladığın dönemlerde de kaza oluyordu. Ya bu mızrakta şeytan işi, bi tarafımıza girip girip bizi öldürüyor...
    mertowski, espresso ve DickName bunu beğendiler.

  4. #4
    hkn1er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2023
    haklısınız gerçekten. tedbiri elden bırakmamak en iyisi.

  5. #5
    TIGERSHARK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motorcu arkadaş intahar etmek istemiş galiba. İnsan sollama öncesi zamanında geçebilirmiyim diye karşıdan gelen arabanın mesafesini ölçer. Araba sürücüsü de malın teki olmalı ki motorcuyu görmemiş hiç direksiyonu bile kırmamış. İnşallah motorcu arkadaş sağlığına kavuşmuştur. Hep söylerim arkadaşlar gündüzleyin bile farlarınız AÇIK ilerleyin. Trafikte fark edilmeniz çok daha kolay oluyor.
    RecepAlışkan ve AsyMeTRiQue bunu beğendiler.

  6. #6
    RecepAlışkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Eylül 2016
    Motosikleti
    Honda XL 650 Transalp
    BAŞLIK:Motora binmenin akıllı insan işi olmadığından ziyade ''AKILSIZ İNSANIN MOTORA BİNMEMESİ GEREKİR''Olsa video ile daha uyumlu bir portre oluşur Bence
    recaip, karaca3, 19051919 ve 3 diğerleri bunu beğendiler..

  7. #7

    Üyelik
    20 Ağustos 2014
    Ya zaten çok güzel ivmeleniyor motorlar. Neden acele ediyorsunuz ki?
    Tofaşçı gibi sürmeyin motosikletleri.
    Gavur da olsa tofaşçı.

  8. #8
    1996furkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2019
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CF MOTO 250CLX
    Foruma başlık açmak için girecektim ki benzer bir konu gördüm.

    Abiler kardeşler ben artık özür dileyerek söylüyorum aptal kasksız kuralsız ucube kendine motorcu diyen sürücülerden nefretin ötesinde bir tiksinti duymaya başladım. son bir ayda şu 17 18 yaşında kuryelerin kasksız motora binenlerin yaptıklarını araç sürücüleri yapmıyor hani araç sürücülerine alıştık artık ulan boş ver diyip geçiyoruz da bunlara nasıl alışacağız ?

    park halindeki ve seyir halindeki aracın arasından ışıklara varmak için 30 la ilerliyorum adam 60 70 le arkamdan uçarak geliyor aynamdan görüyorum çekiyorum sağa yürü git lanet olsun yürü git diyip def ediyorum.

    biri geliyor e5 orta şeritte arkamdan korna çalıyor sağ şeride geçip sağımdan önüme atlayarak sol şeride geçiyor önümdeki araçla mesafem 10 metre bile yok

    birisi dar şeritte sağımdan son sürat silme geçiyor ilerde ışıklarda ulan ayıp yaptığın motorcu motorcuya bunu yaparsa arabanın sana her yaptığını hak ediyorsun sen diyorum mal mal suratıma bakıp herif kırmızıda beklememek için kaldırıma çıkıyor.

    Yine bir kurye 17 18 yaşında kafasında kask yok deli gibi sürüyor yol verdim arkasından seyrediyorum durdu diyor ki hakkını ver hakkını ulan eşek önünde sıkışık trafik 100 metrede bir kırmızı ışık var kime neyi ispatlıyacaksın.

    Bu tarz sürücülerin akıllanması dileğiyle. akıllanmayanında tez zamanda cezasını bulması dileğiyle... vallahi tiksindim artık...
    espresso, Dxsec, Beto87 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  9. #9
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Korkudan videoyu izleyemedim.
    espresso bunu beğendi.

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Arkadaslar, intihar,iq eksikligi falan diyosunuz ama is oyle degil.

    Kimse bunun ustune kaza yaparim diye binmiyor, ama iste oluyor bunlar.
    Bu olayi yasayan da sizin gibi dusuniyordu belki..

    Arkadasa bu videoyu gorderdim, bana "ooo iki haftalik video bu al bu daha yeni" dedi gulerek(biraz motorcu dusmanidir)

    https://eksisozluk1923.com/3-eylul-2...7557?a=popular

  11. #11

    Üyelik
    09 Nisan 2022
    Gore sitelerini yalamış yutmuş biri olarak izlemekte zorlandım. Ayaktan dize kadar koca bir yarık ve ayak da paramparça bildiğin kıyma olmuş. Hassas arkadaşlar izlemesin. Kaza hakkında şöyle yapmış böyle olmaz diyemeyeceğim tek düşündüğüm arkadaşa allah acil şifalar versin ama o ayak bir daha adam olmaz bence. Çizme olsa muhtemelen daha farklı olurdu. En azından beden bütünlüğü korunurdu ve kırıklarla atlatırdı diye düşünüyorum. Motora binmek ne işidir dersek bu ülkede binmek akıl işi değil

  12. #12

    Üyelik
    25 Ocak 2022
    Motosikleti
    Hero Dash 125
    Allah şifa versin ama adam eldiven kullanmamış, pantolonu yırtık...motorcu pantolonunu geçtim.

    Böyle motor sürülmez, öyle yerde sollama da yapılmaz acelesi ne, önünde araç geliyor boş olsa geçsin. Dikkatli olmak gerek
    espresso ve Beto87 bunu beğendiler.

