Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motora sc project egzoz ucu ve akrapoviç borusu takmak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    25 Aralık 2022
    Merhabalar seneye r125 alıcam ve açıkcası ses çıkarsın istiyorum ancak sc ve akrapoviç egzozun r125 deki sesine internetten baktığımda hoşuma gitmedi bende bunun üzerine biraz kafa yordum ve şu sonuca vardım:Ben gitsem sc project egzoz ucu alsam sonrada ona akrapoviç borusu taksam ses değişirmi veya egzozla uyumlu olurmu ? ceza konusu benim için şuanlık bir sorun yaratmıyor. Ha birde performansda nasıl bi yükseliş veya düşüş olur iyi günler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    11 Kasım 2022
    Ceza konusunu nasıl sıkıntı olmuyor? Bağlarlar motoru geri normal haline çevirmen gerekir.

  3. #3

    Üyelik
    01 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Lambretta V200 Special, Peugeot Django 150 Sport
    Alıntı Berat Çay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ceza konusunu nasıl sıkıntı olmuyor? Bağlarlar motoru geri normal haline çevirmen gerekir.
    İnşallah...

  4. #4
    ufuk-*- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Kasım 2007
    150-250 cc motorların o eksozlarla çıkardığı sesi nasıl seviyorlar hayret ediyorum. Gürültü kirliliği resmen motorun canı çıkıyormuş gibi bir ses.
    birbilent bunu beğendi.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    29 Haziran 2020
    Şehir
    zonguldak
    Motosikleti
    duke 390
    250 cc tek silindirde bi nebze iyi çıkıyor.125 cc de iğrenç çıkıyor hiç takma.takacaksan sadece slip on tak.yani egzos ucu.bu durumda orta ve üst devirler daha hızlanır ancak 125 ccde farketmezsin.
    ara boru takarsan düşük devirde güç kaybedersin.o yuzden takma.ara boru takılınca map değiştirmek lazım da 125 cc zaten 15 beygir map değişsende bişe farketmez.
    diyecegim sadece egzos tak ama ses guzel olmuyor 125cc de.ama istiyorsan tak tabi begenmessen cıkarırsın.sadece ust devirlenir canlanır o da 15 beygir motorda farkedilmez bile

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    21 Ağustos 2016
    Kanka 125cc için performans egzoz kayda değer bir performans çıkartmaz ki 4 silindir 1000cc ve üzeri makinelere performans egzozları taktıkları halde bile 2 3 beygir yakalıyorlar. Performans içinse hiç düşünme fakat ses olarak fazlaca gürültü elde edebilirsin.

  7. #7
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Değerli kardeşim bu iş elbet zevk meselesi ama tek silindir, düşük cc makinede ortaya gerçekten çok kötü bir ses çıkıyor. Hangi egzozu takarsan tak bu böyle. Evet, yüksek bir ses üretebiliyorsun ama o çıkan ses sanki motosiklet sesi değil de üst kat komşusunun şımarık veledinden çıkan iğrenç bir ses gibi.

  8. #8
    Motoseverrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2021
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar Ns200 15"
    Hiç girme egzoz konusuna, motorda çekiş düşüklüğü yaşarsın. Egzoz sistemin boşalacağı için gaz sıkışması olmayacağından dolayı motorun iç basıncı düşecektir buda sana çekiş düşüklüğü olarak geri yansıyacaktır, çıkan seste hiç tatmin edici olmayan osuruğun bir başka versiyonu olacak. Almak istediğin motosiklet litrelik sınıflarda olsaydı o zaman önerirdim sebebi ise uygun yazılımla ve uygun hava filtresi ile 15 beygir civarı güç alırsın (tabi bunun maliyetide çoğu orta sınıf 0 motosiklet fiyatına mâl olur), bunun yerine sana tavsiyem hava filtreni yüksek hava emiş oranı olan filtre ile değiştir emiş sesi egzoz sesinden daha çok tatmin edecektir.

  9. #9

    Üyelik
    08 Ağustos 2022
    Motosikleti
    Kymco AK550
    sesin iyi kötü çıkması vs bir yana seneye alacağın motorun egzozundan çıkacak sesi şimdiden tasarlamaya başlaman hoşuma gitti açıkçası. bir şeylere bu kadar heyecan duymak güzel. ama tabii birçok tecrübeli insanın tavsiyesi de önemli.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler