Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Alkollü Motosiklet Kullanmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    dünyanın bütün ülkelerinde ithal içkiler var sadece bizde değil ama biz iç piyasa üreticisini korumuyoruz desteklemiyoruz
    bakın rusya mesala envai çeşit alkolü içecek üretir ve gerçekten sudan ucuzdur çünkü vergiyi minimum tutar yerli mallarında ithal ürünler dünya ile aynı para gel gelelim almanya bunlarda da 50 tane marka araba vardır milletin canı toyota almak mı istiyor al kardeşim ama şu kadar ek vergisi var yani bizde bunu neden yap mı yor lar buğday dan mısır dan pancar dan üret kardeşim yerli içkini sat ucuza ha biri şivas mı içmek istiyor yerliden almadığın vergiyi de yasla bu burjuvaya bunu türkiye de üretilen bütün ürünlerde yap
    evet herşeyi üretemiyoruz ama çok güzel üretim yaptığımız/yapabileceğimiz sektörler var fakat bilinçli olarak üretim ekonomisi yerine tüketim ekonomisini yönlendiriliyor vatandaş
    espresso ve mavellen bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Alıntı F54 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sen yerli ve milli içkimize nasıl kötü dersin de dış güçlerin fiskinin yanında küçük görürsün ayıp ayıp
    sen fiski içersen tommy fiski içerse killing fiski içerse tabi çari açık olur azcık ta yerli üretimi destekleyin imamların maaşına katkınız olsun
    Benim alkol konusunda damak zevkim çok gelişmiş değildir. Öyle viskiymiş, scotchmuş, bourbonmuş anlamam. Bira ve rakı olsun bana yeter.
    espresso, DickName, F54 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  3. #63

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Fotodaki şişeden bir tane Ankara viskisi bende de var, çocuğum da yok ki o satsın ilerde :D Öyle yatıyor.

    Ankara viskisi ilk yapıldığında İskoçya'dan bir viski uzmanı getiriyorlar, adama tattırıyorlar..
    "Harika olmuş.. Ne peki bu?" diyor.. :D
    Çok güzel bir adımdı aslında, ama Tekel satılınca bitti gitti. Üretiminde kullanılan imbikler Virginia'da şu an, markasını unuttum bir damıtımevi kullanıyor hala.

    Cari açığı bana yazmayın, 80 milyonluk ülkede viski üretilememesine sebep olan kanunların başımıza belası. Distile içki üretmek, devletin tekel olduğu zamandaki gibi "pratikte" yasaklanmış durumda. Yasak demeyelim de, yıllarca satamayacağınız kadar çok üretmeniz gerekiyor.
    espresso, mertowski ve tommygun bunu beğendiler.

  4. #64
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Niye hep kendi penceresinden bakıyorsunuz. Sizin sarhoş olup olmamanız neyi değiştiriyor. Tamam en kral en bilinçli içici sensin ....ama çoğunluk öyle değil işte.


    https://www.haberaydin.com/haber/162...71qFW1V6Hxv1Qo

  5. #65
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye hep kendi penceresinden bakıyorsunuz. Sizin sarhoş olup olmamanız neyi değiştiriyor. Tamam en kral en bilinçli içici sensin ....ama çoğunluk öyle değil işte.


    https://www.haberaydin.com/haber/162...71qFW1V6Hxv1Qo
    Bana bu konu altında alkollü araç kullanılabilir yazan yada ima eden tek bir mesaj gösterir misin?Herkes alkollü araç kullanmanın yanlış olduğunu yazmış.Senin derdin ne,neyin peşindesin onu anlamış değilim.Araç sürmediği sürece milletin içkisinden sana ne?
    zaferce, espresso, mertowski ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  6. #66
    arndiol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Nisan 2018
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana bu konu altında alkollü araç kullanılabilir yazan yada ima eden tek bir mesaj gösterir misin?Herkes alkollü araç kullanmanın yanlış olduğunu yazmış.Senin derdin ne,neyin peşindesin onu anlamış değilim.Araç sürmediği sürece milletin içkisinden sana ne?

    maksat ortalıgı karıştırmak.
    espresso ve mertowski bunu beğendiler.
    Anger clouds judgement and it makes us do things that we end up regretting. Things we can never take back.

