Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

2006 R6S gidon vuruyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    11 Mart 2023
    Arkadaşlar merhaba benim 2. Motorum ve ilk abs siz motorum R6S 2006. Yaşadığım sorun debriyajsız arka freni kitlediğimde gidon tak tak tak diye titriyor ve elime vuruyor. Debriyajlı freni kitlediğimde ise herhangi bi sıkıntı yok. Dediğim gibi başka motorlarla tecrübem yok bu bütün abs siz motorlarda aynı mıdır?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    Zincir ayarını ve gidon rulmanını kontrol ettir..

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Merhaba dostum,

    Arka tekeri kitlediğin zaman yaşadığın yani " vurma/titreme " olayı esasen normaldir. Acaba motosiklette bir sorun mu var diye düşünme. Yığılma ağırlık dengesinden kaynaklı bir çok modelde bu durumu yaşarsın. Sorun motosikletten ziyade şuanlık sende. Kullanım tarzını biraz değiştirmen, biraz geliştirmen ve kaba tabirle yumuşatman gerekiyor. Zincir ayarını durup kendinde kontrol edebilirsin. Alt tarafta ki kısmı parmağın ile biraz aşağı doğru çek, yaklaşık üç dört santim aşağı doğru geliyor yani aşırı gerginlik yoksa bir sorunda yok anlamı taşır. Garanti olması açısından konudan bağımsız Nikkfurie nin de dediği gibi kontrol ettirebilirsin. Benim açımdan yaşadığın olay normal ve motosikletten ziyade sürücü sorunu. Arka fren ile olan münasebetini minimuma indirmeye bak, söz konusu modelde sana lazım olan ön frendir. Arka freni kullanman gereken durumlar motosikleti dikleştirmek ve cidden çok anı durma durumları dışından fazlası değildir. Ön fren ile yavaşla. Ön fren ile durmaya çalış. Ön fren ile viraja gir yani kısaca ön freni kullan. Ağırlığı ön fren sonrası amortisöre yığdıktan sonra arka fren ile durmayı yüksek hızlarda öne alabilir, hızlandıra bilirsin. Sonrası ikisini aynan da kullanmaya gider ki ekstrem sürüş durumları hariç makbul olanda bu dur. Önceliğin ön fren sonra arka ile destek olsun. İkisini kombine kullanmaya başladığın zaman da abs elde etmiş oluyorsun. Başarılar ve sevgiler.

  4. #4

    Üyelik
    11 Mart 2023
    Çok teşekkür ediyorum Jeo. Zaten ön arka kombine olarak kullanıyorum o yüzden 3. Ayımda böyle bir şeyi farkettim. Sadece bütün abssiz motosikletlerde böyle mi diye merak etmiştim cevabımı aldım. Kazasız belasız sürüşler dilerim.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    07 Mart 2023
    Cemi cümlemize kazasız belasız sürüşler efendim. Biz teşekkür ederiz ne demek. Sevgiler.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)