  13. #13
    R4DON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2023
    Eleman tehlikeli hareket yapmış diye notunu verip epey giydirmişsiniz. Trafikte aptallık salaklık yapan motorculardan örnekler verip kendinizi hariç tutmuşsunuz ama o iş öyle değil. Motosiklet vasıtasının kendisi insanı tehlikeli hareket yapmaya itiyor. Mesela burada bir sürü kişi racing tipi motosiklet kullanıyor. Motosiklette dümdüz boş yolda hızlı gitmek bile özünde tehlikeli bir hareket değil midir? Bence başlığı açan arkadaşın da demeye çalıştığı şey bu.

    Zaten bu makineleri yapan adamlar, üstündeki tehlikeli hareket yapabilsin diye dizayn ediyor. Aralara girip ani hareketler yapıp hızını koruduğun sürece konfor veriyor. Diğer türlü dur kalk dur kalk arabadan daha fazla yoruyor. O yüzden yanlış hamle yapıp yaralanan motorculara karşı daha hoşgörülü olunması lazım diye düşünüyorum.

    https://files.catbox.moe/ctzh1e.mp4

  14. #14

    Üyelik
    23 Kasım 2020
    Şehir
    ist/bahcesehir
    Motosikleti
    cb250r
    Motorcunun rahatligi bu tarz sollamalari daha once cok kez yaptigi izlenimi yaratti bende. zaten yol genis, karsidan gelen arac her turlu saga kayar kafasinda yola cikmis gibi.

    Karsidan gelen arabanin tepkisizligi tuhaf gercekten. Motorcu 3 4 saniye geciriyor seritte nasil gormez motorcuyu cok garip.

    Tahminim, araba serit takip ve cruize kontrol ile gamsiz gamsiz yol aliyor ve tepki vermeye firsati bile olmuyor.

  15. #15
    Vista86 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Tracer 700
    Devlet hastanesinin yoğun bakımında çalışan bir arkadaşım var. "Yaz geldimi motosiklet kazalarının ardı arkası kesilmiyor" diyor. Geçen hafta bir genç hastanede kurtarılamamış, başka bir olayda da müdahale yetersiz kalmış İzmir'e sevk etmişler. Bunları ve bir çoğunu hiç duymuyoruz..

  16. #16
    tecrube0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2021
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ns 160, Dominar 400 Tur Versiyon
    Alıntı Vista86 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Devlet hastanesinin yoğun bakımında çalışan bir arkadaşım var. "Yaz geldimi motosiklet kazalarının ardı arkası kesilmiyor" diyor. Geçen hafta bir genç hastanede kurtarılamamış, başka bir olayda da müdahale yetersiz kalmış İzmir'e sevk etmişler. Bunları ve bir çoğunu hiç duymuyoruz..
    İzmirde Ege Üniversitesi ve Tepecik hastanesi en çok motor kazası gelen hastaneler nerden bildiğimi sormayın

  17. #17
    recaip - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Kasım 2020
    ekipman yok
    altindaki motora guvenip sacma sapan hareketler
    defalarca kamyon, tir arasinda deli gibi sollamalar, sifir silme gecmeler
    benzer sekilde bu adamin altina spor araba verseniz sonuc ayni olurdu
    kendi sonunu getirmis, uzucu tabii hem de cok uzucu
    motor tehlikeli ama daha da tehlikeli olmasini engellemek surucunun elinde

    o nedenle her zaman söylerim, belli bir CC ustundeki motosikletlerin ehliyetini almak icin belli bir yasinda ustunde (30 gibi) ve B ehliyetine en az 5-10 yil sahip olmuak gerekiyor
    böylece en azindan erken dogal seleksiyon kismi azaltilabilir
    espresso bunu beğendi.

  18. #18
    Alisilin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Ybr 125 06- Cygnus L 14
    Araba ya da motor farketmez, seyir halindeyken asla karşıdaki insana güvenip rahat davranmayın, inisiyatifi ona bırakmayın.

    Adam dalgın olabilir, acemi olabilir, gamsız olabilir, sarhoş olabilir. Olur da olur.

    Bu arkadaş karşıdan gelen şoförün ona yol vereceğinden emin gidiyor,
    Adamın mal gibi üzerine geldiğini anlayıp kaçmaya çalışıyor ama iş işten geçmiş oluyor artık.
    Ayağının o haldeyken nasıl öyle durabildi sakince çok ilginç. Heralde sıcaklığıyla hiseetmedi acıyı ve ayağı görmeyince tabi.

    Allah acil şifalar versin.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  19. #19
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    Alıntı Hırbonen adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle akilli insan isi degil, hepimizin birer tahtasi eksik.
    Benim kiremitler konpile kırık. Ama kaskım şekil. Beş yıldızlı.
    espresso ve tommygun bunu beğendiler.

  20. #20
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    ülkedeki motorcular 140+ hız yapmayı, filtrelemeyi, makas atmayı, sinyalsiz kullanmayı motosiklet sürücülüğü sanıyor, bunları yapmayan nizami sürenlere beceriksiz muamelesi yapıyor.

    kusura bakmasın ama sonra salak salak kazalarda ölüp yaralanıp karşı tarafı da psikolojik buhrana sokuyorlar.

    ülkenin yolu, sürücüsü zaten kötü. bir de kendi kendimize zarar veriyoruz.
    espresso ve Italian bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)