  7. #67

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niye hep kendi penceresinden bakıyorsunuz.
    İçen biz olduğumuz için mesela?

    İçip kaza yapanın haberiyle ne demek istediğini anlamadım ki?
    Alkollü içecekler kötüdür mü diyorsun? Evet kötüdür, so what peki yani yapalım kötüyse?
    espresso bunu beğendi.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif

  8. #68
    DickName - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2021
    ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMANIN TRAFİK KAZALARINDA KUSUR DURUMUNA ETKİSİ


    GİRİŞ:

    Kusur, öğretide, hukuk düzeninin kınadığı, hoşgörmediği, hukuka aykırı davranış biçimi olarak tanımlanmaktadır. Konumuz yönünden kusuru “Sorumluluk Hukukunun temel ilkelerine, toplumun değer yargılarına ve yürürlükteki yasaların emredici hükümlerine aykırı eylem ve davranışlar” olarak da tanımlayabiliriz. Tazminat hesaplarında “kusur” temel ölçülerden biridir. Kusur incelemesi yapılırken, eylemin yasa, tüzük ve yönetmeliklerle belirlenen kurallara aykırılığını saptamak yeterli olmayıp, ayrıca hangi eylem ve davranışın zararı doğurduğu üzerinde durulmalıdır. Bir eylem ve davranış, kurallara aykırı olmakla birlikte, zarar bu eylemin sonucu değilse, eylem ile zarar arasında “nedensellik bağı” kurulamıyorsa, kurallara aykırı davranan kişi, zarardan sorumlu tutulamaz. Örneğin, alkollü araç kullanmak kurallara aykırı ve yasaktır. Ancak kazanın nedeni alkol değilse, o kişi zararlı sonuçtan sorumlu tutulamaz. Bunun gibi, sürücü belgesi olmayan bir kimse kazaya karışmış olup da, kazanın nedeni, bir başka sürücünün tam kusurlu eylemi ise, ehliyetsiz sürücü zararlı sonucun sorumlusu olmaz. Alkollü trafik kazası sürücünün olmasını hiç istemediği ve sonuçlarının oldukça kötü, yaptırımlarının ise fazlasıyla ağır olduğu trafik kazası türüdür. Türk Ceza Kanunu’nun 179. maddesine göre trafik güvenliğini tehlikeye atma suçu kasti suç kapsamına girmektedir. Alkollü araç kullanırken trafik kazası yapmak buna göre alkollüyken araç kullanmak trafik güvenliğini kasten tehlikeye atmak anlamına gelmektedir. Alkollü trafik kazası bu sebeplerden dolayı ceza yargılamasını da gerektirir.

    KUSUR VE ZARAR İLİŞKİSİ

    Ceza Kanunlarına göre suç sayılan eylemler cezalandırılırken ve trafik yasasına göre kurallara aykırı hareketlere para cezası uygulanırken, bunlar bir “zarar” doğurmamışsa, sorumluluk Hukukunun konusu olamaz. Bir tazminat davasında kusurun bir “zarara” neden olduğu kanıtlanmalı; başka bir anlatımla, “kusur” ile “zarar” arasında uygun nedensellik bağı kurulabilmelidir. Bu bağ kurulduktan sonradır ki, kusurun “derecesini” öteki deyişle “kusur oranını” belirleme aşamasına gelinecektir. Buna göre:

    a) Haksız eylem veya hukuka aykırı olarak nitelenebilecek bir “olay” olmalıdır.
    b) Bu olay sonucu bir “zarar” doğmalıdır.
    c) Bu olayı yaratanlar yasalara göre suçlu ve kusurlu bulunmalıdır.
    d) Zarar, işlenen suçun veya kurallara aykırı hareketin sonucu olmalıdır.
    e) Zarar ile hukuka aykırı eylem arasında uygun nedensellik bağı kurulabilmelidir.

    KUSUR İNCELEMESİNDE SIRA

    Yukarıdaki sıralamaya göre, bir tazminat davasında kusur incelemesi yapılırken şu sıra izlenmelidir:
    a) Önce, zararlı sonucu doğuran kusurun “varlığı” saptanmalıdır.
    b) Kusurun varlığı saptandıktan sonra “nedeni” araştırılmalı; hangi davranışın yasalara, hukuka ve kurallara aykırı olduğu belirlenmelidir.
    c) Kusurlu sayılmanın yasal dayanakları gösterilmelidir. Ceza yasalarına göre suç niteliği, hangi yasanın hangi maddesine aykırılık oluşturduğu; Trafik Yasasına göre hangi kural ve kurallara aykırı hareket edildiği ve bu aykırılığın zararlı sonucu doğurma nedeni belirlenmelidir.
    d) Bütün bu aşamalardan geçildikten sonra, nedenleri ve dayanakları belirtilmek suretiyle “kusur oranı” saptanmalıdır.

    ALKOLLÜ SÜRÜCÜDEKİ KUSUR

    Alkollü araç sürücüsü bir kazaya karıştığı anda bu kazanın oluşumundaki kusur oranları büyük önem arz etmektedir. Sürücü, alkollü olmasına rağmen kusur diğer sürücüde ise sürücünün alkollü olması tek başına kusurlu olma sebebi değildir. Şöyle ki; kaza sonucunda sigorta şirketlerinin, yaptığı ödemeleri kusurlu şoföre rücu etme olanakları bulunmaktadır. Alkollü trafik kazası sonucunda sigorta şirketi olayı inceleyecek ve bütün detaylarını araştıracaktır. Sigorta şirketi öncelikle kazadaki kusur oranlarını tespit eder ve sonrasında tazminat ödemesini gerçekleştirir. Alkollü sürücünün kusursuz olduğuna karar verilirse, kusurlu sürücünün sigortası tazminatı ödeyecektir. Ancak alkollü sürücü kusurlu ise, kendi sigortasından ödenecek olan tazminat, daha sonra kusurlu ve alkollü olan kişiden tahsil edilecektir. Sigorta şirketi önce ilgili kişiye tazminatını öder ve daha sonra alkollü araç kullanan şoföre sigorta rücu işlemlerini başlatılır. Aşağıda Yüksek Yargıtay’ın konumuza ilişkin kararının ilgili kısmından da konumuz daha iyi anlaşılacaktır.

    YARGITAY 17. HUKUK DAİRESİ E. 2018/4623, K. 2018/11940, 10.12.2018 tarihli kararında; “…Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartlarının A.5.5 maddesinde yer alan; Taşıtın uyuşturucu maddeler veya Karayolları Trafik Kanunu uyarınca yasaklanan miktardan fazla içki almış kişiler tarafından kullanılması sırasında meydana gelen zararlar” düzenlemesi karşısında %100 kusurlu olup 1.00 promil ve üstü alkollü sürücülerin emniyetli araç sevk ve idare edemeyecek durumda olmaları nedeniyle meydana gelen zarar münhasırlık raporu aranmadan sigorta teminatı kapsamı dışında sayılacaktır. Kasko sigortalı araç sürücüsünün kusursuz olması ya da tam kusurlu olmaması durumunda, trafik kazasının oluşumuna sadece sürücünün alkollü olması değil başka sebeplerinde etken olması nedeniyle meydana gelen zarar kasko sigortası teminat kapsamı içinde sayılacaktır. O halde, hasarın teminat dışı kalabilmesi için sürücünün sadece alkollü olması yetmeyip kazanın münhasıran alkolün etkisinde oluşması gerekmektedir. Üstelik, böyle bir durumda hasarın teminat dışı kaldığının ispat yükü TTK.’nun 1281.maddesi hükmü gereğince sigortacıya düşmektedir. Yargıtay’ın yerleşik uygulamalarında; sürücünün aldığı alkol oranının doğrudan doğruya sonuca etkisi bulunmadığından, kazanın salt alkolün etkisiyle gerçekleşip gerçekleşmediğinin, alkol dışında başka unsurların da olayın meydana gelmesinde rol oynayıp oynamadığının saptanması gerektiği benimsenmektedir…”.

    SONUÇ:

    Alkollü madde etkisinde araç kullanmak ; bu şekilde araç kullanan kişi üzerinde hukuki açıdan da sorumluluk doğurmaktadır. Kişinin kazaya karışmasında alkollü olup olmadığı; alkollüyse kaç promil olduğu, bu promilin kazaya sebebiyet vermede etkisinin olup olmadığı hususları büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple kişi alkollü bir şekilde kaza yaptığında cezai ve hukuki sorumluluğunun sınırlarını çizebilmek için alkol ile kaza arasındaki nedensellik bağına direkt olarak ihtiyaç duymaktayız. Alkollü olmasına rağmen kaza yapan sürücü kusursuz ise tek başına alkollü olması kusurlu olmasına yol açmayacaktır. Bu hususu net bir şekilde ortaya koyan Yargıtay Kararları; sigorta şirketlerinin sorumluluklarının devam ettiğini kusursuz alkollü sürücüye alkolden dolayı rücu edilemeyeceğini belirtmiştir.
    Oksijen Kaynağı
    mertowski ve espresso bunu beğendiler.

  9. #69
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana bu konu altında alkollü araç kullanılabilir yazan yada ima eden tek bir mesaj gösterir misin?Herkes alkollü araç kullanmanın yanlış olduğunu yazmış.Senin derdin ne,neyin peşindesin onu anlamış değilim.Araç sürmediği sürece milletin içkisinden sana ne?
    Şöyle ki, ATP'nin kabilesinde her türlü alkollü içki komple yasak, siyasetçi olmadığınız müddetçe. Siyasetçiyseniz alkol, uyuşturucu, yalan, fuhuş, gasp vs. hepsi serbest. Çok acaip bir kabile. Her neyse, bu başlıkta da içki şöyle içki böyle diye konuşulup duruyor. Hemen hemen her Türk vatandaşı gibi milleti kendi tercihleriyle baş başa bırakmak yerine kendi tercihlerini zorlamanın dayanılmaz ihtiyacı, ATP'nin bu pasif agresif alıntıları paylaşması şeklinde tezahür ediyor tahminim.

  10. #70
    Ahmet Turan Peker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda nc 750 x dct vstrom dl 650 xmax 250
    Alıntı Thracian adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bana bu konu altında alkollü araç kullanılabilir yazan yada ima eden tek bir mesaj gösterir misin?Herkes alkollü araç kullanmanın yanlış olduğunu yazmış.Senin derdin ne,neyin peşindesin onu anlamış değilim.Araç sürmediği sürece milletin içkisinden sana ne?
    Alkollü araç kullanmayan birinin içkisinden bana ne yav. Konumuz alkollü araç kullanmak değil mi. Bir sürü içki ile ilgili konu açıldı hiç birine karıştığımı gördün mü. Beni ne ilgilendirir.
    Ha verdiğim haberde o motosikletli ben de olabilirmiydim. Sen de olabilirdin yada cocuklarından biri ailenden biri...
    Nitekim yazan herkes aşpı yukarı sarhoşken araç kullanmış mı...evet eeee sorun ne o zaman.
    Bu arada bizim kabile de ite köpeğe cevap verilmez diye bir kural var( geneli tenzih ederim)

  11. #71
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Ahmet Turan Peker adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu arada bizim kabile de ite köpeğe cevap verilmez diye bir kural var( geneli tenzih ederim)
    Cevap vermissin vermemissin kimin umrunda, asil "ite köpeğe destek ve oy verilmez" diye de bir kural lazim sizin kabileye...

  12. #72
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15" -- Rks Spontini 110 23"
    Alkollü her aracın kullanılmasına karşıyım, motosiklet kullanıcıları olarak bize motosikleti sevdiren insanı yani Altın Elbiseli Adam'ı bir alkollü insan yüzünden kaybettik. Evet belki kendine zarar verebilir hatta versinde ama masum canları yakmasın.

  13. #73
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Alıntı Motoseverrr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alkollü her aracın kullanılmasına karşıyım, motosiklet kullanıcıları olarak bize motosikleti sevdiren insanı yani Altın Elbiseli Adam'ı bir alkollü insan yüzünden kaybettik.
    Seksist ifade için şimdiden özür, ama içkiden ziyade karı dırdırı diye aklımda kalmış içki olsa arabayı kötü kullanıp motosiklete gömerdi. Ama adam arabayı durdurup, içinden çıkıp, otobanda yürümeye başlamış. Bir nevi ölümü, eşiyle aynı kapalı ortamda kalmaya tercih etmiş. Etkisi vardır mutlaka ama tek suçlu alkol değil kesinikle

    Görüyoruz ki kötü evlilik yaptıktan sonra araba kullanmak acaip tehlikeli.
    espresso ve DickName bunu beğendiler.

  14. #74
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15" -- Rks Spontini 110 23"
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seksist ifade için şimdiden özür, ama içkiden ziyade karı dırdırı diye aklımda kalmış içki olsa arabayı kötü kullanıp motosiklete gömerdi. Ama adam arabayı durdurup, içinden çıkıp, otobanda yürümeye başlamış. Bir nevi ölümü, eşiyle aynı kapalı ortamda kalmaya tercih etmiş. Etkisi vardır mutlaka ama tek suçlu alkol değil kesinikle

    Görüyoruz ki kötü evlilik yaptıktan sonra araba kullanmak acaip tehlikeli.
    Elbette tüm suçlu alkol değil ama dozajı kaçırılırsa bambaşka bir insan yapıyor.

  15. #75
    maximusti, - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2015
    Şehir
    Elbistanlı
    Motosikleti
    KTM DUKE 250
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ama içkiden ziyade karı dırdırı
    Görüyoruz ki kötü evlilik yaptıktan sonra araba kullanmak acaip tehlikeli.
    alkolden çok çok daha tehlikeli hocam.
    hasmet bunu beğendi.

  16. #76

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı hasmet adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Seksist ifade için şimdiden özür, ama içkiden ziyade karı dırdırı diye aklımda kalmış içki olsa arabayı kötü kullanıp motosiklete gömerdi. Ama adam arabayı durdurup, içinden çıkıp, otobanda yürümeye başlamış. Bir nevi ölümü, eşiyle aynı kapalı ortamda kalmaya tercih etmiş. Etkisi vardır mutlaka ama tek suçlu alkol değil kesinikle

    Görüyoruz ki kötü evlilik yaptıktan sonra araba kullanmak acaip tehlikeli.

    Tam aşağıdaki kısa alıntıdan yukarı fırlayıp "ne diyorsun sen" diyecektim, mesajın tamamını görünce pre-sorry ile duruldum
    Bu arada bizim memlekette pek akıllara gelmez ama, alkollü içkilere erişimin zorlaştırılması ve toplumsal hayatta ötekileştirilmesi de zaten "normal" çoğunluğun içmemesi/içememesi ve "sıkıntılı" insanların içmeye devam etmesi nedeniyle yok yere içkiyi kötülemeyi de getiriyor. Hoş amaç bu yönetenlerde ama yönetilenlerin aklına gelmiyor işte.

    Alkolü öcüleştirmenin ve ulaşımını zorlaştırmanın bir diğer maalesef Türkiye'de konuşulmayan korkuç etkisi de sentetik uyuşturucuların kullanımının artmasına sebep olması.
    espresso ve DickName bunu beğendiler.
    senin fikrinin ne önemi var vasat herif

  17. #77
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Kasım 2019
    Vay aq.

    Bu gozler sonunda bunu da gordu.
    Yavsagin biri arabasini koprude durdurup karsiya gecmeye calisirken bizim aea yi rahmetli ediyor, ama suclu yanindaki kadin oluyor..Pardon, kari.

    Aileden ortadogu/arap kulturu ile yetisince amerikada uzay muhendisi olmak bile kar etmiyor.
    Yazik.
    abyasar bunu beğendi.

  18. #78
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    Rahmetlinin köprüde kaza sonrası ölmesine vesile olan adam bizim emlak sektöründeydi, şahsen tanışık olmasam da çalıştığı ofisin sahibini bilirdim. Bu adamın o gece köprüde tartıştığı eşi de bu adamın aynı zamanda iş ortağıydı. Cenaze olduğu gün bizim ofistekiler o adamın cenazesine tam kadro giderken ben Barkın'ın cenazesine motosikletimle gitmeyi tercih etmiştim. Karacaahmet gasilhanesinden başlayarak mahşer kalabalığında Çengelköy'deki ebedi istirahatgahına sürmüştük.

    O kadın da artık pek eskisi gibi sosyal medyada aktif görünmüyor, çocukları büyümüş, kocaman olmuş. Yazık, bir gecede kaç aile parçalandı. Kader mi diyelim mukadderat mı diyelim bilemiyorum, adına ne koyarsak koyalım maalesef bazı şeyler değişmiyor.
    hasmet ve Lunatique bunu beğendiler.

  19. #79
    mavellen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    Yasak caziptir her zaman için. İlgi çeker, nefs ister. Lütfen ondan ver bana der. Aslında içipte kendimizi bilebilsek ne güzel bir içecek bu, ama yok, biz içinde am... gö...da...yoruz. En olgun ve dirayetlimiz bile en az bir kere bunu yapıyor. İradeye hakim olmak zor iş. O nedenle hiç içmemek lazım. Ertesi gün birde hamballığı var. Çekilirmi ağa bu ya. Bir bira içip bıraksan başın ağrır. Bulaştığına pişman eder. Ne zaman bu merete tövbe etsem ertesi gün tekrar başlıyorum. O yüzden bırakmadım ama içmiyorum. Benden uzak olsun nalet şey. 100 lük viski olmuş 800 tl. Bu paraya benzin alır motoruma içiririm. Hemde en kalitelisinden :D

    Ben bir kere çok iyi bir içici arkadaşıma sordum. Ağa dedim. İçince neden başımız ağrır. Ya çok içiyorsun yada az içiyorsun. Peki kararı nasıl olacak bunun. O an hissedersin dedi. Ben hiç o anı hissedemedim
    tommygun bunu beğendi.

  20. #80
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İzmir, Pornova
    Motosikleti
    Ülkedeki en yüksek km.li Kawasaki Er6F (2008)
    2-3 sene önce bir Cumartesi günü pub.a gidip okka okka bira içtim. Kafam bir dünya eve yürüye yürüye dönerken bünyemdeki alkolün verdiği saçmalıkla içimden deli gibi kavga etmek geldi. Yolda millete salça oluyorum, kimse sallamıyor. Baktım ileriden boyu boyuma denk 2 tane genç geliyor. Gençlerin arasından geçerken haliyle omuzlarımız birbirine çarptı. Durdum ve arkama baktığımda onların da bana baktığını gördüm. Süper, kavga için gerekli her şey hazırdı. Ben çocuklara uçtum.

    Çocuklar beni öyle bir dövdü ki kaldırımlardan yollara düştüm, öyle böyle değil

    Allahtan ahali geldi, bizi ayırdı da daha fazla dayak yemedim. Tabi ki çocuklar polis gelir, başlarına iş açılır diye uzadılar. Ben de "yenilen pehlivan güreşe doymaz" misali yeniden kapışmak için peşlerinden gittim. 100-150 metre ileride çocukları buldum, sarhoş kafa üzerlerine yeniden koştum. Bir tanesi beni fark etti ve yerden saksı aldı. Baktım kafama saksı yediğimde çocukların ellerinde geberip gideceğim, hemen R yaptım ve çocukları azarlamaya başladım "Utanmıyor musunuz ulan abiniz, babanız yaşında adama vurmaya?" diye.

    Sanırım çocuklar için de benim için de çok saçma bir akşamdı.
    mavellen, killingroad, Cyan ve 1 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler